X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    Basiu dzięki że wspomniałaś o tym zastrzyku :-)

no i moje próbki pojechały do laboratorium.
    Czy tam znajdą problem to się okaże.......
    Rozmawiałam z mężem i wyobraźcie sobie że chce żebyśmy spróbowali jeszcze w grudniu zaciążyć. Moje dni płodne wyskoczą na początku miesiąca. Wyniki z laboratorium będą =musza być do 04.12.2015 wtedy można jeszcze się umówić na wizytę do genetyka albo podjechać do gina i zastosować jakieś leki . Plus zastrzyk pregnylu na zagnieżdżenie. może coś by z tego wyszło????? Brzmi obiecująco ale czy się uda.
    Powiedział że pracę znajdę później a nie muszę pracować więc lepiej tu wykorzystać szansę do końca. hmmmmmmmmm biję się z myślami chociaż ciąża za mną przemawia pomimo wielkiego strachu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu ile za niego płaciłaś?

• Totoro Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Byłam dziś na badaniach, jutro wyniki, zobaczymy co wyjdzie... a było tego trochę ;/ prolaktyna, testosteron, lh, fsh, shbg, glukoza i próby wątrobowe... Mam nadzieję, że wyniki będą coś warte mimo, że robione w 9. dniu cyklu... ostatnio, w 2. dc się nie zebrałam bo byłam chora i wykończona a z kolei czwartek to jedyny dzień kiedy grafik pozwala mi na badania;/ Nie wiem też za bardzo co z tym Novofemem - miałam go zacząć brać po zrobieniu badań, ale nasz scenariusz nie zakładał, że w międzyczasie jednak pojawi się miesiączka -_- więc chyba poczekam jak zwykle z nadzieją, że tym razem przyjdzie za miesiąc a nie za 3...X_X a jak nie przyjdzie to dopiero Novofem.

Trzymam za Was wszystkie kciuki cały czas:) Kurde, musi nam się udać wreszcie:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka zapłaciłam całe 20 zl za 2 opakowania pregnylu :-) oczywiście lekarz mi dał na refundację więc z tąd ta cena.
    Pregnyl podany w 5-7 dniu po owulacji pomaga w zagnierzdzeniu zarodka więc ciąża jest mniej zagrożona. Warto spróbować bo to nie szkodzi w niczym :-)

U mnie najgorsze w tym wszystkim by po stosunku mieć tyłek w górze przez 30 minut... Nogi dretwieja hehe. Trzeba się poświęcić jak lekarz kazał, plemniki wędrują ok 30 minut więc trzeba pomóc. Zauważyłam nawet ze po stosunku jak nie trzymalam nóg w górze to zaraz lecialam do łazienki bo wszystko wylatywalo :-) a teraz praktycznie nic nie leci więc plemniki dotarły do miejsca docelowego hehe

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TOtoro to trzymam kciuki aby badania wyszły ok a w sumie to może lepiej aby choć jeden wynik był zły by można znaleść wtedy przyczynę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 14:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Basiu :-) dalas mi nadzieje:-)
    Tak to prawda trzeba poleze z nogami do góry. Może weź sobie pod pośladki zwiń poduszkę sztywna albo jakiś koc, może wygodniej ci będzie :-)

Ja też tak latalam do kibelka i wszystko pluuuum ale zatrybilam że to robi pluuuum i z nogami do góry lezakowalam nie stety u mnie na marne.

Totoro trzymam kciuki za badania żeby były ok no niech jeden coś wskaże blachego.

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam poduchy :-) ale nogi w górze trzymam i męczy hehe. To powodzenia! Ja lecę do dentysty ząb nr.8 dolny...boję się ale wolę wyrwać teraz niż potem jak się okaże że coś będzie...boli...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma czego ja z dwa tygodnie temu wyrwalam też się naczytalam i stresowalam nawet 5 min mi nie rwal, pewnie że lepiej teraz niż później a nie daj boziu stan zapalny....
    Dziękuję:-) nawzajem Basiu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 15:58

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, ale nie dałam rady hehe. Zrobiła się typowa kieszonka i wchodzi tam jedzenie. Mam specjalna szczoteczkę i na razie zobaczę czy przejdzie. Ząb rośnie i wypycha więc dodatkowo ból. Zobaczę do przyszłego tygodnia jak nie przejdzie to wyrwe...

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę dni człowieka nie ma i tyle się dzieje, no ;). Elvi, cieszę się, że jednak wszystko w porządku z Tobą i maleństwem.
    Bu, to, że kupiłaś testy hurtowo może się okazać świetnym pomysłem - ja latam jak głupia do apteki, a to wcale nie jest lepiej. Poza tym wiesz jak to jest - jak masz ich tyle do wykorzystania, to większa szansa, że "złośliwy" los nie da Ci wszystkich zużyć i zaciążysz ;P.
    Basia, trzymaj się tam z tym zębem niedobrym.
    Caramel, no właśnie też mi tak w głowie zaświtało, że może, może... ale na razie test pozbawia mnie resztek złudzeń. Co prawda dzisiaj 24 dc, więc może być jeszcze za wcześnie, możliwie, że w ogóle jeszcze nie czas na @ u mnie. Chociaż piersi mnie już kilka dobrych dni bolą i brzuch też o sobie przypomina trochę. Jak ja nienawidzę czekać na tę paskudną @! :/
    Totoro, Żabka koniecznie dajcie znać, jak wyniki :).

A co do pracy i ciąży, to ja bym na Waszym miejscu próbowała dalej, dziewczyny. Zawsze jakaś szansa na to, że coś zaskoczy ;). A swoją drogą, Żabko, jak Cię te ogłoszenia kuszą, to możesz pójść na rozmowę - przecież to jeszcze nie obliguje do przyjęcia pracy, a zawsze czegoś więcej się dowiesz ;).

AKUxp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu nieeeeeeeeeeee! Ale ja też byłam blisko rezygnacji. Pójdziesz jak ci bol konkretnie da popalić tak jak mi.
    Kagura dzięki :-)
    My też za ciebie trzymamy kciuki. Ah ja za wszystkie was trzymam kciuki, kibicuje wam i się martwię się tylko tak głupio pisać non stop o tym!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super. Okazuje się mój brat ma kolegę a jego brat robi w tej firmie co znalazłam ogłoszenie. Powiedział że pogada hmmm cieszę się chociaż nie liczę na cud w otrzymaniu tej pracy. Kurcze a już z moim m się dogadaliśmy na temat ciąży wrrrrr
    Zglupialam do reszty!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagura w takim przypadku nie wypada przyjść zaciazona i się zwolnić zaraz.praca z polecenia.

• Bu Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również wybrałam się dzisiaj na badania. Wczoraj już miałam tylko plamienie a dzisiaj sucha bielizna, ale w szyjce macicy jeszcze krew i położna powiedziała, że nie pobierze próbki, bo badanie nie ma sensu. Także za kilka dni idę, ale za to moja druga połowa jutro idzie oddać nasienie do badania :P zobaczymy czy mamy silny batalion :P mogłaby już któraś pochwalić się groszkiem ku pokrzepieniu serc :P

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu :-)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Wiem żabka jak miałam druga ósemka wyrywana bo już nie było wyjścia tak bolało... Zobaczymy.

A ja powiem ze czuje moje jajniki oby pozytywnie i czuje się dobrze przy pregnylu. Jak miałam ovitrelle to porażka się czułam mdłości itp.

• Bu Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, a który to dzień cyklu?

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 17 dc :-)

Już niedługo będzie rok jak się staram i zła jestem że od razu nie poszłam do tego gina. Kasy wydałam a nic to nie przyniosło. Teraz czuje ze mam fajnie dobrany sposób leczenia i coś się ruszy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 10:18

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No... dobry lekarz to podstawa. Mój gin nie był zły, ale... jak na razie stawia na naturę, a ja mam wrażenie, że tylko czas marnuję. Co prawda teraz i tak super nie podziałam, ale jak już się z tymi oczami uporam, to chyba będzie trzeba sobie jakiegoś innego poszukać, jeśli przez jakieś powiedzmy 3 miechy nie zatrybi. Jak tak sobie myślę, to mnie też już rok od starań mija - na początku było bez spiny, ale jednak czekanie robi swoje i już by człowiek chętnie jakieś efekty zobaczył, albo sobie jakoś trochę pomógł...

A dzisiaj jeszcze mi się ucho zatkało i do tego chyba jakieś choróbsko mnie łapie :/. Jak nie urok to... przemarsz wojsk ;P. Zapisałam się już do laryngologa, ale to dopiero na 2 grudnia, mam nadzieję, że mi się samo jakoś naprawi do tego czasu, bo jak nie, to zwariuję chyba. Za to przy okazji wyżebrałam sobie morfologię, bo dawno nie robiłam :). Teraz tylko pytanie, czy zdążę z tym w poniedziałek, czy przyjdzie @ i będzie trzeba poczekać. Jakbym wiedziała, że tak mi te oczy plany pokrzyżują, to bym się chyba zdecydowała na regulację cyklu hormonami.

Swoją drogą też miałam wyrwać ósemki - tak z pół roku temu, ale ciągle coś mi w tym przeszkadza. No i nie ukrywam, że mi się nie spieszy xD. Chyba przez całe życie się tak po lekarzach nie nalatałam jak w tym roku, więc dentystę chętnie trochę odroczę na spokojniejszy moment.

Sorry, że tak marudzę, ale mnie już dzisiaj to ucho dobiło. To chyba znak, że @ naprawdę blisko - znaczy marudzenie, nie ucho :P.

AKUxp2.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki odebrałam wyniki:

Glukoza - 89,20 mg/dl
    ALT - 16,1 U/l (norma: 0,0 - 33,0)
    AST - 21,7 (norma: 0,0 - 32,0)
    TSH - 2,590 uIU/ml (norma: 0,270 - 4,200)
    Estradiol - 57,52!!!!! pg/ml - odkąd mam problemy z hormonami, zawsze był <11,8 :):):) Badanie robiłam w 9. dniu cyklu, to wynik chyba ok, nie?:)
    Normy estradiolu: faza folikularna: 12,4 - 233
    faza owulacji: 41,0 - 398
    faza lutealna 22,3 - 341
    Prolaktyna - 13.09 ng/ml (norma: 4,79 - 23,30)
    Testosteron - 36,02 ng/dl (norma: 8,40 - 48,10) - niby w normie, ale chyba trochę wysoko...?

I własnie się zorientowałam, że chyba nie odebrałam jednej kartki, bo mi SHBG brakuje;/ chyba jeszcze raz tam pójdę...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ