X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    Basiu dzięki że wspomniałaś o tym zastrzyku :-)

no i moje próbki pojechały do laboratorium.
    Czy tam znajdą problem to się okaże.......
    Rozmawiałam z mężem i wyobraźcie sobie że chce żebyśmy spróbowali jeszcze w grudniu zaciążyć. Moje dni płodne wyskoczą na początku miesiąca. Wyniki z laboratorium będą =musza być do 04.12.2015 wtedy można jeszcze się umówić na wizytę do genetyka albo podjechać do gina i zastosować jakieś leki . Plus zastrzyk pregnylu na zagnieżdżenie. może coś by z tego wyszło????? Brzmi obiecująco ale czy się uda.
    Powiedział że pracę znajdę później a nie muszę pracować więc lepiej tu wykorzystać szansę do końca. hmmmmmmmmm biję się z myślami chociaż ciąża za mną przemawia pomimo wielkiego strachu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu ile za niego płaciłaś?

• Totoro Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Byłam dziś na badaniach, jutro wyniki, zobaczymy co wyjdzie... a było tego trochę ;/ prolaktyna, testosteron, lh, fsh, shbg, glukoza i próby wątrobowe... Mam nadzieję, że wyniki będą coś warte mimo, że robione w 9. dniu cyklu... ostatnio, w 2. dc się nie zebrałam bo byłam chora i wykończona a z kolei czwartek to jedyny dzień kiedy grafik pozwala mi na badania;/ Nie wiem też za bardzo co z tym Novofemem - miałam go zacząć brać po zrobieniu badań, ale nasz scenariusz nie zakładał, że w międzyczasie jednak pojawi się miesiączka -_- więc chyba poczekam jak zwykle z nadzieją, że tym razem przyjdzie za miesiąc a nie za 3...X_X a jak nie przyjdzie to dopiero Novofem.

Trzymam za Was wszystkie kciuki cały czas:) Kurde, musi nam się udać wreszcie:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka zapłaciłam całe 20 zl za 2 opakowania pregnylu :-) oczywiście lekarz mi dał na refundację więc z tąd ta cena.
    Pregnyl podany w 5-7 dniu po owulacji pomaga w zagnierzdzeniu zarodka więc ciąża jest mniej zagrożona. Warto spróbować bo to nie szkodzi w niczym :-)

U mnie najgorsze w tym wszystkim by po stosunku mieć tyłek w górze przez 30 minut... Nogi dretwieja hehe. Trzeba się poświęcić jak lekarz kazał, plemniki wędrują ok 30 minut więc trzeba pomóc. Zauważyłam nawet ze po stosunku jak nie trzymalam nóg w górze to zaraz lecialam do łazienki bo wszystko wylatywalo :-) a teraz praktycznie nic nie leci więc plemniki dotarły do miejsca docelowego hehe

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TOtoro to trzymam kciuki aby badania wyszły ok a w sumie to może lepiej aby choć jeden wynik był zły by można znaleść wtedy przyczynę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 14:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Basiu :-) dalas mi nadzieje:-)
    Tak to prawda trzeba poleze z nogami do góry. Może weź sobie pod pośladki zwiń poduszkę sztywna albo jakiś koc, może wygodniej ci będzie :-)

Ja też tak latalam do kibelka i wszystko pluuuum ale zatrybilam że to robi pluuuum i z nogami do góry lezakowalam nie stety u mnie na marne.

Totoro trzymam kciuki za badania żeby były ok no niech jeden coś wskaże blachego.

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam poduchy :-) ale nogi w górze trzymam i męczy hehe. To powodzenia! Ja lecę do dentysty ząb nr.8 dolny...boję się ale wolę wyrwać teraz niż potem jak się okaże że coś będzie...boli...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma czego ja z dwa tygodnie temu wyrwalam też się naczytalam i stresowalam nawet 5 min mi nie rwal, pewnie że lepiej teraz niż później a nie daj boziu stan zapalny....
    Dziękuję:-) nawzajem Basiu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 15:58

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, ale nie dałam rady hehe. Zrobiła się typowa kieszonka i wchodzi tam jedzenie. Mam specjalna szczoteczkę i na razie zobaczę czy przejdzie. Ząb rośnie i wypycha więc dodatkowo ból. Zobaczę do przyszłego tygodnia jak nie przejdzie to wyrwe...

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parę dni człowieka nie ma i tyle się dzieje, no ;). Elvi, cieszę się, że jednak wszystko w porządku z Tobą i maleństwem.
    Bu, to, że kupiłaś testy hurtowo może się okazać świetnym pomysłem - ja latam jak głupia do apteki, a to wcale nie jest lepiej. Poza tym wiesz jak to jest - jak masz ich tyle do wykorzystania, to większa szansa, że "złośliwy" los nie da Ci wszystkich zużyć i zaciążysz ;P.
    Basia, trzymaj się tam z tym zębem niedobrym.
    Caramel, no właśnie też mi tak w głowie zaświtało, że może, może... ale na razie test pozbawia mnie resztek złudzeń. Co prawda dzisiaj 24 dc, więc może być jeszcze za wcześnie, możliwie, że w ogóle jeszcze nie czas na @ u mnie. Chociaż piersi mnie już kilka dobrych dni bolą i brzuch też o sobie przypomina trochę. Jak ja nienawidzę czekać na tę paskudną @! :/
    Totoro, Żabka koniecznie dajcie znać, jak wyniki :).

A co do pracy i ciąży, to ja bym na Waszym miejscu próbowała dalej, dziewczyny. Zawsze jakaś szansa na to, że coś zaskoczy ;). A swoją drogą, Żabko, jak Cię te ogłoszenia kuszą, to możesz pójść na rozmowę - przecież to jeszcze nie obliguje do przyjęcia pracy, a zawsze czegoś więcej się dowiesz ;).

AKUxp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu nieeeeeeeeeeee! Ale ja też byłam blisko rezygnacji. Pójdziesz jak ci bol konkretnie da popalić tak jak mi.
    Kagura dzięki :-)
    My też za ciebie trzymamy kciuki. Ah ja za wszystkie was trzymam kciuki, kibicuje wam i się martwię się tylko tak głupio pisać non stop o tym!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super. Okazuje się mój brat ma kolegę a jego brat robi w tej firmie co znalazłam ogłoszenie. Powiedział że pogada hmmm cieszę się chociaż nie liczę na cud w otrzymaniu tej pracy. Kurcze a już z moim m się dogadaliśmy na temat ciąży wrrrrr
    Zglupialam do reszty!

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kagura w takim przypadku nie wypada przyjść zaciazona i się zwolnić zaraz.praca z polecenia.

• Bu Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również wybrałam się dzisiaj na badania. Wczoraj już miałam tylko plamienie a dzisiaj sucha bielizna, ale w szyjce macicy jeszcze krew i położna powiedziała, że nie pobierze próbki, bo badanie nie ma sensu. Także za kilka dni idę, ale za to moja druga połowa jutro idzie oddać nasienie do badania :P zobaczymy czy mamy silny batalion :P mogłaby już któraś pochwalić się groszkiem ku pokrzepieniu serc :P

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bu :-)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Wiem żabka jak miałam druga ósemka wyrywana bo już nie było wyjścia tak bolało... Zobaczymy.

A ja powiem ze czuje moje jajniki oby pozytywnie i czuje się dobrze przy pregnylu. Jak miałam ovitrelle to porażka się czułam mdłości itp.

• Bu Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, a który to dzień cyklu?

24.12.2023 II kreski pod choinkę
    21.06.2022 Alicja ❤️
    16.10.2021 niespodziewane II kreski
    3.03.2017 Amelia 10tc [*]
    09.2017 pusty pęcherzyk
    25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
    22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
    4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
    Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
    3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
    6.02.2020 scratching, biopsja - OK
    7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
    Koniec leczenia…
    Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 17 dc :-)

Już niedługo będzie rok jak się staram i zła jestem że od razu nie poszłam do tego gina. Kasy wydałam a nic to nie przyniosło. Teraz czuje ze mam fajnie dobrany sposób leczenia i coś się ruszy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 10:18

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No... dobry lekarz to podstawa. Mój gin nie był zły, ale... jak na razie stawia na naturę, a ja mam wrażenie, że tylko czas marnuję. Co prawda teraz i tak super nie podziałam, ale jak już się z tymi oczami uporam, to chyba będzie trzeba sobie jakiegoś innego poszukać, jeśli przez jakieś powiedzmy 3 miechy nie zatrybi. Jak tak sobie myślę, to mnie też już rok od starań mija - na początku było bez spiny, ale jednak czekanie robi swoje i już by człowiek chętnie jakieś efekty zobaczył, albo sobie jakoś trochę pomógł...

A dzisiaj jeszcze mi się ucho zatkało i do tego chyba jakieś choróbsko mnie łapie :/. Jak nie urok to... przemarsz wojsk ;P. Zapisałam się już do laryngologa, ale to dopiero na 2 grudnia, mam nadzieję, że mi się samo jakoś naprawi do tego czasu, bo jak nie, to zwariuję chyba. Za to przy okazji wyżebrałam sobie morfologię, bo dawno nie robiłam :). Teraz tylko pytanie, czy zdążę z tym w poniedziałek, czy przyjdzie @ i będzie trzeba poczekać. Jakbym wiedziała, że tak mi te oczy plany pokrzyżują, to bym się chyba zdecydowała na regulację cyklu hormonami.

Swoją drogą też miałam wyrwać ósemki - tak z pół roku temu, ale ciągle coś mi w tym przeszkadza. No i nie ukrywam, że mi się nie spieszy xD. Chyba przez całe życie się tak po lekarzach nie nalatałam jak w tym roku, więc dentystę chętnie trochę odroczę na spokojniejszy moment.

Sorry, że tak marudzę, ale mnie już dzisiaj to ucho dobiło. To chyba znak, że @ naprawdę blisko - znaczy marudzenie, nie ucho :P.

AKUxp2.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki odebrałam wyniki:

Glukoza - 89,20 mg/dl
    ALT - 16,1 U/l (norma: 0,0 - 33,0)
    AST - 21,7 (norma: 0,0 - 32,0)
    TSH - 2,590 uIU/ml (norma: 0,270 - 4,200)
    Estradiol - 57,52!!!!! pg/ml - odkąd mam problemy z hormonami, zawsze był <11,8 :):):) Badanie robiłam w 9. dniu cyklu, to wynik chyba ok, nie?:)
    Normy estradiolu: faza folikularna: 12,4 - 233
    faza owulacji: 41,0 - 398
    faza lutealna 22,3 - 341
    Prolaktyna - 13.09 ng/ml (norma: 4,79 - 23,30)
    Testosteron - 36,02 ng/dl (norma: 8,40 - 48,10) - niby w normie, ale chyba trochę wysoko...?

I własnie się zorientowałam, że chyba nie odebrałam jednej kartki, bo mi SHBG brakuje;/ chyba jeszcze raz tam pójdę...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ