II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojej, ja słodkie jem codziennie, jakoś muszę i już
Ja też zaczęłam już czuć bąbelki. Na początku myślałam, że to żołądek albo jelita Nie mogę się doczekać już tych wyraźnych kopniaków, to musi byc niesamowite uczucie.
Ostatnio też męczę się szybciej Po pracy strasznie stopy mnie bolą, martwie się trochę jak to później będzie, bo przecież teraz ani nie mam dużego brzucha, ani nie przytyłam dużo a pracować chcę prawie do końca. Zobaczymy jak to będzie. -
Chyba poczułam wyraźny ruch:) Siedziałam przed kompem bardziej po lewej stronie takie jakby skok na trampolinę i odbicie... ale mówię wydaję mi się za chwile bardziej z prawej strony to samo po około 2minutach....
Mam nadzieję że to to;)))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2013, 20:04
Stokrotka84, pasia27, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Czyli Pati nie pijemy teraz herbatek tylko juz w domku a moze nie bedzie potrzeby.miejmy nadzieje.wiem ze tez nie ma co takiej bardzo diety trzmac w pozniejszym czasie bo mleczko mniej wartosciowe i malec sie nie najada?
o co dokladnie chodzi z ta dieta ??? -
patti wrote:na jak krotko przed porodem ?
Patti wiem wiem,ale pamietam jak dziewczyny pisaly ze bole okresowe i te idace z krzyza to juz lada dzien rozsypka..
Takze daj znac jak bedziesz jechala juz rodzic zebysmy wiedzieli kiedy kciuki trzymc za cebie
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Chyba poczułam wyraźny ruch:) Siedziałam przed kompem bardziej po lewej stronie takie jakby skok na trampolinę i odbicie... ale mówię wydaję mi się za chwile bardziej z prawej strony to samo po około 2minutach....
Mam nadzieję że to to;)))
Lalita cos mi sie wydaje ze twoj maluszek sie rozbrykal wieczorkiem i zdecydowal ze ujawni sie ze ktos tam mieszka
Super!!! To napewno to ;)Teraz bedzie juz tylko wyrazniej i mocniejLalita2710 lubi tę wiadomość
-
patti wrote:o co dokladnie chodzi z ta dieta ???
Z tego co ja sie wywiedziala to po porodzie zeby mleko bylo wartosciowe i zeby niunia nie miala wzdec,kolek i tych spraw trzeba jesc duzo gotowanych lekko strawnych pokarmow.Duzo zup,warztyw na parze,mieso tez najlepiej na parze i malo przypraw.
Napewno dochodzi do tego jeszcze wiele innych rzeczy ale jeszcze nie zdazylam sie doglebniej zainteresowac tym tematem
Moja znajoma "odchudzala sie" tzn malo jadla po porodzie,duzo chleba,malo cieplych pokarmow i mala jej sie nie najadala.. z ciekawosci odpompowala kiedys pokarm i wiecie co bylo.... sama woda... u gory moze milimetr,dwa plywalo tluszczyku... i jak tu dziecko ma sie najesc?? -
nick nieaktualny
-
A ja dzis w nocy spalam jak kamien.. Maz mi tylko rano opowiadal ze byl w nocy w WC i jak sie polozyl znowu do lozka kolo mnie to mala tak walila ze mylsal ze ze smiechu peknie... podobno brzuch mi latal we wszystkie strony
a ja niewruszona dalej spalam
Ach ta nasza mala Vivien walczy o kazdy wolny milimetr w brzuchu,moze mysli ze jak pokopie to sie coscik powieszy
MADZIULA13, Rika, michaela, Stokrotka84 lubią tę wiadomość
-
Rika pamietaj jak pisalas, ze czekasz na przesylke, ale szczerze nie spodziewalam sie problemow. Rozumiem, ze oni nie musza wnosic przesylek, ale moglby zrobic wyjatek, skoro w ciazy jestem. Trafilas na jakiegos dupka:(
Vivien ciesze sie, ze sie wyspalas:) ja tez dzis przespalam cala noc!!! Pierwszy raz od dawna, bez sttawania do toalety, bez bolu w boku itd, spalam jak niemowle:)
vivien lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
vivien wrote:Z tego co ja sie wywiedziala to po porodzie zeby mleko bylo wartosciowe i zeby niunia nie miala wzdec,kolek i tych spraw trzeba jesc duzo gotowanych lekko strawnych pokarmow.Duzo zup,warztyw na parze,mieso tez najlepiej na parze i malo przypraw.
Napewno dochodzi do tego jeszcze wiele innych rzeczy ale jeszcze nie zdazylam sie doglebniej zainteresowac tym tematem
Moja znajoma "odchudzala sie" tzn malo jadla po porodzie,duzo chleba,malo cieplych pokarmow i mala jej sie nie najadala.. z ciekawosci odpompowala kiedys pokarm i wiecie co bylo.... sama woda... u gory moze milimetr,dwa plywalo tluszczyku... i jak tu dziecko ma sie najesc??
czyli chodzi o odchudzanie sie ja nie zamierzam sie glodzic, nigdy nie bylo to moją mocną stroną od zawsze jem duzo i nigdy nie tylam -dlatego jak zaszlam w ciaze, to moje zapotrzebowanie energetyczne niewiele wzroslo i wszyscy sie smieja ,ze i bez ciazy jadlam wiele ,wiec moze dlatego niewiele przytylam, bo organizm przyzwyczajony.bede jadla tak jak w ciazy -co 3 godzinki, zdrowo, warzywka, owoce,miesko, ryby- obecnie tez gotuje na parze ,ale nie tylko, ogolnie lekkostrawne posilki jadam i nie wyobrazam sobie dnia bez cieplego obiadu -zawsze mam zupe i drugie danie :-)bedzie dobrze -tylko na poczatku jak bede dochodzila do siebie to siostra badz mama beda mi gotowaly.
mnie sie wydaje ,ze jesli sie je zdrowo i czesto ,a mniejsze porcje, to organizm nie gromadzi dodatkowego tluszczu, a przeciez jak sie karmi piersia, to powinno sie chudnac -
vivien wrote:Patti wiem wiem,ale pamietam jak dziewczyny pisaly ze bole okresowe i te idace z krzyza to juz lada dzien rozsypka..
Takze daj znac jak bedziesz jechala juz rodzic zebysmy wiedzieli kiedy kciuki trzymc za cebie
cos w tym musi byc pisalam dzis do ginekolog i od razu odpisala (zreszta jak zawsze), zeby brac no spa 3x2tab i wiecej lezec ,a jesli nie przejda te bole ,to bedzie potrzebne badanie
ide po no spa, dobrze ,ze apteka na dole jest
ostatnio za bardzo sie nadwyrezalam.bede lezala teraz duzo .vivien lubi tę wiadomość