Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przyszłe mamy rocznik 89'
Odpowiedz

Przyszłe mamy rocznik 89'

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o super bo ja mam wizytę u gina :P i też zobaczymy malutką :) pewnie ostatnia wizyta u gina :) Kasza a o której masz wizytę?

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • kasza Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to czad :)
    Usg mam 13.20 a na 19 widzę się z położną :) ja jestem strasznie ciekawa wagi małej :) położna na oko powiedziała że będę rodzić 3000-3200 :P ciekawe co wyjdzie lekarzowi na usg :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 17:32

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to będziemy zdawać relacje jak tam po wizytach :P wiesz co ja się już nie nastawiam z tą wagą , gin mi prawie na każdej wizycie mówił że urodzę duże dziecko ( bo mój T jest duży :P ) a położna zaś że małe ( bo brzuch niewielki) i bądź tu człowieku mądry jak tu każdy ma swoje teorie :P

ja myślę że u Ciebie bedzie wicej niż 3200 :P pomimo że nie wiem jak wyglądasz :D
    Przykład koleżanki z pracy , obydwoje tacy "normalni" i wagowo i wzrostowo, pierwsza ciąża córka waga ok. 2800 , druga ciąża syn , tuż przed samym CC z usg waga 3800 a młody się urodził ok. 4200 :P . Więc nie ufam ani usg ani tym przepowiedniom lekarzy/położnych :P bo to jak wróżenie z fusów :P statystyka i tyle ;)

• kasza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko :) racja, nie ma co się nastawiać :) my z mężem nie za wysocy :P
    Oj oni tak wróżą z fusów :D życie pokaże jak będzie :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już się nie mogę doczekać <3 siedzimy jak na bombie :P chciałabym się obudzić trzymając już mała :P ten cały poród może mnie ominąć

• kasza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah dobre :D a wiesz, ja mam dni że myślę sobie: "byłoby super jakby mała wyszła dziś", ale są też takie "o rety byle nie dziś" :D mam takie huśtawki nastrojów :)

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja mam podobnie :D są dni kiedy już mam serdecznie dość, cały dzień marudze i jest mi wszystko obojętne i mówię do mojego T żeby już wychodziła bo jestem zmęczona , a na drugi dzień jak pomyślę o porodzie to zaraz brzuch mnie z nerwów boli :P

tak czy siak te nasze uparciuchy wyjdą już niedługo i na pewno mają tylko dwa wyjścia :P

• kasza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostaje nam tylko czekać :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekać i urodzić :P

• Tami Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu tak sobie myśle ze bedzie mi brakować tego wiercenia sie w brzuchu :D i poczucia ze zawsze ktoś jest ze mną :) oj taaaak, wzruszyłam sie :D

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tami....teraz myslisz ze bedzie brakowac wiercenia, ale poczekaj z 10 tyg i wtedy bedziesz marudzila jak my :D haha, ja juz dzis nie moge wytrzymac ciagle mnie bije, a jak stoje to brzuch mi sciaga w dol, strasznie ciagnie jak chodze. O losie, zaczynam myslec ze wcale nie musi czekac do powrotu tatusia i moze sie szybciej wypakowac;D

1usavcqgvf430wyj.png
  • Tami Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :D pewnie masz racje :) pewnie będę pozniej zasypiać z błagalna myślą, ze to moze juz jutro :D

atdcclb1ukdkpfkx.png
    PCOS- ciąża troche z zaskoczenia, juz w drugim cyklu po spontanicznym odstawieniu tabletek :D
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnei było do końca 6 miesiąca/ połowa 7 miesiąca, zaczął 3 trym i wszystko poleciało, tzn. kości zaczeły się rozchodzić, a to powodowało że nie spałam w nocy bo tak mnie biodra bolały, siku co chwilę , no i brzuch zaczął ciążyć bo dziecko już ważyło sporo ponad kg ... teraz czuję mega zmęczenie, człowiek czuje się jak słoń chociaż nie wygląda :P ale przez te upały ciężej się znosi ciąże. A jeszcze teraz mam takie ciągoty do słodkiego że masakra, dużo nie jem a czuje się ciągle pełna :).

Ciesze się że młoda sobie tam siedzi , to jest niesamowite że tam sie dziecko mieści i takie ruchliwe już jest, tymi stópkami i dupką jak się wypina to oh ah i eh :P ale uwierz na tym etapie jak sie w nocy przekręcam to co się nastękam to moje ;) jakby ktoś cegłe do brzucha przywiązał. I jeszcze jak trafi się noc gdzie idziesz 3 raz siku i już spać się nie chce , i potem myślisz co jeszcze musisz kupić dla dzidzi, czy torba spakowana .. xD

zaś się rozpisałam :P

• Molly Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żyje nadzieją że jak będę któregoś pięknego dnia rodzić, to nie będzie takich upałów jak teraz.. przecież nie da się żyć będąc bez brzucha, z brzuchem jest tragedia, a rodzić kilkanaście godzin nie wyobrażam sobie w ogóle..
    kiepsko znoszę te gorączki - brzuchol mi strasznie przeszkadza, zaczęły mi puchnąc łydki - boje się co bedzie dalej..:(

Myślicie, że przyrost masy +7 kg na moim etapie ciąży jest ok?

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly, pewnie że tak, mało przytyłaś więc nie masz się czym martwić ;)

ja niestety będę rodzić pewnie w 40 stopniowym upale w środku dnia , będe spocona i z każdej dziury za przeproszeniem będzie sie lało :P fuj nie cierpię być taka śmierdząca ...

• Tami Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z każdej dziury Hehehehehehe :D sorki, nie mogłam juz :D

atdcclb1ukdkpfkx.png
  • Molly Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście czuję się jak słonica z tymi dodatkowymi 7 kilogramami, a mąż cały czas twierdzi, ze za mało tyję - cieszyłby się jakbym siedziała i non stop coś jadła :P a przecież ile można :D

paola89 życzę Ci zeby Ci się z każdej dziury nie lało :P niech nadejdzie jakieś załamanie pogody - będzie nam wszytskim lżej :)

atdcpx9i1fej5hn5.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to każdej z nas życze szybkiego i łatwego porodu, bez problemów z kroczem i innych podobnych historii ;)

Ailla lubi tę wiadomość

• kasza Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amen :D

klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Ailla Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7kg to akurat, po co wiecej jak maluch zdrowy?:) ja mam 8 a plusie i rozumiem czucie sie jak slonica ale to tulko wrazenie, niektore tyja 5 i tez im ciezko:)
    U nas nad morzem upaly przyszly wczoraj, ale nie czuje sie tego jak w duzych miastach. A na porodowkach ponoc nawet w zime jest gorac, woec od wyciekow ze wszysykich otworow sie nie uniknie :D

1usavcqgvf430wyj.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ