Przyszłe mamy rocznik 89'
-
WIADOMOŚĆ
-
Troche mnie uspokoilas Niuniusia, tez zaczynam szkole rodzenia i mam nadzieje ze rozwieja moje obawy. Mamy 21 wiek kurde i mozna rodzic bez bolu i bohaterstwa skoro jest taka opcja. Pytalam niepotrzebnie tesciowej. To mi powoedziala ze to moje fanaberie, bo ona......i sie zaczela wyliczanka. Ech szkoda gadac
kasza lubi tę wiadomość
-
Tez to nie raz słyszę...ja rodzilam bez znieczulę i dalam rade albo nie chodziłam na zadna szkole rodzenia i tez wiedziałam jak urodzić i opiekować sie dzieckiem...te pokolenia z nami maja Malo wspólnego jak słychać
kasza lubi tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Oj tak, moja teściowa niby w żartach ale mówi że będę musiała używać pieluch tetrowych a nie pampersow powiedziałam że spoko ale pod warunkiem że "mama będzie wpadać je prać" pośmiałyśmy się
Albo jeszcze apropos karmienia piersią. Była coś ostatnio rozmowa o alkoholu i mówię że już niedługo będę mogła napić się winka, na co ona "na pewno nie, przecież będziesz karmić!". Powiedziałam "zobaczymy jak długo i jak to będzie". A ona "musisz, nie masz wyjścia". Wiecie, naczytalam się że karmienie piersią nie jest wcale takie łatwe i czesto powoduje jakieś depresje bo maluch nie chce albo źle ssie itp. I ogólnie o tym się mało mówi ale młode mamy bywają wykończone i nie ma nic złego w przejściu na modyfikowane.... wkurza mnie jak ktoś mi mówi co ja mam robić a teraz to już w ogóle. Nie dość że hormony to jeszcze jestem zesrana nową sytuacją i całym szacunkiem do teściowej (bo naprawdę się lubimy i mamy spoko relację), ale będę dzwonić do własnej mamy w razie czegoKto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..
-
Dokladnie każdy sam czuje co jest lepsze dla siebie i dziecka. Jedna karmi i jest ok a jak ktoś wcześnie zmieni na mleko tez jest ok. Ja nie widzę w tym nic złego nikt nie robi dziecku krzywdy. Ja chce karmić piersią ze względu na wygodę z pól roku a potem zobaczymy. Ale to tez zobaczymy jak bedzie. Moj brat byl od razy na mleku modyf. Bo miał skaze na mleko matki i zyje na sie dobrze.a moja mama mile to wspomina bo mogla jeść co chce i brat nie miał kolek jak jaKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Dziewczyny, wiadomo że każda chce dobrze dla swojego dziecka, i jak można to lepiej karmić piersią, ale jak nie to po co i matka i dzidziuś ma się męczyć. Niektóre matki od razu dają mm i dzieci też się dobrze mająNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r.
-
właśnie , po co się wzajemnie denerwować lepiej cieszyć się chwilami z maluchem a nie dręczyć
ja może przesadziłam ale na wszelki wypadek kupiłam jedno mm , jakby co to nie muszę się martwić że młoda będzie głodna od urodzenia ;pNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
W szpitalu podobno dokarmiają a w domu fajt można miec na wszelki wypadek. Ale polozne twierdza ze to zalezy co siedzi nam w głowach dlatego nie polecają kupowania nawet butelek żeby podświadomie myśleć ze będzie tylko cyc:)Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Butelki moja mama już kupiła chociaż jej nie prosiłam , jak się nie przydadzą teraz to potem na pewno w sumie nie przeszkadza mi to bo ja jestem nastawiona że chce chociaż sprobować KP a jak nie to na spokojnie wyciągnę sprzęciorNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r.
-
Ja na pewmo bede karmic piersia i zamierzam karmic dwa lata.
Mnie moja mama karmila wlasnie dwa lata i na nic w dziecinstwie nie chorowalam, moj brat byl na mleku modyfikowanym i przechodzil ciagle choroby.
poza tym moja mama porownujac ciahle odgrzewanie mleka a karmienie piersia nawet nie wychodzac z lozka mowi ze nie ma nic lepszego.
a jesli ktos rezygnuje z karmienia piersia dla napicia sie winka no to jak dla mnie ma problemy z nalogiem, moze ukrytym, ale jak dla mnie to nalog.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 10:32
-
No jak ktos uważa. Ja tez bede kp. Ale nie krytykuje kobiet które przejdą na mm. To indywidualna sprawa a bez przesady dając te mm dziecku tez nic złego mu nie robią.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Dziewczyny mam pytanie - czy zauważyłyście, że coś niepokojącego stało się z waszym mieśniem prostym brzucha (tym od kaloryfera)?? - u mnie tak jakby rozszedł się na boki
Patrząc ogólnie na sylwetkę, to jest to niezauważalne (przynajmniej narazie), ale np jakbym leżąc na plecach chciała usiąść bez pomocy rąk to na brzuchu od pępka w górę pojawia mi się wyraźna wypukłość - brakuje mi tam mięśnia, który kiedyś tam był -
Ja mam taki brzuch już chyba od 4/5 miesiąca więc jestem załamana , ale to normalne w ciąży. Wierzę że po urodzeniu brzuszek szybko wróci do normalności nie jestem przyzwyczajona do takiego wyglądu
W ogóle czasami jak patrzę na tą piłkę to mam wrażenie ze to nie moje ciało ...Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Myślalam już, ze tylko mnie to obrzydlistwo spotkalo, bo moja siostra twierdzi ze ona czegoś takiego nie miała, albo nawet nie zauważyła..
U mnie też pojawiło się to około 4 miesiąca - z tym ze wraz ze wzrostem brzucha mięśnie coraz bardziej się rozchodzą..
Też liczę, że po porodzie się to ustabilizuje ..
jak oblądam czasem zdjęcia brzuchów po porodzie, to płakać się chce wiem, że jest to poświęcenie dla wyższych wartości i w ogóle, nooo ale jednak każdy chciałby jakoś wyglądać i czuć się kobieco -
Podobno po pierwszej ciąży schodzą się te mięśnie w miarę szybko i blisko, a po drugiej już może zostać większa luka.. a tak ogólnie to każda kobieta w ciąży to ma inaczej ciąża by się nie rozwijała bo mięśnie by macice blokowaly, jednym mamyska pojawi się wczesniej innym późniejNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r.
-
Wszystkie to mamy! wazne zeby po porodzie troche zadbac bardziej wlasnie o te miesnie, ja juz mysle gdzie tu pojsc z mauchem na fitness i nawet znalazlam w mojej miescinie fitness dla mam z malymi dziecmi, jestesmy mlode! Damy z tym rade. Rozstepy jak na razie mnie nie nawiedzily, modle sie by tak zostalo. Mojemu kuzynowi za 7 miesicy beda sie rodzic trojaczki! To bedzie brzunio duzy u jego kobiety!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 12:11