Staraczki - grupa wsparcia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za porady. Może rzeczywiście tak zrobię, nawet jak rodzinny nie da mi skierowania na wszytko to przynajmniej da na coś. Zawsze to więcej zlotowek w portfelu .
Basia z tego co się orientuje to jak jest ciałko żółte powstaje po uwolnieniu jajeczka ale jest widoczne dość długo po owulacji więc ciężko powiedzieć kiedy do niej doszło a tym samym czy jest jeszcze szansa na zapłodnienie dybys teraz
Wydaje mi się że lekarz by ci powiedział że jest płyn w zatoce douglasa- jak jest to chyba znaczy że owu była niedawno.
Ją uważam że dobry seksik nie jest zły więc jeEli tylko będziecie w nastroju to chwytaj ostatki - nigdy nic nie wiadono jak to jet w tym cyklu u ciebie. Może jajo jeszcze sobie wędruje powoli♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
nick nieaktualny
-
Lena002 wrote:Cześć dziewczyny, odebrałam dzisiaj wynik beta 185 tsh 4 - leczę się na niedoczynność tarczycy. 21 października miałam wynik 1,5. Bardzo mam się bać o ten wynik? nie wiem kiedy uda mi się na wizytę umówić
Lena gratulacje! Dużo zdrowka!
Co do TSH trochę czytalam ostatnio i ta wartość która masz jest dobra także w ciąży więc nie masz powodów do niepokoju. Na pewno potrzeba będzie zwiększyć dawkę leków żeby utrzymać ten poziom teraz ponieważ teraz z twoich hormonów korzysta także maluszek
Także lekarz musi zdecydować. Wydaje mi się że z wizyta bez pośpiechu i paniki ale na pewno warto żebyś wkrótce to skonsultowala żeby maluszkowi niczego nie zabrakło
Edit: wartość TSH się waha dość mocno a w październiku mialas b.ładny wynik. Obecny wynik na pewno do zbicia ale jak już pisalam bez paniki bi to najgorsze co można robić. Także do lekarza i będzie dobrze!! Skoro leczysz się u endo to może tak jak Żabka pisała zadzwonie i lekarz pewnie zleci zwiększenie dawki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 11:19
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
witam się kobitki i życzę miłego dnia! Jak tam dIsiaj samopoczucie i nastroje?
Ja jak zwykle zabiegana w pracy, dopiero mam chwilę żeby śniadanie zjeść.. O tyle dobrze że nie mam czasu AZ tak bardzo myśleć
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Lena gratulacje!!! Ja dziś kupiłam kwas foliowy... tak mnie natchnęło, bo już jakiś czas nie biorę...
U mnie dzień jak co dzień, poza tym, że jednego ucznia wywaliłam do dyrektorki, bo mi nerwy puściły 3:) A poza tym to dalej normalnie mam cyce jak donice, zaraz wszyscy będą myśleć, że w ciąży jestem... zwłaszcza, że moja dyrka ostatnio usłyszała przypadkiem, że robiłam badania i "oooooo, M. jesteś w ciąży???". . . Nie lubię takiego pierdzielenia...;/
Też oczywiście miłego dnia kobietki;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 12:07
-
nick nieaktualnyOdebrałam dziś wynik progesteronu robiłam w 22dc wynosi 13,67 ng/ml
f.pęcherzykowa 0,2-1,5
f.owulacyjna 0,8-3,0
f.lutealna 1,7-27
po przekwitaniu 0,1-0,8
Już nic nie rozumiem w moim organizmie.
Kiedyś czytałam że jak wynik jest powyżej 5 to była owulacja. Tylko że ja jej nie widziałam a jajniki bardzo słabo mnie bolały. No chyba że po hsg taki wynik.?
Zanikły mi objawy zbliżającej się @ cycki mnie bolą tylko jak nigdy hihi
Pytam mojego czy coś zmajstrował odp: nie pozwoliłaś !!!!!!a czy zdążyłeś odp: chyba tak?!!!!tak tak hihihih
Jutro jadę do Kliniki Genetycznej
Miłego dnia
-
Żabka, z takim wynikiem owulacja powinna być. Ja miałam w 22 dc progesteron 18,67 i okazało się po kilku dniach, że w ciąży jestem. Także wynik bardzo dobry. Może przyczyna jest gdzie indziej.
Zresztą z tego co kiedyś pisałaś to z zajściem w ciążę nie masz bardzo problemów, gorzej z utrzymaniem, więc u Ciebie pewnie owulacje są, tylko później coś dzieje się niedobrego.
Pozdrawiam wszystkie starające się koleżanki. Ja was śledzę, i podczytuję, mocno wspieram.
U mnie plamień już nie ma. W poniedziałek mam wizytę. Ciekawe czy zrobi mi usg. Ja w ciągłym stresie, bo czekam na ruchy dziecka. Już kilka dni temu miałam wrażenie, że czuję a teraz od dwóch dni nic i panikuje. Jestem w 15t4d ciąży. -
nick nieaktualnyElvi dziękuję.
Super że u ciebie ustały te plamienia.
Kochana spokojnie nie świrujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na początku miałam wrażenie że coś mi pływa, motyle itp.
W 20 tc dopiero czułam ruchy. Córka 10 minut rządziła w brzuchu wypięła coś (aż się wystraszyłam)potem waliła. Potem już ją czułam ale im bliżej końca ciąży tym coraz słabiej bo przecież brak miejsca Spokojnie poczujesz malucha:-)
Ja bym naciskała żeby zrobił ci gin usg. Powiedz mu że dla świętego spokoju twojego.
Elvi jest i będzie OK
Myślałam że mały mam ten progesteron!!!!
Szczerze ja już nie wiem gdzie będzie leżeć przyczyna jak kolejne wyniki będą pozytywne.
Czekam jeszcze na mutaje mthr, trombofilie, kardiotypy,homocysteine. -
nick nieaktualny
-
Totoro tak jak Żabka pisze, zrób kontrolne na własną rękę dla własnego spokoju.
A, swoją droga. Na poczatku tego roku jakos miałam robiony prog. wtedy jeszcze nie bylo staranek tylko to było tak profilaktycznie chyba, takie miałam kontrolne badania zlecone jak mi się wydaje. Na pewno była to drugą faza cyklu, jakoś końcówką, powiedzmy >24 dnia cyklu. I ją miałam wynik 27,1 jedn., przy normie lab do 27jedn. dla tej fazy cyklu. Czyli w górnej granicy normy. Orientuje cię się czy to źle?? Zawsze słyszy się w drugą stronę, że zazwyczaj prog jest za mało... Nie znalazłam nigdzie info czy to już jest za dużo przy staraniach, i czy w ogóle może być za dużo.
W ciąży wtedy na pewno byłam.
Wiem że to już dawno było i będę badania pewnie niebawem powtarzać, ale tak mnie to za stanowiło po prostu.
Macie jakieś pomysły?♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:Uważam że to dobrze.
Sprawdź jak masz jeszcze wyniki jakie normy tzn w jakiej jednostce podano wynik.
Żabka nie pamiętam jakie to były jednostki dokładnie, ale na 100% norma laboratoryjna była do 27 jednostek, a ją miałam 27,1, czyli przekroczyła normę o 0,1.
Poszukamy tych badań ale i tak będę robić świeże . to moje pytanie wynika z ciekawości bo tak sobie przypomnialam jak zaczelyscie o tym progesteronu.
Jakby ktoś wiedział coś na ten temat to dajcie znać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 17:44
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
nick nieaktualny
-
Kurcze dla mnie te wszystkie wasze badania to dla mnie czarna magia...ja się zatrzymalam na becie i progesteronie
Dzisiaj byłam na jodze akurat mieliśmy zajęcia na otwieranie miednicy hehe więc się przyda. Nie ukrywam że mam bóle brzucha jakich wcześniej nie miałam odczuwam jakby ktoś ciągnął mnie za jajowody za sznureczki do tego pulsyjacy ból jajników i również tępy ból brzucha. Oczywiście nie boli bardzo mocno ale dokuczahttps://www.maluchy.pl/li-72635.png