WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Basiu.
    A już wiecie kto tam mieszka w brzuszku u ciebie? Bo nie kojarzę hihi

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie wiemy bo chcemy mieć niespodziankę przy porodzie ;-)

żabka04 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Nie nie wiemy bo chcemy mieć niespodziankę przy porodzie ;-)

Aha ok:-)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka aż miło czytać!!!!! Świetnie!!!:)

Ja odebrałam dziś morfologię i mocz, mam troszkę obniżony hematokryt i podwyższone niewiele p-lcr, a tak poza tym wszystko ok:) i co najważniejsze - tsh spadło z 2,49 do 2,130 :) No i hemoglobinę mam niską jak na mnie, bo 12,7 a miałam ponad 14. Ale to pewnie przez dietę mi troszkę spadła. Będę jeszcze chciała ścignąć lekarkę o żelazo, potasy, magnezy itp. Jak już mam okazję się przebadać bezpłatnie to muszę skorzystać. Jeszcze się wypłacę na hormony...O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro pij sok z buraków albo dużo buraków jedz pomaga na hemoglobine :-)
    Tsh super chyba mnie stresów ostatnio miałaś co????? Ale fajnie by było jakby jeszcze spadło.
    Mój organizm zaskoczył w ciążę jak tsh wynosiło 0,41.
    Oczywiście korzystaj wypytuj i naciskaj należy Ci się i koniec :-)
    Potem będziesz płacić a badania nie są tanie tzn nie które.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka nooo musze się zaopatrzyć w buraczki:D A co do tsh to stresy raz, a dwa suplementuję się tym jodem cały czas i witaminami D i K, może to też pomogło:) Oby dalej spadało:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 08:22

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jak masz niedoczynność to jod bierzesz????? Moja gin mu zabroniła!!!!!
    A Wit d ile bierzesz????

• Totoro Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam jako takiej niedoczynności stwierdzonej. Mieściłam się zawsze w granicach, moja gin mówiła, że 2,49 na ciążę to trochę za dużo, a np. ten nowy ginekolog teraz powiedział, że jest ok O.o aczkolwiek tak, biorę jod i dziennie 1 kapsułkę wit. D 4000 w oleju lnianym i do tego K2, bo nie wolno samej D :) No i jak widać TSH spadło troszkę:) Zresztą niedoczynność tarczycy może wynikać z niedoboru jodu, więc ciekawe czemu Ci gin zabroniła O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam 4 tys j. Bez Wit k i żyje mi moja endo mówiła co innego z tą Wit. K
    Najlepsze tsh do ciąży to do 2 a najlepiej 1

• Totoro Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dłuższą metę branie wit D bez K może skutkować odkładaniem się wapnia w tętnicach. O TSH w okolicach 1 przy staraniach też słyszałam, może jeszcze spadnie trochę:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Często poziom TSH się zmienia tak sam z siebie? Robiłam we wrześniu, był ok, teraz jak gin zlecał badania to głupia powiedziałam że mam TSH sprzed kilku miesięcy, i po zawahaniu się w sumie nie zlecił teraz.

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka nie mam pojęcia;/ Pewnie wiele czynników ma na to wpływ;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia daj znać po usg! :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja już po badaniu polowkowym... Wszystko ok jak to lekarz mój wylewny powiedział hehe. Zapytałam czy duże to mówi że normalne, ale czy będzie duże to określi się w 27-28 tyg. Bo wtedy jest przyrost spory

Ja płci nie chciałam wiedzieć bo do końca nadzieja na Elene miała być, ale lekarz zapomniał....i widzę co on tam tak kręci nosem i mruzy oczy... Ogląda te nogi od tyłu i ogląda... I nagle widzę, że między tymi nogami jakaś piłeczka i między nią jakby cypelek... Mówię ja płci nie chce znać... To przestał, ale już raczej myślę że chłop będzie... Dziwię się tylko że zaglądał tam i kręcił jak widać z daleka że chłop!
    Oczywiście szansę na elenka się zmniejszyły a przeważa Aleks. Zwariuje ha sama i trójka chłopów!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 23:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basia7777 wrote:
    Ja już po badaniu polowkowym... Wszystko ok jak to lekarz mój wylewny powiedział hehe. Zapytałam czy duże to mówi że normalne, ale czy będzie duże to określi się w 27-28 tyg. Bo wtedy jest przyrost spory

Ja płci nie chciałam wiedzieć bo do końca nadzieja na Elene miała być, ale lekarz zapomniał....i widzę co on tam tak kręci nosem i mruzy oczy... Ogląda te nogi od tyłu i ogląda... I nagle widzę, że między tymi nogami jakaś piłeczka i między nią jakby cypelek... Mówię ja płci nie chce znać... To przestał, ale już raczej myślę że chłop będzie... Dziwię się tylko że zaglądał tam i kręcił jak widać z daleka że chłop!
    Oczywiście szansę na elenka się zmniejszyły a przeważa Aleks. Zwariuje ha sama i trójka chłopów!

Cieszę się że wszystko Basiu jest ok.
    Hmmmmmm może nie będzie tak źle :-) ale będziesz miała synowe wspaniałe (mam nadzieję).
    Ważne aby zdrowe! :-))

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak....;-) jak ja wytrzymam z siusiakami!!!

Chodzę i mówię do męża - ty męski plemniku!! ;-)

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choc nie ukrywam, że nadzieja jeszczw jest ;-)

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahha :) Basia ale się uśmiałam z męskiego plemnika! Gratulacje, chłopak też fajny. Wszystkie moje koleżanki (oprócz jednej) mają chłopaków i normalnie przecudowne są - takie psotniki i spryciarze. A ja to zawsze chciałam dziewczynke - w sensie kiedyś kiedyś, jak starania o dziecko były umiejscowione w nieokresnonej dalekiej przyszłości :) Teraz to mi wszystko jedno, byle było wreszcie i było zdrowe :)

Ja już czekam na małpiszona jutro, bo wszystko na to wskazuje. Ale jak to zawsze powtarzam - więc sobie też trzeba, a co! - dopóki wredoty nie ma to jest nadzieja!

Dziewczyny nieustannie trzymam za nas kciuki :*

Totoro, mam pytanie trochę osobiste - jak nie chcesz oczywiście olej pytanie. Czy mi się wydaje czy kiedyś wspominałaś coś o zaburzeniach odżywiania? Ja też miałam jako nastolatka i troche póżniej (Chociaż tak naprawdę to chyba nigdy człowieka nie opuszcza) i chętnie skonsultowałabym parę rzeczy z kimś, kto przeżywał to samo.

Trzymajcie się dziewczyny cieplutko. I niech ta wiosna wreszcie do nas przychodzi :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jeszcze nie tak dawno marzyłam o dwóch kreskach oby były a teraz to cwaniara jestem i wybrzydzam ;-) hihi

• Totoro Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby zgadza się, miałam w swoim życiu różne ciekawe epizody związane z odżywianiem... I fakt - to chyba nigdy do konca z głowy nie wychodzi. Ja teraz jestem na diecie przeciwgrzybiczej, która jest zresztą w dużej mierze zgodna z dietą mojej grupy krwi, jem bardzo zdrowo, ale dalej mam wyrzuty sumienia jak więcej orzechów dziabnę, albo mnie głód po treningu zmorze i troszkę więcej podjem... I nigdy nie jestem ze swojego wyglądu zadowolona, mimo, że ważę ok. 58kg przy 168cm wzrostu. Możesz walić do mnie jak w dym z pytaniami, mam nadzieję, że będę umiała pomóc:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ