X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr pomyłka w ocenie płci :) 12 tydzień a połowkowe :)
Odpowiedz

pomyłka w ocenie płci :) 12 tydzień a połowkowe :)

Oceń ten wątek:
  • Katjaaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah czyli u Ciebie chłopiec? Tak po tym Orzeszku się domyślam...

Krucha z początku marzylismy o synu bo z poprzednich małżeństw mamy córki jak lekarz powiedział że dziewczynka to mój się cieszył mi łzy poleciały bo chciałam syna (nie będę kłamała) ale z czasem wybraliśmy imię i stała się naszym Skarbem córeczka nasza dopóki na wizycie w 21 tc no prawie 22 tc zapytałam lekarze jak moja córeczka a on że skąd mam przypuszczenia ze to dziewczynka... ze nie jest do końca pewny no ale chyba dziewczynka... wyobrażacie sobie mój szok... pokochałam, szafę zapelnilam różowymi ubrankami a on nie jest pewny...

f2w3rjjg6pyc7txh.png
    f2wlmg7yzuaizjpz.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaa - u mnie opis to raczej moje preferencje, dopiero za miesiąc mam połówkowe.

A może to taki żarcik ze strony lekarza? Chociaż no wszystko się może zdarzyć i koniecznie daj znać z testu soda i po USG :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Katjaaa Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test z moczu teraz i nie wiem co myśleć... nie było jakiejś mega piany tylko dużo małych bombelkow. Jutro usg aż na 21 a doczekać się nie mozemy :D
    A to na kiedy macie terminy porodu? Ja 14 luty :)

f2w3rjjg6pyc7txh.png
    f2wlmg7yzuaizjpz.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli nie buzowalo i brak wiekszej piany to dziewczynka :) termin mam na 24 kwietnia ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • wolfik25 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te testy to tylko zabawa mi soda się nie pieniła,kalendarz chiński pokazuje dziewczynkę,obrączka tak samo ,a w brzuchu potwierdzony chłopak

a8dodqk3dpwj9wgk.png
  • hrynia Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co u mnie widzicie ? Jestem ciekawa :)
    http://m.fotosik.pl/zdjecie/26b2a393b32c963b

4 lata starań, 2 poronienia (14-02-2014,12-01-2015), MTHFR, Niedrożny jajowód, Niedoczynność tarczycy, Komórki NK
    thgf9n7353137rpc.png
  • MikanKulta Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hrynia wrote:

Ja widzę dziewuszkę :)

3jgx3e3k5csktsth.png
  • hrynia Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jak Wy to widzicie ;) Za tydzień wizyta i dam znać co lekarz stwierdził... choć na ostatnich wizytach mówili mi że dziewczynka, a w 12tc słyszałam, że chłopak i nawet widziałam na usg przyrodzenie... wyglądało jak męskie ;p

4 lata starań, 2 poronienia (14-02-2014,12-01-2015), MTHFR, Niedrożny jajowód, Niedoczynność tarczycy, Komórki NK
    thgf9n7353137rpc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pracy męża koleżanki mają kalendarz chiński i mówiły, że to zawsze się sprawdza ;). Wypadło, że będziemy mieć dziewczynkę, a okazało się, że będzie chłopak :)

• Katjaaa Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kalendarza chińskiego też nie wierzę! Wyszło mi ze moje pierwsze dziecko to chłopak a jest Julia! Teraz wychodzi dziewczynka a co będzie dziś się okaże :)

Test z sody rano buzowal i pienil się ;)

f2w3rjjg6pyc7txh.png
    f2wlmg7yzuaizjpz.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Jesli nie buzowalo i brak wiekszej piany to dziewczynka :) termin mam na 24 kwietnia ;)
    A nie bo ja mam na 24 kwietnia papugo!!! :P

Jagah lubi tę wiadomość

• Krucha Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hrynia wrote:
    a to usg z którego tygodnia?
    Moim zdaniem chyba chłopczyk bardziej ;)

• hrynia Koleżanka

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To było z 12 tc. Nie wiem czy to prawda że niby w 12 tc plec męska i damska tak samo wyglądają?

thgf9n7353137rpc.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hrynia wrote:
    To było z 12 tc. Nie wiem czy to prawda że niby w 12 tc plec męska i damska tak samo wyglądają?
    prawie tak samo owszem, ale wprawione oko lekarza może dostrzec różnice :)

tu jest artykuł o tym :)
    http://www.ingender.com/gender-ultrasound/nub-theory.aspx

hrynia lubi tę wiadomość

• Katjaaa Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na prenatalnych w 12 tc prywatnie lekarz powiedział że nie poda mi płci bo tam wszystko jest jeszcze spuchniete i nie rozwinięte i nie trudno o pomyłkę! A znów parę dni później inny lekarz na NFZ 2d powiedział że dziewczynka... w 21 tc już nie był tego pewny więc uważam że w 12 tc to zgadywanka bo jajka zstepuja chyba po 20 tc z brzuszka.

f2w3rjjg6pyc7txh.png
    f2wlmg7yzuaizjpz.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jajka późno zstepują, ale penis i moszna się już formułują dużo wcześniej.

• Katjaaa Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha ale jak dzidzia ma ciągle zaciśnięte nóżki to lekarz ma prawo nie zauważyć przyrodzenia.
    Ostatnio był u nas znajomy który opowiadał ze mieli mieć Kacperka i że gdyby nie to ze był przy porodzie to by nie uwierzył ze urodziła się Iga...

f2w3rjjg6pyc7txh.png
    f2wlmg7yzuaizjpz.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katjaaa jak ma zaciśnięte nóżki to nie widać oczywiście, ale wtedy z reguły lekarz nic nie mówi jak nie widzi. Ale jak sugeruje jakąś płeć to cos tam musiał zobaczyć, ale pomyłki jak widać się zdarzają :)

• Krucha Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha wrote:
    A mogłybyście kochane zerknąć na zdjęcia z usg mojej przyjaciółki?
    Ma termin na 2 i pół tygodnia przede mną;)
    A to fotki z 13 tyg.

94d1b1dc1fe61078med.jpg

bec3c12c3775c062med.jpg
    No i niby na 90% chłopak u tej mojej kolezanki, nie chce mi sie cos wierzyć ;)
    Obie w szoku jesteśmy :P byłyśmy pewne ze u niej dziewuszka

• Krucha Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha wrote:
    Acha tu jest jeszcze zdjęcie dzidziusia tej mojej kolezanki, usg robione w 15 tygodniu.
    Lekarz sie jeszcze nie wypowiedział co do płci.

2eda574e6d0bd8f6med.jpg

A tu było zdjęcie narządów płciowych, i siusiak z tego wyrósł...

‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ