Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem tyle co zawsze - tylko mniejsze porcje a troche czesciej. No i slodyczy tyle nie jem.
    A tak to chyba bez zmian :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie

Wczoraj zabiegany dzień, bo i dostawy towaru przed remontem i kardiolog na drugim końcu miasta i zakupy no i normalne obowiązki, aż zaniepokoiłam się bo Daga chyba zasnęła kołysana tak mocno że przez długi czas nie czułam ruchów dopiero wieczorem jak mnie zboksowała, dość mocno , to pomyślałam "ma charakter"

Dzis na 10 jadę z Werką, ech znów 2- 3 godziny do dupy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie zobaczylam, ze mi pani dr w ksiazeczce zly tydzien wpisala. Zamiast 23, to ona 22 wpisala. Poprawiac, nie poprawiac??

Binka udanego dnia:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina myślę że śmiało możesz poprawić ja tam bym poprawiła ;-)

Sabinka udanego dnia:-)

Nie wiem czy zauważylyscie wyżej pytałam jakie łóżeczko kupić zawsze myślałam o drewnianym ale czytałam dużo opinii że turystyczne niby lepsze bezpieczniejsze sama już nie wiem no i można wszędzie zabrać a w moim przypadku to jest duży plus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 09:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, my kupilismy drewniane :) bo to bedzie wiesz, na dwa lata na pewno. A turystyczne tak, czy siak kupimy :) widzialam, ze turystyczne, takie porzadne mozna za 150 zl kupic, takze kupimy :) bo czy do tesciow pojechac, czy gdzies, nawet nad jezioro, to do bagaznika i juz :) ale ja chcialam, zeby moja Kornelcia miala takie lozeczko z prawdziwego zdarzenia - drewniane, wytrzymale, stabilne, takie Kornelciowe :p

No to poprawie :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widziałam takie turystyczne za 267 zł i chyba się zdecyduje na te bo i tak dużo jezdzimy będę mogła sobie przenosić no a i tak jak się okazuje spora ilość dzieci w łóżeczkach nie śpi, chociaż ja nie jestem zwolenniczką spania mamy z dzieckiem a tatuś oddzielne i tak nie zrobię :-P.
    Te turystyczne też są stabilne a i dziecko nie uderzy się w nic twardego
    Muszę podjechać do koleżanki ona swojemu małemu kupiła właśnie takie łóżeczko ma już ponad dwa lata i się zapytam jak się sprawuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 10:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turystyczne sa fajne, mysle, ze nie ma duzej roznicy w uzytkowaniu, poza tym, ze mozesz je w kazdej chwili zlozyc, rozlozyc, przeniesc, wyniesc, jest lekkie :)
    My nie chcemy dziecka przyzwyczajac do jednego lozeczka - zeby pozniej nie bylo problemu, ze nie zasnie gdzies indziej, jesli nie bedzie miala swojego. Dlatego bedziemy przyzwyczajac do spania w domu w drewnianym, a na wyjazdy w turystycznym.

Tesciowa mi mowila, ze miala problem jak moj maz byl maly, bo kupili mu nocnik-samochodzik i nie potrafil skorzystac z innego. I czasami musiala wracac 50 km do domu, bo zapomnieli nocnika tego czy cos. I wlasnie mowila, zeby przyzwyczajac malenstwo do roznych rzeczy, do roznych ludzi. W sumie to logiczne nawet mi sie wydaje :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba zdecyduje na jedno właśnie turystyczne a kupie coś innego wczoraj widzieliśmy takie coś ala sanki żeby na narty dziecko zabierać co roku gdzieś jezdzimy w tym chyba sobie odpuscimy, ale jest tych udziwnien dla dzieci tylko mieć kasę.
    Ja mam wrażenie że jak się nauczy spać swoim turystycznym to zaśnie wszędzie byleby było jego łóżeczko :-) zobaczymy jak będzie w praktyce...

Z tym przyzwyczajaniem do różnych ludzi się zgodzę fajne są dzieci jak się do nich podchodzi a one się nie wstydzą, płaczą czy chowają za mamą:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 10:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakbym miala kilka zer przed przecinkiem na koncie wiecej, to chyba bym wykupila calego Smyka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My drewniane - tradycyjne, choć mam turystyczne, bo brata smyk wyrośl niedawno z niego, ale to raczej zostawimy u babci, albo przeznaczymy na wyjazdy, później na działkę.

Nawet poszło dziś z lekarzem i w ogóle. Załatwiłam do końca wyjazd mojej starszej córy, już ma bilety na pociąg.

Teraz idę zdrzemnąć się, bo oczy same zamykają się, tak przed obiadkiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łóżeczka wypatrzyłam takie :
    http://allegro.pl/maxx-wypas-lozeczko-turystyczne-kojec-wibra-i5262201186.html
    brązowe, fajnie się składa torbę na kółkach nawet sama pociągnę, ale muszę podejść do jakiegoś sklepu i dokładnie obejrzeć co i jak, ponoć funkcja kołyski super się sprawdza zaryzykuje i jak na żywo mnie ujmie kupimy takie.
    Jak się nie sprawdzi kupimy drewniane.

Ja właśnie posprzątałam całą górę i prawie cały dół wyjeżdżamy sobie na weekend trochę spokoju zaznać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 13:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co sie ostatnio dzieje, wyniki wszystkie są ok, więc nie mogę zwalić na nic, no tylko glukozę robiłam podstawe, nie mam jeszcze skierowania na badania, ale zrobilam sobie taką podstawę.
    Spać mi się chce tak mocno że czasem zastanawiam się jak przetrwać daną chwile. Dziś jak byłam z Werą u lekarza to nawet energetyk przeszedł mi przez myśl. I zimno mi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 15:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina- ja mam podobne od brata :), tylko nie ma tego dodatku dla niemowlaka

Jakie śliczne zdjęcie w awatorku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 16:36

Caramel lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green chyba znalazłam Ciebie na FB ;) chyba to ty kiedyś wrzuciłaś zdjęcie z usg i były Twoje dane ;)

Sabina - Ciebie nie mogę zaprosić do znajomych na FB ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to czemu?
    jesteś na" październikowe szczęście 2015" na FB?
    Paulinę - już mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 17:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dlaczego, wysłałam Tobie wiadomość na FB tylko będzie w folderze inne ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że napisałaś, fakt ja mam troszkę ograniczeń włączonych na FB
    I z gory sorry jak dostaniesz zaproszenie do gry, z mopim P gramy w wolnej chwili
    w jedną gre

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 18:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dzieki za zaproszenie :) wiem, raz wrzucilam z danymi wlasnie :P poza tym cudne zdjecie na awatarze <3

Ogladacie mecz? :p chlopaki w siatke graja:p

Sabinka, ja dzisiaj tez mam taki dzien, ze padlam i spalam kolo poludnia. Wstalam o 15-16 i pojechalismy po zakupy i do tata do szpitala. Jakos mnie to rozbudzilo, bo juz tak nie umieram.

Poza tym mialam dzisiaj kryzys i plakalam. Mam taki maly brzuch :( nie widac go :( czemu on nie rosnie :( buuuu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina bo jesteś chudzinka :-)
    Co do meczu oglądam :-)
    A co do zdjęcia nudziło mi się dzisiaj :-)
    Sabinka jak ja tobie zazdroszczę tego morza, spacery po piachu... Się rozmarzylam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 19:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiatru co dzień, bosz, jak nie wieje to super, pluchy zimą... Wszystko ma swoje dobre lub złe strony.

Ja sobie leżałam, moje dziecko dopytuje czy to prawda (na FB):
    6dz6lf.jpg
    hehe, zastanowię się jak mnie wnerwi, tylko muszę ciut udoskonalić zadania

Paulina- spokojnie, jeśli szkrab zdrowy to brzusio- ciesz się, nie będzie rozstępów, zmieścisz się od razu w dżinsy rozmiaru XS i będziesz TAKA laska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2015, 19:36

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ