II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
seneka wrote:Ja mam za tydzień wizyte:) zaczełam już zajęcia w szkole rodzenia i jestem pozytywnie zaskoczona co do szpitala mam nadzieje ze sie to nie zmieni.
Amela czy ty też chodzisz na te zajęcia ?
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Dokładnie, najważniejsze żeby zobaczyć jak to wszystko mniej więcej wygląda
Zaraz dołączasz na III trymestr
Tutaj na II trymestrze jest strasznie cichutkoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 12:19
nick nieaktualny
-
Malenq wrote:Hej "mamuśki"
przepraszam za niedelikatność, ale chciałabym się zapytać ile przytyłyście jak skończyłyście trymestr I???
dziękuję za odpowiedź
nick nieaktualnyDziękuję za odpowiedzi...bo zastanawiałam się czego mam się mniej więcej spodziewać...czyli I trymestr waga powinna być w normie...u mnie za wcześnie jeszcze na jakieś objawy...więc nie zawracam Wam głowy Mamusie trymestru II:) lecę zamęczać trymetr I...
Życzę szczęśliwej dalszej ciąży i szczęśliwego rozwiązania:)Kajaoli, amela lubią tę wiadomość
-
Ja w pierwszym trymestrze schudłam 4 kilo. 3 bo się odchudzałam (pierwsze dwa tygodnie po zapłodnieniu, bo nie spodziewałam się że mogę zajść w ciążę ;)na szczęście zdrowo - dieta south beach), a potem jeszcze jeden kilogram, bo mi się poprawiło TSH i metabolizm się zwiększył.
Do tej pory (18 tydz.) tego nie nadrobiłam. Tzn. były momenty że udawało mi się przytyć 800 g od mojej najniższej wagi. Ale teraz znowu 57.8. A przed ciążą było 62.
Aż się zaczynam martwić.
Także bywa różnie z tym przyrostem. -
Dziewczyny nie martwcie się ja przed ciażą ważyłam 55kg i zawsze przed kolejną wizytą obawiałam się czy w ogóle ta moja waga ruszy bo na początku też wymiotowałam, potem waga ruszyła a teraz to już nie opanuje nad tym i jest dobrze, gdzie w ogóle nie przypuszczałam że tyle będę ważyła bo ogólnie zawsze ciężko było mi przytyć.
-
poczwarkah wrote:Ja w pierwszym trymestrze schudłam 4 kilo. 3 bo się odchudzałam (pierwsze dwa tygodnie po zapłodnieniu, bo nie spodziewałam się że mogę zajść w ciążę ;)na szczęście zdrowo - dieta south beach), a potem jeszcze jeden kilogram, bo mi się poprawiło TSH i metabolizm się zwiększył.
Do tej pory (18 tydz.) tego nie nadrobiłam. Tzn. były momenty że udawało mi się przytyć 800 g od mojej najniższej wagi. Ale teraz znowu 57.8. A przed ciążą było 62.
Aż się zaczynam martwić.
Także bywa różnie z tym przyrostem.
Ja w pierwszej ciąży w 6 miesiącu dopiero odzyskałam wagę wyjściową 65,5kg, a spadła aż do 59, jakoś w 7 dopiero poważnie zaczęłam tyć hahha 30kg ponad na plusie przed porodem także prawie bania na karku była, a teraz startowałam z wagą niższą niż przed pierwszą ciążą 62kg... aktualnie +2kg zależy od wagi bo wacha się między 61/64Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 22:06
Livia
Nela
Marcel
-
Hej Amela a co Ty porabiasz na II trymestrze?
U mnie w I przybyło jakieś 2 kg, zaczęłam przybierać więcej koło 5 m-ca, w 6 miałam kulminację a teraz przybieram wolniej. Jedni przybierają najwięcej w drugim , inni w III, zależy od organizmu:)amela lubi tę wiadomość