X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα- ja na początku kupiłam spirytus 96% ( w sklepie) i rozcieńczałam z wodą w stosunku 2:1. Po dwóch dniach mąż znalazł w aptece specjalne gaziki nasączone spirytusem gotowe od razu do użytku ( tanie i wygodne) więc je stosowałam :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ona z tego względu nie była przekona, czy mi dać ten antybiotyk bo chodzi o to, że bóle jelit które mi dokuczały przeszły, a posiew kału nic nie wykazał. Tylko to CRP najpierw wyszło 8,48 a po tygodniu już 9,82. I dlatego wahała się czy dać ten antybiotyk , bo z jednje strony wyniki były ok, a z drugiej CRP ponad normę do tego nieznacznie rośnie...

Ja bym sie jeszcze pare dni wstrzymala. Jak teraz bylismy na oddziale z synkiem na wypisowej karcie moją uwagę zwróciło to, że CRP zamiast maleć do dnia wypisu to rosło, choć było niższe niż twoje. Pediatra mi wytłumaczyła, że tak się dzieje, że ono w pierwszych dniach infekcji może być niewykrywalnie wyższe, lub jeszcze nie drgnąć, a dopiero po paru dniach skoczyć, by potem spaść skoro kuracja została juz odbyta i dolegliwości ustąpiły. A ty miałaś długo te bóle jelit?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2013, 20:51

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella wrote:
    Dziewczyny a jak tam Wasze pepki, u mnie na razie wklesly, ale chyba juz niedlugo "wyskoczy" na druga strone.
    Jak na razie nie narzekam na zylaki, bo u mnie w rodzinie nikt nie ma z tym problemu.
    Martwie sie natomiast rozstepami, smaruje kremami 2 x dziennie, jak na razie nic nie wiedzac, ale slyszlam ze moga wyskoczyc po porodzie :-(.
    Moj pepek prawie plaski, ale i tak pewnie nie wyskoczy :P
    U mnie tez nikt nie mial problemów z zylakami, pocieszam sie tym, ze po porodzie tez zyly znikna! :)

Co do rozstepów, ja w pierwszej ciazy smarowalam sie Palmer's i niedlugo po porodzie wyskoczyly mi na obu udach od wewnetrznej strony :/ Ale juz smaruje sie Bio Oil od ok 10 miesiecy - wybielilo te stare + obwód nog sie zmniejszyl wiec ich nie widac, ja mam okropne geny jesli chodzi o tycie i rozstepy, w tej ciazy narazie cisza :) Obstawiam, ze jesli uzywalabym Palmer's to pewnie nowe pojawilyby sie juz dawno temu :/

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella, a mój pępek już chyba zaczął wystawać :P

• kaja1991 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm Aga zaciekawiłaś mnie;p moze i ja sprobuje masazu :Dbo z sexu dupa mąż w pracy n nocce a rano jak wraca to zmeczony :(
    jak odczuwacie twardnienie brzucha? mi dzis co jakiś czas twardnieje i sama nie wiem czy to skorcz czy dzidzius? takie nagle naciaganie brzucha i twardy jak skała>

MADZIULA13 lubi tę wiadomość

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to zważywszy na zaawansowanie Twojej ciaży Kaju to mogą być już pierwsze skurcze z TYCH... ale też niekoniecznie

• kaja1991 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzy nie mam pojecia bo one nie bolą, co któryś tylko delikanty ból jak na okres .

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xCarolinex, fajnie, ze wizyta taka udana. Nam lekarka tez raz pokazala dziecko w 4D :) Zdjecia z tego nie mamy, ale chwilke coreczke w 4D widzialam :)

Mezus mnie dzisiaj zaskoczyl i chyba przestala mu przeszkadzac mysl, ze dziecko jest teraz glowa w dol i mnie troche rozpiescil jesli wiecie o co mi chodzi :) Moze cos to da :) Tzn. juz dało - poprawilo mi humor :)

anilorak, MADZIULA13, иιєиσямαℓиα, pasia27, vivien lubią tę wiadomość

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstepow to wiekszosc staje sie dopiero widoczna jak skora juz nie jest napieta. Ja chyba bede miala nad pepkiem cos, bo jak zsune skore nad pepkiem to widac, ze takie mini rozstepki sie porobily, a jak jest napieta to nic nie widac.
    Trudno :) Przekonam sie po porodzie jak to bedzie wygladac.

vivien lubi tę wiadomość

• mała mi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,

Właśnie zauważyłam plamienie na bieliźnie - gęste, brązowe, bez krwi, niewielkie :(
    To chyba po dzisiejszym badaniu, bo było dość bolesne i nieprzyjemne, a wstawałam z fotela w pół zgięta. Chyba nie ma się czym stresować?
    W ogóle to teraz mam wizyty co tydzień i tak do porodu.
    Jeśli za każdym razem tak będzie mnie badała to obawiam się, że mogę urodzić w jej gabinecie :/

pasia27 lubi tę wiadomość

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Oj na calej lewej nodze mi wywalilo zyly juz od okolic 12 tyg ciazy :(
    No i po kilku tygodniach wyskoczyly tez na prawej wardze sromowej :( jak duzo chodze to strasznie wyskakuje no i wczesniej inny lekarz mowil, ze z tego powodu moge miec cesarke, bo zyly moga peknac.. Ale dzis powiedzial, ze to nie jest powód do cesarki, bo i tak skoro mam zyly tam i na nodze, to tez sa w lonie, wiec i tak by je przecieli.. Wiec nawet jak przy porodzie naturalnym pekna to latwiej tam zalozyc szwy niz w brzuchu :)

ojej :(
    widzę, że każda z nas ma jakiś niewygodny problem w ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2013, 21:37

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi,moze to czop? Kaja,a to co czujesz to wlasnie skurcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2013, 21:39

Suzy Lee lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella wrote:
    Dziewczyny a jak tam Wasze pepki, u mnie na razie wklesly, ale chyba juz niedlugo "wyskoczy" na druga strone.
    Jak na razie nie narzekam na zylaki, bo u mnie w rodzinie nikt nie ma z tym problemu.
    Martwie sie natomiast rozstepami, smaruje kremami 2 x dziennie, jak na razie nic nie wiedzac, ale slyszlam ze moga wyskoczyc po porodzie :-(.

apropo pępka :) to wczoraj na szkole rodzenia apropo kikuta pępowinowego położna kazała jednej mamie pokazać pępek :). Mówi" Mama pokazuj pępek :)" bo chciała zademonstrować, że jak w latach 80tych rodzice smarowali spirytusem i jej pępek dobrze się miewa :). no i zauważyła, że nie jest wypukły i stwierdziła , że to znaczy że się jej dobrze wygoił. Nie wiedziałam, że brak wydętego pępka świadczy o tym, że się dobrze wygoił :).
    Ja nie mam jeszcze wybrzuszonego :)
    Może jeszcze nie czas

Suzy Lee lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi wrote:
    Kurcze,

Właśnie zauważyłam plamienie na bieliźnie - gęste, brązowe, bez krwi, niewielkie :(
    To chyba po dzisiejszym badaniu, bo było dość bolesne i nieprzyjemne, a wstawałam z fotela w pół zgięta. Chyba nie ma się czym stresować?
    Jeśli za każdym razem tak będzie mnie badała to obawiam się, że mogę urodzić w jej gabinecie :/
    ja tak mialam pzed samym poeodem kilka godzin przed ale nie wiadomo jak u ciebie może to i po badaniu

a.png
    a.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Ja bym sie jeszcze pare dni wstrzymala. Jak teraz bylismy na oddziale z synkiem na wypisowej karcie moją uwagę zwróciło to, że CRP zamiast maleć do dnia wypisu to rosło, choć było niższe niż twoje. Pediatra mi wytłumaczyła, że tak się dzieje, że ono w pierwszych dniach infekcji może być niewykrywalnie wyższe, lub jeszcze nie drgnąć, a dopiero po paru dniach skoczyć, by potem spaść skoro kuracja została juz odbyta i dolegliwości ustąpiły. A ty miałaś długo te bóle jelit?

bóle były jak przy zatruciu pokarmowym, takie jak by ciągnęło na biegunkę i miałam rozwolnienie jednorazowe nie biegunkę. Pierwszy atak miałam 13-14.07, potem powtórzyło się to w kolejną sobotę, a potem zaraz w niedzielę i poniedziałek , wtorek i pojawiało się kilkukrotnie w ciągu dnia. Pamiętam, że jak robiłam krzywą cukrową będąc na czco po wypiciu tej glukozy po pewnym czasie na poczekalni zaczęły się nawet te bóle. Jak pojawiły się też we wtorek od razu poleciałam do internisty. To było 23.07. Dostałam skierowanie na badanie posiew z kału i to CRP i miałam brać dicoflor. Bóle trwały dalej, ale już zestresowana nimi zaczęłam brać dicoflor a jak znowu atak pojawił się następnego dnia w nocy to wypiłam smectę. Od tej smecty mam względnie spokój z bólami - to był chyba 23.07. No ale kał udało mi się zawieść dopiero 30.07. Tyle polowałam na próbkę , którą mogłam pobrać tylko w godzinach pracy laboratorium :), bo to od razu trzeba zawieść. CRP 1sze robiłam 30.07, 2gie 05.08. A problemy z bólami uspokoiły się gdzieś pomiędzy 23.07 a 25.07, ale z tego co pamiętam były chyba chwilowe pobolewania jeszcze chyba pod koniec miesiąca lipca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2013, 22:01

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ja jeszcze nieprzygotowana do porodu. Przez te upały mam tone rzeczy do wyprasowania, torba jeszcze nie spakowana. Mam nadzieję, że jutro wszystko wróci do normy, a może to faktycznie ten czop.

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi wrote:
    Kurcze,

wiesz co moja szwagierka miała coś podobnego 2 tygodnie przed porodem. Pojechała do szpitala, bo się bała i myślała, że to już. Ale nie dowiedziałam się dokładnie co jej na to powiedzieli lekarze. Oesłali ją do domu, bo stwierdzili że nic się nie dzieje.Wiem, że jest ten czop śłuzowy i on odchodzi przed porodem, może to to :)

mała mi lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Nienormalna, to troszkę przypomina tego wirusa co my mieliśmy z małym... też długo skurczybyk się trzyma i daje podobne objawy i poleca się smectę i elektrolity nic więcej... no chyba że właśnie ciężarna miałaby się odwodnić, albo bardzo małe dziecko. Ale jak to wirus to antybotyk tu sie nie zda na nic... badała cie w kierunku rotawirusów, adenowirusów? albo kaliciwirusów, salmonelli i czegos tam na S jeszzce? to podobno podstawowe badania przy takich jakby nazwijmy to po staremu ogólnikowo jelitówkach.... a możesz powtórzyć CRP 12stego?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja tez dzisiaj przysmyralam sie troche po brodawkach heh a w sumie byly plany na sexa alew po obiadku wszystki checi odeszly w miare nagrzewania sie chalpy..taka duchota,ciezko mi bylo oddychac z reszta do tej pory i krew z nosa poleciala..ehh jutro kolo 37wiec bedzie ciekawie.
    A co do pepka to mam zupelnie plaski i nic nie wystaje ale juz nie jest taki wrazliwy jak wczesniej ..jest spoko..no i maly mi sie duzo teraz wieczorkiem rusza a ja sie ciesze spokojna..

mała mi lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówiąc o żylakach macie na myśli takie pogrubienie skóry, które można wyczuć dłonią?? Mi się kilka dni temu zrobiło na jednym i drugim udzie takie zgrubienie ale nawet nie pomyślałam, że to może żylaki?

иιєиσямαℓиα tak jak pisze HOPE83 są takie waciki gotowe, jednorazowe. Super sprawa. Ja ich używałam do wycierania termometru jak mierzyłam rano temperaturę przed zajściem w ciąże.

Ja chyba też muszę zdać się na masaż piersi, bo mój M. boi się, że może nam a zwłaszcza małej krzywdę zrobić ;) Rozbawił mnie tym strasznie, no ale nie będę go zmuszać.

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ