Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia teu mam nadzieje ze moja mala sie opamieta z przyrostem wagi i wroci do normalego przedzialu :/

Ja postanowilam ze cos slodkiego jem sobie dwa razy w tygodniu :P

pasia27 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:57

vivien, pasia27 lubią tę wiadomość

• Kropka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, ja słodkie jem codziennie, jakoś muszę i już :)
    Ja też zaczęłam już czuć bąbelki. Na początku myślałam, że to żołądek albo jelita ;) Nie mogę się doczekać już tych wyraźnych kopniaków, to musi byc niesamowite uczucie.
    Ostatnio też męczę się szybciej :( Po pracy strasznie stopy mnie bolą, martwie się trochę jak to później będzie, bo przecież teraz ani nie mam dużego brzucha, ani nie przytyłam dużo a pracować chcę prawie do końca. Zobaczymy jak to będzie.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:58

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba poczułam wyraźny ruch:) Siedziałam przed kompem bardziej po lewej stronie takie jakby skok na trampolinę i odbicie... ale mówię wydaję mi się za chwile bardziej z prawej strony to samo po około 2minutach....

Mam nadzieję że to to;)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2013, 20:04

Stokrotka84, pasia27, Suzy Lee lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Patti zamiast kopiuj nacisnelam lubie :/

Cos mi sie patti wydaje ze niedlugo i ty dolaczysz do grona mam trzymajach juz niunie na rekach.. te bole co opisujesz pojawiaja sie krotko przed porodem..

na jak krotko przed porodem ? :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Czyli Pati nie pijemy teraz herbatek tylko juz w domku a moze nie bedzie potrzeby.miejmy nadzieje.wiem ze tez nie ma co takiej bardzo diety trzmac w pozniejszym czasie bo mleczko mniej wartosciowe i malec sie nie najada?

o co dokladnie chodzi z ta dieta ???

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia to super, że widziałaś synusia i że wszystko ok:-)ja idę w środę do lekarza na kontrol odnośnie tych moich wcześniejszych bólów brzucha, mam nadzieję, że z szyjką też będzie wszystko ok, bo brzuch już nie boli:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochote udusic naszych sasiadow ! Gnoje sobie impreze urzadzaja ciagle.czas sie wyprowadzic!

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • michaela Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

lilka współczuje sasiadów :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2013, 22:22

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    na jak krotko przed porodem ? :-)

Patti wiem wiem,ale pamietam jak dziewczyny pisaly ze bole okresowe i te idace z krzyza to juz lada dzien rozsypka..
    Takze daj znac jak bedziesz jechala juz rodzic zebysmy wiedzieli kiedy kciuki trzymc za cebie ;)

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Chyba poczułam wyraźny ruch:) Siedziałam przed kompem bardziej po lewej stronie takie jakby skok na trampolinę i odbicie... ale mówię wydaję mi się za chwile bardziej z prawej strony to samo po około 2minutach....

Mam nadzieję że to to;)))

Lalita cos mi sie wydaje ze twoj maluszek sie rozbrykal wieczorkiem i zdecydowal ze ujawni sie ze ktos tam mieszka ;)
    Super!!! To napewno to ;)Teraz bedzie juz tylko wyrazniej i mocniej :P

Lalita2710 lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    o co dokladnie chodzi z ta dieta ???

Z tego co ja sie wywiedziala to po porodzie zeby mleko bylo wartosciowe i zeby niunia nie miala wzdec,kolek i tych spraw trzeba jesc duzo gotowanych lekko strawnych pokarmow.Duzo zup,warztyw na parze,mieso tez najlepiej na parze i malo przypraw.
    Napewno dochodzi do tego jeszcze wiele innych rzeczy ale jeszcze nie zdazylam sie doglebniej zainteresowac tym tematem

Moja znajoma "odchudzala sie" tzn malo jadla po porodzie,duzo chleba,malo cieplych pokarmow i mala jej sie nie najadala.. z ciekawosci odpompowala kiedys pokarm i wiecie co bylo.... sama woda... u gory moze milimetr,dwa plywalo tluszczyku... i jak tu dziecko ma sie najesc??

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:16

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis w nocy spalam jak kamien.. Maz mi tylko rano opowiadal ze byl w nocy w WC i jak sie polozyl znowu do lozka kolo mnie to mala tak walila ze mylsal ze ze smiechu peknie... podobno brzuch mi latal we wszystkie strony
    a ja niewruszona dalej spalam o.O o.O

Ach ta nasza mala Vivien walczy o kazdy wolny milimetr w brzuchu,moze mysli ze jak pokopie to sie coscik powieszy :P :D :P

MADZIULA13, Rika, michaela, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika pamietaj jak pisalas, ze czekasz na przesylke, ale szczerze nie spodziewalam sie problemow. Rozumiem, ze oni nie musza wnosic przesylek, ale moglby zrobic wyjatek, skoro w ciazy jestem. Trafilas na jakiegos dupka:(

Vivien ciesze sie, ze sie wyspalas:) ja tez dzis przespalam cala noc!!! Pierwszy raz od dawna, bez sttawania do toalety, bez bolu w boku itd, spalam jak niemowle:)

vivien lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:16

• patti Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Z tego co ja sie wywiedziala to po porodzie zeby mleko bylo wartosciowe i zeby niunia nie miala wzdec,kolek i tych spraw trzeba jesc duzo gotowanych lekko strawnych pokarmow.Duzo zup,warztyw na parze,mieso tez najlepiej na parze i malo przypraw.
    Napewno dochodzi do tego jeszcze wiele innych rzeczy ale jeszcze nie zdazylam sie doglebniej zainteresowac tym tematem

Moja znajoma "odchudzala sie" tzn malo jadla po porodzie,duzo chleba,malo cieplych pokarmow i mala jej sie nie najadala.. z ciekawosci odpompowala kiedys pokarm i wiecie co bylo.... sama woda... u gory moze milimetr,dwa plywalo tluszczyku... i jak tu dziecko ma sie najesc??

czyli chodzi o odchudzanie sie :-) ja nie zamierzam sie glodzic, nigdy nie bylo to moją mocną stroną :-) od zawsze jem duzo i nigdy nie tylam -dlatego jak zaszlam w ciaze, to moje zapotrzebowanie energetyczne niewiele wzroslo i wszyscy sie smieja ,ze i bez ciazy jadlam wiele ,wiec moze dlatego niewiele przytylam, bo organizm przyzwyczajony.bede jadla tak jak w ciazy -co 3 godzinki, zdrowo, warzywka, owoce,miesko, ryby- obecnie tez gotuje na parze ,ale nie tylko, ogolnie lekkostrawne posilki jadam i nie wyobrazam sobie dnia bez cieplego obiadu -zawsze mam zupe i drugie danie :-)bedzie dobrze -tylko na poczatku jak bede dochodzila do siebie to siostra badz mama beda mi gotowaly.
    mnie sie wydaje ,ze jesli sie je zdrowo i czesto ,a mniejsze porcje, to organizm nie gromadzi dodatkowego tluszczu, a przeciez jak sie karmi piersia, to powinno sie chudnac :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Patti wiem wiem,ale pamietam jak dziewczyny pisaly ze bole okresowe i te idace z krzyza to juz lada dzien rozsypka..
    Takze daj znac jak bedziesz jechala juz rodzic zebysmy wiedzieli kiedy kciuki trzymc za cebie ;)

cos w tym musi byc :-) pisalam dzis do ginekolog i od razu odpisala (zreszta jak zawsze), zeby brac no spa 3x2tab i wiecej lezec ,a jesli nie przejda te bole ,to bedzie potrzebne badanie :-)
    ide po no spa, dobrze ,ze apteka na dole jest :-)
    ostatnio za bardzo sie nadwyrezalam.bede lezala teraz duzo .

vivien lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti odpoczywaj, bo tez mi sie wydaje, ze malenstwo pcha sie na swiat:)Takie bole krzyzowe zazwyczaj pojawiaja sie przed godzina 0 :) Odpoczywaj, to moze maluch zostanie w srodku jeszcze kilka tygodni.

patti lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
‹‹ 120 121 122 123 124 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: