III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
teraz juz nie pamietam czy tego allegrowicza poleciła mi milola czy marysia heheh za kilka dni sie dowiem co i jak
http://allegro.pl/show_user.php?uid=16902622 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
już to pisałam leżałam na sali z dziewczyną która miała szyjkę 1.5 cm w 30 tyg , założyli jej pessar , miała dotrwać do 35 tyg dotrwała do 38
więc Miriam dasz radę
Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjuicca wrote:teraz juz nie pamietam czy tego allegrowicza poleciła mi milola czy marysia heheh za kilka dni sie dowiem co i jak
http://allegro.pl/show_user.php?uid=16902622
Ekspresowa wysyłka i towar zgodny z opisemjuicca lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki w starając się ogólnie na "Plemniczce....." jest zdjęcie małej Kornelci jeśli któraś chętna do obejrzenia to odsyłam tam dodała je Aga30
a druga kruszynka to Marcel Ilonki synek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 21:58
Kaja, Miriam, haybeauti, Blondi22, juicca lubią tę wiadomość
-
Miriam dasz radę i na pewno będzie dobrze, tylko sumiennie leż i się oszczędzaj. Tyle wokół nas przypadków ze skracającą się szyjką i szczęśliwych zakończeń, że u Ciebie nie może być inaczej. Moja też się skracała, zatrzymała się w pewnym momencie i tak się trzyma już od wielu tygodni
Kozgo, nie ma objawów skracającej się szyjki, niestety to dopiero na badaniu wychodzi, dlatego ja przy skracającej się szyjce miałam najpierw co tydzień, później co dwa robione usg dopochwowo, by badać długość szyjki, by ewentualnie pessar lub szew założyć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 22:00
Effcia28, Miriam, juicca lubią tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
jeśli chodzi o skracającą się szyjkę to mnie też się w 28-29 tygodniu skracała dostałam Luteine 2x2 magnez 2x1 i no-spe3x1 oraz kazano mi się oszczędzać.Na następnej wizycie szyjka już się więcej nie skruciła.Więc spokojnie trzeba to przelezeć a będzie dobrze
Jeśli chodzi o objawy to oprócz stawiającego brzucha i jego bólu nic się więcej nie działoMiriam lubi tę wiadomość
-
u mnie szyjka nie skracała się, ale była miękka.jedyne objawy to twardnienia brzucha.pomogły leki i oszczędny tryb życia.
Bedzie dobrze Miriam!
podbijam temat o wiesiołku, wiem że plemniczka brała, ale ile i od kiedy mozna zacząc łykać?Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mój lekarz na ostatnich 2 wizytach nie badał mnie ginekologiczne, a usg ost było w 20 tyg więc myślę czy wszystko imbir dobrze skoro objawów nie ma. Usg mam 31 stycznia, a wizytę 12 lutego ale nie wiem czy nie sprawdzić tego wcześniej dla swojego spokoju.
-
Miriam na pewno będzie dobrze, musimy się poświęcać dla naszych maluszków, wiadomo. Tak naprawdę nie dużo Ci zostało. Mi po 30 tygodniu nie wiem kiedy zleciało a już zaczął się 35 tydzień. A walizke dopiero zaczynam pakowac. Z tego co pamiętam, Ty już we wszystko wyposażona i spakowana, i bardzo dobrze. Teraz możesz spokojnie bez stresu leżeć i czekac na spotkanie z córeczką
)
ps. Dziś kupiliśmy wózek
za 3 dni odbiór bo nie było szarego na stanie, wybór padał na Tutek Grander polecany przez dwie znajome paryMiriam, magdalena lubią tę wiadomość
-
milola86 wrote:u mnie szyjka nie skracała się, ale była miękka.jedyne objawy to twardnienia brzucha.pomogły leki i oszczędny tryb życia.
Bedzie dobrze Miriam!
podbijam temat o wiesiołku, wiem że plemniczka brała, ale ile i od kiedy mozna zacząc łykać? -
nick nieaktualnyKozgo mam nadzieje ze jest wszystko ok ja chyba jednak trochę przeginalam z obowiązkami jakie sobie ustalililam i to może dlatego
Kotek teraz jestem zadowolona ze wszystko jest już przygotowane teraz muszę leżeć i odpoczywać i oby sie poprawiło
Dziś spać w nocy nie mogłam chyba właśnie dlatego ze ta szyjka nie dawała mi spokoju czułam ból jak na okres ale to mam nadzieje ze tylko moja wyobraźnia zaczęła pracować krecilam sie z boku na bok i tak cała nocdziś muszę załatwic ostatnie kilka spraw zawieść L4 do zusu odebrać zamówiona luteine z apteki bo wczoraj w 4 aptekach nie było w tej dawce dopiero na zamówienie dziś po 10 do odbioru zawieźć ksero zwolnienia szefowej no i przy okazji odebrać prawo jazdy bo czas najwyższy niby zdane jeszcze przed świętami a jakoś podrodze mi nie było jak mnie złapią to dopiero bedzie
Kurde posnioslam sie o 6 bo było mi niedobrze i miałam biegunke oby to było ze stresu a nie cos gorszego