Tycie w drugim trymestrze
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDddodiii to dobry przyrost. Nie martw sie. U mnie z kolei na odwrot - waga spadla... Jeszcze po tym antybiotyku nie mam apetytu, wymiotuje i mam biegunke - ketony w moczu 150;(( Takze na obecny czas wrocilam do wagi 48:/ ale jeszcze tylko do jutra mam brac. Wiec jakos sie przemecze i oby wszystko wrocilo do normy. Wczoraj mialam imieniny i dostalam od meza raffaello moze tym nalapie troche wagi :p niestety na czekolade dalej patrzec nie moge.
-
nick nieaktualny
-
green wrote:Dddodiii to dobry przyrost. Nie martw sie. U mnie z kolei na odwrot - waga spadla... Jeszcze po tym antybiotyku nie mam apetytu, wymiotuje i mam biegunke - ketony w moczu 150;(( Takze na obecny czas wrocilam do wagi 48:/ ale jeszcze tylko do jutra mam brac. Wiec jakos sie przemecze i oby wszystko wrocilo do normy. Wczoraj mialam imieniny i dostalam od meza raffaello moze tym nalapie troche wagi :p niestety na czekolade dalej patrzec nie moge.
Green, jak będziesz jadła ostatni posiłek o 22, to ketonów rano nie powinno byćKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
W 2 tyg 1kg do przodu i ty panikujesz ? Kilogram w tydzień przybrałam i tylko się cieszę, że rosnę. Nigdzie oprócz cycków i brzucha nie przybrałam. W zeszłym tyg byłam 3,5kg na plusie (ile będzie w tym tyg, to jutro zobaczę, bo co czw się staram ważyć).
Wcinam dużo, właściwie ciągle coś jem i nie uważam, żeby to było coś złego, bo startowałam z normalną wagą do swojego wzrostu.polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobra...musze stwierdzić,ze mój zeszyt,to naprawde dobra rzecz.
Ostatnio na wadze miałam 64,a wczoraj i dzis 63,5kg takze jest dobrze:)
Podliczam kalorie na koniec dnia tak na oko-bez żadnych co do jednej,bo przeciez na diecie nie jestem:)
Wychodzi,ze najwięcej jem na śniadanko...ale tez jem o 21-22,wiec nie trzymam sie jakiegoś rygoru-po prostu mam ochotę,to jem,tylko rozsądnie
Ale najśmieszniejsze jest to,ze wczoraj u Gina ważyłam 64,7 Jebnieta ma ta wagę jakoś zawsze u niego waze więcej lub mniej,niż na swojej wadze...
Dziwne,nie? -
nick nieaktualny
-
dddodiii, po co się ważyć codziennie? Przecież to bez sensu. Wahania mogą być przez wahania wody w organizmie. Raz na tydzień i wystarczy.
Liczenie kalorii w ciąży mnie dziwi. No, ale co kto tam woli. Jedzenie o 21 to nie wiem czemu uznajesz za coś strasznego.
A waga u gina nie jest jebnieta, tylko idziesz do niego PO JEDZENIU i UBRANA wiec są znaczne różnice w wadze.
Ja się ważę TYLKO na czczo, TYLKO raz na tydz, TYLKO nago i TYLKO po toalecie. Inaczej dla mnie to kompletny bezsens.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 09:08
polkosia, justa1234, ss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynie, no kalorii nie liczę... Nigdy mnie to nie fascynowało, tak jak i diety.
Staram sie po prostu jeść regularnie i zdrowo, choć np w niedziele potrafię sobie pofolgować : jakieś ciasto, lody, więcej swobody.
Czasem też mam ochotę na niezdrowe frytki czy smażoną kiełbasę, więc sobie nie odmawiam, ale żeby kalorie- nie.
Też ważę sie raz na tydz - mniej więcej, bo tak jak czasem co dziennie wejdę, to jednego dnia 1kg na + a drugiego 1 na minus.
Dziś od początku ciąży 6.5 na +Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2015, 12:49
-
Zakocona ma całkowitą rację. Każdy dietetyk powie, że codziennie ważenie sensu nie ma, chociażby dlatego, że raz zrobisz kupę rano, a raz wieczorem i już 30 deko różnicy
Ja kalorii też nie liczę. Jem jak mam ochotę. Między 17 a 24 tygodniem tyje się najwięcej i nie ma co panikować. A jedzenie późniejszej kolacji jest bardzo zalecane w ciąży, bo inaczej można cukrzycy się dorobić! Dziecko nie może od 18 do 8 głodować.justa1234, zakocona lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja już przytyłam jakieś 7kg i jakoś żyję dodam,że przed ciąża byłam aktywna bo codzinnie cwiczylam po 45 minut z,chodakowska lub z kimś innym stwierdzialam że na macierzyńskim wezmę się za siebie i wrócę do swoich 63kg myślę że w ciąży trzeba być świadomym że te kilogramy dochodzą pomimo ćwiczeń lub liczenia kalorii ja zachodzac w upragnioną ciążę marzyłam aby dzidzia rosła zdrowa i w nosie mam dodatkowe kilogramy cieszę się ciąża,i brzuszkiem wyglądam może jak słonica ale za to szczęśliwa słonica może ja inczej do tego wszystkiego podchodzę bo o dzidze staraliśmy się osiem lat i dla mnie to mega szczęście, oczywiście nie twierdzę że niektóre się mniej cieszą odemnie ale ja podchodzę do tego inaczej tym bardziej że maleństwo w brzuszku jest z ivf
polkosia, binka76, natasza666 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi sie chyba waga popsula, bo caly czas pokazuje tyle samo, a brzuszek mi od poprzedniego tyg urosl:) choc tata uwaza, ze chyba i tak za duzo waga pokazuje, bo chyba przytyl i nie przyjmuje tego do wiadomosci:P ja wizyte taka z wazeniem mam 17 czerwca i zobaczymy ile nalapalam
A dzisiaj u mnie grill - bede sie opychac karczkiem i kielbasa i pomidorami o! I napije sie dzis szklanke zimniutkiej pepsi,o! Raz na miesiac mozna:pbinka76, dddodiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny