Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • justi441 Debiutantka

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny ale wam zazdroszczę, ja dopiero zaczynam 26 tydzień, już nie mogę się doczekać. Zaczynamy urządzać pokój dla naszego synka. Na początek szafa i łóżeczko.
    pozdrawiam

0d1yrjjg2jkpt7hc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    A to znaczy,ze te październikowe dzieciaczki,to wczesniaczki,tak? :-)
    Ja to bym chciała tak 25-30 wrzesień urodzić...oj bardzo bym chciała...

Tak Dorotka wcześniaki.I na to wychodzi że za tydzień będzie kolejny.

Gości przeżyłam, nawet było fajnie, zrobiłam wczoraj biszkopta, kurcze słabo nasączyłam, na to sernika na zimno owoce i galaretka, taki torcik letni, było smaczne, poszedł cały (zostawili mi 2wa kawałki)

dddodiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Jak Wasza noc? Moja nieprzespana... wstawalam 6 razy na siku :/ Kornelia chyba przez pelnie nie dawala mi zyc, takie kopy dostawalam, ze masakra. Dzis cale szczescie juz nie tlucze az tak.

Sabinka, a nienawidze nasaczanych biszkoptow :D moja mama jak robi jakies, to 1/3 jest zawsze nienasaczana :D ja takie suche lubie :D
    Sernikow nie lubie, nie lubie tez rodzynek w ciescie :P nie lubie ciast,ktore maja jakies dziwne kolory mas (rozowe, zielone, czy fioletowe - nie zjem).

Ale mam jeszcze kilka takich dziwactw jedzeniowych :P
    A Wy macie jakies? :D ciekawa jestem? :D

Caramel jak przeprowadzka kochana??

Justi jak idzie urzadzanie pokoiku? Pochwal sie zdjeciami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ojć to miałam turkusową galaretkę :P (wieloowocowa), ale rodzynek w cieście też nie lubię.

He he , wczoraj na imieninkach dostałam 6 ręczników - he he he 2 od mojej mamy i 4 od teściowej, żeby jeszcze zgadały się - ech, żeby jeszcze w moich kolorach i żebym je potrzebowała - ech
    Jednak podziękowałam ślicznie i tyle.
    Wpadła też jakaś kaska i kupie sobie książki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2015, 11:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na spotkaniu z położną,która mówiła,ze dobrze jest się duzo ruszać w ciazy-wtedy łatwiejszy jest poród:-) i ze bardzo dobrze,ze nie poszłam do szkoły rodzenia,bo robią tam wode z mózgu :-)uff-czyli dobra decyzja:-) i...ze mam nie czytać Internetu,bo same pierdoly tam piszą :-) same pierdoly :-)
    Mysle nad zakupem monitora oddechu. Co o tym myślicie? Ja nawet nie czytam tych bzdur co wypisuja w necie,tylko tak pomyślałam,ze wolałabym wydać te 4-5stow i miec spokój -nie stać nad małą 24h,tylko w razie jakby miała bezdech,to wlaczy sie alarm i juz jestem...
    Mysle,ze byłabym znacznie spokojniejsza,a Wy?

green lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na kilku spotkaniach w sr, ale nie czuje, zeby mi mozg ktos wypral. Szczegolnie, ze te zajecia prowadzi wlasnie polozna.

W kazdym razie zrezygnowalam z sr na rzecz indywidualnych spotkan z polozna ze szpitala gdzie chce rodzic. Prywatnie, to prywatnie, ale wiecie jaka jest roznica?? Przede wszystkim wyposazenie sali, komfortowe fotele, a nie materac i oparta o sciane siedzialam, no masakra :P

Ja monitor oddechu bede miala na pewno. Jakos bede wtedy spokojniejsza. Takze Dorotka jak najbardziej kupuj, bo to nie zaszkodzi, a moze pomoc :)
    mi miala zalatwic bratowa meza ten czuwak, ale cos sie nie odzywa i chyba bede kupowac nowy.

W piatek zrobilam zamowienie na gemini za 350 zl.. a cholera niby tylko kilku rzeczy brakowalo:/ a tu grosz do grosza i sie zbiera.

dddodiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie spotkania z położną,to tak :-) jestem za :-) ale tylko wlasnie takie-prywatnie :-)
    O Matko jak strasznie nisko czuje jak się rozpycha-masakra! Jeszcze nigdy tak nisko nie czułam! No normalnie jakby byla juz na samym dole...!
    A to kupię :-) Nie ma chyba co sie zastanawiać..szkoda tylko,ze to takie drogie,ale cenniejsze jest zycie dziecka.Nie ma co. A potem nie daj Bóg będę zalowac,ze nie kupiliśmy.

green lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak przyszlo 15 dziewczyn, to zaraz w sali duszno, goraco, a jeszcze jak mialysmy cwiczenia na pilkach, to normalnie cieklo ze mnie :/ takze darowalam sobie, pozniej i tak dostalam ponownie nakaz oszczedzania sie, wiec zrezygnowalismy.

Tez nisko czuje ruchy. Czasem mam wrazenie, ze Kornelcia pcha mi paluchy w szyjke ;P
    Dorotka no to juz ten etap, ze beda dzieciaczki na samym dole, beda napierac juz na szyjke. A szyjka z kazdym tyg bedzie krotsza. Mi pani dr mowila, ze szyjka musi stopniowo sie skracac, byle nie za szybko, bo inaczej, to dzidzie mialy by ciezko z wyjsciem na swiat.
    Pewnie, ze lepiej wydac raz 300-400 zl niz pozniej plakac cale zycie, ze nie dopilnowalo sie dzieciatka. My jeszcze bedziemy mieli taka poduszke-klin, ponoc tez jest pomocna wlasnie ba poczatku :) ale nie wiem jak to wyglada nawet, bratowa ma mi podrzucic dopiero :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o klin i monitor oddechu , własnie we wrześniowym Twoje Dziecko jest na ten temat artykół.
    Monitor oddechu jak ma uspokoić rodziców, OK, ale trzeba wiedzieć że potrafi alarmować bez powodu. Dzieci narażone na bezdech to te gdzie rodzie palą, wcześniaki, dzieci u których doszło do zaburzeń oddychania po porodzie. Sprzyja także duza temperatura w sypialni i poduszka pod głowa.

O klinie też było, że dziecko powinno spać plasko, a tylko jeśli ma tendencje do ulewania to wkłada się klin ( mozna pod nogi łóżeczka książkę, deseczkę...)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosz... jaki mam dziś wisielczy nastrój :(, najlepiej jakby nikt z domowników do mnie nie odzywał się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klin to fantastyczna poduszeczka-płaska i w sam raz dla noworodka :-)
    My kupili m kołderkę z podusia-bardzo płaską...
    A i kupiłam takie zabezpieczenia do kołderki -co sie mocuje do łóżeczka,żeby kołdra nie fruwała -fajna rzecz.

Monitor oddechu -a niech i alarmuje fałszywie -mysle,ze lepiej wybudzić o kilka razy niepotrzebnie.. Nie no będę o wiele spokojniejsza.. Inaczej psychicznie (i fizycznie) nie wytrwam...

Ja to normalnie czuje dzisiaj jakby juz rączki byly na zewnątrz...i jakies kłucia mam takie konkretne-pewno cos tam pracuje...
    Acha dziewczyny...niech będzie juz ten termin,bo naprawde...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    Szybki wpis jesteśmy w trakcie przeprowadzki jak już się ogarnę nadrobie zaległości na forum.
    Trzymajcie się :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co? Można wypożyczyć monitor oddechu np na allegro widziałam...Ze np na pól roku można by wypożyczyć i wtedy jest oszczędność o połowę ceny...sama nie wiem...

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jutro sa moje urodziny i nasza druga rocznica i wczoraj z tej okazji maz zorganizowal na dzialce przyjecie niespodzianke. Bylu wszyscy od strony meza i moi rodzice i siostra przyjechali. Az sie poplakalam ze wzruszenia. Dostalam piekny zloty lancuszek z zawieszka i pudelko drewniane z pieknym wypalonym rysunkiem i napisem "365 powodow dla ktorych cie kocham" w srodku 365 serduszek z wypisanymi powodami za ktore mnie kocha. Nie przeczytalam jeszcze polowy a wzruszylam sie chtba ze 4 razy. Stwierdzilam ze malzenstwo to piekna sprawa.
    Oprocz tego wypadla mi plomba bo jadlam krowke ciagutke i jutro lece na 7 do dentysty

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Natalka kochany ten Twoj maz:) i jaki romantyk :)
    Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, zdroweczka przede wszystkim dla Ciebie i malenstwa :) szczescia :)

Sabina mam nadzieje, ze dzis juz bedziesz miala lepszy humor ;)

Karolina w koncu na swoim ;) czekamy na wiesci :D

Dorota to juz Twoja decyzja, czy wypozyczacie, czy kupujecie. Roznica bedzie tylko w cenie :) no i dowiedz sie na jaki maksymalnie czas wypozyczaja itp itd :)

Boze, Was tez tak biodra bola? No spac nie moge :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, biodra nie, ale łydki choć już nie mam tak często skurczy to rano jakby w nich siedziało 2kg kamieni.

Zobaczymy co będzie z humorem, zmienny jak nie wiem co.

Dziś robiłam badania : morfologie i TSH FT4, ciekawe jak wyniki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a w Pozanniu znowu 35 stopni.. nie ruszam sie z domu do czasu oziebienia..

na weekend bylam w Ostrowie wlkp u tesciowej, w sumie milo bylo..
    a dzis pospalam do 11.30.. ale potrzebowalam tego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem podłamana.. dzwonilam wlasnie na mikrobiologie bo oddalam znowu osttanio wymaz z szyjki macicy- kontrolnie po ostatnim badaniu jak mialam ta uroplasme i lyknelam 48 tabletek antybiotyku.. i wiecie co? znowu mam jakoms bakterie :( i musze dzis jechac odebrac wynik i znowu do lekarki jutro..

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka daj znac, jak te wyniki.

Natalka, spokojnie, na pewno dostaniesz leki i wyleczysz ta infekcje. Daj znac co lekarz powie.

Jezu ale goraco.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie strasznie dzisiaj boli krzyż -Was tez tak boli? Zwykle bolał mnie w nocy,a dzisiaj normalnie caly dzień...do tego mam biegunkę...nic nie przytyłam od dwóch tygodni...Moze umieram...Normalnie nie wyrobie z tym krzyżem...Robie kocie grzbiety,rozciągam sie,ale za przeproszeniem ch.. mi to pomaga...

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ