X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to moze byc. Rano jak sie ubieralam poczulam ze cos mi kapnelo na stope. Dotknelam miejsc intymnych i z pochwy wyleciala mi jeszcze jedna kropla mleczno bialej wydzieliny. Wytarlam sie umylam i teraz juz od kilku godzin mam sucho. Co to moglo by? Ja zawsze mialam sporo wydzieliny przed ciaza, teraz jest raz mniej raz wiecej, ale zeby tak kapnelo? Wczoraj bylam u gina mowil ze wszystko jest super, ze mam byc ostrozna z racji tego ze jestem w ciazy ale nie musze lezec bo szyjka zamknieta twarda, lozysko sie podnioslo, a tu nagle rakie cvos???

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Dziewczyny co to moze byc. Rano jak sie ubieralam poczulam ze cos mi kapnelo na stope. Dotknelam miejsc intymnych i z pochwy wyleciala mi jeszcze jedna kropla mleczno bialej wydzieliny. Wytarlam sie umylam i teraz juz od kilku godzin mam sucho. Co to moglo by? Ja zawsze mialam sporo wydzieliny przed ciaza, teraz jest raz mniej raz wiecej, ale zeby tak kapnelo? Wczoraj bylam u gina mowil ze wszystko jest super, ze mam byc ostrozna z racji tego ze jestem w ciazy ale nie musze lezec bo szyjka zamknieta twarda, lozysko sie podnioslo, a tu nagle rakie cvos???
    hehe takiej wydzieliny to ja mam duzo :) i ciagle wymieniam wkladki, w ciazy to norma- spokojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Natalia, teraz niby to cukrzyce diagnozuje sie, gdy 1h lub 2h po cukier jest powyzej 140 - sa to normy dla ciezarnych i tak lekarze sie musza tego trzymac :/ no te nowe normy sa lagodniejsze, po 2h do 155. Ale gdy choc jeden wynik jest wyzszy lub graniczny - cukrzyca. Diabetolodzy wola dmuchac na zimne raczej i dlatego tak.

Tez nie moglam sie z tym pogodzic, no ale mierze i jest ok. Glukometr daje takie poczucie bezpieczenstwa - mi przynajmniej. No i ja badalam krzywa cukrowa bardzo pozno, bo w 28t3d - a czym starsza ciaza, tym lozysko wydziela wiecej hormonow i tym gorzej radzi sobie trzustka.

A witaminy lykam systematycznie, bo przez 8 tygodni moja mala miala duzo mniejszy brzuszek niz wskazywal tydzien ciazy. Ale nadgonila cale szczescie.

Natalia a Tobie co powiedzial diabetolog, ze nie musisz mierzyc glukometrem? Jak sie odniosl do tego wyniku po 1h? Bo chyba wysoki jest.
    https://portal.abczdrowie.pl/pytania/jakie-sa-normy-prawidlowych-wynikow-krzywej-cukrowej pierwsza lepsza strona z neta :) tutaj nawet mowia ze cukrzyca powyzej 199 po 2 h..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo... no to ja juz nic nie rozumiem :)
    Normy mialam wypisane pod wynikami badania, wiec dlatego napisalam, ze do 140 po glukozie moze byc, ale teraz sa jakies nowe normy podobno. Hm.
    W kazdym razie w watku "cukrzyca ciazowa" dziewczyny z takimi wynikami, nawet z jedym przekroczeniem mialy diagnozowana cukrzyce.

Ja na czczo mialam niski wynik ;) 77 tylko ;)

No stresowac sie nie ma co - skoro lekarz uznal, ze wyniki masz ok - to sa ok :) moja pani gin i diabetolog tez uznaly, ze moja cukrzyca jest "urojona", bo zle sie do badania naszykowalam, co potwierdzaja teraz moje wyniki na glukometrze.

W sobote ide skonsultowac to jeszcze z jednym diabetologiem i zapytam go dokladnie o te wyniki krzywej no i jak to jest z tym, ciekawe co powie.

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    hehe takiej wydzieliny to ja mam duzo :) i ciagle wymieniam wkladki, w ciazy to norma- spokojnie :)

Ja tez nosze ciagle wkladki, zmieniam raptem 2 razy dziennie. Ale nigdy sie nie spotkalam zeby mi w taki sposob wylecialy. Balam ze ze to wody plodowe

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Ja tez nosze ciagle wkladki, zmieniam raptem 2 razy dziennie. Ale nigdy sie nie spotkalam zeby mi w taki sposob wylecialy. Balam ze ze to wody plodowe
    hmm to by lecialo troche wiecej mysle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Ooo... no to ja juz nic nie rozumiem :)
    Normy mialam wypisane pod wynikami badania, wiec dlatego napisalam, ze do 140 po glukozie moze byc, ale teraz sa jakies nowe normy podobno. Hm.
    W kazdym razie w watku "cukrzyca ciazowa" dziewczyny z takimi wynikami, nawet z jedym przekroczeniem mialy diagnozowana cukrzyce.

Ja na czczo mialam niski wynik ;) 77 tylko ;)

No stresowac sie nie ma co - skoro lekarz uznal, ze wyniki masz ok - to sa ok :) moja pani gin i diabetolog tez uznaly, ze moja cukrzyca jest "urojona", bo zle sie do badania naszykowalam, co potwierdzaja teraz moje wyniki na glukometrze.

W sobote ide skonsultowac to jeszcze z jednym diabetologiem i zapytam go dokladnie o te wyniki krzywej no i jak to jest z tym, ciekawe co powie.
    No tak, ale tak jak mowie.. po 2 h bierze sie wyniki pod uwage.. i jak sie ma to powyzej mysle ze 150 to jest stan przedcukrzycowy a nie zadna cukrzyca.. ludzie pisza rozne rzeczy, czasem sami nie wiedza co :P trzeba sie tez wsluchac w swoj organizm a nie tepa patrzec na wyniki :) nasz organizm to nie zadna maszyna - o 141 nie dziala a 140 dziala.. no zes takie pogady ludzie mieli w XIX wieku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia w ciazy podobno nie ma "nieprawidlowej toleralncji glukozy", tylko od razu rozpoznaje sie cukrzyce. Zajrzyj na watek do cukrzycowych mam w 'problemy i komplikacje' - tez mnie to dziwi, ale co zrobisz...

A takiej wydzieliny to i ja mam duzo ;p jeszcze przy luteinie, to jest cala masa :) nie martw sie :)

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, troche sie uspokoilam.
    Od wczoraj mam taki wisielczy humor ze siedze i placze, a jak zaczne nie moge skonczyc. Najchetniej bym wziela cos na nerwy i poszla spac. Nic jakos przetrzymam. Poleze z godzine i pojde robic zupe dyniowa

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Natalia w ciazy podobno nie ma "nieprawidlowej toleralncji glukozy", tylko od razu rozpoznaje sie cukrzyce. Zajrzyj na watek do cukrzycowych mam w 'problemy i komplikacje' - tez mnie to dziwi, ale co zrobisz...

A takiej wydzieliny to i ja mam duzo ;p jeszcze przy luteinie, to jest cala masa :) nie martw sie :)
    Hm no tak jak powiedzialam :) ja sie nie przejmuje :) i napewno cukrzycy nie mam :) swoja droga w moim laoratorium po 1 h zrobili mi badanie na moje zadanie, normlanie robia tylko p 2 h :) aa jak to mowia mniej wiesz sluzej zyjesz:)

a co do luteiny to tez znowu biore i tez mam duuuzo wydziliny, ciagle mokro..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://cukrzyca.mp.pl/cukrzyca/inne/show.html?id=66438 tu artykul o cukrzycy ciazowej :) wyraznie pisza po 1h nie moze przekroczyc 180 po 2 h 140 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Od wczoraj mam taki wisielczy humor ze siedze i placze, a jak zaczne nie moge skonczyc. Najchetniej bym wziela cos na nerwy i poszla spac. Nic jakos przetrzymam. Poleze z godzine i pojde robic zupe dyniowa
    heh spoko, ja tez mam nerwa czasem :0 ogolnie najchetniej napilabym sie winka i poszla na miasto z kumpelami :P Marzenie... :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    http://cukrzyca.mp.pl/cukrzyca/inne/show.html?id=66438 tu artykul o cukrzycy ciazowej :) wyraznie pisza po 1h nie moze przekroczyc 180 po 2 h 140 :)

Teraz wlasnie ponoc jest po 2h do 155 :P

wiesz... to tak jak np z TSH. Lekarze zapisuja leki jak kobieta ma 2,6, a jak juz ktos ma 3,5 to juz ciezka niedoczynnosc... co jest glupota :p ja mam okolo 3 i tez ufam lekarzom, ze to dobry wynik :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Spoko-mi tez w jakimś momencie po nogach poleciało :-) Teraz juz mam mniej-to normalne-tak ma wlasnie byc:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Hormony:-) to tez normalne:-) Będziesz płakać z byle powodu :-) Nie przejmuj sie tym-wszystkie przez to przechodzimy:-) urodzimy i czeka nas tylko radocha:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do upławów, ech mam takie że co 2-3h wkładkę mogę wymieniać ,a na badaniach czysto, lekarz mi powiedział taka uroda i hormony.
    Co do krzywej nie wypowiadam się , ja po godzinie miałam 139, tyle powiedziano mi że jest na granicy ale bez paniki i w ciąży może być, ogólnemu jak pokazałam to tylko powiedział, skontrolujemy po ciąży.
    Co do TSH ja mam ponad 2 na leku, tylko że ja go łykam w niezmiennej dawce od 6lat!
    Endokrynolog nie ma zastrzeżeń i nie każe schodzić do okolic "1" jak czytam niektórzy ginekolodzy chcą.
    Teraz robiłam badania i następne kazał mi zrobić po połogu, jak organizm wróci do "normy", wtedy też zapisuje się na wizytę, no ale ja mam endokrynologa do końca życia, musze z nim przyjaźnić się.

Byłam u dentystki, zrobiła przegląd, powiedziała że 0 ubytków, a to co mnie boli to zrobiła mi się brodawka/afta, która pękła i wywołała stan zapalny. Kazała mi to smarować maścią (zapisała) i pokazać się po połogu ,albo jak ogarnę się w nowym roku, bo myśli że do tej pory jak nic nie wyszło to i nie wyjdzie. Tak na przegląd.
    Cieszę się że zęby trzymają się, Dagmara wapna nie podbiera więcej niż jej daje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS Dziś albo jutro jadę po wózek :)))

i od wczoraj mam mega zgage :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 15:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wyszłam od jednego gina mały waży 2235 g wszystkie parametry bardzo dobre tak powiedział lekarz :-)
    Zaraz lecę do swojego :-)
    Mam jakiś problem z internetem właśnie łapie darmowe WiFi chwilowo :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    binka76 wrote:
    Co do upławów, ech mam takie że co 2-3h wkładkę mogę wymieniać ,a na badaniach czysto, lekarz mi powiedział taka uroda i hormony.
    Co do krzywej nie wypowiadam się , ja po godzinie miałam 139, tyle powiedziano mi że jest na granicy ale bez paniki i w ciąży może być, ogólnemu jak pokazałam to tylko powiedział, skontrolujemy po ciąży.
    Co do TSH ja mam ponad 2 na leku, tylko że ja go łykam w niezmiennej dawce od 6lat!
    Endokrynolog nie ma zastrzeżeń i nie każe schodzić do okolic "1" jak czytam niektórzy ginekolodzy chcą.
    Teraz robiłam badania i następne kazał mi zrobić po połogu, jak organizm wróci do "normy", wtedy też zapisuje się na wizytę, no ale ja mam endokrynologa do końca życia, musze z nim przyjaźnić się.

Byłam u dentystki, zrobiła przegląd, powiedziała że 0 ubytków, a to co mnie boli to zrobiła mi się brodawka/afta, która pękła i wywołała stan zapalny. Kazała mi to smarować maścią (zapisała) i pokazać się po połogu ,albo jak ogarnę się w nowym roku, bo myśli że do tej pory jak nic nie wyszło to i nie wyjdzie. Tak na przegląd.
    Cieszę się że zęby trzymają się, Dagmara wapna nie podbiera więcej niż jej daje :)
    Hm to dziwne bo wszystkie normy jakie udało mi się znaleźć w necie nie mówią ze po godzinie nie więcej niż 180.. a po dwóch te 140. Chyba ze piłas 50 gram glukozy a nie 75g bo czasem kobieta w ciąży zaleca się mniejszą dawkę. Co do Tsh ja mam znowu zalecenie by być w okolicy 1 bo podobno ma mieć to wpływ na przebieg ciąży i układ hormonalny dziecka jaki? Nie powiem.. taka info przekazała mi moja lekarka na moje zdziwienie ze zwiększeniem dawki euthyroxu.. i bądź mądry i . pisz wiersze hehe

• justi441 Debiutantka

Wysłany: 3 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje wyniki glukozy + nowe standardy:
    Test obciążenia glukozą (75 g) Glukoza na czczo 80,62 mg/dl
    prawidłowa glikemia na czczo: 70-99 mg/dl
    nieprawidłowa glikemia na czczo: 100-125 mg/dl, wskazane wykonanie testu OGTT
    cukrzyca: ≥ 126 mg/dl, wynik uzyskany w dwukrotnym badaniu.

Glukoza po 1 godz. 144,20

Glukoza po 2 godz. 145,15 mg/dl

< 140 mg/dl
    prawidłowa tolerancja glukozy
    140–199 mg/dl
    nieprawidłowa tolerancja glukozy
    ≥ 200 mg/dl
    cukrzyca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 18:14

0d1yrjjg2jkpt7hc.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ