X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie natomiast maz nie robil badania nasienia poniewaz problem tkwil we mnie... Ale gdy tylko zaueazylam ze mam problemy z miesiaczkowaniem to udalam sie do lekarza czyli w wieku 17 lat i do teraz praktycznie co miesiac jestem u gin czyli 11 lat juz to w sumie trwa Jezeli widzisz ze pojawil sie probem to udaj sie do gin,im wczesniej to lepiej a gin powinien zaraz zlecic Ci podstswowe badania hormonalne

• Lilianap Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłamałam się trochę dziewczyny. Bardzo stawiałam na poprzedni cykl. Wypłakałam morze łez i odpuszczam. Będzie co będzie.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    Podłamałam się trochę dziewczyny. Bardzo stawiałam na poprzedni cykl. Wypłakałam morze łez i odpuszczam. Będzie co będzie.
    Witam, Ty sie tutaj nie podłamuj, nie znam szczerze twojej historii , ale nie ma się co łamać, trzeba wierzyć, że nastepnym razem się uda Mi sie po paru latach udało, tez przeżywałam załamki wiec to normalne, wazne , abys nie odpuszczała.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap uszy do góry, nie jesteś sama! Ja dostałam znowu clo 1 tabletkę w tym cyklu, a w sumie w kolejnym, bo na razie to wywołujemy miesiączkę i już liczę się z tym, że znowu pewnie nie zadziała... W dodatku wyniki nasienia męża też wołają o pomstę do nieba, więc można powiedzieć, że stoję w miejscu i jeśli jest jakaś nadzieja, to najwcześniej dopiero po zwiększeniu dawki clo... Oczywiście jak męża w tym czasie zdąży ogarnąć androlog... Dlatego nie łamiemy się tylko uzbrajamy w cierpliwość i wreszcie musi się udać.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • emmac Znajoma

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak tylko na pocieszenie dla wszystkich ze słabymi wynikami nasienia. Udało Nam się miesiąc po otrzymaniu wyników ( wyniki wyszły baaaardzo złe (wszystkiego za mało, nieruchliwe, nieżywotne itd.), w klinice powiedzieli że nie nadają się na tę chwilę nawet na inseminację) Stwierdziliśmy że i tak się nie uda więc nie ma co się stresować niedawno zobaczyłam dwie kreski. Wiem że nie oznacza to że ciąża będzie się rozwijała pięknie itd. ( pierwszą poroniłam, a w drugą zaszłam dopiero po 14 ms od poronienia) ale jak to mój lekarz stwierdził "jesteśmy dowodem na to że wystraczy jeden zdrowy plemenik" :)

margerit@ lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmac dzięki za słowa otuchy! :D Szczęśliwej, spokojnej ciąży Ci życzę:)

Kurde dziewczyny, ja bez tego forum to bym chyba w ciężką depresję popadła :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje :* Dobrze Was mieć. Postaram się odpuścić psychicznie. Teraz wakacje, a mieszkam nad samym morzem, to zajmę się wszystkim tylko nie myśleniem. A staranka będą trwały. Tylko owulacja w tym miesiącu przypada wtedy, kiedy mąż ma służbe :/

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap, nie przejmuj się tak owulacją, może coś się przypadkiem przesunie :P. Przede wszystkim skup się na odpoczynku. Wakacje to dobry moment, żeby się zrelaksować i odprężyć psychicznie. Wiem po sobie jak takie starania wykańczają i jaką ulgę przynosi odpuszczenie na chwilę, więc nie będę na Ciebie krzyczeć, że chcesz sobie zrobić przerwę. Skoro tego potrzebujesz, to nie ma co się zastanawiać - naładuj sobie baterie na następny rok. A jak się tak trochę przypadkiem uda, to ta energia też się przyda na przetrwanie ciąży ;).

AKUxp2.png
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    Dziękuje :* Dobrze Was mieć. Postaram się odpuścić psychicznie. Teraz wakacje, a mieszkam nad samym morzem, to zajmę się wszystkim tylko nie myśleniem. A staranka będą trwały. Tylko owulacja w tym miesiącu przypada wtedy, kiedy mąż ma służbe :/
    moja znajoma była w podobnej sytuacji, jeżeli chodzi o owulację i służbę meża. Nie wiele mysląc w dniach owulacji poprpstu odwiedziła meża w pracy, udało się. Następna ciaża znów dlugo oczekiwana, mąż wyjechał na szkolenie na drugi koniec Polski, to potrafiła pojechać do niego i znów się udało :-) ale wiem, że nie zawsze jest taka mozliwosć... Ciesz się pogodą, MORZEM, ZAPOMNIJ NA CHWILE O STARANIU SIĘ, NA PEWNO NA ZŁE CI TO NIE WYJDZIE

• Aleolga Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powtórzyłam test, jedna uparta kreska.
    Jajniki bolą, cycki to samo, wciaz czuje jakbym miała dostać @ a przecież jestem po. Jestem teraz na wakacjach z dziećmi, nie mam jak teraz na te badania z krwi isc.

Dla wszystkich oczekujących na kreski, na owulacje, okres czy cokolwiek innego trzymam mocno kciuki ❤️

Motylek85 lubi tę wiadomość

• margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleolga wrote:
    Ja powtórzyłam test, jedna uparta kreska.
    Jajniki bolą, cycki to samo, wciaz czuje jakbym miała dostać @ a przecież jestem po. Jestem teraz na wakacjach z dziećmi, nie mam jak teraz na te badania z krwi isc.

Dla wszystkich oczekujących na kreski, na owulacje, okres czy cokolwiek innego trzymam mocno kciuki ❤️
    A ile jestes dni po? bo ja byłam 10 dni po i była jedna a z bety wyszło ze jestem w :-)testy testami, takie własnie są

• Aleolga Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni normalny okres był 21 czerwca. Teraz 18 i 19 miałam skąpe plamienie.

• margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleolga wrote:
    Ostatni normalny okres był 21 czerwca. Teraz 18 i 19 miałam skąpe plamienie.
    to może to skąpe plamienie to się cos tam zagnieździło już:-) no nic, zostaje Ci chyba tylko zrobic po wakacjach bete i bedzie wszystko jasne :-) ale cos mam przeczucia , że zaczyna kiełkować , życze oczywiscie tego :-)

• Aleolga Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jesteś !❤️

Ja tez mam przeczucie ! ❤️

• Totoro Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleolga a kiedy wracasz z wakacji?:) Czekamy na dobre wieści :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Aleolga Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek ;)

Ale fajnie wiedzieć ze nie jestem sama z tym czekaniem ze ktoś czeka ze mną :) a mężowi chce zrobic niespodziankę ;)

Totoro lubi tę wiadomość

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już niedługo się dowiesz wszystkiego. Trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści ;).

AKUxp2.png
  • Aleolga Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najchętniej zrobiłabym kolejny teraz ;)
    Jakiejś innej firmy. Ten był 25mlU... Moze kupie ten 10 ?!

wszamanka lubi tę wiadomość

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, możesz, tylko nie wiadomo, czy złapie. Ale kto wie ;). Ja bym pewnie nie wytrzymała :D.

AKUxp2.png
  • Aleolga Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2016, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położyłam sie spać szybciej by szybciej było rano i by spróbować znowu rano, jednak obudzialam sie teraz i jeszcze nie jest rano!
    Wariactwo ! Mam wrażenie ze uroilam sobie ten cały ból brzucha i piersi.
    Ale czuje sie wyjątkowo zle jak na 8 dni po domniemanym okresie.
    Wiem wiem, marudzę ! ;)

Dobranoc ! ;)

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ