X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Bu Autorytet

Wysłany: 25 października 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane! Co będzie zobaczymy. Dzisiaj 15dc a jutro wyjeżdżamy w delegacje na cały tydzień, każdy w inną stronę. Nadzieje mam, ale jak nie wyjdzie to trzeba będzie przeboleć i jazda w listopadzie.

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mam gina.... Boję się czy ten torbiel się wchłonal po luteinie...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Basiu pewnie jesteś już po wizycie?! Jak tam?????......

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Basiu, jak wizyta???

Ja też dzisiaj miałam wizytę u ginekologa i usg. Strach co nie miara... Ale wszystko w jak najlepszym porządeczku :) Wielkość dzidzi zgadza się z OM, także nadrobił szkrab zaległości. Pozostałe badania ok. Nawet do wyników krwi i moczu się nie przyczepił, chociaż dla mnie nie wszystkie elementy były w normie. Ale nie ma co bardzo podważać opinii lekarza. Pozdrawiam :)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam... Torbiel z 6,5 cm ma 4 cm więc mam jeszcze czekać na 5 dni na miesiączkę jeśli nie przyjdzie to mam przyjść sprawdzić. Nie jest najgorzej ale wiadomo jeszcze to mam. I najlepsze jest to że nie chciał pieniędzy.. Dziwnie się poczułam.. Zawsze wszyscy kroja na potęgę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 23:28

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu lekarz z powołania :-)przykro mi ze musisz czekać znowu!
    Elvi super wieści :-)odpoczywaj!
    Ja dalej się badam. Wyniki mam narazie z chorób tu wszystko ok. Właśnie siedzę w laboratorium i robię krzywa cukrowa a jutro hormony w czwartek konsultacja na drożnosc jajowodu.
    O rany jak mnie muli po tej glukoze!!!!

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, to super, że są jeszcze lekarze tacy jak Twój :) Mój bierze za wizytę 100 zł, ale za cytologię mi nie liczy i za usg też nie, bo do tej pory dopochwowo wszystko było. Podobno jak robi usg brzuszne to wtedy bierze 150, ale wydaje mi się, że jak na ordynatora to jest ok.

Żabka, to wzięłaś się kochana do roboty :) Trzymaj tak dalej :) Z Twojego opisu wynika, że w 2011 roku urodziłaś córeczkę, więc tak się zastanawiam co mogło się zadziać przez te kilka lat, co spowodowało teraz takie problemy z utrzymaniem ciąży.

Ale wielka nadzieja jest, bo już dzidzię masz, także sytuacja nie jest beznadziejna, a jeżeli coś się dzieje w organizmie to na pewno jest do naprawienia :) Myślę o Was ciągle i trzymam kciuki :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• olekfasolek Debiutantka

Wysłany: 27 października 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) jestem tu nowa, oprócz mojego męża i lekarza,nie wie jeszcze nikt. Moje starania były dłuuuuugie, żeby tego było mało zbadałam męża 2 tyg przed tym zanim udało nam się i jego wyniki były naprawdę fatalne, przy normach ok 20 mln, miał zaledwie 6 mln żołnierzyków z czego 60% było martwe, a jednak :) udało się. TO co zaniepokoiło mnie, to skracający się cykl z 29 dniowego na 26 (a chciałam uniknąć sztucznych homonów) Zaczęłam grzebać w internecie i jak się okazało: skracające się cykle, powodują przede wszystkim skrócenie fazy lutealnej, która odpowiada za podtrzymanie zarodka. Przeraziło mnie to, ale zaczęłam szukać sposobów w jaki sposób wydłużyć fazę lutealną. nie chce rozpowszechniać stron żeby nie narazić się admin., ale jeśli chcecie zawalczyć o siebie i może jednej na 100 to pomoże, to zapytajcie wujka google o połączenie vit b6 (duże dawki) magnez oraz wapń w odpowiednich proporcjach, jest nawet jedna publlikacja na ten temat. Nie wiem który z czynników się na to złożył, ale zrobiłam setki testów owu i nigdy nie miałam jednoznaczniej odpowiedzi co do tego kiedy mam owulację. Po zastosowaniu mieszanki, i obserwacji śluzu w końcu znalazłam w 20 dniu cyklu owulacje!!! i dziś jestem w ciąży :)

Elvi, żabka04 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olekfasolek witaj. Podoba mi się twój nick :-) Gratuluję i życzę nudnej ciąży :-)
    Dzięki za wskazówki.
    Powiem szczerze że dałaś mi do myślenia. U mnie przed ostatnim poronieniem dwie @ 25 dc a miałam wcześniej 29 dc . I tak się zastanawiałam czemu to tak się stało???
    Czy ty sama sobie ustaliłaś dawki tych magicznych składników?
    Jak/kiedy /przez ile je brałaś?
    vit. B6 ile ????
    Czym się kierować aby dopasować dawki tych specyfików?
    Jeżeli możesz to zdradź tajemnicę hihihi

Tak Elvi wzięłam się za robotę bo stwierdziłam, że muszę teraz póki badania będą świeże po poronieniu a po drugie póki mam kasę bo zamierzam się zwolnić z roboty w grudniu lub w styczniu (pod warunkiem że lekarz coś znajdzie w wynikach).
    Zobaczymy na pewno się zwolnię!!!!! A kasa potrzebna na badania :-)
    Własnie liczę ile już wydałam wraz z jutrzejszymi hormonami wyjdzie 1700 zł.
    Czyli wypłata poszła się j.......ć!!!
    Zastanawiam się jeszcze nad zrobieniem badania NK czy któraś z was słyszała o tym badaniu?

olekfasolek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uffff załatwiłam tabletkę do badania prolaktyny z obciążeniem :-)
    pokazałam ginowi moja magiczna listę z badaniami które robię zrobił wielki oczy :-)
    uważa że starczy. Pytałam o badanie nk mówi żeby dać sobie spokój z tym badaniem chce zobaczyć może tu coś wyjdzie ahhhhh ja już nie wiem co sobie myśleć....
    odebrałam wyniki z glukozy na czczo:94 mg, po 1h: 164 mg, po 2h: 134mg.
    Chyba tez OK bo wszystko w normie???? szukam dalej

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, coś mnie jeszcze tchnęło. Moja kuzynka poroniła kilka razy, jednak nie tak jak Ty na początku ciąży, tylko nawet później. Poroniła nawet bliźnięta. To smutne...
    Ale do czego zmierzam. Ona mieszka w Danii i ta opieka lekarska nie jest taka super. Po kilku poronieniach (w między czasie urodziła trzech synów) poszła na badania do szpitala i okazało się, że odziedziczyła chorobę po ojcu, czyli ma za gęstą krew. W płodzie dochodziło do złego przepływu krwi, robiły się zatory i dochodziło do poronienia. Teraz już po 40 tce zaszła w ciążę, dopilnowano wszystkiego, brała leki na rozrzedzenie i urodziła zdrową córeczkę. Może w tym kierunku zrób badanie. Moja babcia ma podobny problem, ale tutaj to kwesta wieku już.

Zaznaczam, że ona nic nie odczuwała, że ma taką chorobę, nie miała problemów ze zdrowiem, tylko te poronienia były...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvi kochana dzięki.
    Robiłam badania na krzepliwość, na razie otrzymałam jeden z wyników d dimery- 250 (norma 0-500) pytałam w labo babki i mówi że jak to jest w normie to inne tez będą i tu nie ma problemu mam szukać gdzie indziej.
    Myślałam że tu będzie problem bo mam żylaki na łydkach. W wieku 16 lat miałam już wycinane i teraz znowu się pojawiły. Ahhhh mózg mi dzisiaj nie pracuje po tej glukozie.
    Oczywiście pokaże lekarzowi wyniki :-)
    Boję się że wyląduję w poradni genetycznej i będą szukać głębiej a tam to już kasy trzeba zostawić! Wtedy już się poddam ......dlatego wolę żeby tu coś wynaleźli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 16:59

• Bu Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka szukaj i nie poddawaj się!

żabka04 lubi tę wiadomość

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • redmann Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odsyłam wszystkie staraczki na OvuFriend ;) Platforma ta sama, tylko że społeczność dla próbujących, nie ciężarnych. Tam jest o wiele więcej osób, które mogłyby Wam pomóc - włącznie ze specjalistami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 19:13

l2fxk6nllzrgkosp.png
    3i49o7esnwndmmx7.png
  • Elvi Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redman, na pewno masz rację kochana. Ja to już w ciąży jestem, ale nie opuszczam dziewczyn, nie chce mi się jakoś w nowych wątkach grzebać :) Poza tym jak się starałam to wolałam być na tym forum, bo to już jedną nogą kobieta czuje, że w ciąży jest :) A Tak już serio, to może faktycznie warto tam też pobuszować, może są dziewczyny o większym doświadczeniu i podobnych przejściach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redman ja podczytuje wszystkie staraczki :-)
    A tu z dziewczynami się zzylam i lubię z nimi pisać i wspierać:-)

Wysłany: 27 października 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    olekfasolek witaj. Podoba mi się twój nick :-) Gratuluję i życzę nudnej ciąży :-)
    Dzięki za wskazówki.
    Powiem szczerze że dałaś mi do myślenia. U mnie przed ostatnim poronieniem dwie @ 25 dc a miałam wcześniej 29 dc . I tak się zastanawiałam czemu to tak się stało???
    vit. B6 ile ????

Tak Elvi wzięłam się za robotę bo stwierdziłam, że muszę teraz póki badania będą świeże po poronieniu a po drugie póki mam kasę bo zamierzam się zwolnić z roboty w grudniu lub w styczniu (pod warunkiem że lekarz coś znajdzie w wynikach).
    Zastanawiam się jeszcze nad zrobieniem badania NK czy któraś z was słyszała o tym badaniu?

Droga Żabko, patrze na Twoją historię dolegliwości.....i nasuwa mi się jedno...zmiana diety, powinnam być skrzywiona zawodowo z racji pracy w aptece, ale stonię jak tylko mogę od chemii i leków. Sporo zaczęłam interesować się naturoterapią, Hashiomoto... ehh da się to cofnąć,ale dopóki tego nie wyprostujesz, wydaje mi się, ze może być ciężko... choć trzymam kciuki i chciałabym żeby było jak najlepiej. Jeśli jesteś gotowa na to żeby posłuchać swojego organizmu i troszkę zmienić mogę CI parę bardzo mądrych osób polecić, które " naprostowały" różne rzeczy w organizmie. a to co napisałam wyżej o suplementacji, odkopię jutro i z chęcią wyślę.

Wysłany: 27 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dzięki za wskazówki.
    vit. B6 ile ????

http://npr.pl/index.php/content/view/207/44/ tu link o suplementacji- WARTO !!!!

https://parenting.pl/portal/krotka-faza-lutealna a tu o dawkach!!! :) powodzonka

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, może mój post nie na nie na miejscu ale Totoro i reszta dziewczyn pochwalę się, tydzień temu 20.10.2015, 10 dni przed terminem przyszedł na świat mój synek. Waga 3500, 54 cm <3, poród sn. Mój poród bez żadnych w ogóle przepowiadanek zero bólu kręgosłupa, wody mi nie odeszły nic a nic. Po 16 pierwsze skurcze, I faza porodu trwała 1.15, II faza 45 min.

Trzymam za Was mocno kciuki!!!
    Totoro czytając posty widzę że coś idzie do przodu.
    Mam nadzieję że na świeta zrobicie sobie i swoim bliskim najlepsze prezenty :-)

żabka04, Jacqueline, zita123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmel post jak najbardziej na miejscu :-) dziękujemy za podzielenie się nowinkami :-)
    Życzymy dużo zdrówka!!!!gratulacje

Olekfasolek dzięki poczytam i wyciągnęła wnioski. Wiesz szczerze przyznam się że zadko czytam etykiety bo po prostu nie miałam na to czasu na pewno z artykułów np. Mięso,wędliny,puszki to czytałam a po drugie uważam że we wszystkich prawie jest jakaś chemia :-)
    Pisz bo jestem ciekawa..... Dzieki

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ