II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_29 wrote:U mnie z bólami kiepsko zwłaszcza w nocy, w dzień wszystko ok, ale w nocy od kilku dni tak mnie plecy bolą że spać nie mogę i nawet poduszka nie pomaga (tak jakoś dziwnie bolą na bokach) i poza tym dochodzi jakiś dziwny nacisk na spojenie łonowe, nie wiem o co chodzi
Nie ma się co dziwić to też normalne, czytałam a tym spojeniu łonowym.
Obawiam się co będzie dalej jestem szczupła osobą i tylko brzuszek mam więc wszystko odczuwam, sadełka też nie ma za dużo. -
betina89 wrote:o ile go dostanę. Przeczytałam wiele artykułów na internecie i wszędzie co innego piszą, że trzeba przynajmniej przez 90 dni opłacać składki, gdzie indziej , że starczy przez miesiąc ... a w gazecie pisze, że nie ma określonego czasu odprowadzania składek.. i umowa jest do czerwca, więc jak bym w maju poszła na l-4 to co? automatycznie zostaje rozwiązana? Dziś jeszcze koleżanka będzie dzwonić do swojej ciotki która pracuje w Zus, to się dowie jak to wygląda. Cy któraś z Was ma też zlecenie??
Hej Kochana też miałam taki problem bo zatrudniłam się do pracy i zaszłam w ciąże i mam właśnie znajomą w ZUSie byłam u niej po poradę, po zapoznaniu się z nowymi przepisami poradziła mi że muszę przepracować 3 miesiące i wtedy umowa musi zostać przedłużona do dnia porodu jeśli nawet kończy się wcześniej Tyle że ja miałam umowę na czas określony nie zlecenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 20:20
-
Hej dziewczyny, co tu tak cicho na II trymestrze, nic się nie dzieje, nikt nic nie pisze
U mnie dziś słońce na szczęście mimo, że miało padać, czekam na komplet pościeli do łóżeczka który zamówiłam, nie mogę się doczekaćamela lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Hej dziewczyny, co tu tak cicho na II trymestrze, nic się nie dzieje, nikt nic nie pisze
U mnie dziś słońce na szczęście mimo, że miało padać, czekam na komplet pościeli do łóżeczka który zamówiłam, nie mogę się doczekać
Wy dziewczyny tak szalejecie z zakupami, że zaczynam się stresować, że u mnie to tak kiepsko wyglądaamela, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Hej Paula, BIB
Faktycznie cicho tu, zaglądam tu często ale mało tu nas zagląda ostatnio
Paula ja pościel mam i kocyk dostałam od mamy ale z kolei nie mam reszty rzeczy, wózek upatrzony, tylko nie wiem co z łóżeczkiem bo teście mają kupować i chyba czas na jakieś ubranka. A i moja mama się ostatnio roszalał i chce mi jeszcze kupić kosz Mojżesza, nie wiem czy wiecie jak to wygląda to wkleje Wam link
http://allegro.pl/clair-de-lune-kosz-mojzesza-kol-kremowy-i4103150824.html
Bib nie przejmuj się ja też jeszcze dużo nie mam, ale spokojnie myśle że mamy na to jeszcze czasPaula_29 lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Fajny Amela ten kosz Mojżesza, jak rodzice chcą zrobić prezent to niech robią no chyba, że to ma jakoś uszczuplić ich budżet, ale jeśli nie to myślę że nie ma przeciwwskazań
BiB ja to się martwię, że za niedługo to już mi niewiele do kupienia zostanie i co ja wtedy będę robić?
ja kupiłam taką 21 elementową pościel gdzie jest też rogal do karmienia, rożek, przybornik, ochraniacz na szczebelki, kocyk i okrycie kąpielowe, wiec sporo tego
teraz muszę męża namówić byśmy poszli do Ikei po łóżeczko, bo już bym chciała tą pościel założyć, taka jestem niecierpliwa
Dziś wg terminu z USG zostało mi równo 100 dni do poroduamela lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Fajny Amela ten kosz Mojżesza, jak rodzice chcą zrobić prezent to niech robią no chyba, że to ma jakoś uszczuplić ich budżet, ale jeśli nie to myślę że nie ma przeciwwskazań
BiB ja to się martwię, że za niedługo to już mi niewiele do kupienia zostanie i co ja wtedy będę robić?
ja kupiłam taką 21 elementową pościel gdzie jest też rogal do karmienia, rożek, przybornik, ochraniacz na szczebelki, kocyk i okrycie kąpielowe, wiec sporo tego
teraz muszę męża namówić byśmy poszli do Ikei po łóżeczko, bo już bym chciała tą pościel założyć, taka jestem niecierpliwa
Dziś wg terminu z USG zostało mi równo 100 dni do porodu
Ja też kupiłam ten zestaw pościeli łóżeczko mam po moim bratanku wózek czeka u znajomych mam go odebrać w maju, sama się już nie mogę doczekać.
Kosz mojżesza ma moja koleżanka która w lutym urodziła chwali sobie:)amela lubi tę wiadomość
-
Paula, z tym zakładaniem pościeli to bym jeszcze poczekała, bo do lipca się 5 razy zakurzy w tym łóżeczku
PS. Zapodaj linkiem do tej pościeli, bo takiej 21 el to chyba nie widziałam, a mam zamiar kupić ją i łóżeczko zaraz po świętach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 18:30
-
BiB wrote:Paula, z tym zakładaniem pościeli to bym jeszcze poczekała, bo do lipca się 5 razy zakurzy w tym łóżeczku
PS. Zapodaj linkiem do tej pościeli, bo takiej 21 el to chyba nie widziałam, a mam zamiar kupić ją i łóżeczko zaraz po świętach.
Podaje link:
http://allegro.pl/producent-ogromna-wyprawka-21-czesci-133-wzory-i4123802819.htmlamela, Niebieska lubią tę wiadomość
-
amela wrote:Paula śliczna ta pościel, ale ile kolorków, ja to bym nie mogła się zdecydować
amela, lolka83 lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:No ja się chyba 2 tygodnie zastanawiałam, który wzór, kolor wybrałam beżowy bo takie mamy ściany w pokoju dla małej i białe meble więc już nie chciałam robić wielkiego zamieszania, ale nad wzorem długo zeszło:)
To daj znać jak już ci ta pościel przyjdzie, czy na żywo wygląda tak ładnie jak na zdjęciach, bo chyba też się na taką skuszę -
BiB wrote:To daj znać jak już ci ta pościel przyjdzie, czy na żywo wygląda tak ładnie jak na zdjęciach, bo chyba też się na taką skuszę
Już przyszła, jestem zadowolona, przyszła taka jak na zdjęciach, mam tylko dwa zastrzeżenia, bo na szwie na kołderce i falbance jest niedoszyty kawałek, więc są dwie malutkie dziurki niedoszyte, ale sobie można to doszyć ręcznie albo na maszynie, poza tym ok
Ale jak czytałam opinie o innych aukcjach czasem się tak zdarza bo oni to szyją na zamówienie więc czasem coś przeocząamela lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
U mnie pogoda w kratkę, teraz jest pochmurno jakby miało zacząć padać Ogólnie jest zimno i czekam już kiedy w końcu będzie ciepło żeby móc wyjść na ogród i posiedzieć trochę na świeżym powietrzu !
Musze się pochwalić wczorajszym pierwszym zakupem, mam dwa bodziaki dla Nelki, byłyśmy wczoraj z moją mamą w sklepie i kupiłyśmy
miłego dnia dla Was ;*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 11:00
Paula_29 lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Hej dziewczyny
Forum II trymestru jakoś się nie kręci, a ja za tydzień uciekam na III trymestr, bo chyba od 27 się zaczyna wg Belly?
Oglądałam dziś film o porodach i im więcej o tym myślę, tym bardziej się boję, myślicie coś dziewczyny już o tym?