plotki...plotki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDuża już dziewczynka z Dagmarki, ja mam we czwartek wizytę więc zobaczę co u mojego małego słychać
Dorota też o tym myślałam nie chciałabym się zesr.. jak moja koleżanka podczas pierwszego porodu masakra jakaś... Magdalenadddodiii, ailatan lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySabinka duża silna dziewczyna fajnie
Dorota a gdzie przeczytalas takie ciekawe info? Ja nigdzie nie moge znalezc informacji na ten temat..
a ja powiem Wam uleglam pokusie zjadlam pol paczki chipsow lays prosto z pieca normlanie taka mnie ochota naszla na cos ostrego i slonego- wiem ze sama chemia ale jak bede karmic to juz w ogole takie cos odpanie wiec.. teraz mozecie dac mi klapsa -
nick nieaktualnyA ja snikersa bym zjadla
Justi, ja tez niby mam cukrzyce, ale moge jesc wszystko bo mierze glukometrem i od 6 tygodni tylko kilka razy przekroczylam 120 po posilku i to wlasciwie nawet nie, bo pani dr mowila, ze do 140 moge miec.
A Tobie jak pomiary wychodza? -
nick nieaktualnyWczoraj w ekspresie reporterów był reportaż o tym dokumencie moje 600g szczęścia siedziałam i łzy same mi leciały takie małe kochane istotki bodajże od 14 września na dwójce ma lecieć.
Ja już się nie mogę doczekać aż utule swojego brzdaca ale czas szybko zleci:-)
Ponoć upały już się skończyły uff co za ulga. -
nick nieaktualnyJa dziś zawiozłam zwolnienie i podeszłam do kadrowej i dobrze zrobiłam
Dostałam 150zl na dziewczyny na wyprawkę szkolną
Ogólnie jestem po zakupach i zaraz sobie będę odpoczywać
Kurna chata, szok Dostałam wezwanie na komisariat, tyle że dowiedziałam się że chodzi o mojego ginekologa. zostaje pytanie którego (NFZ czy prywatny) i o co chodzi.
Wezwanie na 23.09, oni są chyba nienormalni jak tam pójdę w 39tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:18
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZadzwoniłam na komisariat i powiedziałam że niestety słabo to widzę żebym tam była a po drugie jestem na zwolnieniu lekarskim.
Ktoś ma do mnie zadzwonić i przyjechać Powiedziałam że to jest lepsze rozwiązanie i na nie zgodzę się i że mile bym widziała komendanta M.Rusaka, hehe to mój kolega z podstawowej ławki
Ja ostatnio zajadam się serkiem homo + borówki i malinki - pychotka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 13:33
-
nick nieaktualnyhehe Sabinka komisariat mozna olac gorzej z sadem tylko ciekawe o co chodzi..
a ja siedze, slucham muzyki powaznej bo moj maly doslownie kopie mnie pod zebrem i pisze prace mgr bo mam zamiar jeszcze w pazdzierniku sie obrnoc, a troche zostalo mi do skonczenia ale chce miec juz to za soba.. mam nadzieje zdrowie pozwoli.. i ze jak pojde tam z wielkim brzuchem to nie beda mnie pilowac -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wlasnie wrocilam z polowkowego. Lekarz potwierdzil po raz 3 ze bedzie chlopczyk, wazy 420g. Jest glowka na dol, szyjka ma 37,8mm a lozysko poszlo do gory. Wszystko bylo by super, ale w prawej nerce dzidzius ma poszerzone ukm. Wynosi 5,6 albo 5,9mm dwa razy mierzyl i takie wartosci wyszly. Norma jest do 5mm. Ponoc u chlopcow czesciej sa powieszone ukmy i mam za 2 tyg isc na kontrol czy sie nie poszerzaja. Ponoc moga sie zmniejszyc jeszcze w lonie matki, albo zaraz po urodzeniu. A i tak sie martwie. Moze ktos mial taki przypadek?
-
green wrote:A ja snikersa bym zjadla
Justi, ja tez niby mam cukrzyce, ale moge jesc wszystko bo mierze glukometrem i od 6 tygodni tylko kilka razy przekroczylam 120 po posilku i to wlasciwie nawet nie, bo pani dr mowila, ze do 140 moge miec.
A Tobie jak pomiary wychodza?
Green nie mam glukometru. Glukoza nadczo wyszła mi bardzo dobrze, natomiast po wypiciu glukozy wyszło mi 144 i 145, mój lekarz mówi że teraz zmieniły się normy i narazie zaleca mi tylko dietę, więc się ograniczam bo o glukometrze nic nie wspominał może się upomnieć..?
-
nick nieaktualnyjusti441 wrote:Green nie mam glukometru. Glukoza nadczo wyszła mi bardzo dobrze, natomiast po wypiciu glukozy wyszło mi 144 i 145, mój lekarz mówi że teraz zmieniły się normy i narazie zaleca mi tylko dietę, więc się ograniczam bo o glukometrze nic nie wspominał może się upomnieć..?
-
nick nieaktualnyNatalia ja tez mialam tak dziwnie podobne wyniki: 155 i 158. Tez mnie to zastanawialo, bo generalnie albo powinien byc duzy skok po 2h albo duzy spadek. Wydaje mi sie, ze tak do 5 jednostek jest granica bledu. A niemozliwe by cukier na takim poziomie sie utrzymywal, bo to za duza dawka cukru. No ale. Ja sie nie znam w sumie.
Justi, wiesz... z dieta to jest tak, ze kazdy organizm jest inny. U mnie nastapi skok cukru po np dzemie truskawkowym, a po porzeczkowym juz nie.
Cukier 1h po chlebie dla cukrzykow: okolo 115
Cukier 1h po bialej bulce z makiem: okolo 100
Na kanapkach bylo to samo, stad wiem, ze chleb mi tak wplywa na cukier.
Np mleko na sniadanie - cukier 120 murowany po 1h, po 2h spada do 80.
Za to na drugie sniadanie moge zjesc melko z nesquikami, a cukier po 1h bedzie 90.
Jak dla mnie, to bez glukometru nie ma sensu zadna dieta cukrzycowa. Bo idziesz troche na slepo. Nie wiesz jakie masz cukry i skad wiesz, ze nie skoczy np po okreslonym pieczywie? Ja bym poszla na Twoim miejscu do diabetologa. On da glukometr, recepte na paski, powie Ci co i jak
normy obecnie wynosza cos okolo 155 po 2h. A bylo do 140. No i to sa tylko normy.. dla kazdego czlowieka, w kazdym wieku, kazdej plci, kazdej wagi. A wiadomo- kazdy organizm dziala inaczej. Dlatego ja tam sie ciesze, ze mam glukometr - przynajmniej jestem na 100% pewna, ze nie funduje malej skokow cukru. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Dziś muszę podejść do mojej dentystki , coś mi się dzieje z dwójka, pobolewa choć nic szczególnie nie widzę
Kurcze nie wyobrażam się w fotelu z tym brzuchem, bo leczenia to ja sie nie boje, nie przy mojej pani doktor. I znów pójdzie troszkę kasy poza funduszem..., a moze mnie weźmie jako z bólem na NFZ - potrafi robić takie numery
Stwierdzam ponad to, że jak moje dziecko przejdzie gimnazjum to idzie na cukiernika
Skubanej tak ładnie wychodzą wypieki i inne takie tam. Wczoraj robiła gofry, tylko potrzebowała małej pomocy bo pierwszy raz robiła ciasto na gofry - 12 lat ma. Każdemu podała wg życzenia : cukier puder, dżem itp.Potrafi też sama ciastka zrobić. Tylko muszę powiedzieć jej co i jak z piekarnikiem, bo zmieniliśmy i ten teraz troszkę wyczucia potrzebuje.
Jednak nadal pyskata z niej bestia i dziś rano znów doszło do awantury o to co ma robić, a i tak czeka ją bura: nie wzięła okularów i tabletki na koncentracje.
green lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygreen wrote:Natalia ja tez mialam tak dziwnie podobne wyniki: 155 i 158. Tez mnie to zastanawialo, bo generalnie albo powinien byc duzy skok po 2h albo duzy spadek. Wydaje mi sie, ze tak do 5 jednostek jest granica bledu. A niemozliwe by cukier na takim poziomie sie utrzymywal, bo to za duza dawka cukru. No ale. Ja sie nie znam w sumie.
Justi, wiesz... z dieta to jest tak, ze kazdy organizm jest inny. U mnie nastapi skok cukru po np dzemie truskawkowym, a po porzeczkowym juz nie.
Cukier 1h po chlebie dla cukrzykow: okolo 115
Cukier 1h po bialej bulce z makiem: okolo 100
Na kanapkach bylo to samo, stad wiem, ze chleb mi tak wplywa na cukier.
Np mleko na sniadanie - cukier 120 murowany po 1h, po 2h spada do 80.
Za to na drugie sniadanie moge zjesc melko z nesquikami, a cukier po 1h bedzie 90.
Jak dla mnie, to bez glukometru nie ma sensu zadna dieta cukrzycowa. Bo idziesz troche na slepo. Nie wiesz jakie masz cukry i skad wiesz, ze nie skoczy np po okreslonym pieczywie? Ja bym poszla na Twoim miejscu do diabetologa. On da glukometr, recepte na paski, powie Ci co i jak
normy obecnie wynosza cos okolo 155 po 2h. A bylo do 140. No i to sa tylko normy.. dla kazdego czlowieka, w kazdym wieku, kazdej plci, kazdej wagi. A wiadomo- kazdy organizm dziala inaczej. Dlatego ja tam sie ciesze, ze mam glukometr - przynajmniej jestem na 100% pewna, ze nie funduje malej skokow cukru. -
nick nieaktualnyNatalia, teraz niby to cukrzyce diagnozuje sie, gdy 1h lub 2h po cukier jest powyzej 140 - sa to normy dla ciezarnych i tak lekarze sie musza tego trzymac no te nowe normy sa lagodniejsze, po 2h do 155. Ale gdy choc jeden wynik jest wyzszy lub graniczny - cukrzyca. Diabetolodzy wola dmuchac na zimne raczej i dlatego tak.
Tez nie moglam sie z tym pogodzic, no ale mierze i jest ok. Glukometr daje takie poczucie bezpieczenstwa - mi przynajmniej. No i ja badalam krzywa cukrowa bardzo pozno, bo w 28t3d - a czym starsza ciaza, tym lozysko wydziela wiecej hormonow i tym gorzej radzi sobie trzustka.
A witaminy lykam systematycznie, bo przez 8 tygodni moja mala miala duzo mniejszy brzuszek niz wskazywal tydzien ciazy. Ale nadgonila cale szczescie.
Natalia a Tobie co powiedzial diabetolog, ze nie musisz mierzyc glukometrem? Jak sie odniosl do tego wyniku po 1h? Bo chyba wysoki jest.
-
nick nieaktualnygreen wrote:Natalia, teraz niby to cukrzyce diagnozuje sie, gdy 1h lub 2h po cukier jest powyzej 140 - sa to normy dla ciezarnych i tak lekarze sie musza tego trzymac no te nowe normy sa lagodniejsze, po 2h do 155. Ale gdy choc jeden wynik jest wyzszy lub graniczny - cukrzyca. Diabetolodzy wola dmuchac na zimne raczej i dlatego tak.
Tez nie moglam sie z tym pogodzic, no ale mierze i jest ok. Glukometr daje takie poczucie bezpieczenstwa - mi przynajmniej. No i ja badalam krzywa cukrowa bardzo pozno, bo w 28t3d - a czym starsza ciaza, tym lozysko wydziela wiecej hormonow i tym gorzej radzi sobie trzustka.
A witaminy lykam systematycznie, bo przez 8 tygodni moja mala miala duzo mniejszy brzuszek niz wskazywal tydzien ciazy. Ale nadgonila cale szczescie.
Natalia a Tobie co powiedzial diabetolog, ze nie musisz mierzyc glukometrem? Jak sie odniosl do tego wyniku po 1h? Bo chyba wysoki jest.