WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zauważyłyście, że dziś nie pojawiła się jeszcze Dzejkej :D
    To dobry znak :).Czyżby się coś wyklarowało i rozkręciło :)? Dzejkej jak coś trzymamy kciuki :)!

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wczoraj to przeczytalam to usnac nie moglam i myslalam o Martek..kurde szok..

Vivien ja mialam napady snu na zmiane z bezsennoscia..wczoraj ledwo co usnelam a dzisiaj juz kolo 6tej jadlam sniadanko i czekalam az apteke otworza.
    Kupilam ten Heviran na opryche i mam brac co 5godzin..upal juz jest!zjadlam troche arbuzka po sniadaniu i mam zgage tralala..dziwne..
    A dzisiaj chyba bedzie sex u mnie haha moze cos sie ruszy u mnie?haha

Nienormalna ja pilam u sasiadki wczoraj kawke inke z mlekiem galke lodow orzechowych i bita smietanka.rewelacja ;-)

иιєиσямαℓиα, vivien lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, ja robię zwykłą rozpuszczalną słabiuuuuutką, na to bita smieta w sprayu i się delektuję;))

Tez myślę od rana o DzejKej, czyżby coś się działo??;)))) Oby:)))

Pasia, u mnie seks był rano no i ....... czekamy;)))

pasia27, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nienormalna moja kolezanka mam jelito drazliwe i wlasnie tez nie moze pic mlekai jego przetworow za duzo bo ma niejasnosci ale mleko sojowe tak jej nie meczy..

W domu zamiast inki pije zwykla zbozowa.gotuje w garnuszku dolewam duuuzo mleka i popijac chlodne caly dzien..albo mleczko ostatnio samo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2013, 09:47

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga no to trzymam kciuki i puszczam cie w kolejke hehe zeby nie bylo ;-)

иιєиσямαℓиα, anilorak lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia nie chcę cie straszyć ale u mnie ani liście malin, ani sex nie pomogły ;p Hehe, może tym razem będzie inaczej.
    Ciężko się ten dzień zaczął, tez miałam nadzieję że u Martek dobrze, pod koniec się przecież okazało że nie jest tak źle jak na początku myśleli. Kochana jest że mimo take sytuacji się odezwała, wiedziała że o niej myślimy :(
    Ja dzisiaj się wyjątkowo wyspałam, a mój syn jeszcze śpi. Ostatnio często się budzę i mam kilka godzin z głowy a dzisiaj proszę :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    nienormalna moja kolezanka mam jelito drazliwe i wlasnie tez nie moze pic mlekai jego przetworow za duzo bo ma niejasnosci ale mleko sojowe tak jej nie meczy..

W domu zamiast inki pije zwykla zbozowa.gotuje w garnuszku dolewam duuuzo mleka i popijac chlodne caly dzien..albo mleczko ostatnio samo :-)

no u mnie też pierwsze skojarzenie lekarza to było na zespół jelita drażliwego, ale wcześniej tego nie miałam :/. Dziwne żeby się w ciąży ujawniło. Powiedział, że ciąża to dodatkowe obciążenie stresem a że ja się stresuję to nic dziwnego że mam. Internistka powiedziała, że jeśli nawet to ZJD to w ciąży się tego nie leczy, bo nie wolno leków na to schorzenie w ciąży. A czy twoja koleżanka ma problemy też po lodach nie wiesz??

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie lekarz tez sie smial o ten sex ale coz..hehe moj sie cieszy bo dlugo nie bylo..a wczoraj tez noca pilam liscie i dzisiaj juz tez bo moze chociaz podwiadomie cos rusze.haha

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Aga no to trzymam kciuki i puszczam cie w kolejke hehe zeby nie bylo ;-)
    dziewczyny po kolei :)
    nie pchajcie się tak ;)
    Pasia widzę, że jesteś uprzejma i puszczasz koleżankę przodem hehe :)
    jaka kultura ;)

anilorak lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    No wlasnie lekarz tez sie smial o ten sex ale coz..hehe moj sie cieszy bo dlugo nie bylo..a wczoraj tez noca pilam liscie i dzisiaj juz tez bo moze chociaz podwiadomie cos rusze.haha

korzystaj póki możesz, potem nie będzie czasu ani siły na seks ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2013, 09:55

MADZIULA13 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    no u mnie też pierwsze skojarzenie lekarza to było na zespół jelita drażliwego, ale wcześniej tego nie miałam :/. Dziwne żeby się w ciąży ujawniło. Powiedział, że ciąża to dodatkowe obciążenie stresem a że ja się stresuję to nic dziwnego że mam. Internistka powiedziała, że jeśli nawet to ZJD to w ciąży się tego nie leczy, bo nie wolno leków na to schorzenie w ciąży. A czy twoja koleżanka ma problemy też po lodach nie wiesz??
    Glownie mleko,serki ogolnie przetwory mleczne..niestety to na tle nerwowym i raczej nie da sie tego leczyc..trzeba umiec z tym zyc..zapisala jej jakies leki na uspokojenie powiedziala ze sport,hobby,dieta baaardzo pomagaja..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    korzystaj póki możesz, potem nie będzie czasu ani siły na seks ;)

Z takim obciazeniem jakie mam z przodu to pewnie bedzie wiecej smiechu niz to warte hehe

иιєиσямαℓиα, anilorak lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Z takim obciazeniem jakie mam z przodu to pewnie bedzie wiecej smiechu niz to warte hehe
    hehe :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój baniaczek z przodu już utrudnia mi zycie ;-) póki co śpie dobrze, ale boli mnie kręgosłup i męczę się jak staruszka ;-)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:
    mój baniaczek z przodu już utrudnia mi zycie ;-) póki co śpie dobrze, ale boli mnie kręgosłup i męczę się jak staruszka ;-)

ja już teraz też, a tu jeszcze 3 miesiące :)
    do tego te upały ...dziś mam wizytę u gina po południu a u mnie jest 37 stp. :/
    ufff
    nie wiem jak ja przeżyję tą wyprawę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2013, 10:19

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Kurcze, współczuję zamknietego szpitala, ale na pewno znajdziesz równie dobry, z fajną opieką. Trzymam kciuki!

No nic idę sobie zrobić kawkę z bita śmietaną - a co tam, korzystam póki mogę;)

Agga ja mam tez faze na kawke ale z mlekiem ;) na zimno
    Taka ice kaffee mhhhhh
    Pochlaniam wszystko co jest z mlekiem :P

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zostało ciut mniej.
    uwielbiam lato i u nas póki co pogoda nas rozpieszcza, codziennie jest gorąco. niestety, ale w tym stanie nie możemy w pełni korzystać z jego uroków, ale w przyszłym roku sobie odbijemy ;-) i to z maluszkami :-)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Glownie mleko,serki ogolnie przetwory mleczne..niestety to na tle nerwowym i raczej nie da sie tego leczyc..trzeba umiec z tym zyc..zapisala jej jakies leki na uspokojenie powiedziala ze sport,hobby,dieta baaardzo pomagaja..

są jakieś leki niwelujące te bóle. Moja siostra też to miała zdiagnozowane - brała debridat chyba, bo kiedyś jak miałam też jakieś bóle brzucha dawno temu to dała mi kilka tabletek żebym sprawdziła czy mi pomoże :). Pomogło, ale w tedy nie byłam w ciąży ofcourse ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα, daj znać jak poszło u gina. ja też niedługo mam wizytkę, już w czwartek :-)pozdrawiam

• Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Kaja dokładnie tak jak pisała agga84. Baby blues wiąże się ze spadkiem kortyzonu i jest bardzo częsty. Ja tez miałam po pierwszym porodzie. Poród był długi i wykańczający, potem w domu bałam się że będę złą matką, mały mi płakał a ja nie wiedziałam co robić, nosiłam go na rękach i płakałam. Bardzo mi wtedy pomógł mój mąż i szybko mi przeszło :)
    Co do siary z piersi to niestety niektóre kobiety mają już w połowie ciąży.
    Nienormalna ja w żadnej ciąży ruchów nie liczyłam. ( piszę jakby nie wiadomo ile ich miała ;)
    ja siare zauważyłam już jakis tydzien temu jak troche za mocno recznikiem sie wytarłam

a.png
    a.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ