Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooojjjjj...panikara to nieeeeee :-) Ja po prostu strasznie bałam sie,ze taśma owodniowa,ktora miałam uszkodziła dziecko...Ale cale szczęście nie.
    No widzisz Green:-) Szyjka doskonala:-) Nie idź na ten ślub tam...leniuchuj,a nie będziesz latać...
    Ja jutro ide do mojego Gina z wynikami :-) Teraz to juz na luzaku :-)
    Byliśmy u teściowej...
    Nie uwierzycie jakie bylo jej pierwsze pytanie...:/
    ILE JUZ PRZYTYŁAŚ?????
    Ja pierdole...bez koment.
    A później usłyszałam,że mam jeść duzo arbuza...
    I znowu ja pierdole...
    Arbuza dlatego,żeby nie przytyć za dużo :D Myslalam,ze za przeproszeniem jebne barana.
    Nie no...na łeb można dostać -wszędzie mnie wszyscy wkoło bombardują tym ile waze..ile przytyłam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green na pewno nie złapałaś toxo :-) Spoko luz :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby. Zrobie badania za tydzien i zobaczymy. Jeszcze w sobote ide zrobic TSH i FT4, jesli FT4 bedzie w normie, to nic nie robimy, jesli spadnie to do endo. Poki co nie spadalo, wiec oby i teraz bylo ok.

Mnie cale szczescie nikt sie nie pyta ile przytylam. Dopiero pewnie zaczna sie pytac. Kurcze jestem w dalej niz w polowie 2 trym, a tylko 2 kg na plusie od pierwszej wizyty.. ostatnie wazenie mialam 6 tyg temu i od tej ostatniej 2,2 wychodzi na plus. Troche malo w 6 tygodni :(

Dorota wspolczuje tesciowej. Ale nie przejmuj sie nia, olej to. Dzidzia najwazniejsza, po porodzie wszystko sie zrzuci. Takze oby do pazdziernika :) na kiedy Ci wychodzi termin wg usg? :p

Tak poza tym, to dzien dobry :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Tez współczuje teściowej, moja działa odwrotnie. P aż zaczyna być zazdrosny, bo nawet jak nie jestem z nim , to potrafi zadzwonić i powiedzieć " Dałam P 50zł kup sobie i Dagmarce coś słodkiego". Ostatnio jak u niej byłam coś tam rozmawiałyśmy o sałatkach, surówkach i mówię że chce sobie kupić taką elektryczną maszynkę do krojenia i tarcia warzyw, bo i łatwiej, szybciej i przyda się jak będę gotować warzywka dla malej. Po chwili przynosi mi 100zl mówi masz kup sobie :)

Co do Toxo, jak masz być spokojna to zrób, ale myślę że nic nie wyjdzie.
    Nie wiem jak u Was, ale ja pamiętam jak chodziło się na "pachty". Mieszkałam jako 8latka na nowo wybudowanym osiedlu, które stało na pograniczu miasta/wsi. Chodziło się na pole zjadało marchewki, rzodkiewki itp ledwie opłukane w wodzie. Też często jeżdżę na wieś do mojej rodziny, fakt wiem że prowadzą ekologiczne gospodarstwo, ze mają tysiące badań aby sprzedać taką uprawę, ale ślimaczki wiecie wszędzie łażą, hehe. Też jem prosto z krzaczka :P, a najbardziej lubię (tak jak i moje dziewczyny) mleko od krowy takie jeszcze ciepłe z kożuchem śmietany.

Ech śniadanko i trzeba zaraz jechać do kardiologa, on jeszcze nie wie że jestem w ciąży :P, bo na poprzedniej jeszcze nie wiedziałam :), a co 6mc chodzę na kontrole.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 08:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko, a pewnie, ze jadlam truskawy cale w blotku po deszczu, prosto z krzaczka za mlodu :p marchewki, szczypior, poziomki, porzeczki - mama w ogrodku hodowala warzywka i owoce - sie jadlo. A toxo nigdy nie przechodzilam. Stad sie wczoraj przerazilam, dostalam histerii w sensie, ze wylam okropnie i nie moglam sie uspokoic. A mezowi sie oberwalo okropnie, az mi glupio teraz... Sabinka dziekuje, ze i Ty mnie uspokajasz, balam sie ze na mnie nakrzyczycie za nieuwage. Takze dziekuje slicznie Wam za wsparcie :* Kochane jestescie :*

Moja tesciowa ostatnio dala nam 50 zl na paliwo, bo jezdzimy ciagle do lublina i troche kasy idzie. Wczoraj z nami wracala i kupila mi rurke z kremem taka duuuuza :) i zapytala co ma mi upiec na dzisiaj, a jak powiedzialam, ze murzynka, to sie ucieszyla i taka dumna byla, ze uwielbiam jej ciasta :p ale czasem, jak kazdy, potrafi wnerwic :p ogolnie to chyba nie bede narzekac:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiła,że dobrze,że idzie do przodu w brzuch,a nie wszerz...
    No a sorry jak miałam nie przytyć?
    Z resztą i tak gruba nie jestem:) Nawet bym powiedziała,że zgrabnie wyglądam :)
    Ale mierzyła mnie od góry do dołu :)
    Green poczekaj do zważenia miałej,bo tylko to się liczy...i czy ilość płynu jest prawidłowa.
    Jak będzie prawidłowo,to widocznie tak ma być:)
    Ciebie nikt nie pyta,bo brzuszek masz maleńki,a u mnie to naprawdę wszystko do przodu idzie:) Będę miała wielką piłkę przed sobą:)
    A jak się patrzy na mnie z przodu,to całkiem wąska jestem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha! termin mi wyszedł wg usg na 17 październik,ale lekarz mówił,że taki termin,to nie termin,bo i tak zawsze wychodzi tydzień do przodu lub do tyłu,a jak będe miała planowaną cesarkę,to z początkiem października. A myślę,że tak własnie będzie.Nie chcę rodzić naturalnie-juz zdecydowałam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u Kardiologa.
    Moje EKG w normie jak określił, tylko jakiś szmer mu wyszedl nad sercem :(, skierowal mnie na echo serca i Holtera, będę miala w sierpniu i na wrześniowej wizycie powie czy da wskazanie na cc, wole tego uniknąć.

No i widzisz Dorotka ty chcesz cc a ja chce sn

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Wyniki mam już w dłoniach :)
    Morfologia i mocz w porządku, glukoza na czczo 90mg/dl, a po 2h 82mg/dl :)
    Także chyba też dobrze, nie wiem nie znam się :)
    We wtorek się okaże jak dostarczę je lekarzowi <3

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina mi się wydaje że wyniki masz dobre ;-) fajnie ze ta glukoze masz już za sobą.

Dorota nie przejmuj się teściową one już chyba czasem takie są, my ostatnio byliśmy u babci mojego męża to też mówi oj przytylo się ale zaraz dodała że ładnie wyglądam :-P ja na razie mam spokój z teściową ale to normalne ostatnio miała napad mój mąż trochę sprowadził ja na ziemię i jest cisza, brak zawracania głowy duperelami ale zaraz kończysz się rok szkolny i będzie miała wakacje więc jazda będzie :-D

Jej wcześniej nie wierzyłam w jakieś zachcianki ale teraz zmieniam zdanie jak mnie naszło na nesquika z mlekiem właśnie jedna miseczka poszła ;-)

Zajsonek, dddodiii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosz, dziewczyny, rozwalają mi kuchnie, tzn górne szafki, to była zabudowa na wymiar, kurcze bladź , dosłownie parę szafek a jest co robić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina mi tez sie wydaje, ze wyniki sa jak najbardziej ok :)

Karolina az mi smaka narobilas na te platki :D
    Tylko nie mam ich, mam zwykle corn flakes i cookie crisps :p

Sabinka, przy remontach zawsze jest co robic :/ ale pomysl, ze niedlugo juz bedziesz miala piekna kuchnie :)

A ja kurde dostalam biegunki ;< caly dzien boli mnie zoladek i mam nudnosci... ;< to chyba przez zelazo :/ bo dostslam w tabletkach dodatkowo bo hemo aby 12,1.

Zajsonek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAŻAJ ,bo biegunki przy ciązy nie są dobrym objawem, może dobrze by było skonsultować, nawet na IP

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ty to się masz kochanie, ale juz bliżej niż dalej wytrzymasz!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy ja jestem pewna, ze to po tardyferonie ;/ bo nawet w ulotce jest info o tym, ze powoduje nudnosci, wymioty i biegunki lub zaparcia. U mnie zawsze wystepuja skutki uboczne ze strony ukladu pokarmowego przy braniu jakichkolwiek lekow. Albo wymiotuje, albo mam rozwolnienie. Albo jedno i drugie ;p
    Wizyta z taka sprawa w toalecie byla dzis dwukrotnie, wiec nie jest zle. W kazdym razie jezeli do jutra dalej bedzie taka sytuacja, to napisze do mojej pani dr i odstawie lek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, ze ja biore jeszcze magnez w postaci cytrynianu, co ma rowniez dzialanie lekko przeczyszczajace. Podejrzewam, ze to polaczenie daje takie efekty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylam u ginka dzisiaj i wiecie ile w trzy tygodnie mam więcej na wadze? 400 gram :-) Jupppppiiiii:-) Nareszcie przestała mi ta waga tak rosnąć...
    Pewno szkoku dostał mój organizm,ze jeść zaczęłam i nadrobil,a teraz już sie przyzwyczaił :P
    Pytalam o mój brzuch...Obejrzał dokladnie i mówi,ze wyglądam normalnie i bardzo ładnie -ze przecież macica jest od pępka w dół i brzuszek prawidłowo rośnie i ze wydaje mi sie ze jest napięty -ze to mięśnie i ze mam się nie przestraszyć różnych skurczy :-) Szyjka prawidłowo,wiec na razie wszystko gra ;-)
    Tez dostałam skierowanie na ten test z glukozą i masę innych ale pójdę przed nast.wizytą .
    Dziewczyny? A ile tak mniej więcej kalorii przyjmujecie na dzień? Wiem,ze nie chcecie liczyć,ale tak z ciekawości pytam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota ja nie liczę kalorii jem to na co mam ochotę mam ochotę na nesquik wsiadam w samochód i jadę do sklepu, nie to ze się opycham ale nie liczę sobie tego co jem i jak uważam że za dużo to mowie sobie stop chociaż wcześniej nie miałam ochoty na słodkie a teraz oj coś tam muszę mieć słodkiego ;-)

Właśnie czytam o łóżeczkach dla dzieci i ku mojemu zdziwieniu więcej osób poleca łóżeczko turystyczne z dwoma poziomami i wibracjami ponoć jest bezpieczniejsze, wygodne w przenoszeniu no i można wszędzie zabrać a my z mężem sporo podróżujemy i tak się teraz zastanawiam nawet przenieśc takie łóżeczko np z sypialni do salonu to nie problem a wy jak myślicie?

Dodatkowo takie łóżezko ma panel z melodyjkami, wejście na mp3 :-D, wibracje, kołyske, lampkę mieniaca się kolorami i uwaga czujnik ostrzegający o siusianiu :-D hehe dla mnie przemawia głowie to ze można je ze sobą zabrać i przenosić a będziemy mieli dwupoziomowe mieszkanie i na pewno będzie lepiej przenieść łóżeczko z góry do np salonu muszę obejrzeć na żywo i się zastanowić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 22:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no o to chodzi,ze wiem,ze nie liczycie,dlatego pytam tak " na oko" :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na oko to myślę że nie jem więcej niż przed ciążą, za to teraz pozwalam sobie na małe grzeszki typu coś słodkiego, nie pijam napojów gazowanych sporadycznie zdarzy mi się wypić parę lykow pepsi od męża ;-)

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ