Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr plotki...plotki :)
Odpowiedz

plotki...plotki :)

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co to moze byc. Rano jak sie ubieralam poczulam ze cos mi kapnelo na stope. Dotknelam miejsc intymnych i z pochwy wyleciala mi jeszcze jedna kropla mleczno bialej wydzieliny. Wytarlam sie umylam i teraz juz od kilku godzin mam sucho. Co to moglo by? Ja zawsze mialam sporo wydzieliny przed ciaza, teraz jest raz mniej raz wiecej, ale zeby tak kapnelo? Wczoraj bylam u gina mowil ze wszystko jest super, ze mam byc ostrozna z racji tego ze jestem w ciazy ale nie musze lezec bo szyjka zamknieta twarda, lozysko sie podnioslo, a tu nagle rakie cvos???

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Dziewczyny co to moze byc. Rano jak sie ubieralam poczulam ze cos mi kapnelo na stope. Dotknelam miejsc intymnych i z pochwy wyleciala mi jeszcze jedna kropla mleczno bialej wydzieliny. Wytarlam sie umylam i teraz juz od kilku godzin mam sucho. Co to moglo by? Ja zawsze mialam sporo wydzieliny przed ciaza, teraz jest raz mniej raz wiecej, ale zeby tak kapnelo? Wczoraj bylam u gina mowil ze wszystko jest super, ze mam byc ostrozna z racji tego ze jestem w ciazy ale nie musze lezec bo szyjka zamknieta twarda, lozysko sie podnioslo, a tu nagle rakie cvos???
    hehe takiej wydzieliny to ja mam duzo :) i ciagle wymieniam wkladki, w ciazy to norma- spokojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Natalia, teraz niby to cukrzyce diagnozuje sie, gdy 1h lub 2h po cukier jest powyzej 140 - sa to normy dla ciezarnych i tak lekarze sie musza tego trzymac :/ no te nowe normy sa lagodniejsze, po 2h do 155. Ale gdy choc jeden wynik jest wyzszy lub graniczny - cukrzyca. Diabetolodzy wola dmuchac na zimne raczej i dlatego tak.

Tez nie moglam sie z tym pogodzic, no ale mierze i jest ok. Glukometr daje takie poczucie bezpieczenstwa - mi przynajmniej. No i ja badalam krzywa cukrowa bardzo pozno, bo w 28t3d - a czym starsza ciaza, tym lozysko wydziela wiecej hormonow i tym gorzej radzi sobie trzustka.

A witaminy lykam systematycznie, bo przez 8 tygodni moja mala miala duzo mniejszy brzuszek niz wskazywal tydzien ciazy. Ale nadgonila cale szczescie.

Natalia a Tobie co powiedzial diabetolog, ze nie musisz mierzyc glukometrem? Jak sie odniosl do tego wyniku po 1h? Bo chyba wysoki jest.
    https://portal.abczdrowie.pl/pytania/jakie-sa-normy-prawidlowych-wynikow-krzywej-cukrowej pierwsza lepsza strona z neta :) tutaj nawet mowia ze cukrzyca powyzej 199 po 2 h..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo... no to ja juz nic nie rozumiem :)
    Normy mialam wypisane pod wynikami badania, wiec dlatego napisalam, ze do 140 po glukozie moze byc, ale teraz sa jakies nowe normy podobno. Hm.
    W kazdym razie w watku "cukrzyca ciazowa" dziewczyny z takimi wynikami, nawet z jedym przekroczeniem mialy diagnozowana cukrzyce.

Ja na czczo mialam niski wynik ;) 77 tylko ;)

No stresowac sie nie ma co - skoro lekarz uznal, ze wyniki masz ok - to sa ok :) moja pani gin i diabetolog tez uznaly, ze moja cukrzyca jest "urojona", bo zle sie do badania naszykowalam, co potwierdzaja teraz moje wyniki na glukometrze.

W sobote ide skonsultowac to jeszcze z jednym diabetologiem i zapytam go dokladnie o te wyniki krzywej no i jak to jest z tym, ciekawe co powie.

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    hehe takiej wydzieliny to ja mam duzo :) i ciagle wymieniam wkladki, w ciazy to norma- spokojnie :)

Ja tez nosze ciagle wkladki, zmieniam raptem 2 razy dziennie. Ale nigdy sie nie spotkalam zeby mi w taki sposob wylecialy. Balam ze ze to wody plodowe

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Ja tez nosze ciagle wkladki, zmieniam raptem 2 razy dziennie. Ale nigdy sie nie spotkalam zeby mi w taki sposob wylecialy. Balam ze ze to wody plodowe
    hmm to by lecialo troche wiecej mysle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Ooo... no to ja juz nic nie rozumiem :)
    Normy mialam wypisane pod wynikami badania, wiec dlatego napisalam, ze do 140 po glukozie moze byc, ale teraz sa jakies nowe normy podobno. Hm.
    W kazdym razie w watku "cukrzyca ciazowa" dziewczyny z takimi wynikami, nawet z jedym przekroczeniem mialy diagnozowana cukrzyce.

Ja na czczo mialam niski wynik ;) 77 tylko ;)

No stresowac sie nie ma co - skoro lekarz uznal, ze wyniki masz ok - to sa ok :) moja pani gin i diabetolog tez uznaly, ze moja cukrzyca jest "urojona", bo zle sie do badania naszykowalam, co potwierdzaja teraz moje wyniki na glukometrze.

W sobote ide skonsultowac to jeszcze z jednym diabetologiem i zapytam go dokladnie o te wyniki krzywej no i jak to jest z tym, ciekawe co powie.
    No tak, ale tak jak mowie.. po 2 h bierze sie wyniki pod uwage.. i jak sie ma to powyzej mysle ze 150 to jest stan przedcukrzycowy a nie zadna cukrzyca.. ludzie pisza rozne rzeczy, czasem sami nie wiedza co :P trzeba sie tez wsluchac w swoj organizm a nie tepa patrzec na wyniki :) nasz organizm to nie zadna maszyna - o 141 nie dziala a 140 dziala.. no zes takie pogady ludzie mieli w XIX wieku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia w ciazy podobno nie ma "nieprawidlowej toleralncji glukozy", tylko od razu rozpoznaje sie cukrzyce. Zajrzyj na watek do cukrzycowych mam w 'problemy i komplikacje' - tez mnie to dziwi, ale co zrobisz...

A takiej wydzieliny to i ja mam duzo ;p jeszcze przy luteinie, to jest cala masa :) nie martw sie :)

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, troche sie uspokoilam.
    Od wczoraj mam taki wisielczy humor ze siedze i placze, a jak zaczne nie moge skonczyc. Najchetniej bym wziela cos na nerwy i poszla spac. Nic jakos przetrzymam. Poleze z godzine i pojde robic zupe dyniowa

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Natalia w ciazy podobno nie ma "nieprawidlowej toleralncji glukozy", tylko od razu rozpoznaje sie cukrzyce. Zajrzyj na watek do cukrzycowych mam w 'problemy i komplikacje' - tez mnie to dziwi, ale co zrobisz...

A takiej wydzieliny to i ja mam duzo ;p jeszcze przy luteinie, to jest cala masa :) nie martw sie :)
    Hm no tak jak powiedzialam :) ja sie nie przejmuje :) i napewno cukrzycy nie mam :) swoja droga w moim laoratorium po 1 h zrobili mi badanie na moje zadanie, normlanie robia tylko p 2 h :) aa jak to mowia mniej wiesz sluzej zyjesz:)

a co do luteiny to tez znowu biore i tez mam duuuzo wydziliny, ciagle mokro..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://cukrzyca.mp.pl/cukrzyca/inne/show.html?id=66438 tu artykul o cukrzycy ciazowej :) wyraznie pisza po 1h nie moze przekroczyc 180 po 2 h 140 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Od wczoraj mam taki wisielczy humor ze siedze i placze, a jak zaczne nie moge skonczyc. Najchetniej bym wziela cos na nerwy i poszla spac. Nic jakos przetrzymam. Poleze z godzine i pojde robic zupe dyniowa
    heh spoko, ja tez mam nerwa czasem :0 ogolnie najchetniej napilabym sie winka i poszla na miasto z kumpelami :P Marzenie... :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    http://cukrzyca.mp.pl/cukrzyca/inne/show.html?id=66438 tu artykul o cukrzycy ciazowej :) wyraznie pisza po 1h nie moze przekroczyc 180 po 2 h 140 :)

Teraz wlasnie ponoc jest po 2h do 155 :P

wiesz... to tak jak np z TSH. Lekarze zapisuja leki jak kobieta ma 2,6, a jak juz ktos ma 3,5 to juz ciezka niedoczynnosc... co jest glupota :p ja mam okolo 3 i tez ufam lekarzom, ze to dobry wynik :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Spoko-mi tez w jakimś momencie po nogach poleciało :-) Teraz juz mam mniej-to normalne-tak ma wlasnie byc:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Hormony:-) to tez normalne:-) Będziesz płakać z byle powodu :-) Nie przejmuj sie tym-wszystkie przez to przechodzimy:-) urodzimy i czeka nas tylko radocha:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do upławów, ech mam takie że co 2-3h wkładkę mogę wymieniać ,a na badaniach czysto, lekarz mi powiedział taka uroda i hormony.
    Co do krzywej nie wypowiadam się , ja po godzinie miałam 139, tyle powiedziano mi że jest na granicy ale bez paniki i w ciąży może być, ogólnemu jak pokazałam to tylko powiedział, skontrolujemy po ciąży.
    Co do TSH ja mam ponad 2 na leku, tylko że ja go łykam w niezmiennej dawce od 6lat!
    Endokrynolog nie ma zastrzeżeń i nie każe schodzić do okolic "1" jak czytam niektórzy ginekolodzy chcą.
    Teraz robiłam badania i następne kazał mi zrobić po połogu, jak organizm wróci do "normy", wtedy też zapisuje się na wizytę, no ale ja mam endokrynologa do końca życia, musze z nim przyjaźnić się.

Byłam u dentystki, zrobiła przegląd, powiedziała że 0 ubytków, a to co mnie boli to zrobiła mi się brodawka/afta, która pękła i wywołała stan zapalny. Kazała mi to smarować maścią (zapisała) i pokazać się po połogu ,albo jak ogarnę się w nowym roku, bo myśli że do tej pory jak nic nie wyszło to i nie wyjdzie. Tak na przegląd.
    Cieszę się że zęby trzymają się, Dagmara wapna nie podbiera więcej niż jej daje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS Dziś albo jutro jadę po wózek :)))

i od wczoraj mam mega zgage :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 15:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wyszłam od jednego gina mały waży 2235 g wszystkie parametry bardzo dobre tak powiedział lekarz :-)
    Zaraz lecę do swojego :-)
    Mam jakiś problem z internetem właśnie łapie darmowe WiFi chwilowo :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    binka76 wrote:
    Co do upławów, ech mam takie że co 2-3h wkładkę mogę wymieniać ,a na badaniach czysto, lekarz mi powiedział taka uroda i hormony.
    Co do krzywej nie wypowiadam się , ja po godzinie miałam 139, tyle powiedziano mi że jest na granicy ale bez paniki i w ciąży może być, ogólnemu jak pokazałam to tylko powiedział, skontrolujemy po ciąży.
    Co do TSH ja mam ponad 2 na leku, tylko że ja go łykam w niezmiennej dawce od 6lat!
    Endokrynolog nie ma zastrzeżeń i nie każe schodzić do okolic "1" jak czytam niektórzy ginekolodzy chcą.
    Teraz robiłam badania i następne kazał mi zrobić po połogu, jak organizm wróci do "normy", wtedy też zapisuje się na wizytę, no ale ja mam endokrynologa do końca życia, musze z nim przyjaźnić się.

Byłam u dentystki, zrobiła przegląd, powiedziała że 0 ubytków, a to co mnie boli to zrobiła mi się brodawka/afta, która pękła i wywołała stan zapalny. Kazała mi to smarować maścią (zapisała) i pokazać się po połogu ,albo jak ogarnę się w nowym roku, bo myśli że do tej pory jak nic nie wyszło to i nie wyjdzie. Tak na przegląd.
    Cieszę się że zęby trzymają się, Dagmara wapna nie podbiera więcej niż jej daje :)
    Hm to dziwne bo wszystkie normy jakie udało mi się znaleźć w necie nie mówią ze po godzinie nie więcej niż 180.. a po dwóch te 140. Chyba ze piłas 50 gram glukozy a nie 75g bo czasem kobieta w ciąży zaleca się mniejszą dawkę. Co do Tsh ja mam znowu zalecenie by być w okolicy 1 bo podobno ma mieć to wpływ na przebieg ciąży i układ hormonalny dziecka jaki? Nie powiem.. taka info przekazała mi moja lekarka na moje zdziwienie ze zwiększeniem dawki euthyroxu.. i bądź mądry i . pisz wiersze hehe

• justi441 Debiutantka

Wysłany: 3 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje wyniki glukozy + nowe standardy:
    Test obciążenia glukozą (75 g) Glukoza na czczo 80,62 mg/dl
    prawidłowa glikemia na czczo: 70-99 mg/dl
    nieprawidłowa glikemia na czczo: 100-125 mg/dl, wskazane wykonanie testu OGTT
    cukrzyca: ≥ 126 mg/dl, wynik uzyskany w dwukrotnym badaniu.

Glukoza po 1 godz. 144,20

Glukoza po 2 godz. 145,15 mg/dl

< 140 mg/dl
    prawidłowa tolerancja glukozy
    140–199 mg/dl
    nieprawidłowa tolerancja glukozy
    ≥ 200 mg/dl
    cukrzyca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 18:14

0d1yrjjg2jkpt7hc.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ