Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bylam jeszcze dzisiaj w kfc xD twister + frytasy mniam :D

Ale mi dzis krew pobrali nosz kurde pol reki mam rozwalone:/;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio jak pobierala krew to żyła wyglądała tak jakby tam igła się złamała i została aż mowie mężowi weź to zobacz :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 21:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny?
    Czy jak bolał mnie mocno brzuch...miałam skurcze i to regularne,a już przestał i nic nie boli,to jak pojadę na izbę przyjęć,to nie odeślą mnie z kwitkiem,że po co przyjechałam jak nie boli-trzeba było przyjechać jak boli?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle ze białas skurcze przepowiadające. Same zniknęły?
    https://parenting.pl/portal/skurcze-braxtona-hicksa

Na IP myślę ze nie wyśmieją, jak będzie fajna połóżna to najwyżej wytłumaczy jak rozronieć skurcze BH od porodowych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze skurczami nie ma zartow - nikt Cie nie wysmieje. Wydaje mi sie, ze to byly BH, ale wiesz, tylko lekarz moze ocenic. Zawsze mozesz pojechac, powiedziec, ze byla taka sytuacja i oni sprawdza co z szyjka. Jesli twarda i zamknieta- to super. A w razie takich skurczy, to magnez + nospa.

Ja tak wlasnie pojechalam kiedys na IP. Mialam w nocy skurcze, rano pojechalismy na IP a tam wszystko przeszlo, brzuszek mieciutki, zajrzeli tylko jak szyjka, sprawdzili tetno malej i powiedzieli, ze w razie powrotu skurczy natychmiast do nich, bo nie ma zartow.

No i magnez bierz w duzych ilosciach, tylko nie przestrasz sie jak po nim dostaniesz biegunki :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie byly BH.
    teraz juz jest super,ale miałam je całą noc od północy do czwartej rano-mega bolesne,do tego bardzo bolały uda,pipka jakby miała sie rozerwać...
    A przepowiadajace trwają kilka minut...
    Ost.jak miałam podobne i równie bolesne,to moj gin ma to...NIC.
    Wiec tym razem bałam sie jechac do szpitala,ale w razie następnych takich bólów nie będę się zastanawiać i czekać.
    Ale jak Boga kocham myślałam,ze rodze..W zyciu takiego bólu nie miałam..i bardzo regularne byly w odstępach najpierw 10sek/10sek,a potem juz 5sek/5sek.
    Czytałam o odklejeniu łożyska i przerazilam sie konkretnie...
    Za duzo czytam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, ja bym mimo wszystko jechala w takim razie na IP. Trzeba sprawdzic szyjke, bo naprawde nie ma zartow, jeszcze jak piszesz, ze bolalo Cie az tak :( a 26 tc to za wczesniej dla dzidziusia by przychodzic na swiat. Odpoczywaj dzisiaj duzo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z szyjka dobrze,to bylo wczoraj w nocy,wczoraj caly dzien leżałam i dzis jest juz super. No jeszcze z 10 tygodni Oliwka musi wytrzymać :-)
    Spoko jest,nie jadę,bo jeszcze mnie nafaszerują jakimś gownem,a nic mnie nie boli.Oliwka fika,wiec to chyba najlepszy z najlepszych znak:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze, to i dzisiaj duzo odpoczywaj.

Ja mialam tego pecha, ze dostalam skurczy od kolki nerkowej, tez bolalo, ale chyba nie az tak. No ale szyjka byla w kiepskim stanie, duzo sie skrocila i byla miekka... to bylo w 19 tc, a leki poki co to stale mam brac:/ takze widze, ze mialas duzo szczescia. Ale odpoczywaj kochana.
    I tez odliczam te 10 tygodni :P w 36 tc juz bym sie az tak nie martwila w razie skurczy porodowych :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    No to dobrze, to i dzisiaj duzo odpoczywaj.

Ja mialam tego pecha, ze dostalam skurczy od kolki nerkowej, tez bolalo, ale chyba nie az tak. No ale szyjka byla w kiepskim stanie, duzo sie skrocila i byla miekka... to bylo w 19 tc, a leki poki co to stale mam brac:/ takze widze, ze mialas duzo szczescia. Ale odpoczywaj kochana.
    I tez odliczam te 10 tygodni :P w 36 tc juz bym sie az tak nie martwila w razie skurczy porodowych :P
    Pamiętam...Musialas duzo odpoczywać i dzieki temu wszystko doszlo do siebie:-)
    Ja miałam mega bole,ze juz chyba wiem na co sie przygotować w czasie porodu :P
    I do tego te uda tak bolaly-jak sobie przypomnę ta noc,to...ja pierdole...
    Oliwka daje strzały,wiec na pewno wszystko w porządku..
    Kazdej z nas ciało inaczej reaguje,moze macica mi sie rozciągała...albo cos w ten deseń :-) Kazda z nas ma inaczej.
    Wtedy tez miałam nieziemskio bolące skurcze ,ze aż w fotel w aucie sie wbijalam i o malo pasów nie rozszarpałam,a mój gin powiedzial tylko,ze mam się nie bac żadnych skurczy,bo jedna boli,inną nie i tyle...
    Strasznie mi duszno dzisiaj,a Wam?
    U mnie taka pogoda duszna,pewnie dlatego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero jestem w domu, byliśmy u teściów i powiem WAm
    Już nie dla mnie odwiedziny i wypady całodniowe - są meczące jak nie wiem. Przyjechaliśmy kolo 17 i ległam się na godzinę, zasnęłam jak dziecko. Mnie dzis pobolewa głowa, chyba od pogody, duszno też.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosz co za dzień, łzy same sie leją z byle powodu, wszystko jest na "NIE". Nic mi nie pasi i wszystko neguje i co chwila łzyyyy ,a tak mnie boli głowa... nawet wzięłam nurofen forte i nie pomógł.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo ta pogoda taka...nie wiem jak u Was,ale u mnie jak zaczelo padać,to nareszcie zaczęłam normalnie oddychać :-)
    Dzisiaj drugi raz wyczulam jak Oliwka miała czkawkę :-) tak sie śmiałam...masakra:-)
    W ogole nie chce mi się jeść..juz od kilku dni nie liczę kalorii,bo przyjmuje ich o połowę mniej..
    Mam gdzies i te kalorie i ta wagę.
    A u mnie dziś teściowa była :-) bo mam urodzinki...32...
    Jakos nigdy nie obchodzę urodzin..taki zwykły dzien..jak co dzień..Moze kiedys miał ten dzien znaczenie,ale im starsza jestem tym mniejsze ma to dla mnie znaczenie...

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii Wszystkiego Najlepszego :) Z jednodniowym opoznieniem ;)

dddodiii lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę , mówią że do 5 dni są szczere , więc wszystkiego NAJ pięknej Oliwki i dużo radości.
    Ja po 18 urodzinach jak to jest w zwyczaju mojej rodziny obchodzę imieniny :).
    W rodzinie jedynie mama ma urodziny , bo razem z imieninami :) i moją Natalią.

dddodiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego co najlepsze dla Ciebie Dorota i Oliwki :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) dziękuję dziewczynki:-) kochane jesteście...
    A dzis moj tata miałby urodziny...
    Ale pogoda u mnie...a u Was?
    No spalam jak suseł! Zawsze psiak przychodzi mnie obudzić na siusiu,a dzisiaj ten moj niedźwiedź sam spal jak sie obudzilam:D
    I tym sposobem dopiero byliśmy na spacerku ;-)
    Padało u mnie .. Fajne powietrze zie zrobiło i dlatego tak wszystko spalo:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej koleżanki wyszła glukoza po 2h 153. Ponoc cukrzyca jest,jesli jest więcej,niż 140. Myślicie,ze lekarz jej powie,ze ma cukrzyce? Uspokajalam ja,ze to jest tylko delikatnie ponad normę,ale w duchu bałam sie,co będzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niedawno wstałam, chłodek, pada deszczyk uwielbiam spać w taką pogodę ;) Cały weekend spędziliśmy na dworze wczoraj z mężem na leżakach zasnęliśmy jak dzieci ;)

Co do glukozy ja podałam normy ode mnie z luxmedu i tam od 140-199 jest nieprawidłowa tolerancja glukozy a cukrzyca to dopiero 200 i wyżej. Niech skonsultuje to z lekarzem, zależy też jakie normy ma laboratorium w którym robiła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero muszę zrobić tą glukozę...
    Moja Natalia już w trójmieście, wczoraj Wera przyszła od ojca i załamałam się....
    Śmierdzi tak kotami jakby przez 2tyg spała w kuwecie. nie dbają tam o koty a mają chyba z 4. dobrze że był P, bo bym nawet nie ruszyła jej rzeczy, dosłownie zbierało mi się w gardle. Prysznica i pralki jeszcze nie mam w tym remoncie, więc musiała cała szorować się w misce ,a dziś jedzie do dziadków wyprać się i umyć włosy, bo też śmierdzą.

Wole psy

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ