X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez dzisiaj gorąco:-D właśnie zjedlismy lodzika wodnego i odpoczywamy ;-)

pasia27 lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej az tak dlugo chca cie przetrzymac o.O o.O
    ja bym chyba w trakcie czekania siwych wlosow dostala :P
    Zapytam sie lekarza w poniedzialek ile on czeka po terminie na wywolanie..

polozna ze szkoly rodzenia mowila ze nawet do 14 dni mozna czekac o.O :/
    to juz jest masakra.
    Ale na taki prezent czeka sie z utesknieniem zeby go rozpakowac :P

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja mam 3-letnia córeczkę i powiem Wam,ze z tym sudocremem to prawda, podobnie jak z pępowiną.Ja używałam spirytusu 70% natmast moja przyjaciółka oktanisept ( różnica między naszymi dziećmi to 2 dni). U mnie kikutek szybko odpadł,ładnie się zagoiło a ona męczyła się 4 tyg i zaczął jej gnić..niie życzę nikomu takich przeżyć i strachu co ona przeżyła..( to nasze pierwsze dzieci były). Podobnie z tymi emolientami do kąpieli,jesli skóra dziecka tego nie wymaga nie ma co ich stosować bo później będzie problem z przestawieniem na mniej antyalegriczne kosmetyki lub normalne. Do wszystkiego trzeba mieć umiar poprostu i rozsądnie stosować aby zamiast pomoc nie zaszkodzić dziecku. Ogólnie jeszcze Wam na piszę,że moja ukochana matka chrzestna jest położną,pracowała też jako pielęgniarka noworodkowa i w sumie powiedziała mi wszystko to samo co napisała иιєиσямαℓиα ( ma ponad 20 lat praktyki). Ja jej rad się słuchałam i nie żałuję..wiadomo każde dziecko jest inne ale najważniejszy w tym wszystkim chyba nasz zdrowy rozsądek

DzejKej, pasia27 lubią tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 wrote:
    Hej dziewczyny :) Jeśli pozwolicie to i ja się przyłączę do Was :) Nareszcie III trymestr i coraz bliżej końca hehe
    Witaj maja..może mi powiesz jęsli wiesz oczywiscie ile teraz waży twoje maleństwo? bo ja na usg jeszcze muszę troche poczekać - chodzę państwowo i bede miała pewnie gdzies ok 32 tygodnia a bardzo ciekawa jestem ile teraz moze ważyc i mierzyć.Albo jesli ktoraś z wa miała w podobnym tygodniu usg to niech napisze :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, ten poniedzialek to tylko jesli dziecko bedzie sie tak dobrze czuło jak teraz :) Porod, ktory wywolany jest naturalnie jest zawsze lepszy od takiego po kroplowce. Wywolanie wiaze ze soba wzrost ryzyka cesarki, krawienia, bole sa mocniejsze itd., wiec jesli dzidzia ma sie dobrze (moja nawet bardzo) to wola poczekac.
    Ja sie martwilam i to strasznie, ale dzisiaj i polozna i lekarka mnie uspokoila.

Po 7 dniach od terminu musze sie stawic w szpitalu i tam musza podjac decyzje co dalej. Moja lekarka uwaza, ze mozna jeszcze czekac i to spokojnie.

W sumie to chyba ma racje, bo moj termin wg. owulacji byl na 4/5 sierpnia, wiec dopiero 2 dzien po terminie jestem. Przynajmniej tak sobie wmawiam ;)

Dodatkowo moja polozna mowila, ze duzo pierworodek rodzi po terminie, wiec nie ma co sie martwic. Jutro mam termin i pojutrze znowu, wiec malutka jest bacznie obserwowana :) No i rusza sie nadal jak wariat, wiec zle jej nie jest (dzisiaj w nocy tak cisnela głowa na dol, ze prawie padlam z bolu...). :)))

Co do kosmetykow antyalergicznych itd. to mam podobne zdanie jak wy. Po co dziecko "na zapas" traktowac jakby mialo problemy skorne itd.
    Ja ciuszki pralam w normalnym plynie do prania, jedyne co to dodalam plynu antybakteryjnego zamiast do plukania, bo prawie wszystkie ciuszki mam uzywane od znajomych.
    Do kapieli itd. tez nie kupowalam zadnych cudow. Zwykle kosmetyki dla niemowlat z Penaten.
    Co do pepka to sie nie wypowiadam, bo w Niemczech (przynajmniej u mnie w miescie i okolicy) niczym sie pepka nie przemywa. Jedyne co to jak sie umyje dziecko to osuszyc delikatnie papierem czy recznikiem i koniec. Zadnych kremow, masci czy spirytusu.

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 wrote:
    Kochane ja mam 3-letnia córeczkę i powiem Wam,ze z tym sudocremem to prawda, podobnie jak z pępowiną.Ja używałam spirytusu 70% natmast moja przyjaciółka oktanisept ( różnica między naszymi dziećmi to 2 dni). U mnie kikutek szybko odpadł,ładnie się zagoiło a ona męczyła się 4 tyg i zaczął jej gnić..niie życzę nikomu takich przeżyć i strachu co ona przeżyła..( to nasze pierwsze dzieci były). Podobnie z tymi emolientami do kąpieli,jesli skóra dziecka tego nie wymaga nie ma co ich stosować bo później będzie problem z przestawieniem na mniej antyalegriczne kosmetyki lub normalne. Do wszystkiego trzeba mieć umiar poprostu i rozsądnie stosować aby zamiast pomoc nie zaszkodzić dziecku. Ogólnie jeszcze Wam na piszę,że moja ukochana matka chrzestna jest położną,pracowała też jako pielęgniarka noworodkowa i w sumie powiedziała mi wszystko to samo co napisała иιєиσямαℓиα ( ma ponad 20 lat praktyki). Ja jej rad się słuchałam i nie żałuję..wiadomo każde dziecko jest inne ale najważniejszy w tym wszystkim chyba nasz zdrowy rozsądek

kupowałaś czysty spirytus monopolowy w sklepie do tego kikuta pępkowego ?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • maja2024 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    Witaj maja..może mi powiesz jęsli wiesz oczywiscie ile teraz waży twoje maleństwo? bo ja na usg jeszcze muszę troche poczekać - chodzę państwowo i bede miała pewnie gdzies ok 32 tygodnia a bardzo ciekawa jestem ile teraz moze ważyc i mierzyć.Albo jesli ktoraś z wa miała w podobnym tygodniu usg to niech napisze :)

Tzn teraz nie wiem ile waży wizytę mam w czwartek więc będę wiedziała a mój mały w 25 tc ważył 857 g

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 różnie to jest. Mój w skończonym 26tc ważył 1kg i został nazwany przez lekarza żartwonisia "pulpetem" :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny.
    U mnie w szkole rodzenia też mówili żeby niczym kikuta nie przemywać. Dopiero jakby coś się zaczęło dziać. I Wikusiowi odpadł 8 dnia :)
    Sudocrem jest na oparzenia, natomiast bardzo dobra jest maść pośladkowa, którą robią w aptece na receptę, może ją wystawić pediatra :)
    Zakupiłam dzisiaj parę drobiazgów i wydałam 150 zł :(

иιєиσямαℓиα, DzejKej lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Witam nowe dziewczyny.
    U mnie w szkole rodzenia też mówili żeby niczym kikuta nie przemywać. Dopiero jakby coś się zaczęło dziać. I Wikusiowi odpadł 8 dnia :)
    Sudocrem jest na oparzenia, natomiast bardzo dobra jest maść pośladkowa, którą robią w aptece na receptę, może ją wystawić pediatra :)
    Zakupiłam dzisiaj parę drobiazgów i wydałam 150 zł :(

Kleopatra skąd ja to znam :)
    Ostatnio też zakupiłam kilka drobiazgów kilka razy w kilku sklepach i rozszedł mi się na to w sumie 1000 zł :(
    za 5 szt ubranek w stosunkowo tańszym sklepie zapłaciłam ostatnio 88zł. Masakra te ceny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2013, 14:49

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja ostatnie usg miałam w 22 tygdoniu i wtedy wazył 445 g teraz wydaje mi się że powinien ok 1 kg ważyć, ogolnie nie narzekam chodze państwowo jedynie co mnie denerwuje to własnie to żadkie usg bo wiem że prywatnie robią co wizyte, ja niestety nie mam co wizyte:(

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa, w piątek ide na ostatnie usg i dam ci znać jak było ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma ma to usg chyba co tydzień... Ma ginke prywatnie i ta jej najpierw ot tak robiła co tydzień, potem byly komplikacje to trzeba było kontrolować i teraz ona tak przywykła, że ma co tydzień, że się stresuje jak dłużej nie ma, czasem nie wytrzymuje do nastepnej wizyty i bierze jeszcze jedną wcześniej i tak na razie do 14 tygodnia ciąży miała tych USG z 9? 10? To chyba nieco za dużo mi się wydaje...

Ja wróciłam wczoraj z tygodniowego pobytu w rodzinnych stronach moich i męża, wyszły nam niechcący jakby wakacje i jak miał mnie kto odciążać, przestał mi twardnieć brzuch, jak cały tydzień poprzedzający wyjazd. Dziś pierwszy dzień w domu z całym tabunem standardowych obowiazków i zobaczymy jak to będzie. Wczoraj natomiast z rana mialam tak niskie ciśnienie że myślałam, że jednak nie pojedziemy z Jasiem do domu... (mąż wrocil wieczor wczesniej bo praca, a dla nas w kasie biletów nie starczyło) miałam 91:56 :/ było mi słabo i pękałą mi głowa... śmieję się, że babcina troska pzregnała najgorsze na czas i pojechałam, ale przeszło mi do końca do piero w połowie drogi do domu.

Jak żyjecie w te niemiłosierne upały?

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy wlasnie zastanawialam sie czasem gdzie.sie podziewasz a ty nagle wakacje fajnje

MADZIULA13, Suzy Lee lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowe ciezarowki witajcie w naszym 3trymestrze.koncoweczka tego pieknego 9miesiecznego kangurowania :-) hehe
    Tu sie dopiero dzieje hehe

MADZIULA13, Vixen lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez.dzisiaj rozmawialam z tesciowka i cos gledzila ze jak mojemu dzidziusiowi dobrze w brzuszku to nie mam co go pospieszac owszem ale jak uslyszalam ze spokojnie moge lazic jeszcze 2tyg po terminie to wrrrr...nie chce i nie bede.chyba bym ze strachu padla..mam nadzieje ze maly sie zdecyduje sam wyjsc w dobrym momencie..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee właśnie pomyślałam, że twoja nieobecność spowodowana jest jakimś wyjazdem wakacyjnym :)

Rozpływamy się w te upały niestety.
    Ja zaraz wychodzę do lekarza z tymi cudownymi wynikami i nie wiem jak to zniosę :), w sensie drogę do lekarza w taki upał....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2013, 15:46

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzeczywiście prawdziwe z nas kangurzyce ;-)

suzy, jakoś dajemy radę. jemy zimne lodziki, co chwilę zimny prysznic i siedzenie w domu ;-) wychodne głównie wieczorami i w weekendy.
    jak się udał urlop?

pasia27, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A upaly suuuper..leze w ciemnym pokoju na golaska pije litry wody i przegryzam arbuzka ziiiimnego hehe

Suzy Lee lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ