X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czuję ten poród na plecach - tzn tak się go boję a z drugiej strony wiem że mnie to nie ominie :).
    Te rany mnie najbardziej przerażają bo z bólem w trakcie porodu jakoś sobie poradzę .

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oczywiscie ze sobie poradzisz. Bol mozna zlagodzic, ja sie obawiam pekniec albo niepotrzebnych naciec. Strasznie sobie biore do serca jak ktos jest niemily dla mnie a u nas polozne to takie hetery ze szkoda gadac, a na prywatna mnie nie stac. A moj maz wroci z rejsu na tydzien przed porodem bez niego sobie nie poradze psychicznie na pewno jak nie zdarzy.

Takze kazda z nas obawia sie tego dnia, ale mam nadzieje ze natura wie co robi.
    Lidka was pozdrawia z brzuszka kopiac mnie tu i tam :) dobrej nocki!

1usavcqgvf430wyj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te niektóre położne to też bez serca a same kiedyś przez to przechodziły i wiedzą jak jest ciężko :/. Dobrze ze masz wsparcie męża :)
    Ahh te kopniaki .. fajne uczucie :) szkoda ze napatrzec nie da na zapas :)

Pamiętam jak koleżanka z pracy mówiła : jak ja bym chciała te moje dzieci znowu włożyć do brzucha ... a ja tego wtedy nie rozumiałam i gapilam się na nią jak na świra hehe

• kasza Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety trochę mnie ominęło :D
    Ailla, prowadząca zajęcia była wypakowaną mamą :) jutro kolejne i też się wybieram :)
    Słaba pogoda dzis i wczoraj ale to standardowe zjawisko :D na weekend zawsze się psuje :(

A wiecie, ja słyszałam że w tym roku właśnie lato nie będzie upalne :) ale może mi tak powiedziano żeby się nie martwić :D

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak chlodne ma byc to super by bylo! Ide na slub 4.06 i nie wiem co mam na siebie wlozyc. Jak na biust pasuje to na brzuch juz nie i na odwrot. Zalamac sie mozna. Chyba ubiore tunike i nie bede sie martwic

1usavcqgvf430wyj.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mialam ślub i wesele na majówkę! Miałam taką kieckę trapezową :) że i większy brzuch by wlazł a i biust mam spory :)

paola89 lubi tę wiadomość

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasza wrote:
    A ja mialam ślub i wesele na majówkę! Miałam taką kieckę trapezową :) że i większy brzuch by wlazł a i biust mam spory :)

Ty się hajtalas ?? !

• Molly Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybieramy się na weselicho brata 2 tygodnie przed terminem porodu - w każdej kreacji będę wyglądać jak wieloryb :P :D

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly wrote:
    My wybieramy się na weselicho brata 2 tygodnie przed terminem porodu - w każdej kreacji będę wyglądać jak wieloryb :P :D

Przecież to piękny i wyjątkowy stan więc będziesz się dzidzia chwalić :) poza tym to chyba nie jest powiedziane że musisz być duża :P

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wczoraj byliśmy na weselu. Tez miałam sukienkę trapezową brzuszek bylo widac i każdy gratulował itp. Cudne uczucie. Tańczyliśmy tez pare piosenek delikatnie ale wiecej sie bałam. Wróciliśmy chociaż najedzone :) drugie wesele mamy w połowie lipca i malutka będzie już z nami :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 22:47

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ciągle słyszę ze super wyglądam i ze mam malutki brzuszek na 8 msc na poczatku sie tym denerwowałam ale teraz to sie cieszę bo nie wyglądam jak wieloryb, taki juz moj urok zawsze byłam szczupla i w miare wysoka i to chyba dlatego bo jedzenia sobie nie szczędziłam nigdy i teraz w ciazy tak samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 22:51

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że piękny i wyjątkowy :) ale przy końcówce to brzuchol konkretny, obrzęki stóp murowane (zwłaszcz latem), kręgosłup dokucza, usiedzieć nie można, poruszać się też cieżko - taki mam obraz swojej siostry i znajomej na końcówce ciąży :D

ale damy radę :D mąż będzie świadkiem i drużbą więc będe siedzieć i jeść :D

i przynajmniej nie będzie widać jak mi się brzuch wysadzi od przejedzenia :P

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • kasza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    Ty się hajtalas ?? !
    Oj, ups! Rzeczywiście mogło to tak zabrzmieć :D byliśmy jako goście :) mój ślub był 2 lata temu :)
    Ale potwierdzam, super uczcie jak każdy gratuluje! Też nie mam za dużego brzuszka, trochę potańczyliśmy, ale większość czasu siedzieliśmy albo gdzieś chodziliśmy :P po oczepinach mała się mocno rzucała i brzuch był duuuży i lekko pobolewał więc dla mnie to był koniec imprezy :) ale i tak długo wytrzymałam bo sam ślub był na 15, a na sali byliśmy od ok. 16 :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly wrote:
    Oczywiście że piękny i wyjątkowy :) ale przy końcówce to brzuchol konkretny, obrzęki stóp murowane (zwłaszcz latem), kręgosłup dokucza, usiedzieć nie można, poruszać się też cieżko - taki mam obraz swojej siostry i znajomej na końcówce ciąży :D

ale damy radę :D mąż będzie świadkiem i drużbą więc będe siedzieć i jeść :D

i przynajmniej nie będzie widać jak mi się brzuch wysadzi od przejedzenia :P

Cii nie wspominaj nawet o tym :P nie chce nawet myśleć bo mi już dokucza ciężar pomimo tego że jestem szczupła i mam mały brzuszek :). Ale organizm już odczuwa te dodatkowe kg

• paola89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie że dalyscie radę się jeszcze pobawić :) i jeszcze wam goscie humor poprawili hehe ;)

kasza lubi tę wiadomość

• kasza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam że każdy dodatkowy kg wagi w ciąży to obciążenie 8 kg na kręgosłup. Nie wiem jak to wyliczyli ale już teraz wiem dlaczego mi czasem kręgosłup dokucza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 12:01

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przelicznik z kosmosu wzięty .. Eh jak to możliwe :/ ?
    A mnie tak uciska wszystko na przeponie ze oddychać momentami nie mogę . Jakby ktoś kamień na klatę mi położył ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 12:35

• kasza Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety to współczuję :(
    Ja póki co jakoś sobie radzę ale właśnie boję się końcówki....

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby nie było tak fatalnie ... wierzę że wytrwamy bez katorg ;)
    Ja się jeszcze obawiam tego co będzie PO porodzie.. brr koszmar

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 15:57

• Ailla Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te dodatkowe kilogramy rzeczywiscie siedza na narzadach i jakos tak ciezko z trawieniem i oddychaniem ale przetrwac trzeba. Duzo tych slubow widze bylo i jeszcze bedzie:) zobacze ten trapezowy kroj skoro polecacie :)
    Boli mnie dzis brzuch w ogole i od kilku dni czuje sie troszke gorzej, a bylo juz calkiem dobrze:/

1usavcqgvf430wyj.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ