III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
mała mi wrote:Kuku,
Znów mi się transfer skończył i korzystam z neta jedynie jak jestem u rodziców.
Jestem już po wizycie - pani dr stwierdziła rozwarcie na 1 palec i prawdopodobnie Leoś pojawi się na świecie delikatnie przed terminem, bo jest już gotowy. A ja jakoś nie czuje żadnych większych skurczy. Trochę mnie pobolewa brzusio jak na okres, ale rzadko i na chwilkę.
A tak chciałabym dotrwać do 24.08, jeśli jednak synuś zdecyduje inaczej to też będzie super
Mala Mi widac synkowi sie spieszy do mamusi
Nigdy nie wiemy co tam nasze dzieci maja w kalendarzach popisane
Moja Vivien najpier pewnie bedzie musiala sie podmalowac i wyszykowac i przyjdzie po terminieDzejKej, anilorak, mała mi, MADZIULA13 lubią tę wiadomość
-
Vivien ciesze sie ze ci mleko smakuje, ja pije codziennie. Mleko ma rozne smaki, waniliowe, zwylke i czekoladowe. Ja pije zwykle, dodaje do koktalji owocowych, platkow, ale kawusia musi byc z normarnym mlekiem.
Ostatnio rozmaiwialam z moja nauczycieleka jogi i opwiadala mi o swoim porodzie, przed porodem poszla na klase hip opener, czyli otwieranie ledzwi-bioder, ktora przyspieszyla porod i byla po w 2 godziny.
Dzeiwczyny pzy koncowce, jesli macie ochote mozecie isc na joge albo poszukac filmikow na you tube.
Lalita2710, vivien lubią tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Nienormalna trzymam kciuki i koniecznie daj znac jak wrocisz.
no to jestem po wizycie. USG nie było bo robliśmy dokładne badanie 01.08.
Nie wiem co robić, bo lekarka też nie była przekonana. Dała mi antybiotyk Zinat 125 mg co 12h przez 5 dni. Dziewczyny boję się brać antybiotyk doustny . No i co ja mam zrobić? Boję się o małego
Brałyście może Zinat w ciąży?
Lekarka nie była do końca przekonana czy mi go dać, ale nie wiedziała też dlaczego mi to CRP wzrasta .
Mam po antybiotyku zrobić ponownie CRP (po 5 dniach od zakończenia terapii) i przyjść na wizytę 20.08
mam dziś zły dzień i wszystko mnie już drażni, eh...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2013, 19:07
-
Nienormalna , dziwne że sama lekarka nie była pewna dać danego leku.
Ja wyczytałam tutaj : http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2342
,,grupy antybiotyków z rodziny cefamycyn" ," Preparat podaje się, gdy lecznie penicyliną nie dało pożadanego rezultatu"
Ciąża i karmienie: Nie stwierdzono jakiegokolwiek szkodliwego
wpływu preparatu na płód. Preparat przenika do mleka matki [...]"
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Nienormalna , dziwne że sama lekarka nie była pewna dać danego leku.
Ja wyczytałam tutaj : http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2342
,,grupy antybiotyków z rodziny cefamycyn" ," Preparat podaje się, gdy lecznie penicyliną nie dało pożadanego rezultatu"
Ciąża i karmienie: Nie stwierdzono jakiegokolwiek szkodliwego
wpływu preparatu na płód. Preparat przenika do mleka matki [...]"
ona z tego względu nie była przekona, czy mi dać ten antybiotyk bo chodzi o to, że bóle jelit które mi dokuczały przeszły, a posiew kału nic nie wykazał. Tylko to CRP najpierw wyszło 8,48 a po tygodniu już 9,82. I dlatego wahała się czy dać ten antybiotyk , bo z jednje strony wyniki były ok, a z drugiej CRP ponad normę do tego nieznacznie rośnie... -
Oj Dziewczyny, troche mi zajelo, zeby nadrobic watek, tak sie rozpisalyscie
My dzis mielismy usg + wizyte u lekarza : glowka na dole, wszystkie pomiary idealne, Malenstwo rosnie i wazy... 2.057 Sonografer powiedzial, ze jesli bedzie tak przybierac, to przy porodzie bedzie wazyc ok 3,5 - 3,7 kg Pytalam tez o zakres bledu i powiedzial, ze u nich na usg to ok 100-150g, takze nie duzo No i zrobil cos czego sie nie spodziewalismy - przelaczyl obraz na 4D ! Wogole bylismy w szoku, bo nie mielismy w planach nawet isc na takie usg (kosztuje £90 w naszym szpitalu ) a tu prosze, mamy buzke Malenstwa wydrukowana widzielismy rowniez lekarza, ktory powiedzial, ze wywolany poród bedzie w 39tygodniu! Strasznie sie ciesze, bo w UK 2tygodnie po terminie to normalne i dopiero wtedy wywoluja... Wiec juz wiemy na czym stoimy i mielismy 50% szans na cesarke ze wzgledu na moje zyly, ale lekarz nie widzi przeciwwskazan i chcialby, abysmy rodzili naturalnieLalita2710, иιєиσямαℓиα, anilorak, Suzy Lee, MADZIULA13, pasia27, vivien, Rika lubią tę wiadomość
-
Nienormalna,
Myślę, że pani dr nie chodzi o kwestię czy antybiotyk zaszkodzi dziecku, ale czy zadziała. Jeśli w ulotce jest informacja, że nie ma negatywnego wpływu na płód to lepiej wziąć.
Ja też na początku 8 miesiąca dostałam antybiotyk, bo niby miałam bakterie w moczu. Wahałam się czy go wziąc, ale w końcu wykupiłam i brałam przez tydzień. Później miałam wizytę u internisty i jak zobaczyła moj wynik moczu to chwyciła się za głowę, że w ogóle nie powinnam tego antybiotyku przyjmować, bo to nie był żaden stan zapalny. I tez sie przestraszyłam, ale synek ma się dobrzeиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Nienormalna,
Myślę, że pani dr nie chodzi o kwestię czy antybiotyk zaszkodzi dziecku, ale czy zadziała. Jeśli w ulotce jest informacja, że nie ma negatywnego wpływu na płód to lepiej wziąć.
Ja też na początku 8 miesiąca dostałam antybiotyk, bo niby miałam bakterie w moczu. Wahałam się czy go wziąc, ale w końcu wykupiłam i brałam przez tydzień. Później miałam wizytę u internisty i jak zobaczyła moj wynik moczu to chwyciła się za głowę, że w ogóle nie powinnam tego antybiotyku przyjmować, bo to nie był żaden stan zapalny. I tez sie przestraszyłam, ale synek ma się dobrze -
иιєиσямαℓиα wrote:no to jestem po wizycie. USG nie było bo robliśmy dokładne badanie 01.08.
Nie wiem co robić, bo lekarka też nie była przekonana. Dała mi antybiotyk Zinat 125 mg co 12h przez 5 dni. Dziewczyny boję się brać antybiotyk doustny . No i co ja mam zrobić? Boję się o małego
Brałyście może Zinat w ciąży?
Lekarka nie była do końca przekonana czy mi go dać, ale nie wiedziała też dlaczego mi to CRP wzrasta .
Mam po antybiotyku zrobić ponownie CRP (po 5 dniach od zakończenia terapii) i przyjść na wizytę 20.08
mam dziś zły dzień i wszystko mnie już drażni, eh...
Ja tez w piatek dostalam antybiotyk od lekarza ( od poczatku ciazy paznokiec wrasta mi sie w skóre w duzym palcu u nogi ) i wdarla mi sie infekcja - lekarz powiedzial i sprawdzal przy mnie czy jest bezpieczny w ciazy - okazalo sie, ze tak - w sumie lepiej wyleczyc, niz to mialoby wplynac na Malenstwo Bedzie dobrze, badz dobrej mysli !
-
vivien wrote:Ella dzieki za tym z melkiem migdalowym
narazie nabylam 4 litry i juz prawie litr wchlonelam
smaczne
Ja strasznie lubie mleko orzechowe, a szczegolnie owsianke lub kawke z nim
Ella, vivien lubią tę wiadomość
-
mała mi wrote:Nienormalna,
Ja też na początku 8 miesiąca dostałam antybiotyk, bo niby miałam bakterie w moczu. Wahałam się czy go wziąc, ale w końcu wykupiłam i brałam przez tydzień. Później miałam wizytę u internisty i jak zobaczyła moj wynik moczu to chwyciła się za głowę, że w ogóle nie powinnam tego antybiotyku przyjmować, bo to nie był żaden stan zapalny. I tez sie przestraszyłam, ale synek ma się dobrze
dzięki
Tak doktor chodziło o to czy branie tego antybiotyku ma sens skoro w ukł. pokarmowym nie ma bakterii, nie potrzebnie się trzeba szprycować antybiotykiem. Dostałam go tylko przez wzgląd na to CRP...
A jaki antybiotyk brałaś?
Właśnie - bakterie w moczu, czy jeżeli jest infekcja ukł. moczowego to czy zawsze objawem jest pieczenie? Może to CRP to przez jakieś bakterie w moczu , tylko ukł. moczowy jeszcze nie daje objawów?
-
xcarolinex wrote:Oj Dziewczyny, troche mi zajelo, zeby nadrobic watek, tak sie rozpisalyscie
My dzis mielismy usg + wizyte u lekarza : glowka na dole, wszystkie pomiary idealne, Malenstwo rosnie i wazy... 2.057 Sonografer powiedzial, ze jesli bedzie tak przybierac, to przy porodzie bedzie wazyc ok 3,5 - 3,7 kg Pytalam tez o zakres bledu i powiedzial, ze u nich na usg to ok 100-150g, takze nie duzo No i zrobil cos czego sie nie spodziewalismy - przelaczyl obraz na 4D ! Wogole bylismy w szoku, bo nie mielismy w planach nawet isc na takie usg (kosztuje £90 w naszym szpitalu ) a tu prosze, mamy buzke Malenstwa wydrukowana widzielismy rowniez lekarza, ktory powiedzial, ze wywolany poród bedzie w 39tygodniu! Strasznie sie ciesze, bo w UK 2tygodnie po terminie to normalne i dopiero wtedy wywoluja... Wiec juz wiemy na czym stoimy i mielismy 50% szans na cesarke ze wzgledu na moje zyly, ale lekarz nie widzi przeciwwskazan i chcialby, abysmy rodzili naturalnie
cieszę się, że wizyta udana . Świetne informacje
A co z twoimi żyłami nie tak?
-
иιєиσямαℓиα wrote:dzięki
Tak doktor chodziło o to czy branie tego antybiotyku ma sens skoro w ukł. pokarmowym nie ma bakterii, nie potrzebnie się trzeba szprycować antybiotykiem. Dostałam go tylko przez wzgląd na to CRP...
A jaki antybiotyk brałaś?
Właśnie - bakterie w moczu, czy jeżeli jest infekcja ukł. moczowego to czy zawsze objawem jest pieczenie? Może to CRP to przez jakieś bakterie w moczu , tylko ukł. moczowy jeszcze nie daje objawów?
Brałam Duomox 1gr, wiec to najwyższe stęzenie. W dodatku w ulotce była informacja, że przenika przez łóżysko -
иιєиσямαℓиα wrote:cieszę się, że wizyta udana . Świetne informacje
A co z twoimi żyłami nie tak?
No i po kilku tygodniach wyskoczyly tez na prawej wardze sromowej jak duzo chodze to strasznie wyskakuje no i wczesniej inny lekarz mowil, ze z tego powodu moge miec cesarke, bo zyly moga peknac.. Ale dzis powiedzial, ze to nie jest powód do cesarki, bo i tak skoro mam zyly tam i na nodze, to tez sa w lonie, wiec i tak by je przecieli.. Wiec nawet jak przy porodzie naturalnym pekna to latwiej tam zalozyc szwy niz w brzuchu -
Ja na temat moich żylaków się nie wypowiadam bo szkoda gadać mnie gin powiedział że jeśli ten przy kroczu się nie zmniejszy to zastosuję jakieś zastrzyki nie pamiętam nazwy ale jak go smaruje liotonem 1000 to jest mega duży.
-
Witamy nowe mamuśki 3 trymestru:)
Mała Mi - gratuluję rozwarcia:)))
Co do sudocremu, polecaja mi go wszystkie znajome i siostra, jednak w szpitalu, w którym chcę rodzić kazali zabrać Linomag z rózową nakrętką, dlatego, ze właśnie sudocrem wysusza skórę.
Jesli chodzi o pępęk, to położne kazały pielęgnować go na sucho, dopiero jak coś zacznie się dziać, to psikać octeniseptem.
Dzisiaj popołudniu masowałam sobie brodawki i powiem wam, że dostałam całkiem niezłych i dosyc częstych (mniej niż co 10 minut) skurczy. Jednak teraz cisza:) Nie będe cały dzień siedziała i się smyrała po piersiach przecieżkaja1991, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak tam Wasze pepki, u mnie na razie wklesly, ale chyba juz niedlugo "wyskoczy" na druga strone.
Jak na razie nie narzekam na zylaki, bo u mnie w rodzinie nikt nie ma z tym problemu.
Martwie sie natomiast rozstepami, smaruje kremami 2 x dziennie, jak na razie nic nie wiedzac, ale slyszlam ze moga wyskoczyc po porodzie .иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość