Ile przytyłyście w I trymestrze?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo i pierwszy trymestr za nami Waga wahała się trochę w dół, a trochę w górę, co w ostatecznym rozliczeniu dało dokładnie 0 kg na plusie po I trymestrze i to pomimo pomalutku lekutko zaokrąglającego się brzusia u dołu i dużych bimbałków
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 09:16
-
Ja teraz w 20 tygodniu mam +2,4 kg. W pierwszym trymestrze dużo wymiotowałam, praktycznie po wszystkim co zjadłam. Co przytyłam na samym początku, przed wymiotami to szybko straciłam. Dopiero tak od 15 tygodnia waga idzie mi w górę i brzuch zaczyna się zaokrąglać.
-
Ja 15 tydzień i +1-1.5kg zależy od dnia U mnie nie było wymiotów, ale z apetytem kiepsko, ogólnie jestem niejadek :p
do 25 tygodnia i +6 kg
do 28 tygodnia i +8 kg
Waga początkowa około 51kg /158cmWiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2015, 18:49
-
katarynka07 wrote:w 19 tygodniu mam 2,5 kg na plusie (( ale odstawiam chleb wiec mam nadzieje ze pol kg odpadnie
Każdy tyje swoim tempem...Ja jem sporo slodkiego i jakoś nie tyje dużo więc to nigdy nie wiadomo -
Ja w pierwszym trymestrze nie przytyłam nic, dopiero na koniec 4 m-ca pojawił się pierwszy kilogram extra. Nie wymiotowałam w ogóle, mdłości miałam przez ok. miesiąc. Ale za to miałam mniejszy apetyt, zero chęci na słodkie za to kwaśne było mniam i słone trochę też.
-
Ja niestety mam sporą nadwagę. W dniu dodatniego testu ważyłam 94 kg. Do 13 tygodnia spadło mi 4 kg (czyli schudłam do 90 kg). W 16 tyg ważyłam 91 kg, a teraz w 20 tyg 92.5.
Na początku waga zleciała bo miałam mdłości i przez nie jadłam po troszku a często (nie mogłam się zrobić głodna). Nie miała też problemów z wypróżnianiem. Teraz apetyt wraca i pojawiły się zaparcia. Nie chcę, żeby to wyglądało na to, że nagle w ciąży chcę być super laską, skoro przed ciążą nią nie byłam, no ale z drugiej strony nie chcę też przytyć 20 kg. Fajnie dla mnie by było jakbym przybrała nie więcej niż 12 kg. Zobaczymy czy się uda10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Waga startowa: 59,8 i 165 cm (a tak sobie kiedys obiecalam,ze przed ciaza schudne do 55 )
Po pierwszym trymestrze: 61,7 czyli przytyłam 2 kg. Nie miałam mdłości, jadłam prawie normalnie.
Początek drugiego trymestru to niestety duże zaparcia i odbiło się to też na wadze. W sumie do tej pory muszę pilnować się, by jeść dużo błonnika, bo inaczej zaparcia wracają.
W każdym razie 20 tc i waga 65,3 czyli w sumie 5,4 kg do przodu. Przeważnie przybywa mi 0,5 kg tygodniowo, choć są momenty, że jednego tygodnia nie przytyję nic, a kolejnego 1kg.
Jest ok, jest w normie, ale przyznam,ze zaczęłam się bardziej pilnować, bo teraz będzie waga rosła przez rosnące dziecko (i to jest super), wody płodowe, łożysko, powiększone piersi, ale nie chcę do tego dokładać tłuszczu z jedzenia.MerlinMo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny