Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nasza młoda mężatko :)
    Zaraz luknę i popatrzę :)
    W lidlu chyba jeszcze są pampersy po 30zl 68szt, ale zaczynają od "2" -3-6kg
    Na sam początek kupiłam rosmanowskie "1" 2-5kg są takie ślicznie malusie :)

Zajsonek lubi tę wiadomość

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pampersami jeszcze poczekamy, musze wszystko poukładać w komodzie rzeczy i ubranka i wtedy kupimy, bo już miejsca nie ma na razie :P

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek cudowne zdjecia :) nie moge sie napatrzec :) Twoj maz mial bardzo ladny garnitur :) no a Ty piekna suknie :)

• Monika A Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W necie jest napisane, ze spanie na plecach juz w 5 m-cu moze powodowac niedotlenienie dziecka. Notabene mam wrazenie, ze kiedy zaczelam spac na bokach to przestaly mi puchnac nogi i zylki przestaly sie powiekszac.
    Fajne jest odnawianie mieszkania. Satysfakcja jest niesamowita. My wlasnie konczymy i zostaly jakies pierdoletki i upiekszanie drobiazgami:D
    Piekny brzuszek Green:)

• Monika A Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek ja zaczelam od kupienia pampersow, bo sa w promocji w Lidlu, o czym wiedzialam z wpisow Binki:)
    A gdzie moze obejrzec te ladne zdj.?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana spokojnie - spanie na plecach moze i jakos wplywa na dzidzie, ale chyba musialabys spac tak bez przerwy - dzien w dzien, a jesli tak nie jest, a dziecko rosnie prawidlowo, to nie martw sie :)

Zdjecia naszej swiezo upieczonej mezatki znajdziesz w jej pamietniku :) (Spolecznosc->Pamietniki) :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym spaniem to hmm wiecie.. ktora z nas wie w jakiej pozycji spi wlasnie podczas snu.. przeciez pozycje w nocy wiele razt sie zmienia.. ja tez czasem leze na plecach ale zauwazylam ze ciezko mi sie oddycha teraz jak tak leze wiec leze na bokach z czego wole i tak ten prawy bo jak leze na lewym to zostaje doslownie skopana i nie moge dlugo usnac.. takze mysle ze spokojnie :)

Piekny brzuszek Green i piekne zdjeceie Zajsonek :0

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek pięknie wyglądałaś ;)

Paulina fajne kolory, ja też jestem z jasnymi. Co do pokoju małego też będzie jasny z jakimś motywem bajkowym narysowanym na jednej ścianie.

Co do spania przed ciążą spałam na lewym boku i tak mi zostało ale teraz to się w nocy kręcę tyle razy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie jestem w stanie przekrecic, a jak probuje i nawet sie uda, to zaraz wracam na lewy bok, bo dusznosci :)

Moj brzuszek-maluszek Natalko wlasnie solidnym kopniaczkiem podziekowal za komplement :)

My wlasnie chcemy kupic szablony malarskie i jakies moze motylki, albo wrozki, albo cos takiego. Jednak jesli chodzi o kolory to nie mamy pojecia :) moze tak, jak i Ty zrobimy, ze jakis jasny kolor, a na motywy ciemny :) jutro planujemy juz kupic, wiec w sklepie wybierzemy :)

Boze, ale mialam atak glodu :P zjadlam knopersa, trzy nalesniki z dzemem i kubek kawy inki z mlekiem wypilam jezusie. Az balam sie o cukier jaki bedzie po godzinie... ale w normie, po takiej dawce 111 ;) ale wsyd mi, ze tak najadlam sie tego, powinnam zjesc cos wartosciowszego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja osttanio mam apetyt na chipsy, McDonadla, frytki.. i slodycze oj tez.. oczywiscie nie ulegam raczej pokusom ale.. bym sobie zjadla :)

wiecie wczoraj wieczorem sobie popłakałam.. mialam jakies gorsze chwile.. stwierdzialm ze boje sie tego wszytskiego co mnie czeka.. ze tak bardzo tego chcialam a teraz moje zycie przewraca mi sie do gory nogami i nie wiem jak to bedzie.. czy ja w ogole podołam.. gdzie znajde sily..

aa ide sobie zrobic kakao..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina my myślimy nad czymś takim

http://zapodaj.net/f7f19afaf90b8.jpg.html

tylko jasne tło :)

Ewentualnie inny motyw.

Ja bym coś zjadła i mam ochotę na makaron z serem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusiczku kupiłam sobie kapcie pod prysznic do szpitala, nic nigdzie mi nie odpowiadało, takie bleee wszystkie

Kurcze aparat mi wsiąkł, ciekawe która mi maczała w tym palce, obstawiam Were wrrrr

Kiedyś dla dziewczyn miałam taką fiołkowa ścianę a na niej żółte i różowe motyli, waszki w kolorach żółtym , nawet fajnie to wyglądało. Wtedy kupiłam szablon w Obi i wałkiem na suchą już ścianę, proste a fajne. Teraz mają jasno zieloną, bez motywów, za stare są.
    Fototapety, ładne są ale trzeba liczyć że później ściana do cekolowania przed malowaniem, chyba jestem zbyt leniwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 13:49

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako ze my z mezem lubimy artystyczne rzeczy bedziemy sami robic szablon do pomalwania na scianie, juz robilismy napis do kuchni wiec mamy wprawe☺. Ja chce zrobuc dywanik do pokoiku, wpiszcie w google POM POM RUG. Zobacze jak mi wyjdzie. Narazie robie kartke scrapbookingowa na nasza druga rocznice slubu, ktora juz tuz tuz.

binka76 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dywaniki są śliczne.

http://zapodaj.net/26ffe9a1b2acb.jpg.html

Jak już nabierzesz wprawę chętnie zamówię taki:)

Ja niestety nie mam talentu do takich rzeczy ani cierpliwości ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 14:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    wpiszcie w google POM POM RUG.

Fajne i jak patrze wcale nie jest skomplikowane

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale napewno pracochlonne☺ciekawe czy uda sie mi tak to zwiazac zeby te pomponybyky zwartre i zeby noga stawac na niea nie miedzy

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina my myslimy o szablonach - raczej nie chcemy naklejek na sciane wlasnie ze wzgledu na to, ze pozniej przy checi zmiany bedzie wiecej roboty :P a tak to sie tylko zamaluje i tyle :P

Te dywany sa genialne, takie babelkowe :D ja chce taki kurcze :D szkoda, ze jestem totalne beztalencie w tych sprawach :P

Aliatan, wiesz i mi czasem sie placz wlaczy. Ale to hormony. Zdaje mi sie, ze taka placzliwosc, to powszechna jest wsrod ciezarnych. Kakao to i ja bym wypila :)

Kornelia chyba sie do pecherza przytula... eh :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to nie naklejka to ręcznie malowane ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Paulina to nie naklejka to ręcznie malowane ;)
    :O

No to ktos to zrobil mega genialnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    :O

No to ktos to zrobil mega genialnie :)

Dalabym glowe że naklejka/fototapeta - to chyle czoła

natalka0887 napewno pracochlonne

Powiem coś Wam, wczoraj byłam na rynku u takiej pani w pasmanterii, ja kiedyś robiłam gobelinem i muliną obrazki i tak zaczęłyśmy na ten temat rozmawiać, a konkretniej ich sprzedaży. Jak usłyszałam ile biorą za robociznę to mi oczy z orbit wyskoczyły.
    Liczy się wzór + nici+ materiał + i tu pani powiedziała że są tacy co liczą i 5zł za krzyżyk ,ale ona na przykładzie takiego jednego obrazka mówi bez zdzierstwa i krzywdy 0.10gr za krzyżyk. Wyszło że mi na ścianie wisi obraz wart 14tyś + materiał, nie pamiętam ile ale z 300zł na pewno. Kurcze a takich obrazków mam więcej, część leży w piwnicy , bo nie mam gdzie wieszać, bo mi się znudziły.
    Szok - bogata jestem :P

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ