Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
żabka04 wrote:Carmel post jak najbardziej na miejscu dziękujemy za podzielenie się nowinkami
Życzymy dużo zdrówka!!!!gratulacje
Olekfasolek dzięki poczytam i wyciągnęła wnioski. Wiesz szczerze przyznam się że zadko czytam etykiety bo po prostu nie miałam na to czasu na pewno z artykułów np. Mięso,wędliny,puszki to czytałam a po drugie uważam że we wszystkich prawie jest jakaś chemia
Pisz bo jestem ciekawa..... Dzieki
Wszędzie jest chemia,to prawa, ale nie ufaj tylko lekom, że skoro one nie leczą tzn ze choroba jest nieuleczalna. Jeśli chcesz to polecam Ci blog Iwony Wierzbickiej (ajwen diety), dużo pisze o płodności, Hashimoto, jest rewelacyjnym dietetykiem, ale pod warunkiem, ze samemu zacznie się coś robić w tym kierunku. NIe trzeba sie umawiać do niej na wizyty, bo ma mega obszerny blog. Na lekarzy bym nie liczyła,( poza tym co przepisują), Iwona podaje tam przykłady ludzi którzy wychodzili z różnych chorób autoimmunologicznych, za pomocą diety (często optymalnej nie jakiś wyszukanych). Lekarze pytając później pacjentów co sie stało-odpowiadali dieta-lekarze pukali w czoło.....ale to tylko świadczy o ich przekupstwie przez koncerny farmaceutyczne i ograniczeniu
w rozwijaniu i służbie chorym -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ale to znaczy, że masz wysoki cukier??? Wydaje mi się, że z takim wynikiem to do lekarza rodzinnego, bo trzeba dobrać odpowiednie leki, a z tego co wiem lekarze jak ktoś ma problemy z cukrem dają skierowanie do szpitala na kilka dni, aby porobić badania i ewentualnie zdiagnozować i dobrać odpowiednie leki. Sami nie podejmują się doboru lekarstw.
-
nick nieaktualnyMam wysoka insulinę:
na czczo 18,83 ( norma 2,6-24,9)
po 1h 179,3
po 2h 116,3
Cukier:
na czczo 94,08
po 1h 160,84
po 2h 137,99
patrzyłam na kalkulator HOMA-IR 4,37 QUICKI 0,22 nie wiem o co chodzi
czytam tzn zapoznaje się z ta choroba i nie dowierzam bede się karmiła powietrzem i uprawiała sport!!!!
nie wierze że to było by problemem nie utrzymania ciąży.
ANA wyszło ujemne
antykoagulant tocznia ujemne
-
nick nieaktualny
-
Caramel Kochana!!!!!!! Gratulacje ogromne!!!!! Cudowny Słodziaczek Ale mi ta Twoja ciąża zleciała
Olekfasolek, witaj:) Ja też chętnie przyczaję bloga, którego polecasz, jestem skrzywiona trochę na punkcie jedzenia, więc chętnie się jeszcze dokształcę
W przyszłym tygodniu w czwartek może mi się uda badania zrobić (bo pracuję i nie mam kiedy;/) i po nich wystartuję z Novofemem, zobaczymy jak to będzie.olekfasolek, Caramel lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja po wyrwaniu ósemki trwało to 5 min i bez bólowo hurrrrra a chciałam zrezygnować z wizyty
nadeszły kolejne wyniki kortyzol mam wysoki coś się święci tak czuje.
Tak czytam o tym kortyzolu i....staranka odejdą na dłuższy czas.
Dziś na 20:00 lecę do innego gina na konsultacje o drożność jajowodu.
Została mi prolaktyna i progesteron do zbadania.
Ta się zastanawiam czy prolaktynę z obciążeniem zrobić w 5 dc i 22 dc razem z progesteronem???? nigdzie nie mogę znaleźć info w necie. Któraś może wie?
Na pewno musze przejśc na dietę bo gdzie cos czytam to dieta.
jest jedno ale ja bardzo lubię ziemniaki, ryż biały co mam jeść????hahaha -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie spać, działać !!!
Ja niestety jestem w delegacji i właśnie skończyłam pracować, Boże! Kiedy to się skończy!?24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
nick nieaktualnyDzisiaj nie spałam całą noc trzeslam się jak galaretka z zimna chyba zaraziła się czymś od dziecka buuuuu
Jestem zła,smutna mam kolejny hormon wysoki androstedion 2x ponad normę!!!!
Wg wujka Google moje wyniki podchodzą po nadnercza,pco albo faze lutealna.
Ale lekarzem nie jestem zobaczymy co powiedzą prawdziwi lekarze ale to za jakiś czas muszę wszystkie pozbierać wyniki do kupy.
Działać działać dziewczyny!!!! -
Dziewczyny trzymam kciuki za Was:)
Mi się chyba wreszcie okres zbliża, po 3 miesiącach przerwy. . . Piersi mnie strasznie bolą i ogólnie źle się czuję... Ciekawe kiedy będzie, bo nie wiem co z badaniami hormonów, miałam w przyszły czwartek robić;/
-
nick nieaktualnyTotoro wrote:Caramel Kochana!!!!!!! Gratulacje ogromne!!!!! Cudowny Słodziaczek Ale mi ta Twoja ciąża zleciała
Olekfasolek, witaj:) Ja też chętnie przyczaję bloga, którego polecasz, jestem skrzywiona trochę na punkcie jedzenia, więc chętnie się jeszcze dokształcę
W przyszłym tygodniu w czwartek może mi się uda badania zrobić (bo pracuję i nie mam kiedy;/) i po nich wystartuję z Novofemem, zobaczymy jak to będzie.
Oj i mi zleciała, niedawno zakładałam tutaj konto i czytałam o objawach
Czekam teraz na Twoją kolej no i oczywiście reszty dziewczyn !!!Totoro lubi tę wiadomość