Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No to trzymam kciuki za Wasze wyluzowywanie, dziewczyny . Ja się na razie tylko smakiem winka muszę obejść. Ale we wtorek okulista, więc może się okaże, że już wszystko ok z oczami... Nawet nie wiecie jak by mi ulżyło. Chociaż to pewnie jeszcze nie koniec . Teraz tylko siedzę i się denerwuję - no i jeszcze tyję ( aż mi brzuch tak spuchnął, że mogłabym ciążę udawać xD), bo prawie nic mi nie wolno. A mnie już nosi normalnie xP. I jeszcze się nie mogę doczekać na tę wstrętną @. Może Wy macie pomysł, jak się odprężyć bez wysiłku, bez podnoszenia ciśnienia krwi, bez nadwyrężania oczu i bez schylania? Taka zagadka na weekend .
-
nick nieaktualnyWitam się po beznadziejnej nocce hihi
Obalilam z mężem butelkę wina polslodkiego nie lubię takich nie wiem czemu takie kupiłam następnym razem kupie słodkie uwielbiam je
Poszłam uśpić dziecko iiiiii usnelam!!! Przyszedł mąż obudził mnie poszłam przebrać się w piżamke i dalej spać. Teraz mąż i jego pyton mają focha!!!!!!
Kagura trzym kciuki żeby było ok z twoimi oczkami:-)
Nie mam pomysłu co możesz robić żeby nie nadwyrezac oczu. Chyba tylko leżeć patrzeć w tv,troszkę czytać?? Rozmawiać hihi
Ja gotuje obiadek a potem lecę w gości do siostry męża
Miłej i leniwej niedzieli dziewczyny życzę! -
Witam was kobitki!
Ja na razie jeszcze szukam sobie miejsca na forum, że tak powiem, a tu u was jest tak przyjaźnie że mam nadzieję że mnie nie wygonicie i że się tutaj zadomowie.
Żeby tak się nie pchać z buciorami może napisze cos o sobie
Mam 29 lat (a niedługo, w styczniu już 30cha stuknie). Staramy się o pierwszego bobasa 4ty cykl. Niby niedługo ale jednak czarne myśli mnie nachodzą
Myslalam że im dalej tym trochę mniej będę 'swirowac' ale w tym cyklu nadal się nakręcam niepotrzebnie. Mam nadzieję że razem z wami będzie mi trochę razniej w oczekiwaniu na koniec cyklu.
Życzę wszystkim miłej niedzieli :*♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Bobby29 lepiej trafić nie mogłaś! Serdecznie witamy!
Żabka koniecznie Trójmiasto! Jest pięknie!
Kagura, może medytacja? Hahaha
Basia teraz już tylko czekać, przynajmniej wiesz, że robisz wszystko co możesz, jakieś konkrety. Oby się udało!
Ja mam dzisiaj lepszy dzień, aaaa i polecam Conceive plus! Nawet jak nie pomoże to komfort... Uuuu wow24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
16.10.2021 niespodziewane II kreski
3.03.2017 Amelia 10tc [*]
09.2017 pusty pęcherzyk
25.01.2018 START Provita Katowice dr Paliga
22.05.2018 laparoskopia, endometrioza II stopnia
4Q2018 doc Paśnik, nk 22%, KIR genotyp AA
Zalecenia: Accofil, @13.05 - start IVF
3.06.2019 transfer blastocysty 3AB 😞
6.02.2020 scratching, biopsja - OK
7.03.2020 KET blastocysty 2BB 😞
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
Bobby29 witamy witamy w gronie staraczek - desperatek:D
Żabka, zdarza się My też miewaliśmy takie wieczory, gdzie planów było, że ho ho, a skończyło się na winie i w kimonoxD
U mnie cały dzień był bardzo udany, trochę się rozluźniłam, nie zajrzałam do szkolnych szpargałów, obaliliśmy winiacza, luzikbluzik, tyryryry i nawet z nóźkami w górze leżałamxD Bo kurde, piersi mnie bardzo bolą, więc może owulka będzie wreszcie
Dziś już niestety spina mi wraca, właśnie ogarniam konspekty na najbliższe dni, żeby do środy móc się skupić na tej lekcji hospitowanej i całym ogromie pomocy dydaktycznych... -_- ale po południu zajrzymy do moich rodziców, to się jeszcze chociaż na chwilę oderwę od tego.
Bu, dobrze, że dzionek lepszy, byle tak dalej;)
Kagura, tylko spacerki mi do głowy przychodzą... takie dłuższe a spokojne:)
-
Bobby29, lepiej trafić nie mogłaś . No właśnie wcale nie jest tak łatwo się zdystansować.
Bu - obawiam się, że łatwiej by mi było łyżki siłą woli wyginać niż medytować ;P. Spacery sobie robię, ale ile można po okolicy łazić samemu... Chociaż lepsze to niż nic .
Żabka - czytać dużo nie daję jeszcze rady, a szkoda, bo to akurat by mi życie uratowało. No nic, pocieszam się, że może już będzie koniec. Tylko co z tą @? Nie wiem, raz mam wrażenie, że zaraz będzie, a za chwilę, że jeszcze długo. Znowu nie ogarniam swojego organizmu .
A tak w ogóle, to mam nadzieję, że czymś u Was ten weekend zaowocuje, dziewczyny . -
basia7777 wrote:Na zajęcia w grupie ale w domu co drugi dzień wykonuje je w domu. Wiem że muszę bo prowadzę firmy swoją i męża non stop stres i widzę jak mnie wycisza... identycznie jak na urlopie od środka tak puszcza mnie
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
nick nieaktualnyWitam się w ten ponury ranek no już popołudnie
Wszamanka jest ich pełno w necie.
Basiu trzymam kciuki bolą ale trzymam. Będzie dobrze zobaczysz!
A ja dzisiaj oblężona telefonami. ostatni był najlepszy od mojej zajebistej firmy!!!! Zjebali mi humor. Kuźwa nie uwierzycie robią wszystko żebym portkami trzepała ze strachu. J.....ta kadrowa-personalna. Koleżanka dyrektora!
Upomniałam się o swoje bony świąteczne to jeszcze oberwałam kiedy wracam, że ZUS naślą i będę tam musiała iść bo minie mi 182 dni 25.12.2015. Czarodziejka, tego dnia to mi minie 190 dni chyba licząc wszystkie z całego roku!!!!!
Mam dość tej zrytej firmy mam wrażenie że jestem w przedszkolu -
Żabka, nie daj się tam .
Basiu, trzymam kciuki, a Wy walczcie dzielnie .
A u mnie @. Szkoda, że akurat na zabieg, ale spodziewałam się, że będzie wredna w tym miesiącu ;P. Muszę chyba wreszcie męża do lekarza zagonić, niech on przynajmniej podziała póki zepsuta jestem, żeby potem ruszyć pełną parą jak mnie już naprawią . No nic, możliwe, że znów mnie chwilę nie będzie - wszystko zależy od jutrzejszej wizyty. Trzymajcie się cieplutko póki co . -
Kagura trzymam kciuki, żeby wszystko było ok:)
Żabka nie denerwuj się, całe życie jesteśmy skazani na życie i funkcjonowanie wśród idiotów, nic nie poradzimy...;/
Basia - my tu liczymy wszystkie, na Ciebie:P
U mnie dziś 13. dc i piersi jak balony O.O A bolą jak cholera. Nie wiem co to, ale mam nadzieję, że zwiastuje owulkę.
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny jak tu się nie denerwować idiotami?
Ale trzeba bo idzie zwariować.
Na szczęście dotarły papiery o bony świąteczne yuuuuuupi będzie kasa na zakupy na święta Mam nadzieję że te święta będą ok bo będę testować hihihi przyjdą wyniki z kardiotypu ( liczę że 5 tyg będę czekać ale to się dowiem w środę na wizycie) , z mutacji gnu mthfr. Do gina zagoszczę jeszcze w trakcie owulki niech sprawdzi a potem się okaże nakręcę go na zastrzyk albo dupka . zobaczymy
Totoro działaj
Kagura będzie dobrze. Dostaniesz kropelki i wskazania leżeć !!!! Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.
Ciekawe jak tam u Basi?
-
Dziękuje za bardzo mile przyjęcie!
Totoro, rzeczywiście określenie 'desperatka' czasami do mnie najbardziej pasuje. Star się z tym walczyć jak wiadomo nie zawsze wychodzi
Na szczęście moja praca jest na tyle zajmująca że w ciągu dnia odciąga trochę moje myśli od tematu.
Wszamanka, ppszukaj na YouTube jest pełno filmów instruktazowych że wszystkich poziomów zaawansowania.
Żabką, tak jak dziewczyny piszą nie ma co się przejmować idiotami, na niektóre rzeczy o tak nie mamy wpływu więc lepiej odpuścić bo szkoda naszych nerwów.
Kagura, trzymam kciuki za szybka rekonwalescencje!
Basia, daj znać jak po wizycie.
Ja dzisiaj umowilam się do endokrynolog na 3go grudnia. Powoli znaczne się badać, na razie bez pośpiechu ale zacząć nie zaszkodI...♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
A ja działam, ale czuję że owulki nie będzie. Od początku cyklu bolą mnie okropnie piersi i mam bóle jak na @ pomimo iż się skończyła tydzień temu. Pewnie coś z hormonami złego się dzieje...
Basia!!! Pisz po wizycie co u Ciebie
Hmmm Totoro to raczej dobry znak. Działajcie.
Kagura bierz się za siebie i wracaj szybciutko!24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
09.2017 pusty pęcherzyk
Koniec leczenia…
Mimo wszystko dziś jestem szczęśliwa 💪🏼 -
nick nieaktualny
-
Żabką, Kiedyś miałam lekką niedoczynność tarczycy - z czego TSH miałam w normie w granicach 2,7, natomiast lekko obnizona wartość ft4. Poszlam do lekarza, bo ciągle było mi zimno i byłam bardzo senna (potrafilam centralnie przysnać w pracy w ciągu dnia przy biurku). Na szczęście trafilam na dobrego lekarza która nie zbagatelizowala tego i wdrożyła leczenie euthyrox naprzemiennie 25 i 50jedn.
(Kiedyś już byłam u innego lekarza z tymi dolegliwościami ale on po zobaczeniu że TSH jest w normie już dalej nie wnikal i powiedział że tak ma być.. Więc dalej się meczylam)
Później po ok 1.5 roku jakoś tak wyszło że przestslam brać leki a dolegliwości w sumie nie powracały więc nie wracalam do tematu. Dlatego teraz myślę że pierwsze co zrobię to skontroluje czy na tym polu jest ok. Podejrzewano że dostanie znowu hormon ponieważ o ile wynik w granicach 2.5 jest w normie, o tyle slyszalam że przy staraniach powinno się go obniżyć. Zobaczymy co usłysze od lekarza.
EDIT: a badań jeszcze nie robilam. Zrobię chyba na własną rękę przed wizyta. z drugiej strony może lekarz samego jeszcze dodatkowe badania w związku że staraniami? Więc może i się wstrsymam i zobaczenia jakie badania on mi zleci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 18:27
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
nick nieaktualnyRadziłbym ci udać się do ogólnego poprosić o skierowanie na badania krew,mocz,tsh,ft3i4,żelazo,cukier (krzywa insulinowa) i resztę co możliwe.
Ja powiedziałam że potrzebuję bo muszę się przebadac żeby uniknąć następnego poronienia a ty możesz powiedzieć że w ciążę chcesz zajść
Trochę kasy przyoszczedzisz:-)
-
Ja juź zbiłam TSH do 1,2 i to dobry wynik ale na forum widziałam, że dziewczyny zachodziły z taką wartością jaką Ty masz.24.12.2023 II kreski pod choinkę
21.06.2022 Alicja ❤️
09.2017 pusty pęcherzyk
Koniec leczenia…