Przyszłe mamy rocznik 89'
-
WIADOMOŚĆ
-
No oczywiscie ze sobie poradzisz. Bol mozna zlagodzic, ja sie obawiam pekniec albo niepotrzebnych naciec. Strasznie sobie biore do serca jak ktos jest niemily dla mnie a u nas polozne to takie hetery ze szkoda gadac, a na prywatna mnie nie stac. A moj maz wroci z rejsu na tydzien przed porodem bez niego sobie nie poradze psychicznie na pewno jak nie zdarzy.
Takze kazda z nas obawia sie tego dnia, ale mam nadzieje ze natura wie co robi.
Lidka was pozdrawia z brzuszka kopiac mnie tu i tam dobrej nocki! -
Te niektóre położne to też bez serca a same kiedyś przez to przechodziły i wiedzą jak jest ciężko . Dobrze ze masz wsparcie męża
Ahh te kopniaki .. fajne uczucie szkoda ze napatrzec nie da na zapas
Pamiętam jak koleżanka z pracy mówiła : jak ja bym chciała te moje dzieci znowu włożyć do brzucha ... a ja tego wtedy nie rozumiałam i gapilam się na nią jak na świra heheNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
O rety trochę mnie ominęło
Ailla, prowadząca zajęcia była wypakowaną mamą jutro kolejne i też się wybieram
Słaba pogoda dzis i wczoraj ale to standardowe zjawisko na weekend zawsze się psuje
A wiecie, ja słyszałam że w tym roku właśnie lato nie będzie upalne ale może mi tak powiedziano żeby się nie martwićKto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..
-
Molly wrote:My wybieramy się na weselicho brata 2 tygodnie przed terminem porodu - w każdej kreacji będę wyglądać jak wieloryb
Przecież to piękny i wyjątkowy stan więc będziesz się dzidzia chwalić poza tym to chyba nie jest powiedziane że musisz być dużaNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Dziewczyny wczoraj byliśmy na weselu. Tez miałam sukienkę trapezową brzuszek bylo widac i każdy gratulował itp. Cudne uczucie. Tańczyliśmy tez pare piosenek delikatnie ale wiecej sie bałam. Wróciliśmy chociaż najedzone drugie wesele mamy w połowie lipca i malutka będzie już z nami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 22:47
paola89 lubi tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
A i ciągle słyszę ze super wyglądam i ze mam malutki brzuszek na 8 msc na poczatku sie tym denerwowałam ale teraz to sie cieszę bo nie wyglądam jak wieloryb, taki juz moj urok zawsze byłam szczupla i w miare wysoka i to chyba dlatego bo jedzenia sobie nie szczędziłam nigdy i teraz w ciazy tak samo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 22:51
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Oczywiście że piękny i wyjątkowy ale przy końcówce to brzuchol konkretny, obrzęki stóp murowane (zwłaszcz latem), kręgosłup dokucza, usiedzieć nie można, poruszać się też cieżko - taki mam obraz swojej siostry i znajomej na końcówce ciąży
ale damy radę mąż będzie świadkiem i drużbą więc będe siedzieć i jeść
i przynajmniej nie będzie widać jak mi się brzuch wysadzi od przejedzenia -
paola89 wrote:Ty się hajtalas ?? !
Ale potwierdzam, super uczcie jak każdy gratuluje! Też nie mam za dużego brzuszka, trochę potańczyliśmy, ale większość czasu siedzieliśmy albo gdzieś chodziliśmy po oczepinach mała się mocno rzucała i brzuch był duuuży i lekko pobolewał więc dla mnie to był koniec imprezy ale i tak długo wytrzymałam bo sam ślub był na 15, a na sali byliśmy od ok. 16paola89 lubi tę wiadomość
Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
-
Molly wrote:Oczywiście że piękny i wyjątkowy ale przy końcówce to brzuchol konkretny, obrzęki stóp murowane (zwłaszcz latem), kręgosłup dokucza, usiedzieć nie można, poruszać się też cieżko - taki mam obraz swojej siostry i znajomej na końcówce ciąży
ale damy radę mąż będzie świadkiem i drużbą więc będe siedzieć i jeść
i przynajmniej nie będzie widać jak mi się brzuch wysadzi od przejedzenia
Cii nie wspominaj nawet o tym nie chce nawet myśleć bo mi już dokucza ciężar pomimo tego że jestem szczupła i mam mały brzuszek . Ale organizm już odczuwa te dodatkowe kgNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Gdzieś czytałam że każdy dodatkowy kg wagi w ciąży to obciążenie 8 kg na kręgosłup. Nie wiem jak to wyliczyli ale już teraz wiem dlaczego mi czasem kręgosłup dokucza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 12:01
Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
-
Przelicznik z kosmosu wzięty .. Eh jak to możliwe ?
A mnie tak uciska wszystko na przeponie ze oddychać momentami nie mogę . Jakby ktoś kamień na klatę mi położył ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 12:35
Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Te dodatkowe kilogramy rzeczywiscie siedza na narzadach i jakos tak ciezko z trawieniem i oddychaniem ale przetrwac trzeba. Duzo tych slubow widze bylo i jeszcze bedzie:) zobacze ten trapezowy kroj skoro polecacie
Boli mnie dzis brzuch w ogole i od kilku dni czuje sie troszke gorzej, a bylo juz calkiem dobrze:/