Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka fajny szkrabek :-)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    no wlasnie powiedzial mi doktorek ze jakbym ja kg sobie przybrala to by bylo fajnie hehe no ale jak bedzie to nie wiadomo bo teraz w tym ostatnim okresie maluszek rosnie najwiecej
    no ciekawe jak tam mala Vivien skoro ty jestes taka szczuplutka ;-)

Pasia to niezly ten twoj lekarz..
    Ja wlasnie sie boje ze na koncu mi waga strzeli..
    Ach ja taka znowu chuda nie jestem :/
    Madziula13 mnie widziala na zywo i raczej do tych normalnych sie zaliczam ;)
    Ja dzis na wage weszlam 5.5kg jak do tej pory na plusie :/

pasia27 lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam to ze zaczyna sie krwawienia z nos i dziasel w drugim trymestrze to raczej normalne.no wlasnie gorzej o prace na pelnym biegu bo jednak organizm zaczyna pracowac na 2 os i jego wydolnosc tak czy siak spada i to co wydawalo sie pestka wczesniej to w czasie ciazy moze byc wyzwaniem..tym bardziej ze nasze europejscie organizmy sa troche innaczej zaprogramowane bo jest jakas zmiennosc temperatur a u Ciebie jest upalnie i sucho.
    idz do lekarza i konieczznie daj znac ;-) trzymam kciuki

karoam lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien ja w 20tyg w 3tyg przytylam 3kg hehe a te 5,5kg to super :-)
    no moj lekarz jest dobry bo powiedzial ze na poczatku mamusie sie ciesza jak duzo jedza i dzidzius rosnie a na koncu placza jak maja urodzic 4kg hehe

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka fajny maluszek :) To już postanowione że będzie Antek? :)

82do20mm8gkktux6.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia jak bym widziala siebie ;)
    Tez sie cieszylam jak nala w 21tyg byla juz wieksza niz powinna a teraz sie zaczynam zastanawiac...
    Co bedzie to bedzie wyjsc musi ;) :P

pasia27 lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka fajne wygibusy tam wasz synek wyprawia ;)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedys weszlam na strone bebilon zarejestrowalam sie i wczoraj dostalam prezncik.pudelko na dokumenty z przebiegu ciazy i plyte w srodku kolysanki instrumentalne.mozna sobie wlaczyc i zalozycz sluchawki na brzuszek zeby dzidzius sobie sluchal a po porodzie ponoc poznaje ta muzyke i przypomina sobie jak byl w brzuszku :-) tak samo jak bicie naszego serca.hmm
    puscilam na laptopie dzisiaj Kacperzynce i dalam blisko brzucha ale chyba nie przypasowal mu Beethoven hehe bo wierzgal nogami i wcale nie byl spokojny.wejdzcie sobie i przysla wam ta plytke ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien tez sie cieszylam ze sobie rosnie hehe no coz wyjsc musi hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam, Twoje dziecko i organizm chyba faktycznie daje znać że potrzebujesz odpoczynku, nocne wstawanie na pewno mu nie służy. Ale dobrze że idziesz do lekarza, zawsze to lepiej skonsultować.
    A tak z ciekawości to jakie tam teraz macie temperatury? Da się jakoś przyzwyczaić do ciągłych upałów? :)

82do20mm8gkktux6.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Karoam, Twoje dziecko i organizm chyba faktycznie daje znać że potrzebujesz odpoczynku, nocne wstawanie na pewno mu nie służy. Ale dobrze że idziesz do lekarza, zawsze to lepiej skonsultować.
    A tak z ciekawości to jakie tam teraz macie temperatury? Da się jakoś przyzwyczaić do ciągłych upałów? :)
    do tej pory z temperaturami nie miałam problemów ale odkąd jestem w ciąży jest coraz gorzej :/ Na chwilę obecną mamy 40 stopni w cieniu. Ile jest odczuwalnej na słońcu nawet nie chcę wiedzieć, ale jak stoje na parkingu lotniskowym o godzinie 12 w południe rozmieszczając turystów w autobusach (które dodatkowo dodają temperatury) to mam wrażenie, że się rozpływam. A ostatnio była taka masakra że nam się buty podtopiły- akurat miałyśmy z koleżanką na gumowanej podeszwie ;)

1usaej28ly44zrzp.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow 40 stopni..ja przy 30 nie wylaze bo mam niewyrobke i strasznie slaba jestem,cycki sie poca ,majtki mokre hehe a dzidziusiowi tez nie pasuja te upalo bo dopiero w chlodzie sie ujawnia..az sie boje co bedzie w szpitalu w polowie sierpnia bo teraz jak bylam to za oknem padalo a na oddziale goraco i duszno..sa tam jakies rolety ale stres zrobi swoje i tak he
    do tego zaczelam sie wiecej pocic.kilka razy dziennie podmywam paszki i w upal prysznic w ciagu dnia obowiazkowo..na szczescie ostatnio chlodniej ale mnie i tak duszno hehe.w lipcowe upaly biore sie za pranie maluszka i delikatne gniazdowanie ale z umiarem zeby mnie cos nie zlapalo za wczesnie he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka Twój synek to faktycznie mały akrobata, fajnie zobaczyć, co dzieciaki w brzuszku u mamy wyprawiają:-) ja mam nadzieję jutro podejrzeć swoje maleństwo na usg.

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam nasze ciąże idą prawie równo:-) zdecydowanie powinnaś odpocząć, praca pracą, ale to jest Twój czas i nikt go za Ciebie nie przeżyje, ja wiem, że może musisz pracować , są różne sytuacje itd, ale teraz trzeba myśleć przede wszystkim o dziecku, które w Tobie rośnie!!!
    ja miałam bóle brzucha, poleżałam kilka dni w domu i teraz jest naprawdę super, mam nadzieję, że już niedługo nie będziesz musiała pracować w upale i trochę odpoczniesz?

Dzisiaj oglądałam pytanie na .śniadanie i tam było o traktowaniu kobiet w ciąży, ustępowaniu miejsca itd i ginekolog się wypowiadał, że co prawda ciąża to nie choroba, ale stan odmienny, czyli obciążający cały organizm, więc warto trochę zwolnić, bo i tak w środku organy itd mają sporo wysiłku...

karoam lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, 40 stopni w cieniu... nieźle :) ja generalnie lubię ciepło ale w takich temperaturach chyba bym nie dała rady :)
    W każdym razie mam nadzieję że to tylko przejściowe złe samopoczucie u Ciebie :)

82do20mm8gkktux6.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka maly cud ten Twoj Antek :)mam nadzieje ze kiedys jak nasze dzieciaczki podrosna to forum bedzie jeszcze istnialo zeby mogly sobie poczytac co przezywaly ich mamy :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina ja tak go nazywam, moze maz sie przyzwyczai i sila rzeczy przekona:) hmm zobaczymy :)

Ma byc Filip albo Antek, jak bedzie zobaczymy

Lilka wczoraj ogladalam zdjecia syna kolezadnki na fb. Ma juz 3 lata a mam wrazenie, jakby niedawno urodzila... alez ten czas leci

relgi09k52jutqx1.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina- jeśli nie będę pracować to z głodu nie padniemy ale też nie będzie lekko. Tutaj niestety jeśli chodzi o pracę to wóz albo przewóz. W pracy z turystami nie ma zwolnień lekarskich. Więc albo pracuje albo rezygnuje- nie ma nic pomiędzy ;/ Na razie do czwartku mam wolne a później znów przyloty. Zobaczę czy dam radę iść dziś do gina i co mmi powie

1usaej28ly44zrzp.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam trzymaj sie i jak najwiecej odpoczywaj do czwartku:)

relgi09k52jutqx1.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrtoka dzieciątko cudne :) jesli u mnie będzie synek to będą dwa Antki :) pieknie imię :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ