Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czuję ten poród na plecach - tzn tak się go boję a z drugiej strony wiem że mnie to nie ominie :).
    Te rany mnie najbardziej przerażają bo z bólem w trakcie porodu jakoś sobie poradzę .

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oczywiscie ze sobie poradzisz. Bol mozna zlagodzic, ja sie obawiam pekniec albo niepotrzebnych naciec. Strasznie sobie biore do serca jak ktos jest niemily dla mnie a u nas polozne to takie hetery ze szkoda gadac, a na prywatna mnie nie stac. A moj maz wroci z rejsu na tydzien przed porodem bez niego sobie nie poradze psychicznie na pewno jak nie zdarzy.

Takze kazda z nas obawia sie tego dnia, ale mam nadzieje ze natura wie co robi.
    Lidka was pozdrawia z brzuszka kopiac mnie tu i tam :) dobrej nocki!

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te niektóre położne to też bez serca a same kiedyś przez to przechodziły i wiedzą jak jest ciężko :/. Dobrze ze masz wsparcie męża :)
    Ahh te kopniaki .. fajne uczucie :) szkoda ze napatrzec nie da na zapas :)

Pamiętam jak koleżanka z pracy mówiła : jak ja bym chciała te moje dzieci znowu włożyć do brzucha ... a ja tego wtedy nie rozumiałam i gapilam się na nią jak na świra hehe

• kasza Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety trochę mnie ominęło :D
    Ailla, prowadząca zajęcia była wypakowaną mamą :) jutro kolejne i też się wybieram :)
    Słaba pogoda dzis i wczoraj ale to standardowe zjawisko :D na weekend zawsze się psuje :(

A wiecie, ja słyszałam że w tym roku właśnie lato nie będzie upalne :) ale może mi tak powiedziano żeby się nie martwić :D

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak chlodne ma byc to super by bylo! Ide na slub 4.06 i nie wiem co mam na siebie wlozyc. Jak na biust pasuje to na brzuch juz nie i na odwrot. Zalamac sie mozna. Chyba ubiore tunike i nie bede sie martwic

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam ślub i wesele na majówkę! Miałam taką kieckę trapezową :) że i większy brzuch by wlazł a i biust mam spory :)

paola89 lubi tę wiadomość

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza wrote:
    A ja mialam ślub i wesele na majówkę! Miałam taką kieckę trapezową :) że i większy brzuch by wlazł a i biust mam spory :)

Ty się hajtalas ?? !

• Molly Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybieramy się na weselicho brata 2 tygodnie przed terminem porodu - w każdej kreacji będę wyglądać jak wieloryb :P :D

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly wrote:
    My wybieramy się na weselicho brata 2 tygodnie przed terminem porodu - w każdej kreacji będę wyglądać jak wieloryb :P :D

Przecież to piękny i wyjątkowy stan więc będziesz się dzidzia chwalić :) poza tym to chyba nie jest powiedziane że musisz być duża :P

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj byliśmy na weselu. Tez miałam sukienkę trapezową brzuszek bylo widac i każdy gratulował itp. Cudne uczucie. Tańczyliśmy tez pare piosenek delikatnie ale wiecej sie bałam. Wróciliśmy chociaż najedzone :) drugie wesele mamy w połowie lipca i malutka będzie już z nami :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 22:47

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ciągle słyszę ze super wyglądam i ze mam malutki brzuszek na 8 msc na poczatku sie tym denerwowałam ale teraz to sie cieszę bo nie wyglądam jak wieloryb, taki juz moj urok zawsze byłam szczupla i w miare wysoka i to chyba dlatego bo jedzenia sobie nie szczędziłam nigdy i teraz w ciazy tak samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 22:51

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że piękny i wyjątkowy :) ale przy końcówce to brzuchol konkretny, obrzęki stóp murowane (zwłaszcz latem), kręgosłup dokucza, usiedzieć nie można, poruszać się też cieżko - taki mam obraz swojej siostry i znajomej na końcówce ciąży :D

ale damy radę :D mąż będzie świadkiem i drużbą więc będe siedzieć i jeść :D

i przynajmniej nie będzie widać jak mi się brzuch wysadzi od przejedzenia :P

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Ty się hajtalas ?? !
    Oj, ups! Rzeczywiście mogło to tak zabrzmieć :D byliśmy jako goście :) mój ślub był 2 lata temu :)
    Ale potwierdzam, super uczcie jak każdy gratuluje! Też nie mam za dużego brzuszka, trochę potańczyliśmy, ale większość czasu siedzieliśmy albo gdzieś chodziliśmy :P po oczepinach mała się mocno rzucała i brzuch był duuuży i lekko pobolewał więc dla mnie to był koniec imprezy :) ale i tak długo wytrzymałam bo sam ślub był na 15, a na sali byliśmy od ok. 16 :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly wrote:
    Oczywiście że piękny i wyjątkowy :) ale przy końcówce to brzuchol konkretny, obrzęki stóp murowane (zwłaszcz latem), kręgosłup dokucza, usiedzieć nie można, poruszać się też cieżko - taki mam obraz swojej siostry i znajomej na końcówce ciąży :D

ale damy radę :D mąż będzie świadkiem i drużbą więc będe siedzieć i jeść :D

i przynajmniej nie będzie widać jak mi się brzuch wysadzi od przejedzenia :P

Cii nie wspominaj nawet o tym :P nie chce nawet myśleć bo mi już dokucza ciężar pomimo tego że jestem szczupła i mam mały brzuszek :). Ale organizm już odczuwa te dodatkowe kg

• paola89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że dalyscie radę się jeszcze pobawić :) i jeszcze wam goscie humor poprawili hehe ;)

kasza lubi tę wiadomość

• kasza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam że każdy dodatkowy kg wagi w ciąży to obciążenie 8 kg na kręgosłup. Nie wiem jak to wyliczyli ale już teraz wiem dlaczego mi czasem kręgosłup dokucza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 12:01

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przelicznik z kosmosu wzięty .. Eh jak to możliwe :/ ?
    A mnie tak uciska wszystko na przeponie ze oddychać momentami nie mogę . Jakby ktoś kamień na klatę mi położył ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 12:35

• kasza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety to współczuję :(
    Ja póki co jakoś sobie radzę ale właśnie boję się końcówki....

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby nie było tak fatalnie ... wierzę że wytrwamy bez katorg ;)
    Ja się jeszcze obawiam tego co będzie PO porodzie.. brr koszmar

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 15:57

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te dodatkowe kilogramy rzeczywiscie siedza na narzadach i jakos tak ciezko z trawieniem i oddychaniem ale przetrwac trzeba. Duzo tych slubow widze bylo i jeszcze bedzie:) zobacze ten trapezowy kroj skoro polecacie :)
    Boli mnie dzis brzuch w ogole i od kilku dni czuje sie troszke gorzej, a bylo juz calkiem dobrze:/

1usavcqgvf430wyj.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ