plotki...plotki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZe skurczami nie ma zartow - nikt Cie nie wysmieje. Wydaje mi sie, ze to byly BH, ale wiesz, tylko lekarz moze ocenic. Zawsze mozesz pojechac, powiedziec, ze byla taka sytuacja i oni sprawdza co z szyjka. Jesli twarda i zamknieta- to super. A w razie takich skurczy, to magnez + nospa.
Ja tak wlasnie pojechalam kiedys na IP. Mialam w nocy skurcze, rano pojechalismy na IP a tam wszystko przeszlo, brzuszek mieciutki, zajrzeli tylko jak szyjka, sprawdzili tetno malej i powiedzieli, ze w razie powrotu skurczy natychmiast do nich, bo nie ma zartow.
No i magnez bierz w duzych ilosciach, tylko nie przestrasz sie jak po nim dostaniesz biegunki :p -
nick nieaktualnyTo nie byly BH.
teraz juz jest super,ale miałam je całą noc od północy do czwartej rano-mega bolesne,do tego bardzo bolały uda,pipka jakby miała sie rozerwać...
A przepowiadajace trwają kilka minut...
Ost.jak miałam podobne i równie bolesne,to moj gin ma to...NIC.
Wiec tym razem bałam sie jechac do szpitala,ale w razie następnych takich bólów nie będę się zastanawiać i czekać.
Ale jak Boga kocham myślałam,ze rodze..W zyciu takiego bólu nie miałam..i bardzo regularne byly w odstępach najpierw 10sek/10sek,a potem juz 5sek/5sek.
Czytałam o odklejeniu łożyska i przerazilam sie konkretnie...
Za duzo czytam... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ szyjka dobrze,to bylo wczoraj w nocy,wczoraj caly dzien leżałam i dzis jest juz super. No jeszcze z 10 tygodni Oliwka musi wytrzymać
Spoko jest,nie jadę,bo jeszcze mnie nafaszerują jakimś gownem,a nic mnie nie boli.Oliwka fika,wiec to chyba najlepszy z najlepszych znak:-)
-
nick nieaktualnyNo to dobrze, to i dzisiaj duzo odpoczywaj.
Ja mialam tego pecha, ze dostalam skurczy od kolki nerkowej, tez bolalo, ale chyba nie az tak. No ale szyjka byla w kiepskim stanie, duzo sie skrocila i byla miekka... to bylo w 19 tc, a leki poki co to stale mam brac:/ takze widze, ze mialas duzo szczescia. Ale odpoczywaj kochana.
I tez odliczam te 10 tygodniw 36 tc juz bym sie az tak nie martwila w razie skurczy porodowych
-
nick nieaktualnygreen wrote:No to dobrze, to i dzisiaj duzo odpoczywaj.
Ja mialam tego pecha, ze dostalam skurczy od kolki nerkowej, tez bolalo, ale chyba nie az tak. No ale szyjka byla w kiepskim stanie, duzo sie skrocila i byla miekka... to bylo w 19 tc, a leki poki co to stale mam brac:/ takze widze, ze mialas duzo szczescia. Ale odpoczywaj kochana.
I tez odliczam te 10 tygodniw 36 tc juz bym sie az tak nie martwila w razie skurczy porodowych
Ja miałam mega bole,ze juz chyba wiem na co sie przygotować w czasie porodu
I do tego te uda tak bolaly-jak sobie przypomnę ta noc,to...ja pierdole...
Oliwka daje strzały,wiec na pewno wszystko w porządku..
Kazdej z nas ciało inaczej reaguje,moze macica mi sie rozciągała...albo cos w ten deseńKazda z nas ma inaczej.
Wtedy tez miałam nieziemskio bolące skurcze ,ze aż w fotel w aucie sie wbijalam i o malo pasów nie rozszarpałam,a mój gin powiedzial tylko,ze mam się nie bac żadnych skurczy,bo jedna boli,inną nie i tyle...
Strasznie mi duszno dzisiaj,a Wam?
U mnie taka pogoda duszna,pewnie dlatego... -
nick nieaktualnyDopiero jestem w domu, byliśmy u teściów i powiem WAm
Już nie dla mnie odwiedziny i wypady całodniowe - są meczące jak nie wiem. Przyjechaliśmy kolo 17 i ległam się na godzinę, zasnęłam jak dziecko. Mnie dzis pobolewa głowa, chyba od pogody, duszno też. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA bo ta pogoda taka...nie wiem jak u Was,ale u mnie jak zaczelo padać,to nareszcie zaczęłam normalnie oddychać
Dzisiaj drugi raz wyczulam jak Oliwka miała czkawkętak sie śmiałam...masakra:-)
W ogole nie chce mi się jeść..juz od kilku dni nie liczę kalorii,bo przyjmuje ich o połowę mniej..
Mam gdzies i te kalorie i ta wagę.
A u mnie dziś teściowa byłabo mam urodzinki...32...
Jakos nigdy nie obchodzę urodzin..taki zwykły dzien..jak co dzień..Moze kiedys miał ten dzien znaczenie,ale im starsza jestem tym mniejsze ma to dla mnie znaczenie...
-
nick nieaktualnyNo proszę , mówią że do 5 dni są szczere , więc wszystkiego NAJ pięknej Oliwki i dużo radości.
Ja po 18 urodzinach jak to jest w zwyczaju mojej rodziny obchodzę imieniny.
W rodzinie jedynie mama ma urodziny , bo razem z imieninamii moją Natalią.
dddodiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
dziękuję dziewczynki:-) kochane jesteście...
A dzis moj tata miałby urodziny...
Ale pogoda u mnie...a u Was?
No spalam jak suseł! Zawsze psiak przychodzi mnie obudzić na siusiu,a dzisiaj ten moj niedźwiedź sam spal jak sie obudzilam:D
I tym sposobem dopiero byliśmy na spacerku
Padało u mnie .. Fajne powietrze zie zrobiło i dlatego tak wszystko spalo:-)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa też niedawno wstałam, chłodek, pada deszczyk uwielbiam spać w taką pogodę
Cały weekend spędziliśmy na dworze wczoraj z mężem na leżakach zasnęliśmy jak dzieci
Co do glukozy ja podałam normy ode mnie z luxmedu i tam od 140-199 jest nieprawidłowa tolerancja glukozy a cukrzyca to dopiero 200 i wyżej. Niech skonsultuje to z lekarzem, zależy też jakie normy ma laboratorium w którym robiła. -
nick nieaktualnyJa dopiero muszę zrobić tą glukozę...
Moja Natalia już w trójmieście, wczoraj Wera przyszła od ojca i załamałam się....
Śmierdzi tak kotami jakby przez 2tyg spała w kuwecie. nie dbają tam o koty a mają chyba z 4. dobrze że był P, bo bym nawet nie ruszyła jej rzeczy, dosłownie zbierało mi się w gardle. Prysznica i pralki jeszcze nie mam w tym remoncie, więc musiała cała szorować się w misce ,a dziś jedzie do dziadków wyprać się i umyć włosy, bo też śmierdzą.
Wole psy