III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
kotek27 wrote:Może podpowiedzą później te, co się już spakowały
Mi dziś doświadczona koleżanka doradziła, że jak synek to lepiej wziąśc więcej zestawów ubranek bo często sika nie w pampercha, tylko w górę...
u nas się obsikał w pieluszkach dady. w pampersie się nie zdarzyło. Najlepiej siusiaka wyprostowac by nie był pod kątem
kotek27 lubi tę wiadomość
-
haybeauti wrote:Dziewczyny czy mogłybyście mi podpowiedzieć? zastanawiam się jaki kupić przewijak? czy na komodę,łóżko czy takie składane? Mały będzie z nami w sypialni spał więc muszę to jakoś praktycznie rozwiązać żebyśmy mogli się jakoś poruszać
Miriam lubi tę wiadomość
-
magdziunia111123 wrote:my nie mamy miejsca na komode w sypialni wiec kupilismy na lozeczko. wydaje mi sie ze tak wygodniej bo nie musisz biegac z maluchem po calym pokoju zeby w srodku nocy go przebrac tylko cyk z lozeczka prosto w pampersa i cycek i spac:-P delikatna lampka przy przewijaku zeby pampersa "na glowe" nie zalozyc:-P
Ale kochana mnie rozbawiłaś tym pampersem na głowę
Wolałabym na komodę bo wszystko bym miała pod ręką a ten na łóżko to boje się, że czegoś zapomnę a tak w szufladce miałabym wszystko i pod ręką.
Gratulacje dla plemniczki.Pamiętam jak pisałam na ovu, że trzymam kciuki za testowanie a teraz ma już córcię. Ależ ten czas leci.
właśnie przeszedł mnie dreszczyk, że to szybko zleci i niedługo będziecie trzymać kciuki za mnie hehe:) -
ja przewijak kupiłam usztywniany, który można położyć i na łóżeczko i na komodę.
jesli chodzi o body to ja biorę tylko na długi rękaw do spiochów i półśpiochów.
pod pajacyk w ogóle nie zamierzałam zakładać jeszcze bodów, ale teraz to już nie wiem czy dobrze myślałam...;/ -
Gratulacje dla Plemniczki
Może to badanie ginekologiczne pomogło ? Albo stymulacja sutków
W każdym razie czekamy teraz na opis porodu standardowo
Ja wypiłam dziś słabą kawę i teraz czuje się zmęczona a nie mogę zasnąć grrr to najgorzej, bo jestem zbyt ospała żeby robić zadania z logiki a zbyt pobudzona żeby zasnąćoszaleć idzie
No trudno jakoś będę musiała się pomęczyć.
Paula mi sie wydaje, że mi w niedzele zaczął opadac brzuch. Od niedzieli mam dużo słabsze zgagi i mały zdecydowanie nizej kopie. Poza tym w niedzielę właśnie czułam się dość "dziwnie" . Nie mogę włożyć całej ręki między piersi a brzuch, ale brzuch od początku rósł mi bardzo wysoko, a teraz wydaje mi sie, ze jest niżej. W piątek mam wizytę to zapytam czy to możliwe, zeby dziecko zeszło już nizej.plemniczka lubi tę wiadomość
-
newsy od Plemniczki
mała wazy 2980 i 50cm i mała jest piekna !!!
poród masakryczny przez to że szybko rozwarcie się zrobiło a za pozno bylo na zzo.Po porodzie zaraz na 2 godziny Kornelka ssala piers i nie chciała puścić. Teraz juz czuje sie dobrze i odpoczywam . Pozdrawiam
PlemniczkaSuzy Lee, haybeauti, Miriam, szczessciara, Lalita2710, pillow, Effcia28, juicca, ;oniqa, paula22, asienka28, inezz, Ancia77, Blondi22, doris85, xcarolinex, kotek27, magdalena, plemniczka lubią tę wiadomość
-
kotek27 wrote:Dziewczyny, zapominałam dopytać, jakie body spakowac do walizki do szpitala na długi czy krótki rękaw. Myślałam, że to będzie łatwiejsze, a ja mam 100 pytań do... Doradźcie plis
kotek, ja leżałam w szpitalu, w którym będę rodzić, tam było tak masakrycznie gorąco, a okien nie można otwierać, nawet na korytarzu nie było przewiewu, więc spakowałam tylko body na krótki rękaw, a pajace na długi, żeby mieć wybór, mam też rożek i cienki kocykkotek27 lubi tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
nick nieaktualny