II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
zapraszam wszystkie przyszłe Mamusie do udziału w konkursie programu rossnę:
http://www.rossnet.pl/konkursy/konkurs,86431e70-2800-47b6-90ed-5d0b5734fb63,4500dc80-a34e-46be-bc9f-820a1c8788ebhttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
czesc dziewczyny
lada dzien wejde w 17 tydzien a waga podskoczyla mi az tylko o 2 kg, moj sie cieszy ze jestem szczuplejsza niz przed ciaza, bo odziwo na jej poczatku waga zleciala mi z 5 jak nie 6kg ale to ponoc normalne.
2 usg, w Bristolu(gdzie mieszkamy) mam 9lipca, i juz niemozemy sie doczekac by znowu zobaczyc malenstwo no i poznac plec, choc ja obstawiam chlopczyka ale pewnie sie pomyle tj z prorokowaniem ze beda bliznieta.
buziaczki dla was wszystkich -
Hej Fajnie ze już wiecie jaka płeć ja jeszcze nie wiem i chciała bym się dowiedzieć
Za tydzień w środę mam wizytę ale niby na narodowy fundusz nie na każdej wizycie robi usg wiec nie wiem czy będę miała
A co do wyprawki to my czekamy aż będziemy znać płeć i będziemy kompletować
ale już kupiłam chusteczki z pudełkiem i rogala do karmienia
Kupuje takie rzeczy które nie będą zależne od płci
Pozdrawiam -
nick nieaktualnyDziewczyny czy u Was też na takim etapie ciąży jaki ja mam (suwaczek) zdarzały się bóle podbrzusza jak an miesiączkę?
Od pewnego czasu nic takiego nie czułam, a teraz czuję już 3 dzień i trochę się martwię nie trzyma mnie cały czas, ale jednak...
Do ginka idę dopiero 1.07, do tego jestem w innym mieście na wyjeździe, więc nie mam jak tego skontrolować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 13:51
-
Witam
Caśka ja też mam usg w środę i też liczę że się ujawni czy chłopczyk czy dziewczyna
Caśka dasz znać czy już wiesz czy nie
Kiara mnie często pobolewa podbrzusze ale lekarz mówi że to nic groźnego bo jestem chuda i bardziej odczuwam ból rosnącego brzuszka
Ale każda jest inna
Pozdrawiam -
Hej Też się witam w drugim trymestrze. Czekamy na nasze pierwsze dzidzi, płci nie znamy, ale coś czuję, że będzie chłopiec Jakoś tak odruchowo mówię 'on' a za mną powtarza cała rodzina.
Chciałam spytać, czy odczuwacie zmęczenie w ciąży? Czytałam, że to normalne, ale np. dziś po półgodzinnym spacerze z psem czuję się tak, jak w podstawówce po przebiegnięciu 100m na czas X)
Pozdrawiam serdecznie z Łodzi. -
Witam
wczoraj miałam wizytę i skończyłam 18 tygodni
I będziemy mieć syneczka
bardzo się cieszymy
A co do zmęczenia to tak ja zejdę po schodach i jestem tak zmęczona że szok ale dla takiego szczęścia warto się troszkę pomęczyć :
PozdrawiamPaulinakrk lubi tę wiadomość
-
Witam sie z Wami w II trymestrze, plec jeszcze nie znana, ale kolejne badanie juz jutro i mam nadzieje ze tajemnica sie wyjasni. Ja mam przeczucia ze to chlopiec i mam tak ladna cere wszyscy wokół tez powtarzaja : to chlopak. Zobaczymy czy dzidzia nas zaskoczy czy tylko potwierdzi ze jest malym mezczyzna
Ja tez mecze sie bardzo szybko, co mi sie nigdy nie zdazalo, jestem bardzo aktywna, a raczej bylam teraz to juz tylko zadyszki -
Dziewczyny jest obecnie realizowany dla kobiet w ciąży w 8-20 tyg projekt badawczy PREVFNAIT (bezpłatny dla ciężarnych). Można sprawdzić antygen HPA-1a. Jest to związane z konfliktem płytkowym w ciąży (ja mam Rh- nie wiem czy to dla Rh+ też)www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl Ja miałam w Lublinie pobieraną krew. Na stronie jest lista ośrodków gdzie można oddać krew.
No i dostałam wyniki właśnie.
Tylko 2% kobiet w ciąży może być narażone na wystąpienie konfliktu płytkowego i właśnie niestety ja jestem w tej grupie. Wymaga to obserwacji i dodatkowych badań w ciąży: moich i męża. Ewentualnego leczenia juz płotu jak jest małopłytkowość. Tylko 10 % z tej grupy kobiet wytwarza przeciwciała. Jak któraś jest zainteresowana to sprawdźcie.www.styczniowki2015.phorum.pl -
Cześć dziewczyny, cała szczęśliwa tez witam sie w II trymestrze uff )
Maleństwo zdrowe, rośnie pieknie co widze po moim brzuszku, już zaczyna być ładnie zaokrąglony i widoczny ale ja jestem niewysoka i szczuplutka wiec ogólni spodziewam sie dużego brzuszka
Czy któraś z Was wybrała sie nad nasz morze właśnie w 4 m-c ciąży?
Ja wykupiłam tygodniowy pobyt zanim dowidziałam si o ciązy i zastanawiam sie... boje sie troszkę długiej (10 godz) podróży autobusem. Zapytam lekarza przy najbliższej wizycie ale może macie jakieś doświadczenia?
-
Dzialena wrote:Cześć dziewczyny, cała szczęśliwa tez witam sie w II trymestrze uff )
Maleństwo zdrowe, rośnie pieknie co widze po moim brzuszku, już zaczyna być ładnie zaokrąglony i widoczny ale ja jestem niewysoka i szczuplutka wiec ogólni spodziewam sie dużego brzuszka
Czy któraś z Was wybrała sie nad nasz morze właśnie w 4 m-c ciąży?
Ja wykupiłam tygodniowy pobyt zanim dowidziałam si o ciązy i zastanawiam sie... boje sie troszkę długiej (10 godz) podróży autobusem. Zapytam lekarza przy najbliższej wizycie ale może macie jakieś doświadczenia?
Nie nad morze ale w gory sie wybralam. Jechalismy do Czech jakies 7h. Nie leniuchuje- laze po karkonoszach i na szlakach spotykam babeczki z pokazniejszymi brzuchami mysle ze jesli ty i malenstwo jestescie zdrowi to czemu nie? Mam kolezanke ktora nawet na Rodos byla i ma zdrowa core.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 22:43
Dzialena lubi tę wiadomość
-
Uwaga moj pierwszy post na forum
Czy moglby mi ktos wyjasnic dlaczego niektore zrodla podaja za poczatek II trymestru 13. tydzien a inne 14.? Skad ta rozbieznosc? Czy mowa jest o tygodniu w ktorym jestesmy czy o skonczonym tygodniu?
Dzisiaj zaczelam 13. tydzien (12 tygodni i 0 dni za mna). Czy to juz drugi trymestr czy jeszcze nie?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya