Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr styczniowe pozytywne wieści :) kto dołączy???
Odpowiedz

styczniowe pozytywne wieści :) kto dołączy???

Oceń ten wątek:
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety, to była nowa praca-umowa o dzieło-obiecali , że w późniejszym okresie ciąży jak już będę musiała iść na zwolnienie lekarskie to podpiszemy umowę o pracę. A że to się podziało za szybko to niestety kazali napisać rozwiązanie umowy o dzieło i przyjść jak będzie wszystko ok i wtedy chyba na nowych warunkach przyjmą. Mika, gdzie bym nie chciała pójść z NFZ , to przynajmniej w moich okolicach nie ma dobrego lekarza, tu gdzie teraz chodzę KLINIKA ANGELIUS- naprawdę warto, choć te koszty są wysokie. Lekarka zna cała moją sytuację z poprzedniej ciąży i ciężko mi teraz zrezygnowac i czuję , że jestem pod dobrą opieką i w dobrych rękach.

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiadomo bezpiecznie się czujesz no trochę nie ładnie postąpili no ale pewnie myśleli ze będziesz pracować i pod koniec ciąży pójdziesz na zwolnienie a tu klops :( to tylko życzyć Ci zdrówka i moze jakoś uda się wrócić do pracy i trochę problemów przy tym rozwiązać

betina89 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiob- to już niedługo tylko tydzień! dasz radę:)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina najważniejsze, że maluszek dobrze się rozwija :)Ehh, szkoda, że Cię tak nagle unieruchomił ten krwiak, no ale może jak trochę odpoczniesz, to sam się wchłonie i jeszcze wrócisz do pracy. Wtedy od razu pytaj o odpowiednią umowę! Co do lekarzy z NFZ to odradzam. Osobiście mam bardzo złe doświadczenia. Fakt koszty związane z ciążą są przytłaczające, ale zdrowie jednak jest najważniejsze.
    Główka do góry! :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie dzisaj zrobilam test i nie moge uwierzyc ze po 18 miesiacach sie udalo ale boje sie wizyty u gina bo chcialabym zeby wszystko bylo dobrze a roznie sie slyszy.....Wy tez mialyscie takie obawy?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwiob Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka - wiem, ale mimo wszystko, mam wrażenie że dolegliwości mijają, zastanawiam się nad każdym ukłuciem czy to nie oznacza najgorszego :(

betina - będzie dobrze, zdrowie maluszka najważniejsze

betina89, Joaśka lubią tę wiadomość

• betina89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście kochane dziewczyny:-* a co do ukluc nie martwcie się, też miałam i Pani ginekolog uspokoila mówiąc, że to rozciągająca się macica:-)a delukatne brązowe uplawy jeśli któraś ma to mogą być np. Przez krwiaka w moim przypadku tylko 1dzień po intensywnym ruchu takie się pojawiły.

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny .
    Ja swoje upragnione kreseczki zobaczylam 21 stycznia :) po roku staran . Wczoraj bylam na biciu serduszka . Wszystko jest oki serduszko bije 145/min fasolinka ma 1 cm
    Pozdrawiam

Joaśka lubi tę wiadomość

• Joaśka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwio- odpisłam, ale nie wiem gdzie mi uciekła wiadomość do Ciebie. Nie martw się w każdym razie, takie kłucia to normalne, ja tez tak mam:)wszystko będzie dobrze , tak musisz sobie mówić! Czekam na informacje dalsze:)

sylwiob lubi tę wiadomość

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • sylwiob Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaśka - u mnie już tak jest. Do puki nie zobaczę serduszka będę się martwiła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:)byłam dzis na pierwszym USG, zobaczylam bijące serduszko i moje dzieciatko wielkości 10.9 mm. Dostałam zdjęcie, to jest dla mnie najpiekniejsza walentynka:)

aniafk, Joaśka, sylwiob lubią tę wiadomość

• aniafk Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę we wtorek i mam nadzieje, że też zobaczę serduszko :) i w ogóle, że wszystko będzie dobrze.

karolcia:)))), zuZic lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Joaśka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwio- Ty tak jak ja, dopóki nie zobaczyłam , że bije serduszko to wariowała, objawy mi ustępowały- tak mi się wydawało. Nerwusek z Ciebie:) Ja Cie doskonale rozumiem i na prawdę uspokajam, nerwy nie są Ci teraz potrzebne!Jeszcze trochę i nadejdzie ten wyczekany dzień na wizytę;)

km5se6ydgrf6xb3k.png

w4sqgov34otpg459.png
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja wlasnie dzisaj zrobilam test i nie moge uwierzyc ze po 18 miesiacach sie udalo ale boje sie wizyty u gina bo chcialabym zeby wszystko bylo dobrze a roznie sie slyszy.....Wy tez mialyscie takie obawy?

Sylwia1985 bardzo Ci gratuluję. Ja się staram już 13-ty cykl i na razie bez powodzenia. Tak bardzo chciałabym móc napisać to co Ty. Jeśli mogę zapytać to udało Wam się po prostu metodą kolejnych prób czy leczyłaś się na coś. U nas wyniki badań wyszły dobrze a ciąży brak. Załamuje mnie to ..

Maracuja
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ja w poniedziałek idę na wizytę 2 i się boję czy dzidzia nadal tam jest bo ostatnio dostała w kość moją chorobą i antybiotykiem który jeszcze biorę normalnie żołądek mnie boli od tych lekarstw :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, ja podobnie jak Ty idę w poniedziałek i również się martwię. Beta rośnie mi bardzo wolno i to potęguje mój strach. Do tego również byłam chora ostatnio. Mimo to wierzę, że wszystko będzie dobrze i zobaczymy bijące serduszka. To już niedługo :)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Andzia89 Debiutantka

Wysłany: 15 lutego 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiob wrote:
    Joaśka - u mnie już tak jest. Do puki nie zobaczę serduszka będę się martwiła.

Ja mam wizytę we wtorek bedzie to 7 tydz i 2 dz ciazy...bardzos sie boje ze uslysze ze cos jest nie tak:( z jednej strony sie boje a z drugiej nie dopuszczam do siebie mysli że nie uslysze w koncu serduszka naszego malenstwa

• Andzia89 Debiutantka

Wysłany: 15 lutego 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maracuja wrote:
    Sylwia1985 bardzo Ci gratuluję. Ja się staram już 13-ty cykl i na razie bez powodzenia. Tak bardzo chciałabym móc napisać to co Ty. Jeśli mogę zapytać to udało Wam się po prostu metodą kolejnych prób czy leczyłaś się na coś. U nas wyniki badań wyszły dobrze a ciąży brak. Załamuje mnie to ..
    Maracuja probowaliscie testow owulacyjnych?

• catarina Debiutantka

Wysłany: 15 lutego 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia89 wrote:
    Ja mam wizytę we wtorek bedzie to 7 tydz i 2 dz ciazy...bardzos sie boje ze uslysze ze cos jest nie tak:( z jednej strony sie boje a z drugiej nie dopuszczam do siebie mysli że nie uslysze w koncu serduszka naszego malenstwa

mam tak sam jak wy jestem w 6 tyg.i4 dni w środe ide do gin. 2tygodnie temu jak bylam pierwszej wizycie. juz nie moglam sie doczekac nastepnej.

catarina
  • Maracuja Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia89 próbowałam testów. Byłam na monitoringu gdzie miałam bardzo ładny pęcherzyk, idealne endometrium, współżyliśmy regularnie i nic. Nie wiem już co robić. Mój M też robił badanie nasienia wyszło dobrze. Moje hormony też ok. Jestem tylko potwornie zestresowana i nie wiem czy to aż tak mnie blokuje. Cały problem polega na tym, że te wydłużające się niepowodzenia powodują większy a nie mniejszy stres. Wszyscy mi radzą, żeby wyluzować, ale nie umiem. Próbowałam różnych metod jogi, ziół i nic nie pomaga.

Maracuja
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ