Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapraszam wszystkie przyszłe Mamusie do udziału w konkursie programu rossnę:

http://www.rossnet.pl/konkursy/konkurs,86431e70-2800-47b6-90ed-5d0b5734fb63,4500dc80-a34e-46be-bc9f-820a1c8788eb

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolina85 Znajoma

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny
    lada dzien wejde w 17 tydzien a waga podskoczyla mi az tylko o 2 kg, moj sie cieszy ze jestem szczuplejsza niz przed ciaza, bo odziwo na jej poczatku waga zleciala mi z 5 jak nie 6kg ale to ponoc normalne.
    2 usg, w Bristolu(gdzie mieszkamy) mam 9lipca, i juz niemozemy sie doczekac by znowu zobaczyc malenstwo no i poznac plec, choc ja obstawiam chlopczyka ale pewnie sie pomyle tj z prorokowaniem ze beda bliznieta.

buziaczki dla was wszystkich

cpvcmhp.png
    4qr4wvd.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasica:) mieszkam w Polsce:) Już wiemy, że to będzie chłopiec :D

Dziewczyny kiedy zaczynacie kompletować wyprawkę i od czego zaczynacie?

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Kasica:) Debiutantka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Fajnie ze już wiecie jaka płeć ja jeszcze nie wiem i chciała bym się dowiedzieć :)
    Za tydzień w środę mam wizytę :) ale niby na narodowy fundusz nie na każdej wizycie robi usg wiec nie wiem czy będę miała :/
    A co do wyprawki to my czekamy aż będziemy znać płeć i będziemy kompletować :)
    ale już kupiłam chusteczki z pudełkiem i rogala do karmienia :)
    Kupuje takie rzeczy które nie będą zależne od płci :)
    Pozdrawiam :)

• kittykate Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w II trymestrze:)
    U mnie prawdopodobnie chlopiec do potwierdzenia oczywiscie za okolo 2,5 tyg czyli w 17-18 tyg :)

Kate

np55zzc.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w środe mam usg ... jeju mam nadzieje że będę wiedzieć już co tam się kryje

Klif lubi tę wiadomość

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u Was też na takim etapie ciąży jaki ja mam (suwaczek) zdarzały się bóle podbrzusza jak an miesiączkę?
    Od pewnego czasu nic takiego nie czułam, a teraz czuję już 3 dzień i trochę się martwię :/ nie trzyma mnie cały czas, ale jednak...

Do ginka idę dopiero 1.07, do tego jestem w innym mieście na wyjeździe, więc nie mam jak tego skontrolować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 13:51

Wysłany: 23 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Caśka ja też mam usg w środę i też liczę że się ujawni czy chłopczyk czy dziewczyna :)

Caśka dasz znać czy już wiesz czy nie :)

Kiara mnie często pobolewa podbrzusze :/ ale lekarz mówi że to nic groźnego bo jestem chuda i bardziej odczuwam ból rosnącego brzuszka :)
    Ale każda jest inna :/

• jedynka Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Też się witam w drugim trymestrze. Czekamy na nasze pierwsze dzidzi, płci nie znamy, ale coś czuję, że będzie chłopiec :) Jakoś tak odruchowo mówię 'on' a za mną powtarza cała rodzina.
    Chciałam spytać, czy odczuwacie zmęczenie w ciąży? Czytałam, że to normalne, ale np. dziś po półgodzinnym spacerze z psem czuję się tak, jak w podstawówce po przebiegnięciu 100m na czas X)
    Pozdrawiam serdecznie z Łodzi.

fgplku1.png
  • agattee Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dzis zaczynamy II trymestr :) Plci tez nie znamy, badanie USG mamy za 2 tygodnie i ginekolog mowila, ze mozliwe ze juz czegos sie na ten temat dowiemy. Mimo wszystko stawiamy ze bedzie chlopak ;)

wff22n0ab6iac00e.png

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    wczoraj miałam wizytę i skończyłam 18 tygodni :)
    I będziemy mieć syneczka :)
    bardzo się cieszymy :)

A co do zmęczenia to tak ja zejdę po schodach i jestem tak zmęczona że szok ale dla takiego szczęścia warto się troszkę pomęczyć :

Paulinakrk lubi tę wiadomość

• caśka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie :( za miesiac bedzie lepiej cos widac

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja się witam z drugim trymestrem z lekkim poślizgiem bo jakoś czasu nie było u nas będzie chłopak trzeci w dodatku imię już wybrane będzie Wojtek.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Martynaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami w II trymestrze, plec jeszcze nie znana, ale kolejne badanie juz jutro i mam nadzieje ze tajemnica sie wyjasni. Ja mam przeczucia ze to chlopiec i mam tak ladna cere ;) wszyscy wokół tez powtarzaja : to chlopak. Zobaczymy czy dzidzia nas zaskoczy czy tylko potwierdzi ze jest malym mezczyzna :)

Ja tez mecze sie bardzo szybko, co mi sie nigdy nie zdazalo, jestem bardzo aktywna, a raczej bylam :) teraz to juz tylko zadyszki

3i49anlimybgnl9h.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest obecnie realizowany dla kobiet w ciąży w 8-20 tyg projekt badawczy PREVFNAIT (bezpłatny dla ciężarnych). Można sprawdzić antygen HPA-1a. Jest to związane z konfliktem płytkowym w ciąży (ja mam Rh- nie wiem czy to dla Rh+ też)www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl Ja miałam w Lublinie pobieraną krew. Na stronie jest lista ośrodków gdzie można oddać krew.

No i dostałam wyniki właśnie.
    Tylko 2% kobiet w ciąży może być narażone na wystąpienie konfliktu płytkowego i właśnie niestety ja jestem w tej grupie. Wymaga to obserwacji i dodatkowych badań w ciąży: moich i męża. Ewentualnego leczenia juz płotu jak jest małopłytkowość. Tylko 10 % z tej grupy kobiet wytwarza przeciwciała. Jak któraś jest zainteresowana to sprawdźcie.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Dzialena Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, cała szczęśliwa tez witam sie w II trymestrze uff :))

Maleństwo zdrowe, rośnie pieknie co widze po moim brzuszku, już zaczyna być ładnie zaokrąglony i widoczny ale ja jestem niewysoka i szczuplutka wiec ogólni spodziewam sie dużego brzuszka :)

Czy któraś z Was wybrała sie nad nasz morze właśnie w 4 m-c ciąży?
    Ja wykupiłam tygodniowy pobyt zanim dowidziałam si o ciązy i zastanawiam sie... boje sie troszkę długiej (10 godz) podróży autobusem. Zapytam lekarza przy najbliższej wizycie ale może macie jakieś doświadczenia?

• star Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Dzidziuś zdrowy, kopie mamusię co jakiś czas. Brzuszek rośnie, wyniki badań ok ;)

V0afp2.png
  • Kaj Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzialena wrote:
    Cześć dziewczyny, cała szczęśliwa tez witam sie w II trymestrze uff :))

Maleństwo zdrowe, rośnie pieknie co widze po moim brzuszku, już zaczyna być ładnie zaokrąglony i widoczny ale ja jestem niewysoka i szczuplutka wiec ogólni spodziewam sie dużego brzuszka :)

Czy któraś z Was wybrała sie nad nasz morze właśnie w 4 m-c ciąży?
    Ja wykupiłam tygodniowy pobyt zanim dowidziałam si o ciązy i zastanawiam sie... boje sie troszkę długiej (10 godz) podróży autobusem. Zapytam lekarza przy najbliższej wizycie ale może macie jakieś doświadczenia?

Nie nad morze ale w gory sie wybralam. Jechalismy do Czech jakies 7h. Nie leniuchuje- laze po karkonoszach i na szlakach spotykam babeczki z pokazniejszymi brzuchami ;) mysle ze jesli ty i malenstwo jestescie zdrowi to czemu nie? Mam kolezanke ktora nawet na Rodos byla i ma zdrowa core.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 22:43

Dzialena lubi tę wiadomość

ukdy82c3jvhxu38m.png

tb73k6nl2pyu28tq.png
  • karolina93 Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mam pytanie czy jak leżycie na plecach to widać wam już brzuszek? Bo ja jestem w 23 tygodniu ciąży a u mnie jeszcze nie widać brzuszka jak leże na plecach.

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3os65g0v5qrc04.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga moj pierwszy post na forum ;-)

Czy moglby mi ktos wyjasnic dlaczego niektore zrodla podaja za poczatek II trymestru 13. tydzien a inne 14.? Skad ta rozbieznosc? Czy mowa jest o tygodniu w ktorym jestesmy czy o skonczonym tygodniu?

Dzisiaj zaczelam 13. tydzien (12 tygodni i 0 dni za mna). Czy to juz drugi trymestr czy jeszcze nie?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
‹‹ 404 405 406 407 408
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ