X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • patti Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcialabym ,zeby dotrwal do 38 przynajmniej :-)bo wtedy to juz urodzony w terminie.jednak, czuje, ze do 27 lipca nie dotrwam :-) no ale 38 tydz to juz cos :-)
    nie bede juz robila zakupow jak dotychczas, cos ugotuje, ale sprzatac tez za bardzo nie bede

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• karoam Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Właśnie dzwoniłam do gina, bo zaczynam się niepokoić :/ Od wczoraj koszmarnie się czuje, kompletne osłabienie, zawroty głowy, i ten kłujący ból po lewej stronie przy chodzeniu czy staniu :/ No i od nocy z niedzieli na poniedziałek miałam 4 krwotoki z nosa :/ kurczę naprawdę czuję się koszmarnie i nie mam siły się zwlec z łóżka. Gin przyjmuje od 18 więc może się dziś wybiorę...

1usaej28ly44zrzp.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Pasia ty mozesz jeszcze kilo przytyc czy chodzilo ci o malego ze on jeszcze kilo przybieze??

Jestem ciekawa jak tam moja kruszynka rosnie ;) w polowie lipca mamy ostanie szczegolowe badanie ;)
    no wlasnie powiedzial mi doktorek ze jakbym ja kg sobie przybrala to by bylo fajnie hehe no ale jak bedzie to nie wiadomo bo teraz w tym ostatnim okresie maluszek rosnie najwiecej
    no ciekawe jak tam mala Vivien skoro ty jestes taka szczuplutka ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika doskonale Cie rozumiem! My teraz czekamy na ule ..tak ule moj M zaklada pasieke i tez maja przyjechac dzisiaj i mam nadzieje ze przyjada jak M bedzie w domu.
    U nas noc fatalna od rana wydzwaniam do wlascicielki mieszkania i skladam skargi.Nie spalismy do 2 i ani moj M ani ochrona budynku nic nie wskorala.niechce dzwonic na policje nie potrzebuje problemow ..jestesmy wykonczeni a M poszedl do pracy o 6 :(.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam ja tez mam krwotoki z nosa niby tak sie moze zdarzyc.pewnie oslabienie.Odpoczywaj!.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2013, 10:51

karoam lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Pasia, a powiedz jak masz liczyć te ruchy? Tzn w ciągu np godziny? Po posiłkach czy jak? I czy masz jakiś limit, że jak będzie mniej to co?

No i oczywiście super, że wizyta z tatusiem się udała :) Mój M. też czasami nie może ze mną chodzić.
    anilorak dostalam wczoraj karteczke a w szpitalu polozna tlumaczyla mi o co chodzi.mam 3przedzialy godzin 8-9,14-15,21-22 to mam tak mniej wiecej po godzinie od jedzenia.wczoraj zjadlam ok 20 ostatnia kolacje i miedzy 21-22 naliczylam 45 a dzisiaj rano jadlam o 7 i miedzy 8-9 naliczylam 25.chodzi o to ze jak w ciagu godziny po jedzeniu jest mniej niz 6 to trzeba w kolejnej godzinkce zaczac liczyc od now.jezeli jest powyzej 6 to spoko liczy sie normalnie.
    zamierzam liczyc i spisywac oczywiscie podchodzic do tego z dystansem i spokojem a nie szalec i schizowac.mysle ze to dobry system.na ktg w szpitalu tez kazali liczyc obowiazkowa hehe

anilorak, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    o co dokladnie chodzi z ta dieta ???
    pati wiem ze kolezanka ktora miala strasznie rygorystyczna diete miala slaby wodnisty pokarm,maly sie nie najadal woda z piersi ciagle plakal a nawet darl sie bo ciagle glodny i nikt jej nie powiedzial ze moze dokarmic buteleczka..albo po prostu zacznie lepiej jesc..a ona chciala od razu schudnac i mialam strasznie ograniczone kalorie co nie sluzylo jej i dziecku :-) wiec wiadomo ze bede unikala rzeczy nie wskazanych na poczatku zeby nie podrazniac malego brzuszka ale pozniej nie bede sie glodzila zeby ten moj pokarm byl wartosciowy..a schudnie sie i tak ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2013, 10:58

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • karoam Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Karoam ja tez mam krwotoki z nosa niby tak sie moze zdarzyc.pewnie oslabienie.Odpoczywaj!.
    No właśnie z tym odpoczynkiem to nie tak łatwo. Coś mi się wydaję, że moja praca się dzidzi nie podoba- za dużo czasu na pełnym słońcu i nocne przyloty...w niedzielę (a właściwie był to już poniedziałek) wróciłam do domu o 4 rano i po południu tego samego dnia się zaczęło :/

1usaej28ly44zrzp.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przedstawiam Wam Antka akrobata :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6e1aead9fb959198.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2013, 10:58

pasia27, anilorak, patti, Lalita2710, vivien, Nina, Rika, Lilka, Ana27, xcarolinex, Kropka, darijka lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tutaj moje maleństwo z bliska

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c63a3f58cd7aad29.html

Nie moge sie napatrzec na te zdjecia...

pasia27, anilorak, patti, Rika, xcarolinex lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia, bardzo mozliwe ,ze nie przytyjesz wiecej niz kg :-) ja od 30 tyg do dzis przybralam tylko 1kg :-)czyli 5 tyg i caly czas jeden kg ,a maluszek rosnie.a od 22 tyg do dzis w sumie przybralam na wadze 3kg.
    przez pierwszy trymestr nic nie przytylam ,najwiecej wpadlo mi w 2 trymestrze, bo az 8kg hehe.z 14 tyg na 18 tydz prawie 4kg, i z 18 tyg na 22 tydz tez 4kg.w sumie 11 kg na plusie do tej pory i waga sie utrzymuje ,a dziecko rosnie.
    mnie sie wydaje ,ze ma to zwiazek u mnie przynajmniej z tym ,ze zazwyczaj na zime przybieralam okolo 4 kg ,a latem gubilam je samoistnie i byc moze teraz jest podobnie, ze ta wieksza ilosc kilogramow, ktore mi wpadly w 2 trymestrze niekonecznie wiazala sie z ciaza ,ale wlasnie z zimą i musialam miec wiecej tluszczyku ,a teraz go zrzucilam, bo cieplej jest.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:58

pasia27 lubi tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karoam wrote:
    No właśnie z tym odpoczynkiem to nie tak łatwo. Coś mi się wydaję, że moja praca się dzidzi nie podoba- za dużo czasu na pełnym słońcu i nocne przyloty...w niedzielę (a właściwie był to już poniedziałek) wróciłam do domu o 4 rano i po południu tego samego dnia się zaczęło :/

Organizm Ci wysyla znaki ze czas przystopowac ;)

karoam lubi tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    pati wiem ze kolezanka ktora miala strasznie rygorystyczna diete miala slaby wodnisty pokarm,maly sie nie najadal woda z piersi ciagle plakal a nawet darl sie bo ciagle glodny i nikt jej nie powiedzial ze moze dokarmic buteleczka..albo po prostu zacznie lepiej jesc..a ona chciala od razu schudnac i mialam strasznie ograniczone kalorie co nie sluzylo jej i dziecku :-) wiec wiadomo ze bede unikala rzeczy nie wskazanych na poczatku zeby nie podrazniac malego brzuszka ale pozniej nie bede sie glodzila zeby ten moj pokarm byl wartosciowy..a schudnie sie i tak ;-)

ja uwazam, ze jak je sie zdrowo, lekkostrawnie to mozna zjesc duzo ,byc najedzonym i schudnac, trzeba tylko wiedziec jakie produkty wybierac.wystarczy wyeliminowac weglowodany proste, ograniczyc tluszcze i mozna schudnac nie glodzac sie.ja cale zycie jem bardzo duzo i gruba nie jestem, tylko trzeba tez jesc umiejetnie i wiadomo, nie nastawiac sie ,zeby od razu wszystko zrzucic w 1 miesiac, przeciez moze to potrwac 3-4 miesiace i nawet lepiej dla organizmu.

pasia27, pasia27 lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka na tele nie moge skopiowac linka ale jak tylko wlacze kompa to sprawdze!!

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:59

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    A tutaj moje maleństwo z bliska

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c63a3f58cd7aad29.html

Nie moge sie napatrzec na te zdjecia...

Stokrotko ile twoje maleństwo już ma cm... Duży na zdjęciach ;)) Hihii

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, super foteczki -malutki ma fajny nosek :-)
    ja mam suer zdjecie z 4D z 26 tyg ,gdzie widac twarzyczke jak prawdziwa, do tego tak super zapozowal maly -ostatnio juz zasloniety pepowina byl i sesja sie nie udala

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati na poczatku bylam przerazona jak widzialam kolezanki +25kg a nawet jedna +30kg mojej postury ......strasznie sie balam i dawalam sobie 18kg..dlatego jestem zaskoczona ze teraz przy tej dietce cukrzycowej waga stanela i calkiem mozliwe jest kilo dwa jeszcze.mnie tez w 2trymestrze wpadlo najwiecej i zaluje ze nie pilnowalam sie od razu bo moze stopniowo kilogramy by mi wpadaly,a ja raz plus 3 raz 4 raz 1 ..
    wazne zeby jesc.no lepsze rzeczy racja i tak tez zamierzam w okresie karmienia ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia dzieki za wytlumaczenie:) zastanawialam sie, jak to sie liczy

relgi09k52jutqx1.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ