Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam czasem skurcz w łydce-zwłaszcza jak się porządnie przeciągnę...Raz,to myślałam,że mi nogę wyrywa...
    Jem bardzo dużo pomidorków...magnez łykam...robię wszystko co mogę i trochę jakby ustały...
    Właśnie!Magnez muszę kupić,bo dopiero co mi się skończył...:p

Dziewczynki!!!!!
    Słoneczko wychodzi!!!!!
    Ło Matko!!!!!
    Ło Matko!!!!!
    :D :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie sloneczko, u mnie chmura na chmurze .
    Moja pogoda mówi że w 2014r dziś było 5 stopni - cieszmy się z 16

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez chmury.

Dziewczyny, tak zapytam dla pewnosci o toxo.
    Moj wynik IgM z 1 trym: 4,55 AU/ml
    Moj wynik z wczoraj: 4,60 AU/ml
    IgG ujemne.

<6 - negatywny.

Ale jednak wzroslo... powatrzac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green super wiadomość o kluczach!!!
    Co do toxo ja miałam w pierwszym trymestrze 3 i później też mi wyszło 3. Moim zdaniem ujemny to ujemny ale może zapytaj się lekarza ja się na tym nie znam.
    Dddodiii bardzo dziwne uczucie hehe ale fajne
    Co do robienia na drutach fajne zajęcie ale nie dla mnie nie umiem :-P

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem na ile to to ale mi jakoś przeszedł problem z nogami odkąd wżeram pomidory i łykam magneb6

zawsze chciałam sie nauczyć na drutach robić ale cos brak mi cierpliwości ^^

a ja wolę jak mnie kopie bobas wyżej, tam na dole sprawia mi to lekki dyskomfort...

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi hi, moja Wera pyta ,a skąd mama umie na drutach robić, szyć, haftować itp

No to niestety zasługa PRL i tamtejszej podstawy programowej ZPT Zajęcia praktyczno-techniczne. Chłopcy mieli piękną stolarnie, a my kuchnie, a oprócz tego uczyliśmy się na drutach, szydełku (nic nie zrobię oprócz podstawy), haft, cerowanie i inne takie babskie rzeczy. Pamiętam że w szkole byliśmy ostatnim rocznikiem który do 8klasy mial granatowy fartuszek, choć już w 8kl tak nie było to respektowane, jak ktoś zapomniał to trudno.
    Po drugie, moja ciocia jest krawcową, 2 kuzynki też, moja mama jest kaletnikiem, czyli głównie szycie skór, wszystkie ciotki umieją na drutach/ wełnie.
    Wiecie co pamiętam takie rzeczy jak zrobiona wycieraczka ze starych nylonowych rajstop, które były farbowane na kolory, tak aby powstał wzór - hehe ile zabawy a fajne efekty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozazdrościć umiejętności ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łykam MagVitB6 z polecenia kardiologa

Pomidory jem w salatkACH, kanapkach itp, ale nie w hurcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no u mnie juz chmury,ale przez cale dwie godziny bylo niebo normalnie i słoneczko :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie od godziny słonce, o 12 byłam z starszą u lekarza po zaświadczenie i luneło jak nie wiem, a później zaczęło rozpogadzać się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi sie dzisiaj spało:-) wieczorem zjadłam pól melona,to jak się o piąte obudziłam...jak mi się siku zachciało :-) A jak sikłam!! :-) koniec świata :-)
    Dzisiaj ide do dentystki...
    Zrobila mi sie taka malenka dziurka miedzy jedynka a dwojka-chyba to w ciazy powinnam miec za darmoszke? Ciekawa jestem...Jeszcze z tyłu cos mam wrażenie,ze mi sie pierdzieli,zobaczymy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O własnie też jestem ciekawa, bo coś mi zaczyna sie dziać na dolnej 3jce, Daj znać jak po wizycie.
    Ja mam dzis dzień biegania:
    - zakończenie roku córy
    - składanie papierów do gimnazjum (normalnie bym tego na glowe nie brała ,ale przy niej musze dopilnować)
    - później musimy na miasto, pare spraw załatwić
    - spakować na jutro dzieci
    - popołudniu na imioeniny do taty, co prawda ma jutro, ale jutro wyjeżdża w trase mój P więc chcemy dziś.

Zaczełam robić kocyk, mysle że taki 90/90 starczy, będzie w kolorze błękitno/biało/różowy z takiej fajnej wełenki z krótkim wloskiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popo!! To ja poproszę w takim samym kolorku :P
    Zakończenie roku...no tak...kiedy to było...hoho :-)
    I wakacje!!! :-)
    Po dentyście dam znać na pewno :-)

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :*
    Kurde nawet nie mam czasu tu zajrzeć :* :(
    Jadę wybrać suknie, jak pozwolą to zrobię zdjęcie :)
    Mam nadzieje ze coś wybiorę :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moje dziewczyny skończyły edukacje:
    -Wera w szkole podstawowej
    -Nata w gimnazjum
    Teraz tylko poczekać do 12 i poskładać papiery do szkół

PS - nie mam w kuchni nic oprócz lodówki/kuchenki i zmywarki :( - zdemontowane

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam Weronikę na zdjęciu jaka zadowolona ;) w sumie co się dziwić 2 miesiące wakacji ;) Sabina no to masz zabiegany dzień dzisiaj. Ja wstałam posprzątałam, robię pranie i pomysły na dzisiejszy dzień mam skończone, na obiad wczorajsze bitki schabowe.
    Jutro jadę oglądać wózek a co do tego rankingu co wrzuciła jakaś dziewczyna to te wózki co my chcemy nie były oceniane a moim zdaniem 2000 za wózek to już dużo za dużo.

Zajsonek udanych łowów ja swoją suknie szyłam wiedziałam jaką chce mieć więc jeżeli chodzi o wybór miałam z głowy przynajmniej tak myślałam a tu się okazało trzeba było wybrać kolor miałam biały ale odcieni białego jest mnóstwo z czego nie zdawałam sobie sprawy biel to biel :P później jakie koronki, jakie wcięcie, jakie plecy ooo matko a na koniec jaki welon nie mogłam się zdecydować więc do kościoła miałam długi po kościele krótki ;) Wytrwałości w zakupach życzę ;)

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suknia wybrana :)
    Miałam do wybory trzy suknie, które jakoś wyglądały na moim brzuszku ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/88a7524e504b.jpg
    szału nie ma ale ważne ze coś znalazłam ;)

dddodiii lubi tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładna no i maskuje brzuszek ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja do cywilnego mam taka : http://www.happymum.pl/sklep3/d685,slubna,0-special_dress.html

w sumie to chcialam uwidocznic brzuszek :) ta mi na to pozwala:D

dddodiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny PIĘKNE sukienki!!!! Piękne!!!
    Aż mam ochotę ślub wziąć :P
    Sabinka-dentystka zrobiła mi przepięknie tu w dwójce,ale wzięła stówkę,bo dzis na nfz nie robiła,tylko przyjmowala prywatnie,a mi sie juz nie chciało taki kawał do niej drugi raz jeździć :P I tak miałam 150zl odłożone,wiec nie poczułam...
    Takze tu z przodu ząbki są na nfz :-)

A idziecie do szkoły rodzenia?
    Bo tak czytałam o tym i jedne chwalą ,inne piszą,ze można nauczyć się jedynie pielęgnacji maluszka...
    Ze przy porodzie i tak inaczej wszystko wygląda,niż na zajęciach i ze położna mowi co robic i wystarczy...

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ