II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
pasia27 wrote:no wlasnie powiedzial mi doktorek ze jakbym ja kg sobie przybrala to by bylo fajnie hehe no ale jak bedzie to nie wiadomo bo teraz w tym ostatnim okresie maluszek rosnie najwiecej
no ciekawe jak tam mala Vivien skoro ty jestes taka szczuplutka
Pasia to niezly ten twoj lekarz..
Ja wlasnie sie boje ze na koncu mi waga strzeli..
Ach ja taka znowu chuda nie jestem
Madziula13 mnie widziala na zywo i raczej do tych normalnych sie zaliczam
Ja dzis na wage weszlam 5.5kg jak do tej pory na plusie
pasia27 lubi tę wiadomość
-
karoam to ze zaczyna sie krwawienia z nos i dziasel w drugim trymestrze to raczej normalne.no wlasnie gorzej o prace na pelnym biegu bo jednak organizm zaczyna pracowac na 2 os i jego wydolnosc tak czy siak spada i to co wydawalo sie pestka wczesniej to w czasie ciazy moze byc wyzwaniem..tym bardziej ze nasze europejscie organizmy sa troche innaczej zaprogramowane bo jest jakas zmiennosc temperatur a u Ciebie jest upalnie i sucho.
idz do lekarza i konieczznie daj znac trzymam kciukikaroam lubi tę wiadomość
-
kiedys weszlam na strone bebilon zarejestrowalam sie i wczoraj dostalam prezncik.pudelko na dokumenty z przebiegu ciazy i plyte w srodku kolysanki instrumentalne.mozna sobie wlaczyc i zalozycz sluchawki na brzuszek zeby dzidzius sobie sluchal a po porodzie ponoc poznaje ta muzyke i przypomina sobie jak byl w brzuszku tak samo jak bicie naszego serca.hmm
puscilam na laptopie dzisiaj Kacperzynce i dalam blisko brzucha ale chyba nie przypasowal mu Beethoven hehe bo wierzgal nogami i wcale nie byl spokojny.wejdzcie sobie i przysla wam ta plytke -
Karoam, Twoje dziecko i organizm chyba faktycznie daje znać że potrzebujesz odpoczynku, nocne wstawanie na pewno mu nie służy. Ale dobrze że idziesz do lekarza, zawsze to lepiej skonsultować.
A tak z ciekawości to jakie tam teraz macie temperatury? Da się jakoś przyzwyczaić do ciągłych upałów? -
yennefer wrote:Karoam, Twoje dziecko i organizm chyba faktycznie daje znać że potrzebujesz odpoczynku, nocne wstawanie na pewno mu nie służy. Ale dobrze że idziesz do lekarza, zawsze to lepiej skonsultować.
A tak z ciekawości to jakie tam teraz macie temperatury? Da się jakoś przyzwyczaić do ciągłych upałów? -
wow 40 stopni..ja przy 30 nie wylaze bo mam niewyrobke i strasznie slaba jestem,cycki sie poca ,majtki mokre hehe a dzidziusiowi tez nie pasuja te upalo bo dopiero w chlodzie sie ujawnia..az sie boje co bedzie w szpitalu w polowie sierpnia bo teraz jak bylam to za oknem padalo a na oddziale goraco i duszno..sa tam jakies rolety ale stres zrobi swoje i tak he
do tego zaczelam sie wiecej pocic.kilka razy dziennie podmywam paszki i w upal prysznic w ciagu dnia obowiazkowo..na szczescie ostatnio chlodniej ale mnie i tak duszno hehe.w lipcowe upaly biore sie za pranie maluszka i delikatne gniazdowanie ale z umiarem zeby mnie cos nie zlapalo za wczesnie he -
Karoam nasze ciąże idą prawie równo:-) zdecydowanie powinnaś odpocząć, praca pracą, ale to jest Twój czas i nikt go za Ciebie nie przeżyje, ja wiem, że może musisz pracować , są różne sytuacje itd, ale teraz trzeba myśleć przede wszystkim o dziecku, które w Tobie rośnie!!!
ja miałam bóle brzucha, poleżałam kilka dni w domu i teraz jest naprawdę super, mam nadzieję, że już niedługo nie będziesz musiała pracować w upale i trochę odpoczniesz?
Dzisiaj oglądałam pytanie na .śniadanie i tam było o traktowaniu kobiet w ciąży, ustępowaniu miejsca itd i ginekolog się wypowiadał, że co prawda ciąża to nie choroba, ale stan odmienny, czyli obciążający cały organizm, więc warto trochę zwolnić, bo i tak w środku organy itd mają sporo wysiłku...karoam lubi tę wiadomość
-
Stokrotka maly cud ten Twoj Antek :)mam nadzieje ze kiedys jak nasze dzieciaczki podrosna to forum bedzie jeszcze istnialo zeby mogly sobie poczytac co przezywaly ich mamy
Stokrotka84 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Nina ja tak go nazywam, moze maz sie przyzwyczai i sila rzeczy przekona:) hmm zobaczymy
Ma byc Filip albo Antek, jak bedzie zobaczymy
Lilka wczoraj ogladalam zdjecia syna kolezadnki na fb. Ma juz 3 lata a mam wrazenie, jakby niedawno urodzila... alez ten czas leci -
Nina- jeśli nie będę pracować to z głodu nie padniemy ale też nie będzie lekko. Tutaj niestety jeśli chodzi o pracę to wóz albo przewóz. W pracy z turystami nie ma zwolnień lekarskich. Więc albo pracuje albo rezygnuje- nie ma nic pomiędzy ;/ Na razie do czwartku mam wolne a później znów przyloty. Zobaczę czy dam radę iść dziś do gina i co mmi powie