Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia skoro lekarz nie zatrzymał Ciebie albo nie skierował do szpitala to łóżko i odpoczywaj jak najwięcej zrób sobie relaksacyjna kąpiel i spróbuj się wyciszyć.

Ja właśnie wróciłam z zakupów, mam wszystko oprócz laktatora, kupiłam nawet sprytna torbę na kółkach i w nią się zapakuje ;-)
    Jutro spakuje torbę zgodnie z kalendarzem BBF.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 20:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka to ja juz spakowana od miesiąca :-) Długo wytrzymałaś :-)
    A wczoraj kolderke juz ubrałam :P ale w szafie jest :-)
    Ściągnęłam folie z materacyka,nałożyłam ochraniacz na siuśki i wszystko juz pięknie czeka:-)
    Laktator pewnie tez kupie,ale z tym akurat poczekam,bo moze się okazać niepotrzebny...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę. Potem kąpiel i sen o 22 musze załadować antybiotyki.. to był ciężki dzień.. torbę tez man spakowane jako tako..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie i ja się zastanawiam nad tym najwyżej mąż mi kupi jak nie zdążę.
    U mnie też już nie ma folii na materacu gdzieś czytałam ze ma się wierzyć. Pościel już ubrana ale jeszcze w torbie spakowana.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem laski wykończona dziś . Odlaczam się. Spokojnej nocy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I spokojnej dla Ciebie i małego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak laseczki...spokojnej nocki...spijcie słodko najlepiej bez pobudki na siku :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota u mnie siku dzisiaj tylko 3 razy noc przespana :-)

dddodiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to fatalnie spałam. Siku 7 razy. Usnac nie mogłam. Chyba z nerwów miałam podwyzszone tętno.. snily mi się koszmary.. wietrze pokój i zjem załaduje leki i się kładę.. mały boleśnie się wierci a mi wariuja jelita i żołądek.. dziś cały dzień leżę i śpię.. musze na zbierać sił..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć moje laski...
    Ja spałam.. Jestem strasznie osłabiona chorobą i byłam tylko dwa razy siku.
    Masakra.
    Raczej jest bez zmian u mnie.
    Najbardziej sie boje,ze Oliwce cos będzie od mojej choroby :-(
    Oczywiście sie wspomagam ,leze w łóżku,ale chyba nikt nie wyzdrowieje tak cyk cyk nie biorąc leków porządnych...
    A moja rodzinna nie chciała mi nic konkretnego przepisać...tylko cos tam na katar,tabsy na gardło i cebula z czosnkiem,której nigdy w zyciu nie przełknę:-(
    Taka czuje ...wiecie...w gardle taka kluchę...
    Uważajcie na siebie,bo kurde straszna masakra się rozłożyć na końcówce :-(
    Juz mi się nie chce leżeć :-(
    Normalnie pluca wypluje..
    Z zatkana dziurka to jeszcze dam rade,ale z bólem gardła i kaszlem,to już jest okropne...
    Przy kaszlu brzuch tak mi się napina,ze czuje jakby mi mięśnie miały pęknąć na pół.No nic ...musze sie męczyć dalej,chociaż liczylam,ze do dzis juz będzie ok :/

Udanego dnia kochane ,odpoczywajcie i nie myślcie o porodzie! Ja juz nie mysle:-) pierdole...niech sie dzieje co ma się dziać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka zjedz ten czosnek z miodem i cytryna to stawia na nogi. I imbir do herbaty.. i czosnek i imbir są antybakteryjne..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, jak zrobisz sobie taki syrop z cebuli i czosnku i zalejesz toną miodu to będzie to słodsze i nie poczujesz ani czosnku ani cebuli. Są tabletki - czosnkowe, ale one nie działają tak, a ten syropek - mnie w 2-3 dni postawił na nogi. Trudno czasem trzeba się przemóc dla dobra dziecka.
    Dziewczyny zdrowiejcie, pamiętajcie że dzieci w jakimś stopniu z Wami chorują i też potrzebują czasu na wyzdrowienie.

Na gardło, płucz sobie z solą kilka razy dziennie, albo kup coś do psikania na gardło.
    Dużo wit C - naturalnej - cytryny, imbir też dobry, na noc herbatka z lipy - rozgrzewa.

Tak w ogole to nie wyspałam się. Siku, młoda grasowała, obolałe barki od leżenia raz na lewym raz na prawym - bosz, a później dziwie się że jestem bez humoru.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 08:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota lez i lecz się.

Paulina właśnie dostała wypis i jedzie do małej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spałam od rana.. do teraz.. jakie miałam sny.. sam seks i to w dziwnych układach heh z kobietami mężczyznami ale wszędzie tez był mój mąż.. jakie pragnienia z człowieka wychodzą hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    A ja spałam od rana.. do teraz.. jakie miałam sny.. sam seks i to w dziwnych układach heh z kobietami mężczyznami ale wszędzie tez był mój mąż.. jakie pragnienia z człowieka wychodzą hehe

Natalia dobrze Ciebie rozumiem, ostatnio miałam taki sen że rano wstalam i zastanawiałam się czy to był sen czy nie i głupio mi było wtulilam się w męża i zasnelam :-)
    Jak się dzisiaj czujesz?

Ja mam dzisiaj leniwy dzień jakiś chyba zaraz strzele sobie drzemkę.

Sabina a jak samopoczucie u Ciebie? Nadchodzi czas czy jeszcze cisza?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Natalia dobrze Ciebie rozumiem, ostatnio miałam taki sen że rano wstalam i zastanawiałam się czy to był sen czy nie i głupio mi było wtulilam się w męża i zasnelam :-)
    Jak się dzisiaj czujesz?

Ja mam dzisiaj leniwy dzień jakiś chyba zaraz strzele sobie drzemkę.

Sabina a jak samopoczucie u Ciebie? Nadchodzi czas czy jeszcze cisza?
    hmm wlasnie czuje sie fatalnie.. jakos mi niedobrze i mega slabo.. mam dola i wszytskiego dosc.. chyba mi nie minelo po wczorajszym.. albo ta pogoda sama nie wiem.. hmm biore tez 400 mg luteiny a to juz mega duzo wiec nie wiem czy ten progesteron tak na mnie nie dziala.. i chyba jednak bede brala mniej i sprawdze czy to od tego..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano sie obudziłam,poogladalam tv,zasnęłam i tera się obudziłam!! Matko Bosko!!

Sabinka płukałam woda z solą i mam odruchy wymiotne-nie daje rady...

Mam tabsy na gardlo-teraz w ogole nie boli...
    Pije sok z cytryny z miodem-uwielbiam na maxa,bo tak gryzie w gardlo :-)
    Herbatki z miodem pije...
    I Prenalen w saszetkach.
    I inhalacje z szalwii robie,tylko oczy mi wypala...

Ale jestem mega osłabiona...ja pieprze...Za Malo jem:-( Tylko jak tu jeść...
    Dobra,ide robic herbatkę z miodem.

Cos tak lepiej mi...Normalnie dziurka w nosku sie chyba odtyka :-)

Ja miałam tez sen kurde o sexie-chyba dlatego,ze na dzisiaj się z moim umówiliśmy na sexowanie,ale nici z tego,bo on nie może być chory-wystarczy,ze ja jestem.

A po tej cebuli z czosnkiem,to sie nie posram w tym łóżku?:D
    Boże...nie wyobrażam sobie tego przelknac,bo ja na widok cebuli...wymiotowac mi sie chce...bo w pierwszym trymestrze moj organizm ją znienawidził :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Paula sie czuje? Ile ona w tym szpitalu byla? Jeden dzien?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja potrzebuje zajecia.. jak leze to zaczynam myslec.. a ze mysli mam rozne.. to nie wplywa za dobrze na mnie.. caly dzien siedze sama w domu jak kołek.. wiec albo zaczne pozytywnie myslec i zajme sie czyms istotnym albo oszaleje.. Maz jedzie z kolegami na weekend do szklarskiej poreby- wymyslil - bo chyba sie jednak martwi- ze w ten czas przysle do mnie swoja matke... :P w sumie to ona sie przyda, musi ktos ogranac mieszkanie i poprasowac i przygotowac cisuszki maluszkowi.. ja juz sie za zadne sprzatanie nie zabieram.. siedze w tym syfie, ale mowie nie.. ja juz nie mam sil na to..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem czy to efekt wczorajszej diety...
    W kazdym razie nie mogłam i męczyłam się z 2, wczoraj kupiłam sobie śliwki, najadłam sie nimi (6duzych), do tego jabłka i nie wzięłam tego żelaza co mi w szpitalu zapisali, tylko to co mój mi dawał i po nim nie miałam problemu.
    W każdym razie własnie myślałam że nie zejdę z kibelka, aż tyłek boli, sorry, ale taką mi to sprawiło ulgę....

Moj przywiózł znów od rodziców jabłka, więc jeszcze zrobiłam przez sokownik sok marchew/jabłko- pychotka.

Idę sobie odpocząć.

PS mam od 2wuch dni taki psychiczny zjazd, wszystko mnie drażni, a szczególnie dopytywanie " już, jak sie czujesz...." Oczywiście nie tu, bo tu my calkiem inaczej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 12:48

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ