Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Karolka-do konca tygodnia sie rozpakuję :-)
    Ja dzis tez spac nie mogłam...wczoraj się sexilismy-Boże było tak mega dobrze,ze normalnie koniec świata!! Myśleliśmy,ze cos ruszy,bo do środka i budzilam sie w nocy non stop z jakimś bólem...ale nic sie nie dzieje...
    Karolka sa różne skurcze...tzn.kazda z nas inaczej je odczuwa.
    Ja tez mam bole jak na okres-ostatnio miałam przedwczoraj takie trzy silne i wiem o czym mówisz...u mnie bylo tak,ze na raz z krzyżem mnie bolało tak wlasnie trzymało chwile i puszczało -trzy razy..
    Na razie cisza...
    To mogą byc przepowiadaki u Ciebie..
    A te skurcze porodowe,to trzymają brzuch-tzn.boli środek brzucha lub dol brzucha.
    Dziewczyny które byly ze mną w szpitalu i rodziny,to jedną wlasnie bolał brzuch jak na okres i miała mocne skurcze po środku brzucha,a druga okresowych nie miała,tylko mocne bole skurczowe na dole brzucha...
    No ale kazda z nas ma inaczej lub podobnie :-)

Ja normalnie juz wstalam,bo uleżeć cos nie mogę ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na dole brzucha kilka razy w nocy i raz nad ranem.
    Ale rano jak poszłam do kibla to sory za określenie ale poleciało mi trochę brązowego ciemnego z ciemnym brązowym glutem małym bardziej to wygląda jak końcówka okresu tyle że nie jest to zabarwienie krwią bo i papier jest brązowy. Przed chwilą byłam na "2" i znowu trochę takich małych brązowych glutkow...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka może jak nie masz daleko podjedz do szpitala. Mi napisali na wypisie ze w razie plamienia, krwawienia, skurczów zgłosić się do szpitala. Pewnie kruszy się szyjka bo też tak miałam, ale warto sprawdzić. Miałaś ktg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w szpitalu lekarz badając mnie odpychal już główkę :-P. Dzwoniłam do swojego gina z tym plamieniem i kazał jechać na IP żeby mnie ktoś zbadał i juz mnie zostawiają czekam na rzeczy bo nawet nie wzięłam bo stwierdziłam jak że jak we czwartek nie zanosilo się na poród to spoko nie potrzebuje.

dddodiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Dziewczyny jestem w szpitalu lekarz badając mnie odpychal już główkę :-P. Dzwoniłam do swojego gina z tym plamieniem i kazał jechać na IP żeby mnie ktoś zbadał i juz mnie zostawiają czekam na rzeczy bo nawet nie wzięłam bo stwierdziłam jak że jak we czwartek nie zanosilo się na poród to spoko nie potrzebuje.
    A czułam!!:-) czułam,ze juz zaraz będziesz rodziła :-) Moze w tym samym dniu sie rozpakujemy :-)
    Trzymaj sie tam maleńka :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze leżę tu może 20 min na sali i juz mi się nudzi. Rozwarcie mam na 2-3 cm, lekarz przy badaniu czuł główkę, ktg w porządku. Jakoś mam wrażenie że jeszcze to nie to i mnie wypuszcza ale brzuch boli pewnie to skurcze coraz częściej.
    No zobaczymy jak to będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Powiem wam ze leżę tu może 20 min na sali i juz mi się nudzi. Rozwarcie mam na 2-3 cm, lekarz przy badaniu czuł główkę, ktg w porządku. Jakoś mam wrażenie że jeszcze to nie to i mnie wypuszcza ale brzuch boli pewnie to skurcze coraz częściej.
    No zobaczymy jak to będzie.
    A mówią ze skurcze się piszą? Na tym ktg będziesz widziała.. ta druga wartość pod tetnem dziecka.. jak idzie skurcz to wartości rosną...skurcze to coś podobnego jak skurcze łydek.. rośnie rośnie...brzuch się spina wyraźnie i wartości lecą.. rozwarcie jeszcze małe, ale może się rozkręcić jak Ci pogmerali, ja wczoraj miałam 2 cm, jak wyjela mi palce to myślał że wszystko mi wyleci heh
    Ja spałam.. dziś taki dzień ze tylko spać.. mały tez jakiś taki ospaly.. zero skurczy.. nic mnie nie boli.. dziś nie rodze ;) mam czas.. chociaż wiedziałam że szybko zostane sama ; (

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktg wporzadku, coraz częściej boli mnie dół brzucha.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm pewnie do jutra potrzymaja.. dobrym sposobem jest dużo chodzić i przysiady robić jak chcesz rozkręcić.. przynajmniej na łasce z sali to podzialalo..

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    Hmm pewnie do jutra potrzymaja.. dobrym sposobem jest dużo chodzić i przysiady robić jak chcesz rozkręcić.. przynajmniej na łasce z sali to podzialalo..
    Na mnie nie działa :P Na mnie nic nie działa :P
    Jak bylam w szpitalu,to skurcze aie pisały,a ja ich wcale nie czułam...nic a nic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje,ze Karolka juz tam zostanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie niech rodzi co tam ;) będzie miała za sobą ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No :-) Już czas na nią :-) nie wspomnę o sobie...:D
    Dalej niech juz będzie ten piątek,a najlepiej niedziela-i już po!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nic nie wiem skurcze mam a raczej wydaje mi się ze to są skurcze. Okazało się że na początku ciąży lekarz w karcie zapisał że mam dwurozna macice ale później nic na ten temat nie mówił... I tu się mnie pytają czy jest dwurozna ja mowie ze nie wiem bo lekarz mi nic nie mówi a sama w kartę sobie nie wpisałam przecież...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Na razie nic nie wiem skurcze mam a raczej wydaje mi się ze to są skurcze. Okazało się że na początku ciąży lekarz w karcie zapisał że mam dwurozna macice ale później nic na ten temat nie mówił... I tu się mnie pytają czy jest dwurozna ja mowie ze nie wiem bo lekarz mi nic nie mówi a sama w kartę sobie nie wpisałam przecież...
    a to sa jakies przeciekwskazania do produ sn czy cos?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwurożną? A skąd Ty masz to wiedzieć? :-) Kuźwa ci lekarze...
    A te skurcze zapisują sie na ktg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze.. temat rzeka.. ja ciagle sie zastanawiam czy dobrze robie nie biorac antybiotyku, ale postanowilam poczekac kilka dni, w weekedn zrobie badanie z moczu i jak wynik bedzie dobry to olewam ten antybiotyk..

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie starałam się znaleźć coś w internecie i to różnie piszą czasami sn czasami cc na razie robią badania przed chwilą miałam ktg ale tu jest to tak podłączone że pielęgniarki u siebie widzą to co się dzieje. Skurcze zaczęły się takie dość mocne aż zaciskam pięść i robie się mokra cała nie wiem co będzie potem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    No właśnie starałam się znaleźć coś w internecie i to różnie piszą czasami sn czasami cc na razie robią badania przed chwilą miałam ktg ale tu jest to tak podłączone że pielęgniarki u siebie widzą to co się dzieje. Skurcze zaczęły się takie dość mocne aż zaciskam pięść i robie się mokra cała nie wiem co będzie potem...
    ulalal hehe a jakie sa wartosci bo widzisz chyba to ktg tez?:) powodzenia Karolka, bedzie dobrze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    ulalal hehe a jakie sa wartosci bo widzisz chyba to ktg tez?:) powodzenia Karolka, bedzie dobrze ;)

No właśnie nic nie widać :-P

‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ