X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synuś waży 1725g :)
    Jest śliczny, już się nie mogę doczekać aż go utule ♡

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek wrote:
    Mój synuś waży 1725g :)
    Jest śliczny, już się nie mogę doczekać aż go utule ♡
    Super ze wszystko dobrze

Zajsonek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy kolejną październikową dzidzie na świecie
    Byle teraz szybko wracała do zdrowia i wracała do domu.

Zajsonek, Misi@ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Zajsonek my tu od tego jestesmy, by sluchac co dobrego u innych :) takze chwal sie ile tylko mozesz :)

Mamy kolejne pazdziernikowe szczescie - Hania juz na swiecie :)
    A jakie październikowe? :-)bo ja nie w temacie :P A nie sierpniowe? :-)

Zajsonek lubi tę wiadomość

• Monika A Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam przekonana, ze najlepiej urodzic miedzy 38 a 42 tyg. Dobrze wiedziec, ze wczesnie y z jest calkiem ok:)

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    A jakie październikowe? :-)bo ja nie w temacie :P A nie sierpniowe? :-)

Kolejna dziewczyna na październikowych urodziła, na świecie jest już Jagódka i Hania z październikowych, a kolejna jest juz w szpitalu i pomalutku rodzi, jeszcze trochę i Patrycja się urodzi :)

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia wrzucila zdjecia Hanusi <3
    Cudowna i silna dziewczyneczka :)
    Az sie poplakalam :)

Ja chce urodzic po 23 wrzesnia. Najlepiej 24 :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Madzia wrzucila zdjecia Hanusi <3
    Cudowna i silna dziewczyneczka :)
    Az sie poplakalam :)

Ja chce urodzić po 23 wrzesnia. Najlepiej 24 :P

Też mam taki plan :)

Hania naprawdę śliczna dziewczynka.
    Coś czuje że mało nas "październikowych" zostanie do października, bo jak już dziewczyny pchają się na świat....
    I tak Magde podziwiam, ale co się nie robi dla swojego dziecka... Tyle czasu w niepewności.

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)
    Kochane gdzie to zdjęcie Hani, bo nie mogę znaleźć :(

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek na facebooku w grupie październikowe szczęścia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja. Wróciłam od lekarki . Młody waży 1300g wiec jak na ten etap duży chłop. Szyjka 3.5cm ale znowu mam brać luteine bo się skróciła i brzuch trochę za twardy. Młody juz jest głową w dół. Oby tak został hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lez lez i odpoczywaj
    Moja na tym etapie fikala raz góra, raz dół :) i teraz mam nadzieje została na dole, ale raczej po ruchach tak sądze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalko super waga i szyjka dluga :) dbaj o siebie i odpoczywaj. Ja jestem od 20 tc na luteinie i obym wytrwala jeszcze te 3 tyg ;P

Cos te pazdziernikowe dzieciaczki sie pchaja juz na swiat. To co sie dzieje na fejsie to masakra jakas. Dziewczynki lezymy i odpoczywamy!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm ja luteine brałam od początku ciąży do 24 tyg.. szyjka wtedy miała 5 cm o lekarka kazała odstawić ale chyba niesłusznie no bo się skróciła 1.5 cm.. także wracam do luteiny..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie byłam na FB i czytałam, bosz, jakaś masakra, co któreś to spieszy się, ten 3 trymestr nam nie służy, czy to te upały dały się we znaki? Bo co innego.

Mnie tak boli spojenie, krocze że aż boje się co mi powie lekarz 1.09 i co chwila mam skurcze z takimi bólami jak przy miesiączce, nie pamiętam żebym je miała przy poprzednich ciążach.

Natalka oszczędzaj się i niech maluszki nam rosną zdrowo

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka prosze oszczedzaj sie. Jak masz skurcze, to moze wez nospe i magnez? Nie ma co kusic losu na tym etapie.
    Ja jak leze to jest ok - brzuch mi sie twardy robi tylko raz na jakis czas. Ale jak chodze, to juz jest problem i generalnie staram sie lezec duzo. Boje sie po prostu. A juz nie da sie zwiekszyc mi dawek lekow, jakos musze dotrwac. Do 16 wrzesnia chociaz, bedzie to 36+0 tc.

Natalka to normalne, ze im starsza ciaza, tym szyjka sie robi krotsza. Ale jak nastepuje duze skrocenie, to faktycznie moze byc niebezpiecznie. Ja ze skracajaca sie szyjka trwam dzieki nospe,luteinie i magnezie. I tez odpoczywaj jak najwiecej.

Trzymam kciuki za te nasze szyjki - oby byly twarde, zamkniete i ich dlugosc byla w normie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16 września to u mnie 38tc - ciąza donoszona
    Jak na razie staram sie oszczędzać ,ale ja z tych co mają nadruchliwość, jak leże to wariuje :P
    Upiekłam biszkopt, zamówiłam serniczki, Jutro gości mam, nie poleżę.

Tak po zdjęciu patrze , muszę ogarnąć kable :P
    Zostały do kupienia drobnostki, troszkę do pielęgnacji i będzie wszystko

No i jak maszyne ogarne to chce oslonke taką dookoła łóżeczka i przybornik uszyć :)
    2jbnpmh.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2015, 22:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka piekne lozeczko :)
    U mnie 16 wrzesnia jest 36+0, czyli 37 tc.
    Powiedzialam mezowi ze rodzimy przy kolejnej pelni ksiezyca haha :p 28 wrzesnia :P tego sie trzymam :D

Ja tez zawsze w biegu... w przerwach miedzy zajeciami szybko do dzieci na korki, jedzenie tez na szybko zawsze, pozniej znow na zajecia, po zajeciach zakupy, obiado-kolacja, eh. Jeszcze o 20, czy 21 aerobik ;p skad ja mialam sily tyle? :p nie wiem ;p wychodzilam z domu o 7, a wracalam o 22;) i tak przez prawie 5 lat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina i najlepsze jest to że nie pamięta się tego zmęczenia a raczej satysfakcje, niestety ciąza weryfikuje czasem plany na maksa, a dziecko uczy pokory i organizacji czasu pracy

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to znaczy,ze te październikowe dzieciaczki,to wczesniaczki,tak? :-)
    Ja to bym chciała tak 25-30 wrzesień urodzić...oj bardzo bym chciała...

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ