WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki dzien był wczoraj chyba - mi koleś wyjechał na krzyżówce, gdybym nie przyhamowała to bym mu się w bok wpieprzyła...;/

A Ty Żabka teraz luz, widzisz, wszystko pod kontrolą, więc będzie ok:)

Wszystkiego najlepszego Kobitki tak w ogóle:) Mamusiom nudnych ciąż i szczęśliwych rozwiązań, nam, staraczkom owocnych działań:)

wszamanka, żabka04 lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doła mam strasznego :( kończymy z mężem dom budować, i znajomi i rodzina jakby się zmówili. Ciągle tylko słyszę "teraz już nie macie wymówki, będziecie mieli gdzie mieszkać, wiosna idzie, bociany latają, coraz starsi jesteście, róbcie dzieci,ci i tamci w ciąży a wy jeszcze nie, jak to tak bez dzieci!?" Mam ochotę pięścią po łbach ich walić.

U mnie 58dc, nic nie wskazuje na to żeby @ miała wkrótce przyjść, jeszcze trochę a na wizycie u gina na której miałam być po @ będę ciągle przed :/

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie mają wyczucia... Dałabym im odczuć że nie biorą pod uwagę innym problemów itp.
    Nie bralas nic na wywołanie miesiaczki?

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na wcześniejszej wizycie lekarz zlecił część badań, reszta po okresie na następnej wizycie, i wtedy zaczynamy działania

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.

7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    2 ❄❄
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka ja z tego samego powodu dostałam anty, u mnie 40-któryś chyba dc i też nic. A co do rodziny to bym pozabijała. Na mnie to działa jak płachta na byka. Na szczęście moja rodzina nie pyta, nie naciska - może moi rodzice wspominali coś o problemach, nie wiem, tak czy inaczej mam spokój. A jak ktoś dopytuje to ja na przekór mówię, że młoda jeszcze jestem i mam czas albo inne priorytety, mimo, że mnie w żołądku skręca i wcale tak nie myślę. Ale gówno im do tego, za przeproszeniem. Ludzie są tak nietaktowni i wścibscy, że aż poraża...

Ile masz lat Wszamanka, jeśli mogę spytać?

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Ile masz lat Wszamanka, jeśli mogę spytać?

31, mąż 32.
    Jak byłam sporo młodsza, to z mężem, wtedy jeszcze nie-mężem, wyobrażaliśmy sobie, że pierwsze dziecko to na pewno przed 30., a potem życie się poukładało inaczej i nic z tego nie wyszło;) Teraz to mi się marzy przed 35. mieć dwoje dzieci, żeby dużej różnicy wieku między nimi nie było:)

A moją złość na porypane moje cykle potęguje jeszcze to, że mój brat ma dwoje dzieci, dwoje z klasycznej wpadki, a siostra dwie piękne córeczki, obydwie po pierwszych cyklach starań. A ja głupiej owulacji nie mam jak normalny człowiek :|

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.

7.08 crio blastki😢
    2 ❄❄
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 26, a mąż 28, ale też nie zapowiada się na szybkie powodzenie..;/ z mojego rodzeństwa jestem najstarsza w rodzinie też mam kuzynów i kuzynki w wieku +/- moim bez dzieci, ale mam też takie małżeństwo, że dwa lata starsza dziewczyna ode mnie i już ma trójkę, a chcą pięcioro...... I oni własnie kiedyś do nas, że kiedy my wreszcie, że lepiej wcześniej itd itd i zawsze mam ochotę, z całą sympatią jaką ich darzę, odszczeknąć się, że mam inne priorytety niż siedzenie w pieluchach, chociaż w głębi duszy serce pęka...;/ A co do ciąży z wpadek to się nawet nie wypowiem, bo się będę w piekle smażyć, tyle już się nawyzywałam...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka, TOtoro życzę wam dobrej diagnozy i działania. Mój gin normalnie rozpisałam mi na kartce mój cykl na dziecko :-) poleciał pięknie z dupkiem, clo i pregnyl. Cały zestaw na cały cykl :-) dzięki temu miałam pierwszy cykl prawidłowy i od razu zaskoczyło więc pewnie u was tak będzie! Ważne aby mieć cykl jak zdrowa kobieta ;-) Oczywiście da się z pomocą leków.
    Ja już super czuję ruchy i imiona wstępnie wybrane :-) Dziewczynka byłaby Elena a chłopak najgorzej... Na tą chwilę Aleks

• Totoro Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia jak super, zazdroszczę :) :) :) mam nadzieję, że i z nas wykrzesaja normalny cykl i wreszcie się uda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 13:41

basia7777 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! :)
    Przez ostatnie dwa dni siedziałam i czytałam każdy post, od samego początku i teraz już wiem wszystko :) Podziwiam Was, jesteście cudowne kochane! Silne babeczki
    Jestem tu nowa a moja historia zaczyna się tak: teoretycznie to mój trzeci cykl starań ale praktycznie dwa poprzednie były tylko takie z przymrużeniem oka, na zasadzie co ma być to będzie, całkiem możliwe ze po prostu minęłam się z owulacja. Dopiero ten taki konkretniejszy, jestem już po owulacji i czekamy na @a raczej na brak!!
    Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i trzymam mocno kciuki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 20:13

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuflada witamy :) trzymam kciuki za powodzenie :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuflada witamy:) A kiedy wypada ci termin @?

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.

7.08 crio blastki😢
    2 ❄❄
  • szuflada Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka jakoś od 24 do 26 góra :)

a tak ma marginesie nawet sobie nie wyobrażacie jak fajnie było czytać na przykład narzekanie żabki sprzed kilku miesięcy (kiedy już traciła wiarę) a na dole widzieć suwaczek oznajmiający "jestem w 19 tc" :) :)
    I nas tez to czeka, zobaczycie!!

wszamanka, Totoro lubią tę wiadomość

Pierwszy cykl starań o drugiego maluszka!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuflada witam:-)
    Powodzenie życzę:-)

Bo to tak trzeba wiesz olać temat i mieć wszystko w dupie.
    Chyba że są problemy z hormonami czy czymś innym to podleczyc i dalej się starać ale na luzie albo wspomóc naturze przycinać ja i postawić na swoim.

Każda z nas ma w pewnym momencie dosyć i ma ochotę wysiąść z tego pociągu ale kto ma wytrwać do końca i wierzyć że się uda jak nie my czyt. Ty?????

Totoro ale ty młodziutka myślałam że ty starsza tak sobie wyobrażałam.

Wszamanka i totoro życzę szybkiej i trafne diagnozy żeby szybko się udało.:-)

Ja jutro prenatalne o 15:20 aż się boję a szczególnie po dzisiejszym dniu byliśmy u teściów powiedzieć o nowinie.
    Nasluchalam się jak to cukrzyca wpływa ma dziecko i jakie się to nie rodzi z wadami wrrrr.
    Olać teściowa mam nadzieję że wszystko jest ok z bąbelkiem:-)

I też dzisiaj nadszedł ten magiczny dzień dobrze z emaj był w domu bo nie wiem co bym zrobiła hihi cukier po 1 sniadaniu wysokoczyl do 135! I musiałam podać insulineo matko prawie zemdlalam na krześle ufffff to pewnie przez stres bo do teściów jechałam i jakoś chyba nie świadomie się denerwowalam bo śniadanie było takie jak zawsze.

Uciekam bo jestem tak zmęczona a nie dawno wróciłam.
    Przepraszam że częściej nie wpadam ale większości czasu przesypiam hihi
    Dobranoc:-)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, no mój lekarz mnie pociesza, że dopiero "26 wiosenek" mam, a w sumie w czerwcu mi stuknie, a ja się spinam, bo zawsze mi się marzyło przed 25 urodzić:( Oby mi cykl zrekonstruował jakoś i się udało;/ W ogóle to mam ciągle problemy z jelitami, mimo, że dalej na diecie jestem - może jeszcze tu tkwi problem... nie wchłaniam czegoś albo coś... W każdym razie wzięłam się za to, dziś odbieram wyniki morfologii i moczu, jestem umówiona (na maj...;/) na gastro- i kolonoskopię, o zgrozo, i zobaczymy.

Swoją drogą to Cię teście pocieszyli, ło ludzie... Ale nic się nie przejmuj, masz wszystko pod kontrolą, więc będzie ok:) Pisałam już chyba, że moja znajoma miała cukrzycę ciążową - chłopczyk zdrowy jak ryba, teraz z drugim jest w ciąży i też jest ok:)
    Odpoczywaj sobie, pozdrowionka ślę;)

żabka04 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka też miała cukrzycę w ciąży, chłopczyk zdrowy i piękny, tak że Żabka, mniej stresu :)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.

7.08 crio blastki😢
    2 ❄❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi teściowej są z epoki PRL i nie da się ich zrozumieć a oni nas nie umieją zrozumieć.
    Teściowa z moim mężem miała cukrzycę i zatrucie i jakoś synek żyje i ma wszystko jedynie do 4 lat bardzo chorował.

Totoro no tak 26 nie jest źle gorzej mają te co są w wieku 32 i dopiero pierwsze udało się.
    Cieszę się że ambitnie się wzięłas za swój organizm.
    Co do jelit czy myjemy naczynia w zmywarce????? Jeśli tak zmień kapsułki bądź program daj na dłuższe mycie mój mąż tak miał z koleżanką.
    Mąż dodatkowo co dziennie pije szkła Siemię lniane i jakoś nie narzeka ostatnio.
    Ale gastrskopie jak i kolanoskopie wypada zrobić dla świętego spokoju aby wykluczyć co nie co z chorób.

Emocje mi opadły dzisiaj ale jeszcze chyba trzymają bo nie mogłam zjeść śniadania nie wchodziło mi i cukry wywaliło do 120!
    Dziecko mam w domu bo mi teściu z mężem wzięli córkę do piwnicy bez kurtki wczoraj wrrrr i już smarka:-(
    Wieczorem się odezwę :-)

CiociaJola lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka, myję w zmywarce dopiero od miesiąca niecałego, ale u mnie to problem przewlekly, ciągnie się z przerwami juz od dawien dawna, tylko za każdym razem w końcu przechodziło to olewałam temat;/ A teraz mam więcej czasu to postanowiłam działać:)Trzymaj się i nie stresuj, unormuje się cukier:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja już po wizycie :-)
    Wszystko jak w najlepszym porządku wymiary itd.../
    Pobrano mi krew na test papa wyniki do 14 dni.
    Gin mówi że napewno będą dobre bo usg rewelka :-)
    Bąbel bardzo fikał nie chciał współpracować nawet pomachał do nas :-)
    Mierzy już 6,79 cm!!!!!

Oto ono:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0116dca2a714.jpg

co do echa serca zostane wysłana na takie badanie bezpłatne do Wrocławia :-)
    Mam orzystać z przywilejów hihiji

Iiiiiii jestem szcześliwa mogę iść na basen, do dentysty, fryzjera i z mężem do łózka hahahahaha yupiiiiiiii
    Mam korzystać bo potem pieluchami się zasypie jak to powiedział gin :-)

A diablo mam się nie przejmować chyba mało wie na temat wad genetycznych!!!!!!
    Mam tylko ilnować cukry i o każdej porze zawitać do gina czy zadzwonić jak mnie coś trapi! :-)

No to kamień z serca :-)

wszamanka, szuflada lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z basenem ostrożnie a najlepiej zażyć jak to się mówi tabletkę "po" :-) bo pH spada w pochwie a chlor obniża jeszcze bardziej i bardzo często może się coś wukluc albo właśnie załapać ba basenie... Ja mam zakaz od lekarza...Tylko jak postawie swój na ogrodzie...wiec jeszcze muszę poczekać ;-)

Super że wszystko ok a ja idę w środę na polowkowe :-)

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ