II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Właśnie dzwoniłam do gina, bo zaczynam się niepokoićOd wczoraj koszmarnie się czuje, kompletne osłabienie, zawroty głowy, i ten kłujący ból po lewej stronie przy chodzeniu czy staniu
No i od nocy z niedzieli na poniedziałek miałam 4 krwotoki z nosa
kurczę naprawdę czuję się koszmarnie i nie mam siły się zwlec z łóżka. Gin przyjmuje od 18 więc może się dziś wybiorę...
-
vivien wrote:Pasia ty mozesz jeszcze kilo przytyc czy chodzilo ci o malego ze on jeszcze kilo przybieze??
Jestem ciekawa jak tam moja kruszynka rosniew polowie lipca mamy ostanie szczegolowe badanie
no ciekawe jak tam mala Vivien skoro ty jestes taka szczuplutka -
Rika doskonale Cie rozumiem! My teraz czekamy na ule ..tak ule moj M zaklada pasieke i tez maja przyjechac dzisiaj i mam nadzieje ze przyjada jak M bedzie w domu.
U nas noc fatalna od rana wydzwaniam do wlascicielki mieszkania i skladam skargi.Nie spalismy do 2 i ani moj M ani ochrona budynku nic nie wskorala.niechce dzwonic na policje nie potrzebuje problemow ..jestesmy wykonczeni a M poszedl do pracy o 6.
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
anilorak wrote:Pasia, a powiedz jak masz liczyć te ruchy? Tzn w ciągu np godziny? Po posiłkach czy jak? I czy masz jakiś limit, że jak będzie mniej to co?
No i oczywiście super, że wizyta z tatusiem się udałaMój M. też czasami nie może ze mną chodzić.
zamierzam liczyc i spisywac oczywiscie podchodzic do tego z dystansem i spokojem a nie szalec i schizowac.mysle ze to dobry system.na ktg w szpitalu tez kazali liczyc obowiazkowa heheanilorak, Stokrotka84 lubią tę wiadomość
-
patti wrote:o co dokladnie chodzi z ta dieta ???
wiec wiadomo ze bede unikala rzeczy nie wskazanych na poczatku zeby nie podrazniac malego brzuszka ale pozniej nie bede sie glodzila zeby ten moj pokarm byl wartosciowy..a schudnie sie i tak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2013, 10:58
-
Lilka wrote:Karoam ja tez mam krwotoki z nosa niby tak sie moze zdarzyc.pewnie oslabienie.Odpoczywaj!.
-
Dziewczyny przedstawiam Wam Antka akrobata
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6e1aead9fb959198.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2013, 10:58
pasia27, anilorak, patti, Lalita2710, vivien, Nina, Rika, Lilka, Ana27, xcarolinex, Kropka, darijka lubią tę wiadomość
-
pasia, bardzo mozliwe ,ze nie przytyjesz wiecej niz kg
ja od 30 tyg do dzis przybralam tylko 1kg :-)czyli 5 tyg i caly czas jeden kg ,a maluszek rosnie.a od 22 tyg do dzis w sumie przybralam na wadze 3kg.
przez pierwszy trymestr nic nie przytylam ,najwiecej wpadlo mi w 2 trymestrze, bo az 8kg hehe.z 14 tyg na 18 tydz prawie 4kg, i z 18 tyg na 22 tydz tez 4kg.w sumie 11 kg na plusie do tej pory i waga sie utrzymuje ,a dziecko rosnie.
mnie sie wydaje ,ze ma to zwiazek u mnie przynajmniej z tym ,ze zazwyczaj na zime przybieralam okolo 4 kg ,a latem gubilam je samoistnie i byc moze teraz jest podobnie, ze ta wieksza ilosc kilogramow, ktore mi wpadly w 2 trymestrze niekonecznie wiazala sie z ciaza ,ale wlasnie z zimą i musialam miec wiecej tluszczyku ,a teraz go zrzucilam, bo cieplej jest. -
karoam wrote:No właśnie z tym odpoczynkiem to nie tak łatwo. Coś mi się wydaję, że moja praca się dzidzi nie podoba- za dużo czasu na pełnym słońcu i nocne przyloty...w niedzielę (a właściwie był to już poniedziałek) wróciłam do domu o 4 rano i po południu tego samego dnia się zaczęło
Organizm Ci wysyla znaki ze czas przystopowackaroam lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
pasia27 wrote:pati wiem ze kolezanka ktora miala strasznie rygorystyczna diete miala slaby wodnisty pokarm,maly sie nie najadal woda z piersi ciagle plakal a nawet darl sie bo ciagle glodny i nikt jej nie powiedzial ze moze dokarmic buteleczka..albo po prostu zacznie lepiej jesc..a ona chciala od razu schudnac i mialam strasznie ograniczone kalorie co nie sluzylo jej i dziecku
wiec wiadomo ze bede unikala rzeczy nie wskazanych na poczatku zeby nie podrazniac malego brzuszka ale pozniej nie bede sie glodzila zeby ten moj pokarm byl wartosciowy..a schudnie sie i tak
ja uwazam, ze jak je sie zdrowo, lekkostrawnie to mozna zjesc duzo ,byc najedzonym i schudnac, trzeba tylko wiedziec jakie produkty wybierac.wystarczy wyeliminowac weglowodany proste, ograniczyc tluszcze i mozna schudnac nie glodzac sie.ja cale zycie jem bardzo duzo i gruba nie jestem, tylko trzeba tez jesc umiejetnie i wiadomo, nie nastawiac sie ,zeby od razu wszystko zrzucic w 1 miesiac, przeciez moze to potrwac 3-4 miesiace i nawet lepiej dla organizmu.pasia27, pasia27 lubią tę wiadomość
-
pati na poczatku bylam przerazona jak widzialam kolezanki +25kg a nawet jedna +30kg mojej postury ......strasznie sie balam i dawalam sobie 18kg..dlatego jestem zaskoczona ze teraz przy tej dietce cukrzycowej waga stanela i calkiem mozliwe jest kilo dwa jeszcze.mnie tez w 2trymestrze wpadlo najwiecej i zaluje ze nie pilnowalam sie od razu bo moze stopniowo kilogramy by mi wpadaly,a ja raz plus 3 raz 4 raz 1 ..
wazne zeby jesc.no lepsze rzeczy racja i tak tez zamierzam w okresie karmienia