X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Staraczki - grupa wsparcia
Odpowiedz

Staraczki - grupa wsparcia

Oceń ten wątek:
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie natomiast maz nie robil badania nasienia poniewaz problem tkwil we mnie... Ale gdy tylko zaueazylam ze mam problemy z miesiaczkowaniem to udalam sie do lekarza czyli w wieku 17 lat i do teraz praktycznie co miesiac jestem u gin czyli 11 lat juz to w sumie trwa Jezeli widzisz ze pojawil sie probem to udaj sie do gin,im wczesniej to lepiej a gin powinien zaraz zlecic Ci podstswowe badania hormonalne

• Lilianap Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłamałam się trochę dziewczyny. Bardzo stawiałam na poprzedni cykl. Wypłakałam morze łez i odpuszczam. Będzie co będzie.

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    Podłamałam się trochę dziewczyny. Bardzo stawiałam na poprzedni cykl. Wypłakałam morze łez i odpuszczam. Będzie co będzie.
    Witam, Ty sie tutaj nie podłamuj, nie znam szczerze twojej historii , ale nie ma się co łamać, trzeba wierzyć, że nastepnym razem się uda Mi sie po paru latach udało, tez przeżywałam załamki wiec to normalne, wazne , abys nie odpuszczała.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap uszy do góry, nie jesteś sama! Ja dostałam znowu clo 1 tabletkę w tym cyklu, a w sumie w kolejnym, bo na razie to wywołujemy miesiączkę i już liczę się z tym, że znowu pewnie nie zadziała... W dodatku wyniki nasienia męża też wołają o pomstę do nieba, więc można powiedzieć, że stoję w miejscu i jeśli jest jakaś nadzieja, to najwcześniej dopiero po zwiększeniu dawki clo... Oczywiście jak męża w tym czasie zdąży ogarnąć androlog... Dlatego nie łamiemy się tylko uzbrajamy w cierpliwość i wreszcie musi się udać.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • emmac Znajoma

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak tylko na pocieszenie dla wszystkich ze słabymi wynikami nasienia. Udało Nam się miesiąc po otrzymaniu wyników ( wyniki wyszły baaaardzo złe (wszystkiego za mało, nieruchliwe, nieżywotne itd.), w klinice powiedzieli że nie nadają się na tę chwilę nawet na inseminację) Stwierdziliśmy że i tak się nie uda więc nie ma co się stresować niedawno zobaczyłam dwie kreski. Wiem że nie oznacza to że ciąża będzie się rozwijała pięknie itd. ( pierwszą poroniłam, a w drugą zaszłam dopiero po 14 ms od poronienia) ale jak to mój lekarz stwierdził "jesteśmy dowodem na to że wystraczy jeden zdrowy plemenik" :)

margerit@ lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emmac dzięki za słowa otuchy! :D Szczęśliwej, spokojnej ciąży Ci życzę:)

Kurde dziewczyny, ja bez tego forum to bym chyba w ciężką depresję popadła :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lilianap Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje :* Dobrze Was mieć. Postaram się odpuścić psychicznie. Teraz wakacje, a mieszkam nad samym morzem, to zajmę się wszystkim tylko nie myśleniem. A staranka będą trwały. Tylko owulacja w tym miesiącu przypada wtedy, kiedy mąż ma służbe :/

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap, nie przejmuj się tak owulacją, może coś się przypadkiem przesunie :P. Przede wszystkim skup się na odpoczynku. Wakacje to dobry moment, żeby się zrelaksować i odprężyć psychicznie. Wiem po sobie jak takie starania wykańczają i jaką ulgę przynosi odpuszczenie na chwilę, więc nie będę na Ciebie krzyczeć, że chcesz sobie zrobić przerwę. Skoro tego potrzebujesz, to nie ma co się zastanawiać - naładuj sobie baterie na następny rok. A jak się tak trochę przypadkiem uda, to ta energia też się przyda na przetrwanie ciąży ;).

AKUxp2.png
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    Dziękuje :* Dobrze Was mieć. Postaram się odpuścić psychicznie. Teraz wakacje, a mieszkam nad samym morzem, to zajmę się wszystkim tylko nie myśleniem. A staranka będą trwały. Tylko owulacja w tym miesiącu przypada wtedy, kiedy mąż ma służbe :/
    moja znajoma była w podobnej sytuacji, jeżeli chodzi o owulację i służbę meża. Nie wiele mysląc w dniach owulacji poprpstu odwiedziła meża w pracy, udało się. Następna ciaża znów dlugo oczekiwana, mąż wyjechał na szkolenie na drugi koniec Polski, to potrafiła pojechać do niego i znów się udało :-) ale wiem, że nie zawsze jest taka mozliwosć... Ciesz się pogodą, MORZEM, ZAPOMNIJ NA CHWILE O STARANIU SIĘ, NA PEWNO NA ZŁE CI TO NIE WYJDZIE

• Aleolga Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powtórzyłam test, jedna uparta kreska.
    Jajniki bolą, cycki to samo, wciaz czuje jakbym miała dostać @ a przecież jestem po. Jestem teraz na wakacjach z dziećmi, nie mam jak teraz na te badania z krwi isc.

Dla wszystkich oczekujących na kreski, na owulacje, okres czy cokolwiek innego trzymam mocno kciuki ❤️

Motylek85 lubi tę wiadomość

• margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleolga wrote:
    Ja powtórzyłam test, jedna uparta kreska.
    Jajniki bolą, cycki to samo, wciaz czuje jakbym miała dostać @ a przecież jestem po. Jestem teraz na wakacjach z dziećmi, nie mam jak teraz na te badania z krwi isc.

Dla wszystkich oczekujących na kreski, na owulacje, okres czy cokolwiek innego trzymam mocno kciuki ❤️
    A ile jestes dni po? bo ja byłam 10 dni po i była jedna a z bety wyszło ze jestem w :-)testy testami, takie własnie są

• Aleolga Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni normalny okres był 21 czerwca. Teraz 18 i 19 miałam skąpe plamienie.

• margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleolga wrote:
    Ostatni normalny okres był 21 czerwca. Teraz 18 i 19 miałam skąpe plamienie.
    to może to skąpe plamienie to się cos tam zagnieździło już:-) no nic, zostaje Ci chyba tylko zrobic po wakacjach bete i bedzie wszystko jasne :-) ale cos mam przeczucia , że zaczyna kiełkować , życze oczywiscie tego :-)

• Aleolga Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jesteś !❤️

Ja tez mam przeczucie ! ❤️

• Totoro Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleolga a kiedy wracasz z wakacji?:) Czekamy na dobre wieści :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Aleolga Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek ;)

Ale fajnie wiedzieć ze nie jestem sama z tym czekaniem ze ktoś czeka ze mną :) a mężowi chce zrobic niespodziankę ;)

Totoro lubi tę wiadomość

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to już niedługo się dowiesz wszystkiego. Trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści ;).

AKUxp2.png
  • Aleolga Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najchętniej zrobiłabym kolejny teraz ;)
    Jakiejś innej firmy. Ten był 25mlU... Moze kupie ten 10 ?!

wszamanka lubi tę wiadomość

• Kagura Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, możesz, tylko nie wiadomo, czy złapie. Ale kto wie ;). Ja bym pewnie nie wytrzymała :D.

AKUxp2.png
  • Aleolga Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2016, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położyłam sie spać szybciej by szybciej było rano i by spróbować znowu rano, jednak obudzialam sie teraz i jeszcze nie jest rano!
    Wariactwo ! Mam wrażenie ze uroilam sobie ten cały ból brzucha i piersi.
    Ale czuje sie wyjątkowo zle jak na 8 dni po domniemanym okresie.
    Wiem wiem, marudzę ! ;)

Dobranoc ! ;)

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ