Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważaj na siebie...
    Mnie to juz wszystko boli :-) Łydka,bo mięsień naderwałam ,lopatka-nie wiem od czego...i ... miejsce nad dupcia-boli juz drugi tydzien,ale juz sie przyzwyczailam...chyba cos mi tam uciska...Ale co tam...
    Jeszcze tyle bólu przede mna,ze to to tam maly pikulek :P Ale wiecie co? Czasem jak wstaje,to hak stara babuszka...:P Jecze,stękam...:P Na wózek sie nadaje :P
    Binka a gdzie Cie boli?

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybraliśmy się na festyn, a tam huk, tłum i duchota i oczywiście wszechobecny smród papierosowy. i jednak poszliśmy do drugiego parku pokarmić kaczki :)

dddoodiii, mmm ale smaka robisz :D teraz mi się chce galaretki ! jutro będzie na deser :]

green, to coś z nerkami miałaś?
    generalnie jak coś poważnego to lepiej wziąć leki, ale ja to nawet z nospa ostrożnie. biore zuravit caly czas bo z pecherzem cos mi sie zaczelo kiedys robic ale przeszlo od razu antybiotykow nie dostalam

binka76, oby Cie nie dopadło znowu. a jakie te objawy masz? to chyba bolesne bardzo jest?
    jeszcze starszą gdzieś wyprawcie i bedziecie mieli chate wolną ;)

dddodiii lubi tę wiadomość

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miley24 wrote:
    wybraliśmy się na festyn, a tam huk, tłum i duchota i oczywiście wszechobecny smród papierosowy. i jednak poszliśmy do drugiego parku pokarmić kaczki :)

dddoodiii, mmm ale smaka robisz :D teraz mi się chce galaretki ! jutro będzie na deser :]

generalnie jak coś poważnego to lepiej wziąć leki, ale ja to nawet z nospa ostrożnie. biore zuravit caly czas bo z pecherzem cos mi sie zaczelo kiedys robic ale przeszlo od razu antybiotykow nie dostalam

binka76, oby Cie nie dopadło znowu. a jakie te objawy masz? to chyba bolesne bardzo jest?
    Hahahaha:D wiedziałam,ze smaka narobię :D A galaretka idealnie chlodzi...jeszcze z arbuzem...mmm...Zrobilam dwusmakową -gruszka i jabko z miętą -cos pięknego :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak wtedy jakbym miała w pośladku skurcz taki bolesny , ale pośladki niespięte i ten ból idzie aż do kolana w tylnej części nogi, ale każdy może czuć inaczej.
    Mnie kiedyś to dorwało w pracy i wtedy zastrzykami rozpędziłam ,a teraz.... tylko fizykoterapia i okłady na bolące miejsca.
    Jak mi nie przejdzie w pn idę do lekarza ogólnego.

Ja od dwóch dni jestem maniaczką lodów, dziś w dzień dobry TVN było też o lodach, chyba muszę po miksować soki i mrozić :P

Oj dziewczyny, zdrowia nam i dzieciaczkom życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 22:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajjj...Binka...mialam cos podobnego,tyle ze w plecach na dole mnie bolalo...Straszny bol..nie mogłam chodzić...Ale przeszlo na szczęście...Tobie tez przejdzie,tylko juz nie lataj tyle-ODPOCZYWAJ MI!! Bo na dupsko!! :P
    Lody...mmm...Strasznie duzo kalorii mają :-( A tak kocham...I tak szybko sie je...
    Nie wiem jak u Was,ale u mnie fajnie pada:-) Leze w łóżku i słyszę deszczyk...uwielbiam to...także do jutra moje dziewczynki :-) Fajnie,ze jestesmy tu razem:-) Mam nadzieje,ze będziemy razem do konca i później PO :-) A jeszcze na końcu cala nasza ekipa gdzies sie spotka...na lodach :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie by było, później wiedzieć co u naszych maluszków.

Ja dziś pierwsza... :)
    Ale przez ten ból nie mogłam dobrze leżeć. Niby nie jest ostry ,ale tak jak mówią jak ćmienie zęba, dokucza i jest bardziej denerwujące niż ostry ból.

Mój wczoraj przebąkiwał o ślubie w październiku/listopadzie, myślałam że go dość dobrze zbyłam. Ech ,ale moja Natalia powiedziała że by była szczęśliwa gdyby mogła legalnie powiedzieć o nim że jest ojczymem, młodsza też.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój na razie nic nie bąka o ślubie :-) Ale to super,że dziewczynki tak podchodzą do tego :-) Mądre córeczki :-)
    Dzisiaj miałam straszny sen:-( Snilo mi sie,ze serduszko przestało bić i miałam chodzić z martwym dzieckiem kilka dni w brzuszku :-( To chyba przez ten lęk,który mam...ze tak się właśnie stanie...Nie no najgorszy sen jaki w zyciu miałam...:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miley24 wrote:

To mnie wnerwia wlasnie, ze wszyscy pala. I przy dzieciach i w ogole - glupota totalna. Ale nic nie mozemy z tym zrobic ;/

Mialam kolke nerkowa wywolana zastojem moczu. Bo malenstwo mi naciska na nerki, brzuch slabo rosnie, a Kornelcia rosnie tak, jak trzeba i bez przerwy mam problemy z ukladem moczowym. Od tej kolki dostalam skurczy, szyjka zmiekkla, skrocila sie i dostalam kupe lekow. Balam sie brac nospe forte 3x1 ale lepiej teraz nie urodzic... wiec biore.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    Mi mój na razie nic nie bąka o ślubie :-) Ale to super,że dziewczynki tak podchodzą do tego :-) Mądre córeczki :-)
    Dzisiaj miałam straszny sen:-( Snilo mi sie,ze serduszko przestało bić i miałam chodzić z martwym dzieckiem kilka dni w brzuszku :-( To chyba przez ten lęk,który mam...ze tak się właśnie stanie...Nie no najgorszy sen jaki w zyciu miałam...:-(
    Jejku nie martw sie to tylko sen. Nic zlego sie nie dzieje. W srode masz wizyte, zobaczysz sie z maluszkiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś ktoś mi mówił że sny czyta się odwrotnie :) więc łepek do góry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie tam...głupi sen...w ogole nie będę o tym myśleć,bo w ogole ostatnio mam nienormalne sny...
    Dzisiaj wypilam kawke z 1 łyżeczki...tak mnie nosi,ze zaraz zacznę latać nad ziemią :P
    Tak Se myślałam,ze zadzwonie jutro do Gina co z tą opryszczką w nochalu...Zapytam czy to faktycznie takie groźne i ze pewnie będę jeszcze miała ją nie raz...Zobaczymy co powie...
    W ogóle,to tyle wydatków mam w tym msc,ze na życie to mi tak Malo zostało,ze szkoda gadać...a ja sukienki sobie ciazowe chciałam kupic...chociaż używane ...
    Kurde! Gin kosztuje,połówkowe kosztuje,jeszcze jakies badania w tym msc,imieniny mamy,imieniny "teściowej", karma dla psa...no normalnie zygac sie chce...:/ Bieda z nędzą...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kasie nic nie mów, a moje starsze dziecko jeszcze zapomniało powiedzieć że w marcu dostała mandat za bilet, ech no i bała się powiedzieć i teraz jest uwaga 190,50 zł do zapłacenia. Gdyby powiedziała od razu byłoby 126,50zł. Nie wspomnę że jedzie sama przez całą Polskę (Gdynia-Jarosław) wiec wybrałam sypialniany wagon to 118zł, teraz jeszcze powrót no i trzeba dać w kieszeń.O remoncie nie wspomnę, a i młodsza jeszcze jest...Dla niej kombinuje miejscowe wakacje półkolonie czy coś w tym stylu, to taniej a czekam na info czy w klubie będą darmowe, finansowane przez Miasto i Park Naukowo Technologiczny. w zeszłym roku były super, mieli różne warsztaty.

Co do snów kiedyś czytałam że kobieta w ciąży własnie przez sny wyraża swoje emocje, obawy. Jest to forma rozładowania ich więc nieb ujmy się ich.

Sukienkę kupiłam sobie w lumpie, taką w formie namiotu, odcinaną pod biustem, nieciążową.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w lidlu kupilam sukieneczke za 27 zl, nie ciazowa, ale taka luzna, ze spokojnie na cale wakacje starczy. Wrzuce Wam pozniej fotke :) kupilam jeszcze dwupak bluzeczek na ramiaczkach, takich bokserek zwyklych za 22 zl i jeszcze bluzeczke taka zwiewna :) ale sukienek to musze sobie nakupic-bo sa najwygodniejsze ;)

A o wydatkach nic nie mowcie - u nas tez leki, wizyty, witaminki, badania, to wszystko kosztuje. A na nfz to przykro mi - nie mam czasu by spedzic caly dzien w kolejce, by wypisali mi skierowanie na badania (z wielka laska oczywiscie) i jeszcze kolejny dzien w kolejce by te badania zrobic - w dupie mam. Wole zaplacic i miec raz dwa zrobione wszystko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

To jest przykre że żeby w ciąży nie siedzieć w tych przepełnionych, sory że to napisze często śmierdzących poczekalniach bo dużo jest ludzi starszych, którzy robią sztuczny tłum i jak mają wizytę na 8 to są już o 5, trzeba chodzić prywatnie a nawet jak się pójdzie odstoi swoje po jakieś skierowanie to często okazuje się że na badanie trzeba czekać tydzień a prywatnie masz od ręki.

Ja jakbym teraz nie siedziała na zwolnieniu i jeździła do pracy, tankowała samochód bo nie mam możliwości jeżdżenia busem żeby było taniej to też nie byłoby ciekawie dołączając do tego wizyty, badania, kupienia sobie czegoś bo niestety w ubrania z przed ciąży to jeszcze sobie poczekają :P dobrze, że jest lato i można sobie kupić jakaś sukieneczkę i w niej śmigać ;)

Green właśnie patrzę gazetkę z lidla i widzę długie sukienki za 39 zł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 13:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladalam te dlugie wlasnie, nawet mialam na biala ochote. Ale jednak nigdy w dlugich nie chodzilam i stwierdzilam, ze przemysle zanim kupie :P

Wiecie co mam dzis na obiad? Gotowanego kalafiora ze swiezymi pomidorami i z bulka tarta <3 <3 <3 mniam :D a Wy co dzisiaj jecie? ;>

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MY własnie po: mlode z koperkiem + schabowy + sałatka taka podobna do tamtej na zdjęciu :P. Wszystkiego po troszku bo nie chce się jeść.
    Na deserek czekają truskawki, dla każdego w dowolnej kompozycji, ja sobie zjem ze śmietaną 12 ale bez cukru.

Mam dziś taki senny, marudny dzień ,że strach, nie wiem sama co mam ze sobą zrobić, chyba brak słońca doskwiera. Niby ciepło ,ale pochmurno, taka ciężka pogoda , barowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką spódnice długa (tak jak na gazetce w LIDL) z tymi gumkami w pasie, ale kupiłam sobie w zeszłym roku. Fajnie mi się w niej chodzi
    Od 18.06 mają być sukienki na ramiączkach
    http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=37829

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 14:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam w ciucholandzie :D Kupilam 6 ciuszków takie zajebiste!!! Cieple śpioszki,czapeczkę w serduszka,spodnie z Prosiaczkiem,extra komplet bluzka ze spodniami fiolet z różem,body mega różowe z serduszkami i wiecie ile dałam?? 13zl!!!!!! Gdzybym kupiła we wtorek lub środę,to za 5zl to wszystko :D Ale czy by wytrzymalo...Ale juz tak śliczne,ze no nie wyrabiam!!! Szaleństwo :P
    A i sukienkę znalazłam na OLX za 30zl HappyMum prawie nowa :D jutro ja odbieram :D i jeszcze jedna jest za 15zl tez odcinana pod biustem,tylko boje sie,ze za duza...ale za 15zl...pffff... :D
    Jeszcze od koleżanki dostaje kolejna pakę ciuszków dzisiaj :D Jezu co za dzień -mega ciuchlandowy :D

binka76 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Ogladalam te dlugie wlasnie, nawet mialam na biala ochote. Ale jednak nigdy w dlugich nie chodzilam i stwierdzilam, ze przemysle zanim kupie :P

Wiecie co mam dzis na obiad? Gotowanego kalafiora ze swiezymi pomidorami i z bulka tarta <3 <3 <3 mniam :D a Wy co dzisiaj jecie? ;>
    A białeczko?? Gdzie białeczko??:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na kolacje bedzie bialko :P grila zamierzamy zrobic :) i mojemu tacie do szpitala taka kielbaske zawieziemy, ale bedzie zadowolony :)

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ