X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Tycie w drugim trymestrze
Odpowiedz

Tycie w drugim trymestrze

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Fatim ja na macierzyńskim wezmę się za Chodakowska w sumie przed ciążą znaczy bardziej przed ślubem :-P ćwiczyłam z nią wyzwanie i dobrze się czułam :-)

justa1234 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny...w dwa tygodnie znowu kilogram do przodu:/ Juz mam 64kg...
    Mimo,ze prowadzę zeszyt,ze nie jem słodyczy...ze ćwiczę...Co jest kur..??
    To nie jest chyba normalne...

• Natka88 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dddodiii, 1kg w 2 tyg., to przecież książkowe 0,5kg/tygodniowo :)
    Nie stresuj sie kobieto, bo tłuszczu to ty nie nabierasz, a dodatkowo moze masz tendencje do zatrzymywania wody.

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też skoczył 1kg w dwa tygodnie ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnie 3 tygodnie +3 kg. Jak tak dalej pójdzie to skończę na 120 :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dddodiii to dobry przyrost. Nie martw sie. U mnie z kolei na odwrot - waga spadla... Jeszcze po tym antybiotyku nie mam apetytu, wymiotuje i mam biegunke - ketony w moczu 150;(( Takze na obecny czas wrocilam do wagi 48:/ ale jeszcze tylko do jutra mam brac. Wiec jakos sie przemecze i oby wszystko wrocilo do normy. Wczoraj mialam imieniny i dostalam od meza raffaello :) moze tym nalapie troche wagi :p niestety na czekolade dalej patrzec nie moge.

• Bilbonix Znajoma

Wysłany: 27 maja 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj gin mi mówił, że między 17, a 24 tyg jest największy przyrost wagi..i kazał mi kontrolować to co jem, bo za dużo tyję. mam +10 kg od poczatku ciazy póki co. moze ten wasz zeszyt to dobre rozwiazanie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od 18 czy 19 tyg około 0,700 - 1 kg tyg, ciut dużo ,ale bez przesady, nie będę teraz tym sie martwić. :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Dddodiii to dobry przyrost. Nie martw sie. U mnie z kolei na odwrot - waga spadla... Jeszcze po tym antybiotyku nie mam apetytu, wymiotuje i mam biegunke - ketony w moczu 150;(( Takze na obecny czas wrocilam do wagi 48:/ ale jeszcze tylko do jutra mam brac. Wiec jakos sie przemecze i oby wszystko wrocilo do normy. Wczoraj mialam imieniny i dostalam od meza raffaello :) moze tym nalapie troche wagi :p niestety na czekolade dalej patrzec nie moge.

Green, jak będziesz jadła ostatni posiłek o 22, to ketonów rano nie powinno być :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 2 tyg 1kg do przodu i ty panikujesz o.O? Kilogram w tydzień przybrałam i tylko się cieszę, że rosnę. Nigdzie oprócz cycków i brzucha nie przybrałam. W zeszłym tyg byłam 3,5kg na plusie (ile będzie w tym tyg, to jutro zobaczę, bo co czw się staram ważyć).

Wcinam dużo, właściwie ciągle coś jem i nie uważam, żeby to było coś złego, bo startowałam z normalną wagą do swojego wzrostu.

polkosia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra...musze stwierdzić,ze mój zeszyt,to naprawde dobra rzecz.
    Ostatnio na wadze miałam 64,a wczoraj i dzis 63,5kg takze jest dobrze:)
    Podliczam kalorie na koniec dnia tak na oko-bez żadnych co do jednej,bo przeciez na diecie nie jestem:)
    Wychodzi,ze najwięcej jem na śniadanko...ale tez jem o 21-22,wiec nie trzymam sie jakiegoś rygoru-po prostu mam ochotę,to jem,tylko rozsądnie :)
    Ale najśmieszniejsze jest to,ze wczoraj u Gina ważyłam 64,7 :) Jebnieta ma ta wagę jakoś :) zawsze u niego waze więcej lub mniej,niż na swojej wadze...
    Dziwne,nie? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od 20 do 23 tyg 1,5 kg na plusie, od poczatku ciąży 5,5 kg, nie jest źle :)

• zakocona Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii, po co się ważyć codziennie? Przecież to bez sensu. Wahania mogą być przez wahania wody w organizmie. Raz na tydzień i wystarczy.
    Liczenie kalorii w ciąży mnie dziwi. No, ale co kto tam woli. Jedzenie o 21 to nie wiem czemu uznajesz za coś strasznego.
    A waga u gina nie jest jebnieta, tylko idziesz do niego PO JEDZENIU i UBRANA wiec są znaczne różnice w wadze.
    Ja się ważę TYLKO na czczo, TYLKO raz na tydz, TYLKO nago i TYLKO po toalecie. Inaczej dla mnie to kompletny bezsens.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 09:08

polkosia, justa1234, ss lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę kalorie na, bo chcę mieć pewność że dostarczam te 500kcal więcej, które potrzebuje maluch ;)
    Też się ważę codziennie, bo lubię to i zawsze tak robiłam :)

dddodiii lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, no kalorii nie liczę... Nigdy mnie to nie fascynowało, tak jak i diety.
    Staram sie po prostu jeść regularnie i zdrowo, choć np w niedziele potrafię sobie pofolgować : jakieś ciasto, lody, więcej swobody.
    Czasem też mam ochotę na niezdrowe frytki czy smażoną kiełbasę, więc sobie nie odmawiam, ale żeby kalorie- nie.
    Też ważę sie raz na tydz - mniej więcej, bo tak jak czasem co dziennie wejdę, to jednego dnia 1kg na + a drugiego 1 na minus.
    Dziś od początku ciąży 6.5 na +

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 12:49

• polkosia Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ma całkowitą rację. Każdy dietetyk powie, że codziennie ważenie sensu nie ma, chociażby dlatego, że raz zrobisz kupę rano, a raz wieczorem i już 30 deko różnicy :P

Ja kalorii też nie liczę. Jem jak mam ochotę. Między 17 a 24 tygodniem tyje się najwięcej i nie ma co panikować. A jedzenie późniejszej kolacji jest bardzo zalecane w ciąży, bo inaczej można cukrzycy się dorobić! Dziecko nie może od 18 do 8 głodować.

justa1234, zakocona lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już przytyłam jakieś 7kg i jakoś żyję :-D dodam,że przed ciąża byłam aktywna bo codzinnie cwiczylam po 45 minut z,chodakowska lub z kimś innym :-) stwierdzialam że na macierzyńskim wezmę się za siebie i wrócę do swoich 63kg :-) myślę że w ciąży trzeba być świadomym że te kilogramy dochodzą pomimo ćwiczeń lub liczenia kalorii ;-) ja zachodzac w upragnioną ciążę marzyłam aby dzidzia rosła zdrowa i w nosie mam dodatkowe kilogramy :-D cieszę się ciąża,i brzuszkiem ;-) wyglądam może jak słonica ale za to szczęśliwa słonica ;-) może ja inczej do tego wszystkiego podchodzę bo o dzidze staraliśmy się osiem lat i dla mnie to mega szczęście, oczywiście nie twierdzę że niektóre się mniej cieszą odemnie ale ja podchodzę do tego inaczej tym bardziej że maleństwo w brzuszku jest z ivf :-D

polkosia, binka76, natasza666 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie chyba waga popsula, bo caly czas pokazuje tyle samo, a brzuszek mi od poprzedniego tyg urosl:) choc tata uwaza, ze chyba i tak za duzo waga pokazuje, bo chyba przytyl i nie przyjmuje tego do wiadomosci:P ja wizyte taka z wazeniem mam 17 czerwca i zobaczymy ile nalapalam :)

A dzisiaj u mnie grill - bede sie opychac karczkiem i kielbasa i pomidorami o! I napije sie dzis szklanke zimniutkiej pepsi,o! Raz na miesiac mozna:p

binka76, dddodiii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam pepsi :) i potrafię sobie pozwolić i caly litr wypić sama - no chyba raz na jakiś czas takie male przewinienie :P
    Gril jest zdrowy - wytapia tłuszcz :P

justa1234, green lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namówiłas mnie Green dzisiaj z mężem robimy wieczór filmowy i kupiłam puszkę coli, delektuje się łyczek po lyczku ;-)

polkosia, green lubią tę wiadomość

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ