plotki...plotki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
dzięki binka76
mam nadzieję że wszystko ok, rano się spłakałam bo mąż do pracy a ja sama, teraz trochę mi już lepiej, rano miałam częściej ten napinki teraz jakoś rzadziej, wezmę zaraz nospę i jak mąż z pracy wróci albo jutro podjedziemy na IP, a może mój lekarz się odezwie jak zobaczy ilość połączeń od mnie
to moja pierwsza ciąża stąd ta panika -
nick nieaktualny
-
Green jaki masz ladny brzuszek, ja mam niewiele mniejszy a dopiero 23tydzidn.
Czytam sobie o porodzie i az mnie panika ogarnela. Az chyba pojde ze szwagierka po weekendzie (ona 28tc) zajrzec jak dziala szkola rodzenia i chyba troche pochodzimy zeby sie dowiedziec jak dziala nasza porodowka, co trzeba miec ze soba, a co jest w szpitalu. Zeby wiedziec jak sie zachowac. I zaczynam rozwazac zabranie meza, choc wczesniej twierdzilam ze mnie bedzie denerwowal
-
nick nieaktualnyJezu...ja już nic chyba nie zjem...
Nic już nie mieszczę!!
Zjem cos,to mam dwa razy cięższy brzuch...
Masakra...
Green ja od 25 września latam po schodach i ... bzyku bzyku
Może Oliwka wyjdzie wcześniej,bo już naprawdę ...
Nie mogę się doczekać!!!
Natalka-ja też strasznie tęsknię za tym bzykaniem bez brzuszka...jak sobie pomyślę,to...ehhh...coś pięknego ...
Najlepiej wspominam te starania się Chyba nigdy tego nie zapomnę
Testy owulacyjne,kalendarzyk...i heja:D
Ach...normalnie sie rozmarzyłam...
My teraz przystopowaliśmy,poczekamy na moment kiedy to seksik miałby przyspieszyć poród.
Położna mówiła,że na kilka dni przed terminem,ale jak tylko ciąża będzie donoszona,to jedziemy...
Jeszcze ze trzy tygodnie:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zjadlam wczoraj na obiad leczo i czulam sie tak ciezko. Myslalam ze za duzo zjadlam czy cos. Myslalam ze sie strawi i przejdzie. Maz tez mial ciezki brzuch. Wieczorem wypilam zielona herbate i dalej czuje ciezkosc w brzuchu, mam taku napuety lekko twardy czasem. Na wieczor wzielam nospe i leze i czekam. Ale ciagle czuje taka ciezkosc. Zaczynam sie martwic czy taka ilosc papryki nie zaszkodzila mi. Do tego mam smierdzace baki:/ mielismy jechac do znajomych na weekend ale sie obawiam troche. Nie wiem czy nie isc do lekarza. Ale poza tym nie mam wymiotow Ani biegunki. Boje sie ze nie rozpoznam twardnienia brzucha i to zbagatelizuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 05:40
-
nick nieaktualnyTez Dorotka mam problemy z jedzeniem. Mam tak malo miejsca, ze ani jesc, ani oddychac.. czasem to az plakac mi sie chce...
Kurde dziewczyny, Wy cos tam pouzywalyscie w ciazy, a ja zero. Mi to sie nawet sni, ze sie bzykamy z mezem no juz psychicznie wykancza mnie ten brak seksu. Ale dzisiaj 5 wrzesnia. Minie jeszcze 17 dni i zacznie sie 23 wrzesnia i jedziemy od rana ;P
Natalka, moze to z jelit? Mi tez papryka nie sluzy w ciazy. A twardnien brzucha nie przegapisz. Uwierz mi. Bo jak sie brzuch robi twardy, to ciezko kroka zrobic. Poza tym bedziesz czula, ze macica jest mega naprezona. Poza tym mozesz jiz zaczac zauwazac "spinanie sie" - macica wtedy sie uwypukla jakby - wypycha do gory ja. No i koniecznie mow o tym lekarzowi, bo moze to, lecz nie musi, skracac szyjke.
Nie moge spac, boje sie wizyt... eh. -
nick nieaktualnyPaulinka? Ale mówisz,ze sexik z prezerwatywa,czy bez? Bo teraz łatwo o zarazki i nie daj Bóg cos sie dostanie na koniec i dopiero będzie Ponoć orgazm sam w sobie przyspiesza poród,ale wiem tez,ze sperma tez pobudza macice do działania,wiec juz sama nie wiem...
Ja tez mam sny erotyczne i to takie,ze juz nawet sex z kobietami uprawiam i budze sie tak podjarana,ze koniec świata
Mala znowu ma czkawke-juz trzecią dzisiaj...Kurde mnie to juz troche meczy jak ona mi tak podskakuje -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJej jak mi brakuje tego forum czekamy na założenie internetu w telefonie już mi transfer zwalnia nie jestem z Wami na bieżąco dzisiaj przyjechaliśmy na weekend do teściów więc korzystam
A co do sexu to mowie mojemu mężowi że jak się do mnie dobierze już po wszystkim to jak wystrzeli to żeby bliźniaków mi nie zrobił
Dobranoc dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 22:28
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa jak tylko będę mogła wracam do swojej antykoncepcji czyli plastry evra jak dla mnie rewelacja waga nie skakala, raz w tygodniu trzeba tylko pamiętać o zmianie plastra, mega wygodne i w ogóle nie czujesz ze je masz. Jedyny minus pierwszy dzień @ a ja miałam taki ból głowy że wymiotowalam dosłownie żółcia bo nic zjeść nie mogłam, dosłownie jeden dzień wyjęty z życia nawet z pracy się zwalnialam i tylko sen pomagał.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTez bym chciała,ale skąd ta kasa na to wszystko... potem szkoła -kupa pieniędzy...
Sabinka najlepiej ogarnięta w tym temacie...
Fajnie jak ma się rodzeństwo...ale gdyby to wszystko tyle nie kosztowało - a jeszcze jak ma się kredyt na mieszkanie,to ja pierdole...
Nie daj Bóg człowiek straci pracę i wszystko jasny szlak trafił...
Kurde wiecie jak dzis zimno? Bylam na spacerku z psiakiem?miałam bluzke z długim rękawem,bluze ciepla(ktora byla mi luzna,a teraz ledwo brzusio mieszcze ) i tak zmarzłam! Taki wicher u nas jest jakiś zimny...
Nie chce nic mówić,ale juz niedługo zima
Będziecie wychodzić na spacerki z maluchami zimą? Ja mam taki zamiar-zapakuje moja ślicznotę w cieply rożek,w cieply śpiworek,cieplutko sie ubierzemy i jazda -
nick nieaktualnyAcha! Założyłam taki wątek na 'po narodzinach' -rodzenie łożyska,bo gdzies dziewczyny pisały,ze miał z tym straszny problem,bo nie chciało sie odkleić i położne wtedy mocno sciaskaja brzuch,albo w niego uderzają pisaly,ze to najgorszy moment porodu I założyłam taki watek i widzę,ze to prawda:-( jedna dziewczyna miała identyczna sytuacje:-( Przeraziłam sie tym...
Wiadome-moze ,ale nie musi tak byc... -
nick nieaktualnyHej. Wczoraj cos mi nie chcialo sie forum wczytac ale juz na fejsie pisalam - mam lezec do 22 wrzesnia do konca dnia, 23 juz bez lekow i czekamy na rozwoj wydarzen. Takze oby do 23.
Szyjka zamknieta, miekka, ponizej 3 cm. Bez rewelacji, ale tragedii tez nie ma. Spokojnie na lezaco wytrzymamy do 23.
Pani gin mowila, ze nawet jezeli cos by sie zadzialo, a porod odbyl sie wczesniej, to maluszek jest duzy, da sobie rade, zeby sie nie martwic. Kazdy dzien w brzuszku to sukces, ale jestesmy praktycznie w ciazy donoszonej. Oby zaczac 9 miesiac.
Mowila, ze czasem maja takie przypadki, ze trafia dziewczyna w 26-27 tc, a przy badaniu widac przez rozwarta szyjke blony plodowe.. i mowila, ze to jest tragedia, ze czasem nawet lekami nie da sie akcji zatrzymac. Ale tez mowila, ze teraz sa takie sprzety, ze w 24 tc ratuja maluszki.
Ok, teraz odpisuje Wam:
Dorotka wlasnie nie wiem czy w gumkach czy bez.. bezpieczniej pod wzgl bakterii w gumkach.
Karolina, ja wracam tez do antykoncepcji. Tabletki bralam, wiec pewnie do nich wroce.
Co do rodzenstwa dla Kornelii - nie wiem. Zycie nam pokaze, tak mysle. Na razie ciaza to dla mnie i fizycznie i psychicznie spore wyzwanie. Dosc ciezki przebieg mam tego i po prostu potrzebuje czasu.
U mnie i zimno i pada.
Dorotka jezusie nie strasz mnie jeszcze lozyskiem ;p ja myslalam, ze to szybko idzie ;p a tu takich rzeczy sie dowiaduje;p
No i mam dosc mieszkania z rodzicami. Pokoj w pokoj, jedna lazienka, jedna kuchnia, psychicznie czuje sie okropnie.