X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka jakby nie patrzeć już 37 tydzień :-) Trzymam kciuki za Was ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak...to na bank był czopek-wyglądało tak samo jak na jednym ze zdjęć,które oglądałam... Ale czytałam sobie,ze albo na dniach moze byc poród,albo za dwa tygodnie :-) za dwa tygodnie mam akurat termin wg usg.Ciekawe...ciekawe....teraz to juz będę jak kurwa na szpilkach!!!!:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z innej beczki mam pytanie jakiej wielkości są wasze torby do szpitala?

Ja mam taką na kółkach nie jest ona duża wiem ze w nią wszystko by weszło ale na porodowce nie chce wyglądać jakbym przyjechała na wczasy...
    Z drugiej strony niewiele trzeba mieć ze sobą ale ja jestem z takich że wolę mieć wszystko swoje w razie czego.
    Nawet jak szpital nie wymaga podkładów poporodowych ja je wezmę bo nie będę latala i prosiła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiałam sie z tych wczasów :)
    Normalną mam torbe a w niej 2 koszule, bielizne, szlafrok (cienki) i jedzonko suche (biszkopty, 7deysa i chyba bułeczki mleczne) wodę - bo nie wiem kiedy zgłodnieje i czy wbije się w przedział jedzeniowy, a ostatnio jak leżałam to między kolacją o 17/18 a śniadaniem o 9/10 jest duża przerwa.Do torby wsadziłam też pieluchy.W torbie od wózka mam ciuszki dla młodej i kosmetyki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja torba ma 50cm/40cm...jakos tak...taka podręczna,a w niej koszulka,szlafrok,stanik,majtasy,skarpetki ciepłe,smoczuś,kapcie,klapki pod prysznic(a chciałam napisac NA BASEN hahahaha), bephanten,kilka podkładów,kilka wkładek laktacyjnych...kubek,sztućce,dwa ręczniki,badania i inne papiery i to wszystko :-) Jedzonko będzie mi moj M.dowozil w razie W,ale ja do głodomorów nie należę...starczy mi skibka chleba i soczek :-)
    Achaaaaa...no i na koniec musze spakować rzeczy,które uzywam-szczotka do zębów,do włosów itp. Jak cos zapomnę,to sie dowiezie:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps.ja nic więcej nie biorę,bo nie potrzeba...ciuszki tylko na wyjście -uszykowałam wszystko mojemu wraz z rożkiem,kocykiem...;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę u mnie w szpitalu chcą tylko pampersy dla dziecka reszta na wyjście i małego spakuje dobry pomysł Sabina w torbę od wózka i zostawię w domu obok fotelika. Ja jestem z tych ze jak gdzieś wyjeżdżamy biorę wszystko ☺ a koleżanka która rodziła mówiła że w trakcie porodu zabronili jej pić wodę tzn zwilzyc usta dlaczego? Radziła zabrać pomadke ze sobą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina kochana co u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak! Trzeba wziąć balsamik do ust.
    U mnie tez nic nie kazali wziąć do szpitala oprócz na wyjście i ewentualnie swój kubek i sztućce,a tak to nic kompletnie,ale przeciez z pusta torbą nie pojade:P wole cos tam zabrac-w raze czego :-)

Paulinka!!
    Natalka!!
    Nie spać :D wstajemy :D ladna pogoda sie robi,chociaż piździ...u nas teraz 7stopni...
    Huhuha huhuha nasza zima zła...:D

Mnie cos brzuch z rana pobolewa...
    Snilo mi sie,ze ten czopek caly wyleciał,ale siku bylam i kolejnego kaealka nie było,moze reszta przy porodzie wyskoczy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejnego kawałka miało być.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas słonko ile stopni nie wiem, ale wczoraj też było ślicznie i nawet nie wieje :)

U mnie można pić,ja sobie spakowałam wode 0,75 z dziubkiem
    Ale też i zalecają zabrać ubranka i przybory dla dzieci

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezus jak mnie przeczyściło :-( i krzyż boli strasznie,ze nie wiem jaka pozycje przyjąć :-( nie chce juz!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może w niektórych szpitalach nie można pic ze względu na to,ze nie wiadomo czy po prostu porod nie zakończy sie cc. Nie wiem właściwie...

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :* nas juz męczą skurcze przepowiadajace od tygodnia :)
    We wtorek wizyta, to się dowiem ile waży mój synuś :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Żyje żyję.. teściowa z swoją siostra jyz wczoraj odjechala.. ogólnie było miło.. nawet.. tylko strasznie się z meczylam.. Jednak cały dzień imprezki to dla mnie za długo.. na końcu dnia wyglądałam jak kartka papieru.. dziś od rana mile tulaki z mężem a teraz sobie leżę i patrze jak chmury się przemieszczają.. mieli dziś inni goście przyjechać ale odmówili..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Hej. Żyje żyję.. teściowa z swoją siostra jyz wczoraj odjechala.. ogólnie było miło.. nawet.. tylko strasznie się z meczylam.. Jednak cały dzień imprezki to dla mnie za długo.. na końcu dnia wyglądałam jak kartka papieru.. dziś od rana mile tulaki z mężem a teraz sobie leżę i patrze jak chmury się przemieszczają.. mieli dziś inni goście przyjechać ale odmówili..
    To odpoczywaj dzisiaj Natalka.
    Ja tez sobie leżę,bo jestem ogólnie przerażona...:P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny? Czy Wy tez macie w ciazy zajebiscie gęste włosy?
    Bo ja mam dwa razy więcej włosów -takie mam wrażenie...
    A przypomniało mi sie,ze po porodzie mocno włosy wypadają i teraz zaczęłam się cholernie bać...ze będę miała Malo włosów :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    To odpoczywaj dzisiaj Natalka.
    Ja tez sobie leżę,bo jestem ogólnie przerażona...:P
    Odpoczywam.. tak mi się dziś spać chce.. ledwo zipie.. a Ty czekaj na regularne skurcze i dawaj znać jakby co

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Odpoczywam.. tak mi się dziś spać chce.. ledwo zipie.. a Ty czekaj na regularne skurcze i dawaj znać jakby co
    Nieee :-) nic sie nie dzieje:-)
    Niby juz bardzo chce,ale z drugiej strony oblatuje mnie strach i mogę byc jeszcze w tej ciąży :P

Ćwiczę se na orbitreku i ze dwa razy schody zalicze,ale bez szału,bo o łożysko sie boję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu jakas spuchnieta jestem:/

‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ