Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    binka76 wrote:
    a ja nie wiem czy to efekt wczorajszej diety...
    W kazdym razie nie mogłam i męczyłam się z 2, wczoraj kupiłam sobie śliwki, najadłam sie nimi (6duzych), do tego jabłka i nie wzięłam tego żelaza co mi w szpitalu zapisali, tylko to co mój mi dawał i po nim nie miałam problemu.
    W każdym razie własnie myślałam że nie zejdę z kibelka, aż tyłek boli, sorry, ale taką mi to sprawiło ulgę....

Moj przywiózł znów od rodziców jabłka, więc jeszcze zrobiłam przez sokownik sok marchew/jabłko- pychotka.

Idę sobie odpocząć.

PS mam od 2wuch dni taki psychiczny zjazd, wszystko mnie drażni, a szczególnie dopytywanie " już, jak sie czujesz...." Oczywiście nie tu, bo tu my calkiem inaczej
    Sabinka polecam kiwi na problemy z kibelkiem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kilka razy dziennie kibel na "2" odwiedzam :-)
    Właśnie jem sobie budyn śmietankowy z nesquikiem hehe

A nasza mamuśka dzisiaj już była u Kornelci :-) malutka jest cudowna, lekarze mówią że stan się ustabilizowal, nerki pracują i oby tak dalej.

Zaraz zabieram się za ogarnianie torby a od jutra już ciąża donoszona jej jak ten czas leci...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ro super,ze z Kornelka juz lepiej :-)

A ja o niebo lepiej sie czuje:-)
    W ogole juz kaszlu nie mam,gardło nie boli :-)
    Moze nie będę musiała tej cebuli obrzydliwej łykać :-)

Sabinka sie nie stresuj...
    Za chwile na porodówce będziesz,pach pach i po wszystkim :-)
    Ja obstawiałam dzis lub jutro :-)

Natalka a z jakiejś okazji ten Twój jedzie sobie w te góry?
    Nie powinien byc z Tobą wlasnie teraz?:/

Bylam inhalacje sobie zrobić i cos mnie tak w pachwinie zabolalo,ze prawie odjebałam! A teraz jak na okres się zaczynam czuc:-(
    O Matko...

Kurde zjadlabym Se takie sliwki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka? A ja sobie leżę,w sumie tez sama,bo moj po nocce w sypialni śpi...i wiesz o czym mysle? O tym jak będę przewijać...jak będę kąpać,jak będę całować...jak na spacerek pojdziemy-w co ja ubiorę :-) Jak będzie rosła...W ogole jak będzie wyglądać...:-) Myśl sobie o takich rzeczach:-) Od razy cudownie sie na sercu robi :-)

A właśnie...dziewczyny...jak myślicie jakie Wasze maluchy będą miały kolor oczków i włosków?
    Ja mam włosy brąz,oczy brąz,a moj ma oczy niebieskie i włosy ciemny blond,a le bardziej ciemny niż blond :D i ciekawa jestem jak u Oliwki bedzie:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedzie z kumplami na pewnie juz osttani taki wyjazd... wczesniej go planowal i sama nawet mu to podrzucilam.. sytuacja jest stabilna wiec mam nadzieje ze nic sie nie wywinie teraz.. 2 dni jakos dam rade bez niego..a ze wczesniej to wszystko bylo uzgodnione ciezko o pretensje.. swoja droga to chyba tez ma mnie troche dosc :P ciagle stekam i maruudze.. osttanio sie zastanawialam czy wytrzymalamabym z taka maruda jak ja.. :P wiem ze u mnie to kwestia tygodni u WAS DNI.. ale doprawdy jestem mega zmeczona juz..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    jedzie z kumplami na pewnie juz osttani taki wyjazd... wczesniej go planowal i sama nawet mu to podrzucilam.. sytuacja jest stabilna wiec mam nadzieje ze nic sie nie wywinie teraz.. 2 dni jakos dam rade bez niego..a ze wczesniej to wszystko bylo uzgodnione ciezko o pretensje.. swoja droga to chyba tez ma mnie troche dosc :P ciagle stekam i maruudze.. osttanio sie zastanawialam czy wytrzymalamabym z taka maruda jak ja.. :P wiem ze u mnie to kwestia tygodni u WAS DNI.. ale doprawdy jestem mega zmeczona juz..
    Wiem Natalka...masz prawo do marudzenia i do zmeczenia-to jest dla naszych organizmów mega wysiłek...I tak sobie dobrze radzimy :-)
    Moj tez mi ostatnio mowi,ze marudzę,chociaż staram sie mu nie marudzić :-) Ja tylko mowie jak mnie cos zaboli,albo jak mi niedobrze...a właśnie! Niw mam mdłości! Ciekawe...
    Czasem mam chwile,ze juz nie chcę,a czasem mam chwile ze sobie mysle jaki ten stan jest cudowny-ze mam w brzuszku nasza kochana kruszynkę...ze tam sobie siedzi...:-)
    No w końcu dźwigamy ciężar i mamy prawo sobie pomarudzic:-) wiec tym sie nie przejmuj.
    A wierz mi,ze nasze chłopy to by dopiero marudziły jakby w ciazy byli!:D Ło Matko co to by było :D juz to widze:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no umierali by.. po pierwsze ciężar po drugie dyskomfort a po trzecie hormony no i po czwarte strach o życie dziecka.. mieszanka wybuchowa.. ja bym musiała wyjechać zmienić otoczenie i odetchnąć.. ale to niemożliwe..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka jeszcze troche...wytrzymaj...
    Zobaczysz,ze jeszcze zatęsknimy za ciążą :-)
    Będziemy wspominaly wylegiwanie się itp. :-)
    Musimy myśleć,ze będzie wszystko dobrze,ze normalnie urodziny zdrowe maluchy i będziemy szczęśliwe i nic złego juz sie nam nie przydarzy...bo juz kurwa naprawde wystarczająco przeszłyśmy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wytrzymamy.. musimy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj wydałam w aptece 180 zł. Antybiotyk do pochwy kosztował 100zl.. masakra.. plus wizyta plus ktg 40 zł. Heh leżę i się już nigdzie nie ruszam. Jestem bankrutem hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja wczoraj 68 zł w aptece, 117 zł w rossmanie i 61zl w realu (ale w tym mam zgrabna torbę do szpitala na kółkach)
    Dzisiaj dokupie jeszcze jedna koszule bo Paulina pisała że dobrze ze miała więcej bo w sumie w brudnej nie będę chodziła a większy komfort będę miała jak będzie jakaś w zapasie a już 30 zł mnie nie zbawi. Do tego w sobotę pojadę po laktator i tyle zakupów.
    Torba już ogarnieta, pewnie jeszcze coś z niej wyrzuce bo spakowalam wszystko a wiem że szpital nie wymaga tylu rzeczy ale ja już taka jestem.

Co do koloru oczu ja mam niebieskie i blond włosy, mój mąż ciemny włosy czarne oczy zielone.

Właśnie dziewczyny lezymy i odpoczywamy póki możemy ;-)

Ja też zastanawiam się jak to będzie jak mały będzie z nami, mój mąż mówi non stop że będzie całował mu nóżki. Ogólnie już chyba do niego dotarło że już blisko bo już zabrał mi klucze od samochodu czasami wypił sobie piwko na wieczór a ostatnio oznajmił że nie tknie póki nie urodze :-P
    I się pyta skąd będzie wiedział co ma mi przywieźć w razie co ale ja już mu wszystko w jednym miejscu naszykuje ;-)

A co do Sabinki mam przeczucie ze urodzi bliżej weekendu obstawiam piątek, sobota albo niedziela ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 15:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my oboje ciemne oczy i prawie czarne włosy. Dużo włosów. Hehe wiec dziecko musi też być ciemne ze tak powiem.. a mój mąż chyba tak jakoś jeszcze tego nie czuje albo zgrywa twardziela..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    A my oboje ciemne oczy i prawie czarne włosy. Dużo włosów. Hehe wiec dziecko musi też być ciemne ze tak powiem.. a mój mąż chyba tak jakoś jeszcze tego nie czuje albo zgrywa twardziela..

Natalia poczekaj jeszcze ze dwa tygodnie i zobaczysz :-P
    Mój miał we czwartek iść na mecz Polska Iran w piłkę nożna reprezentacji do 21 lat ale stwierdził że nie będzie w razie czego telefonu słyszał :-P ale też go wyganiam jeszcze na ten mecz w sumie wystarczy że co jakiś czas zerknie na telefon a w sobotę podszedł do mnie i powiedział wiesz widzę że już jest Ci chyba ciężko :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pożyjemy zobaczymy.. oby mnie na końcu zaskoczył.. w moim brzuchu dziwne rzeczy sue dzieją.. Mały sue tak rozpycha..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój dzisiaj spokojny. Ale czasami jak nogę wywali hehe śmieszne uczucie.
    Dziewczyny wiem ze do szpitala nie można mieć lakieru na paznokciach a co myślicie o zwykłej bezbarwnej odżywcze. Ja z tych co zawsze coś na paznokciach mają czy to u nóg czy u rąk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Oliwcia jakas spokojna i sie martwie:-(
    Natalka Twój dostanie strzała jak będziesz miała 37-38tc :-)
    Ja po moim widze jak to z facetami jest-tymi twardzielami:-)
    Cieszył sie ciążą,ale jak przyszedł 37tc,to widzę ze to poczuł :-) ze to naprawde się zbliża :-) jeszcze przed 37 byl na piwku,a teraz juz robi wszystko,żebym sama nie siedziała,do pracy jeździ motorem,bo samochodem byloby dluzej gdyby skcja była :-) Zobaczysz,ze się zmieni o 200stopni :-)

Kurde laski jak sie cieszę,ze lepiej sie czuje:-) juz myślałam,ze to się nie skończy:-)
    Tylko martwię się ruchami:/ Takie mega delikatne jak już są ...i tak rzadko...:-(nie wiem...Na głowę idzie dostać...

Naprawde jestesmy silne,wiecie? Psychicznie i fizycznie...
    Psychicznie,bo cale 9msc sie martwimy i musimy przejść przez te stresy,a fizycznie,bo się nadzwigamy i Malo tego-poród! :-)
    Jestesmy bohaterki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas
    Ja piwne oczy i szatynka
    Piotr blondyn niebieskie oczy

Z podobnego połączenia z moim byłym męzem moje dziewczyny mają brązowe oczy i ciemny blond włosy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    A mój dzisiaj spokojny. Ale czasami jak nogę wywali hehe śmieszne uczucie.
    Dziewczyny wiem ze do szpitala nie można mieć lakieru na paznokciach a co myślicie o zwykłej bezbarwnej odżywcze. Ja z tych co zawsze coś na paznokciach mają czy to u nóg czy u rąk.
    Karolinka lepiej na te dwa ,trzy dni odpuść lakier i odżywkę,bo wiem ze sprawdzają paznokcie właśnie po znieczuleniu-plytke sprawdzają...
    To są tylko trzy dni-potem sobie pomalujesz :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    binka76 wrote:
    U nas
    Ja piwne oczy i szatynka
    Piotr blondyn niebieskie oczy

Z podobnego połączenia z moim byłym męzem moje dziewczyny mają brązowe oczy i ciemny blond włosy.
    Moj wlasnie mówi,ze nasza Oliwka tak będzie wyglądać -Oczki brązowe i włoski ciemny blondzik :-)

Nie moge sie doczekać jak wszystkie tu zdjęcia naszych maluchów wkleimy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe skoro mówicie ze facetom się odmienia to poczekam.. mój się robi mega odmienny jak wypije wodeczke z kolegami u nas w domku.. oj wtedy nawet glaszcze brzuch i potulny jest.. może on wcześniej ma blokadę taka emocjonalna, która puszcza po alkoholu heh..
    Na końcówce ciąży podobno słabo czuć juz ruchy. Dziecko nie ma miejsca do fikania.

‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ