Przyszłe mamy rocznik 89'
-
WIADOMOŚĆ
-
Na szczęście nie każdy ma rozstępy. Podobno to genetyczne. Moja mama nie miała i ja narazie (odpukać w niemalowane) nie mam ani jednego a został miesiąc wiec zobaczę mogą sie juz nie pojawić ale tez wyskoczyć na sam koniec. Ale trzymam sie tej pierwszej opcji:)
Dziewczyny mamy gotowa wyprawke juz ale doradźcie w jakiej temp. Prac pierwszy raz ubranka? Moja kol mowi ze praca w 90 st. Ale czy się nie skurcza itp...moze macie juz taka wiedze od kogoś.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
No tez tak myślała ze 60 wystarczy plus prasowanie. Kupiła sliczna pościel i kolderke na opakowaniu kaza prac w 40 st i jak dam 90 to boje ze sie zniszczy. Dzięki mamusie
Ailla lubi tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Fakt, pogoda rewelacyjna więc ja zaraz idę na spacer zakończony wizytą w galerii bo nie mam w co się ubrać z brzuchem na takie upały
Dziewczyny, to już zaczynacie pranie? Bo ja się zastanawiam kiedy to zacząć robić żeby rzeczy były świeżeKto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..
-
Ja mam termin na 1 lipca. Pranie rozpoczynam po weekendzie bozocialowym. Wiec tak msc przed mysle żeby wszystko bylo świeżutkie.
Co do stroju ciężarnych ja ostatnio kupiłam juz 2 fajne sukienki po 8 zl w ciucholandzie. Nigdy tam nie kupuje jakos wole nowe ciuszki ale teraz to jak jednorazowe ubrania traktuje a na prawdę fajne rzeczy można upolować. Wiec jak macie w pobliżu ciucholand to polecam żeby zajrzecKornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Ja będę prala chyba pod koniec czerwca, a młoda ma garderobę na najbliższe pół roku w komodzie ma poukładane już ubranka ale nowe jeszcze nie prane
Mnie już od jakiegoś czasu jest coraz ciężej z brzuchem chociaż dużo nie przytylam i brzuszek jest w sam raz... byle dotrwać do poroduNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Tez mam problem ze spaniem dlugo nie mogę się ułożyć a rano budzę sie połamana. Zawsze najlepiej spalo mi sie na plecach a teraz juz boki bola od tego leżenia. Żylaków nie zauważyłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 14:35
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
mnie biodra bolą i plecy ;/ na nogach wydaje mi się że troszkę widoczniejsze są żyły ale nie wiem czy to nie dlatego że kolana mi chyba spuchły .. sama nie wiem :[ ogólnie nogi mnie bolą przy większym wysiłku , np jak po schodach idę. Na żylaki i bolące nogi podobno pomaga jak nogi ułoży się wyżej niż biodra. Ze względu na brak regularności nie wypowiem się czy tak jest ...
A i zastanawiałam się czy nie smarować właśnie nóg tak zapobiegawczo jakimś żelem na nogi ale to zapytam na następnej wizycie ginaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 15:26
Nasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
dla mnie też te noce to jakiś koszmar.. a na początku ciąży do końca prawie 1 trymestru mogłam spać i byłam zła jak ktoś mnie śmiał obudzić ...
Ailla niezłe wygibasy ciąża daje popalić , zamiast zbierać siły i się wysypiać bo potem nie będzie czasu to mimo możliwości się nie da ;/ .
A tak w ogóle to wszystkiego najlepszego mamuśkiNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r. -
Moja teściowa zaproponowala mi 2 kartony 20 letnich ubranek po jej corkach, w ten sposob sprytnie uniknie pomocy w kompletowaniu wyprawkiXD a ja bede miec sterte przetartych i rozciagnietych bodziakow i sukienek. Cos wspanialego...wez jej tu odmow teraz, zbierala dla wnukow...
-
Ailla , przyjmij kartony od teściowej i poczekaj aż mała urośnie na tyle żeby jej to oddać ;P
Moja mama też zachowała kilka sukienek po mnie i siostrze ale sa póki co na starsze dziewczynki więc leżą w szafie ;P jak coś to młoda będzie miała w czym biegać po dworze ;PNasze maleństwo :* Kinga 21.08.2016r.