Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja doslownie na chwile, bo nie mam ladowarki do tel, dopiero pozniej bede miala, a internet zjada baterie strasznje.

Mialam rano badane cisnienie, 135/80, dostalam leki jakies (asmag i cos jeszcze) i pobrali krew, mocz. Mialam juz nawet ktg, wyszlo dobrze. O 10 ma byc wizyta, moze cos sie dowiem wiecej. No i te pobolewania glowy dalej mam, ale juz lekkie.

dziekuje za kciuki :* no i chce juz do domu ;P

Aa tutaj ciaza donoszona rowzniez 38t0d wiec jakbym zaczela rodzic, to jako wczesniak jeszcze Kornelcia bylaby traktoaana :o na razie zero skurczy - magnez biore i pewnie dlatego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam Tobie pisać smsa :-)

A ja mam tego cholernego Gbs-a.
    Mój wynik z pochwy
    Wzrost - Nieliczne, ilość -, szczep -
    Wynik z odbytu
    Wzrost - Pojedyncze,ilość -,szczep -

Czyli jak jest jakikolwiek wzrost to jest ten syf nigdzie nie mogę w internecie znaleźć...
    Doczytałam jedynie ze powinno się robić i z pochwy i odbytu bo możliwe być wynik ujemny w pochwie a odbycie mogą być bakterie i w każdej chwili się przenieść. Teraz zaczymam się stresować czy dojadę na czas do szpitala... A wizyta dopiero 15.10

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 09:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Ja doslownie na chwile, bo nie mam ladowarki do tel, dopiero pozniej bede miala, a internet zjada baterie strasznje.

Mialam rano badane cisnienie, 135/80, dostalam leki jakies (asmag i cos jeszcze) i pobrali krew, mocz. Mialam juz nawet ktg, wyszlo dobrze. O 10 ma byc wizyta, moze cos sie dowiem wiecej. No i te pobolewania glowy dalej mam, ale juz lekkie.

dziekuje za kciuki :* no i chce juz do domu ;P

Aa tutaj ciaza donoszona rowzniez 38t0d wiec jakbym zaczela rodzic, to jako wczesniak jeszcze Kornelcia bylaby traktoaana :o na razie zero skurczy - magnez biore i pewnie dlatego.
    A to co szpital to inne zasady? Myślałam że ogólnie jest przyjęte ze ciąża donoszona to 37 +0. ale dziwnie.. Ty z tym ciśnieniem lepiej już tam zostań i urodz bo to niebezpieczne sprawy. Jakie wartości miały skurcze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Właśnie miałam Tobie pisać smsa :-)

A ja mam tego cholernego Gbs-a.
    Mój wynik z pochwy
    Wzrost - Nieliczne, ilość -, szczep -
    Wynik z odbytu
    Wzrost - Pojedyncze,ilość -,szczep -

Czyli jak jest jakikolwiek wzrost to jest ten syf nigdzie nie mogę w internecie znaleźć...
    Doczytałam jedynie ze powinno się robić i z pochwy i odbytu bo możliwe być wynik ujemny w pochwie a odbycie mogą być bakterie i w każdej chwili się przenieść. Teraz zaczymam się stresować czy dojadę na czas do szpitala... A wizyta dopiero 15.10
    A masz antybiogram? Mi jak wyszło ze mam gronkowca pojedyncze kolonie to nie kazali sur przejmować lekarze. Ale nie wiem jak to jest z paciorkowcami. Zadzwoń do prowadzącej i się dowiedz. Nawet jeśli zaczęła byś rodzic to dziecko po prostu dostanie antybiotyk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W badaniach z pochwy nie mam, z odbytu mam antybiogram na wszystkie jest wrażliwy.
    No naczytalam się trochę o tym ze jak odejdą wody jak najszybciej trzeba do szpitala min 4 godziny przed urodzeniem dziecka dostaje antybiotyk. Wyczytałam też że jak ma się niski wzrost to jest się tylko nosicielem. Ważne żeby przy przyjeździe na IP od razu mówić że to się ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    W badaniach z pochwy nie mam, z odbytu mam antybiogram na wszystkie jest wrażliwy.
    No naczytalam się trochę o tym ze jak odejdą wody jak najszybciej trzeba do szpitala min 4 godziny przed urodzeniem dziecka dostaje antybiotyk. Wyczytałam też że jak ma się niski wzrost to jest się tylko nosicielem. Ważne żeby przy przyjeździe na IP od razu mówić że to się ma.
    Napewno beda chcieli wyniki badan. Wiem, ze jak sie ich nie ma, albo sa przeterminowane to podaje sie profilaktycznie antybiotyk.. spokojnie :) kazda chcialaby szybko urodzic, ale to chyba niemozliwe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przeciez donoszona jest od 37tc! Wszędzie tak jest! Chyba,ze oni liczą od nieskończonego 38tc,to rozumiem.
    Bo inaczej,to nie rozumiem.
    Ja bym została w szpitalu z tym ciśnieniem,bo z takimi sprawami nie ma żartów...Tym bardziej,ze u Paulinki ciągle cos sie dzieje ostatnio niedobrego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na świat na razie się nie pcha :-) ale myślę że zalicze jeszcze 15.10 wizytę i wtedy się zacznie :-) jakieś takie dziwne mam przeczucie. Jakaś taka dziwnie spokojna jestem.
    Jadę zaraz do sklepu zrobię zakupy, na obiad zrobię pulpety w sosie pomidorowym i resztę dnia leżę ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym gronkowcem czy paciorkowcem to sie nie martwcie,bo podają antybiotyk i wszystko jest dobrze,wiec spoko laseczki :-)
    Ja to pewno tez mam-czuje to w kościach :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps.Mam 14,5kg na plusie :P Brzuch większy o 31cm,udko o 3cm,pupcia o 9cm,łydka o 1,5cm, cycek o 10cm,pod cyckiem o 5cm. Juz widzę ta skore na brzuchu po porodzie-będzie mi wisieć te 30cm do kolan:/
    Wszystko mierzone w najszerszym miejscu-żeby nie bylo...
    A Wy jak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Dorotka się nie mierze nie będę się wkurzac :-P. Hehe a nawet nie mam miarki w domu została u teściów :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    Ps.Mam 14,5kg na plusie :P Brzuch większy o 31cm,udko o 3cm,pupcia o 9cm,łydka o 1,5cm, cycek o 10cm,pod cyckiem o 5cm. Juz widzę ta skore na brzuchu po porodzie-będzie mi wisieć te 30cm do kolan:/
    Wszystko mierzone w najszerszym miejscu-żeby nie bylo...
    A Wy jak?
    Nie wiem ile mierze, ale wiem ze dzis wyciagnelam koszulke meza do chodzenia po domu bo moje domowe wszytskie juz odkrywaja mi caly brzuch a mi zimno :P hehehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe pyknęła mi 100 w brzuchu :P

dddodiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze jestem zalamana..mieli mi robic usg i wzieli jakies dwie dziewczyny, a mi kaza czekac.. boze :(

O wyniki badan tez kurwa nie moge sie doprosic.. ja nie chce tu lezec... jakas masakra :/

Mam juz ladowarke.. mam nadzieje, ze pakiet internetowy mi sie szybko nie skonczy :/

Leze i wyje w poduszke:/ :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Boze jestem zalamana..mieli mi robic usg i wzieli jakies dwie dziewczyny, a mi kaza czekac.. boze :(

O wyniki badan tez kurwa nie moge sie doprosic.. ja nie chce tu lezec... jakas masakra :/

Mam juz ladowarke.. mam nadzieje, ze pakiet internetowy mi sie szybko nie skonczy :/

Leze i wyje w poduszke:/ :(
    heh polskie szpitale.. to co uwielbiam.. masakra, wiem co czujez... z tego samego wzgledu tydzien temu wyszlam na wlasne zadanie , tylko wiesz.. Ty juz masz koncowke.. i jak masz problemy z cisnieniem to lepiej tam zostan.. wiem ze nie jest latwo, ale lada dzien Mala bedzie z Toba I RAZEM bedziecie w domku :) przytulam, bedzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina trzymaj się!!! Jak coś pisz sms-y.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Nie wiem ile mierze, ale wiem ze dzis wyciagnelam koszulke meza do chodzenia po domu bo moje domowe wszytskie juz odkrywaja mi caly brzuch a mi zimno :P hehehe

ha ha witaj w klubie, mnie też zaczęły moje uwierać , więc wzięłam podkradłam męską :)

O Paulinka, no nie wiem jak masz mieć stresa i znów Tobie ciśnienie podskoczy, może jednak poleżeć?
    No i dzięki że wspominasz o pakiecie neta, muszę sobie spakować mój mobilny w razie W przyda się no i ładowarkę jakąś spakować, kurcze tyle ładowarek powinno być a jak coś to jest tylko jedna na 3 telefony wrrr.

Ja chyba nie mierze się, po co , tylko wkurzę się.

Ja dziś przepakowałam torbę do szpitala, i cudem zmieściłam wsio do jednej torby :)
    Znając życie będę kazała coś dowieść ,ale co tam, damy rade.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, Dorotka, ciekawość mnie zjadła, ech
    Licze jednak na szybki powrót, to znaczy daje sobie 3-4mc, bo nie chce wszystkiego na raz , bo boje się jojo

biora + 7cm
    biust to samo
    pod 6cm
    brzuch wielki 116cm będzie z 35na +
    Kg +13 z malym chaczykim

dddodiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka mi tez setka stuknęła :-)

Sabinka:-)no to tyle cm mniej więcej ile ja:-) tylko mi w dupci o dwa więcej :P
    Mam nadzieje,ze sue szybko pozbędziemy tych cm,a nawet ze będzie jeszcze mniej,niż przed :P Nie no-nie ma co przesadzac:-)

Paulinka biedaku nasz...trzymaj sie dzielnie!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jak za kazdym razem lekarz przychodzi, to mnie omija, bo "wczesna ciaza" ... no a ja za kazdym razem tlumacze ze kurwa 37 tc jestem... :/

Maja mnie obserwowac do srody/czwartku.. nie wiem, czy wytrzymam tyle.. jeszcze w lublinie byloby inaczej... a tu?... dramat...

Nie wiem czy bede miala to usg. Zajebiscie.

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ