Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr do którego miesiąca pracowałyście ? ;)
Odpowiedz

do którego miesiąca pracowałyście ? ;)

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja akurat praktycznie caly czas obslugiwalam i dokrajalam.i miałam ulgi w pracy ale klienci wiadomo niektórzy bardzo dużo kupowali i juz bylo mi ciężko i zmęczenie dokuczalo..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję uciec na L4 od wtorku/środy (19tc) i żałuję, że nie zrobiłam tego wcześniej. Mam umowę na czas określony, więc i tak tam nie wrócę, a ostatnio było tam sporo nerwów i nawet jeśli starałam się nie przejmować, to miało to na mnie wpływ. W dodatku ciężko mi się wstaje rano. Nie lubię tego. Niestety z czasem przestawiłam sobie zegar biologiczny i lepiej pracuje mi się wieczorami i w nocy niż rano. Wieczorem nie jestem senna, ale rano to już inna sprawa. W dodatku wolę zająć się rozwojem mojego bloga (www.chicamala.pl) niż siedzieć 8h w biurze.
    Niestety po 3 stratach bałam się powtórki i wolałam pracować na wypadek kolejnej straty - żeby nie zostać bez dziecka i bez pracy.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i od dzisiaj jestem na zwolnieniu. Nie z fanaberii bo 2 dni temu mialam skurcze macicy, krwawilam,wyladowalam w szpitalu.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jeszcze we wczesnej ciąży i zamierzam od razu uciekać na zwolnienie. W tej firmie pracujac straciłam juz jedną ciąże w 9 tyg.
    Dziewczyny powiedzcie czy zwolnienie w ciazy wypisuje Wam lekarz na Nfz czy prywatnie?Ja zamierzam ciaze prowadzic prywatnie wlasnie ze wzgledu na te zwolnienia,chociaz wiem ze wizyty plus badania prywatnie to spory koszt :-(

201610141756.png
    201802217352.png
  • Muchaolucha Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    I bardzo dobrze zrobilas ze poszlas na zwolnienie bo zycie maluszka najwazniejsze:) Ja pracowalam do 3 mies I tez wszyscy uznali mnie za wariatke bo nie poszlam od razu na zwolnienie a ja sie dobrze czulam i chcialam dopracowac do konca grudnia.Teraz tez wyszly komplikacje bo maluszek może byc chory i czekamy jeszcze 2 tyg na wynik amniopunkcji:(

Agness- mam nadzieję, że z dzieciątkiem wszystko w porządku.... Trzymam kciuki!

km5sdf9hzr5f5abr.png
    Feluś <3
    atdc3e5e1sotoeov.png

31.12.2019 - Aniołek 💔 (12 tc)
  • marl202 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaa.. wrote:
    Ja jestem jeszcze we wczesnej ciąży i zamierzam od razu uciekać na zwolnienie. W tej firmie pracujac straciłam juz jedną ciąże w 9 tyg.
    Dziewczyny powiedzcie czy zwolnienie w ciazy wypisuje Wam lekarz na Nfz czy prywatnie?Ja zamierzam ciaze prowadzic prywatnie wlasnie ze wzgledu na te zwolnienia,chociaz wiem ze wizyty plus badania prywatnie to spory koszt :-(

Ja chodzę i prywatnie i na fnz. Na zwolnieniu jestem też od początku ciąży. Pierwsze L4 wzięłam od lekarza z prywatnej kliniki a kolejne biorę od lekarza z nfz, bo mam go bliżej i w razie czego to szybciej je sobie załatwię. Ogólnie nie ma to żadnego znaczenia skąd weźmiesz, każdy lekarz Ci je wystawi jak jesteś w ciąży

• madleni Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba umarłabym z nudów idąc w 18 tygodniu ciąży na L4, jeżeli pozwolą mi na to siły to zamierzam pracować do rozwiązania. Jestem w komfortowej sytuacji, bo mam siedzącą pracę, chociaż stresów troszkę jest. Ale mam koleżanki, które są na zwolnieniu już od 6-8 tygodnia i je popieram, ponieważ miały pracę stojąca i wymagającą dźwigania.

Gagaga lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chica Mala wrote:
    Ja planuję uciec na L4 od wtorku/środy (19tc) i żałuję, że nie zrobiłam tego wcześniej. Mam umowę na czas określony, więc i tak tam nie wrócę, a ostatnio było tam sporo nerwów i nawet jeśli starałam się nie przejmować, to miało to na mnie wpływ. W dodatku ciężko mi się wstaje rano. Nie lubię tego. Niestety z czasem przestawiłam sobie zegar biologiczny i lepiej pracuje mi się wieczorami i w nocy niż rano. Wieczorem nie jestem senna, ale rano to już inna sprawa. W dodatku wolę zająć się rozwojem mojego bloga (www.chicamala.pl) niż siedzieć 8h w biurze.
    Niestety po 3 stratach bałam się powtórki i wolałam pracować na wypadek kolejnej straty - żeby nie zostać bez dziecka i bez pracy.

Rozumiem, że po 3 stratach chciałaś zostać w domu bo bałaś się powtórki. W takich sytuacjach L4 jest dla mnie w pełni uzasadnione. Ale sorry pisanie, że idzie się na L4 bo nie lubi się wstawać rano i chce się zająć rozwojem swojego bloga jest i tragiczne i komiczne....

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Rozumiem, że po 3 stratach chciałaś zostać w domu bo bałaś się powtórki. W takich sytuacjach L4 jest dla mnie w pełni uzasadnione. Ale sorry pisanie, że idzie się na L4 bo nie lubi się wstawać rano i chce się zająć rozwojem swojego bloga jest i tragiczne i komiczne....
    Ona nie napisala ze nie lubi wstawac rano tylko ze ciezko jej sie wstaje w ciazy. Ja dopoki pracowalam to mialam prace na popoludnie i cale szczescie bo rano bym nie dala rady. Budzilam sie slaba i zanim doszlam do siebie to mijalo kilka dobrych godzin, musialam zjesc, polezec i potem mi przechodzilo. Nie kazdy sie super czuje w ciazy. A pisze to osoba ktora chciala pracowac do konca gdyby nie komplikacje

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • blond Debiutantka

Wysłany: 17 lutego 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pracowałam do 9 tygodnia ciąży i zupełnie się tego nie wstydzę, komfort psychiczny i fizyczny to w tym momencie rzecz najważniejsza! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy niech idzie kiedy chce - ale jeśli zdrowie i charakter pracy pozwalają, to nie widzę powodów, żeby iść na l4. Ja osobiście umarlabym z nudów,gdybym miała kilka miesięcy siedzieć w domu - zamierzam pracować i być aktywna jak długo się da, o ile oczywiście zdrowie pozwoli

nowatorka, _Saszka_ lubią tę wiadomość

• _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracowałam do końca II trymestru, w 7 miesiącu jeszcze trochę pracowałam z domu. Teraz jestem w 8 miesiącu, zrobiliśmy remont i zaczynam ogarniać wyprawkę, także nie nudzi mi się w domu, inaczej bym chyba zwariowała :)

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saszka no wlasnie ja bym 1000 razy wolala pracowac ale mam plamienia i nie moge. Ale siedzenie w domu wcale nie jest fajne , przynajmniej dla mnie

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • aasti Znajoma

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja was być może zaskoczę - jestem na zwolnieniu o 2 tygodnie dłużej, niż jestem w ciąży ;)
    A stało się tak, ponieważ miałam problemy ginekologiczne. I tak czekałam 2 tygodnie biorąc leki i leżąc, mając nadzieję, że ominie mnie zabieg. A gdy po tym czasie poszłam na kontrolę, lekarz stwierdził, że w sumie poprawy brak, ale gratuluje, bo jestem w ciąży i pokazał serduszko, już w pierwszym dniu 6-tego tygodnia. :)

nowatorka, ulola, Marietta lubią tę wiadomość

• ulola Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży chciałam pracować jak najdłużej, "przecież ciąża to nie choroba", a ja kochałam tę pracę. W 8 tygodniu po 13 godzinach kontaktu z chorymi ludźmi praktycznie prosto z pracy pojechałam na IP. Plamienie ale serduszko biło, 4 dni później brak akcji serca. Byłam przeziębiona, zaraziłam się w pracy.
    Jakiś czas później-ciąża 7 tydz od razu L4, a żeby było ciekawiej nowa praca z umową na dwa lata, przepracowałam półtora miesiąca. Jeśli z maluchem będzie dobrze to wrócę tylko po świadectwo pracy :).
    Szkoda ale mówi się trudno, dla Młodszego zrobię wszystko :).

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulola a co na to zus, ze pracowałaś tak krótko i poszłaś na zwolnienie? Jestesmy w bardzo podobnej sytuacji bo ja też przepracowałam na umowie 1.5 miesiąca i musiałam iść na zwolnienie. Słyszałam, ze czasami zus lubi się przyczepić o to, ze niby fikcyjna umowa została podpisana czy coś jak ktoś zbyt szybko pójdzie na zwolnienie po podpisaniu umowy. Mój pracodawca dzisiaj dopiero wysłał zus-z3 i moje zwolnienie i już czekam czy będzie jakaś kontrola..

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • ulola Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdę powiedziawszy nie zastanawiałam się nad tym. Na razie żadnej kontroli nie było, delegacji z zusu w domu też nie miałam (chyba, że akurat spałam jak suseł :) ). Przelew za luty powinnam dostać juz z zusu ale na to jeszcze jest trochę czasu.

Córcia Zosieńka 09.08.2016 <3 <3 <3 2680 g
    bl9ce6ydm80fo1bi.png

19.03.2015 - Tęsknię Adasiu [*]
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że się do nas nie przyczepią ehh :(

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obecnie 23 tydzień. I od 21 marca ide na zwolnienie. Praca biurowa ale dojazdy w ścisku po półtorej godziny w stolicy. Poprzedni lekarz nakrzyczal na mnie gdy zapytałam o zwolnienie dodam ze chodziłam w Medicover. Zmiana lekarza na prywatnego i nie bylo problemu żadnego szkoda ze tak późno poszlam bo juz od marca mogłam odpoczywać a nie. Uważam ze jesli jest wszystko ok a chcemy wrócić do pracy pozniej to do 20 tyg max i zwijac sie na l4 zajmowac sie dzidzia itp. W pracy tak czy inaczej będzie trzebazroboc dluga przerwę a my i dzidzie jestesmy teraz najważniejsze.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • buba25 Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każda z nas inaczej przechodzi ciąże i to kiedy idziemy na zwolnienie zależy właśnie od tego jak znosimy ciąże.
    ja chodzę do szkoły , ostatnia klasa, wiem że to coś innego niż praca ale co drugi dzień mamy praktyki, uczę się na fryzjerkę, więc ludzi mamy od groma czasami przez 6 godzin nie mam nawet jak usiąść. dodam że jestem w 34 tygodniu ciąży.

‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ