Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie :)
    Nadsze maleństwo spało ale to co miało pokazać pokazało :) na pierwszym planie pisiorek :D
    Jutro idę na glukozę, morfologia i mocz a we wtorek zrobi mi połowkowe bo sprzęt mu się popsuł i pewne funkcje nie działaja :)
    Nic dzisiaj nie zapłaciłam za to :)
    Za tydzień kolejne spotkanie super :D

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jest też zła wiadomość mam małą nadzerke, mam się nie przejmować po ciąży się nią zajmiemy :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina fajnie ze podejrzalas maleństwo, daj znać jak po tej glukozie ;-) a nadzerka się nie przejmuj i tak teraz nic się z nią nie zrobi, ja na początku ciąży miałam nadzerke która przy badaniu krwawila lekko tak miałam w 6 i 8 tygodniu na wizycie a później cisza, na kolejnych wizytach jakby jej nie było.

A jak przygotowania do ślubu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 21:15

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki ze pytasz :)
    No juz większość załatwiona :)
    Chociaż teraz czerwiec i lipiec najwięcej latania :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorszy będzie ostatni tydzień przynajmniej u mnie tak było bo wszystko trzeba dopiąć tu podjechać tam coś załatwić :-) tylko tam za bardzo nie szalej ;-)

Zajsonek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...czy to normalne co ja czuje? Czuje Male kopniaczki ale tak bardzo nisko...normalnie nad pipką! No dzisiaj to juz się bałam tego...i czuje jeszcze kopniaczki tez takie delikatne jeszcze niżej...jakby w szyjce...sama nie wiem gdzie...Tak jakby w środku w piłce normalnie! Przeraza mnie to...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota ja nie pomogę bo tak nie mam u mnie są w okolicy pępka albo troszeczkę niżej.

Miłej nocy dziewczyny lecę spać!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kopniaczki, a raczej boksowanie Dagi zaczyna się nad spojeniem łonowym :)
    Paulina - spokojnych przygotowań, no i aż zazdroszczę że masz możliwość podejrzenia maleństwa :), i fajnie że synuś
    Co do nadżerki to albo zniknie po porodzie ,albo do leczenia ,a jak jest mała to spokojnie :)
    Dobrej Nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:20

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoo dzisiaj nie poleniuchowałam, ide spać zaraz bo padamm...

zajsonek, też będzie chłopaczek :D

binka, córą się nie martw da sobie radę zobaczysz :)

dorota,ja miałam tak przez dwa dni jeszcze przed wizyta, ciagle czulam kopniaki bardzo nisko martwiłam sie, ale na badaniu nic mi nie mówił ze cos nietak. teraz znowu w roznych miejscach czuje. raz tu raz tam...
    ja to jakos jednego dnia wiecej czuje innego malo i jak tak nie kopie mnie maluch to stresa zaczynam łapać...jejkuu...

dobra ide spac, dobranoc :)

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, ja tez czasem czuje nisko, choc czesciej w okolicach pepka. Mysle, ze to normalne :)
    zaczynam dzisiaj nowy tydzien jupi :)
    Lozeczko juz stoi zlozone, ah cudne jest *-*
    Materacyk kupilismy gryka-kokos, ponoc najlepszy, oby :)

Paulina, ja tez mam nadzerke. Tez mam sie nia nie przejmowac. Tylko ja mialam juz przed ciaza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Doberek

Ja też tydzień do przodu :)Jutro granica przeżywalności :)

Wstałam dziś z taką chęcią zjedzenia chlebka z miodem, że aż zjadłam od razu 2 kawałki i zasłodziłam się.

8 lipca już zacznę III trymestr, a nie dawno cieszyłam się z testu ciążowego, ale czas leci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:18

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green, gratuluje zaliczen :) widzisz dobrze kciuki trzymalysmy ;)

ja to jeszcze nic nie mam, na razie jestem na etapie ogladania wozkow :P bede kupowac wszystko na raz znajac zycie...

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • Miley24 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    binka, to w 24t jest granica przezywalnosci?
    no leci czas masakrycznie, ani sie obejrzymy a bedziemy porod przezywac :P

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamuśki :-)
    Wszystko ok,juz jest przy samym pępuszku :-) moze się ułożyła jakos nóżkami aż ram na samym dole :-)
    Spac nie mogłam...dzisiaj połówkowe...trzymajcie dziewczynki kciukasy proszę Was...od 13.30.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki??? A zastanawiałyście się nad chrzestnymi??

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, ja tez mam dzis wizyte, ale bez usg, usg za 2 tyg :) dzisiaj o 17 mam wazenie, mierzenie, przedstawienie wynikow badan, sprawdzenie w badaniu szyjki. Takze trzymajcie kciuki za moja szyjke, oby byla twarda :P no moze Pani dr da mi posluchac serdunia chociaz chwile :)

Za Ciebie oczywiscie we dwie z Kornelcia bedziemy trzymac kciuki :D bedzie dobrze:)

Co do chrzestnych, to mamy problem, bo ja mam brata i maz ma brata:p ale jego brat jest zonaty, takze w sumie sytuacja jasna ;P

dddodiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wasze badania

Tia co do chrzty to będzie, planujemy na 25 grudnia Chrzestnym będzie brat P, a ja mam też brata ,ale on jest chrzestnym starszej :P i na to wychodzi że chrzestną będzie przyrodnia siostra :)

• paulin Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj z mężem zbieraliśmy czereśnie i tak się zastanawiam bo mama mi powiedziała że nie powinno się trzymać rąk w górze. Wyczytałam na jakimś forum że nam kobietką zmienia się środek ciężkości i mogą zdarzyć się omdlenia i nie powinno się np myć okien albo zakładać firanek. Ja nie przeciążałam rąk ale fakt faktem ręcę były w górze może nie cały czas ale jednak... Jestem trochę przerażona bo młody przestał kopać a robi to intensywnie pewnie trochę przesadzam ale mam taką małą obawę czy jemu nic aby się nie stało. Dodam jeszcze że bolał mnie kręgosłup ale już wszystko ok wyspałam się odpoczełam i czuję się super tylko troszkę się przejmuję.

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja właśnie wstalam;-)
    Dziewczyny trzymam kciuki za wasze wizyty wszystko będzie wporzadku :-)
    Wczoraj byliśmy z mężem w sklepie były tam jakieś książeczki dla dzieci i wziął jedna do ręki i zaczął czytać coś w stylu "jestem kaczuszka ciekawe czy będę potrafiła pływać, muszę mocno trzepotac skrzydełkami" a ja jak to usłyszałam to ze dwie minuty stałam i się śmiałam bo to takie słodkie było :-D
    Co do chrzestnych problemu nie mamy moja siostra i brat męża :-)
    Miley i ja mam zamiar kupić wszystko na raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 09:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pomyślałam...
    Kiedyś w 2002 r gdy urodziłam Were ,a internet mieli tylko nie ktorzy, nie był taki powszechny tani, weszłam na edziecko - czat. Był to powiązane z forum i gazetą "Dziecko". Do rzeczy. Spotkałam wtedy parę dziewczyn, byłyśmy raczej na etapie pieluszka, kupka i pierwsze kroki. Później żłobki i przedszkola, pierwsze klasy, bosz jak to dawno było. Na forum gazeta wiele pozmieniało się zniknął nasz czat, nasze zamknięte forum, przeszlibyśmy na inną płatną strone ,a w końcu na FB tworzymy zamkniętą grupę i otwarty czat na messengerze i tak jak kiedyś kiedy akurat mamy czas piszemy, czasem jak za dawnych lat siedzimy wieczorami z piwem/lampką wina (no ja teraz nie) i plotkujemy do nocy, śmiejąc się jak głupie do ekranu. Niektóre poznałam w realu, spotykamy się celowo czy przy okazji odwiedzin jakiegoś regionu.
    Ha ha dzięki temu mam znajomości na lotnisku w Frankfurcie, mogę zatrzymać się w Londynie... Teraz mamy problemy dzieci nastolatków i wspieramy się. Jest nas 15os.
    Ciekawa jestem ile osób z tego forum zaprzyjaźni się i jak potoczą sie nasze losy.

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ