III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypasia27 wrote:Suzy wlasnie zastanawialam sie czasem gdzie.sie podziewasz a ty nagle wakacje fajnje
Miał być tylko weekend, i to dość niespodziewany, narobiłam zakupów spożywczych bo się nie spodziewałam, a tu mąz wieczorem dzwoni, żebym pakowała walizki bo jednak dostał pół piatku wolnego i jest sens jechać. A tak jakoś wyszło, że zostało nam się tydzień, bo pracował z wyprzedzeniem wcześniej, więc pozwolili mu zostać. Tylko dziś wyrzucałam zgniłe lub przeterminowane produkty i od nowa na zakupy
Ale urlop udany... była woda, ogródki u różnych babć i cioć, grille, wypad do pubu nocą... to Olsztyn pod Czestochowa, bardzo klimatyczna miejscowość z ruinami zamku, zawsze łąduję tam akumulatory. Puściłam nawet męża na 1,5 dnia z jego przyjacielem nad jakieś jezioro żeby się zrelaksował
pasia27 lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:A upaly suuuper..leze w ciemnym pokoju na golaska pije litry wody i przegryzam arbuzka ziiiimnego hehe
Pasia to mamy cos wspolnego ja tez sie arbuzikiem zimnym dzis zajadalam
jeszcze dostalam takiego slodziudkiego hmm
a pol godzinki pozniej popilam arbuza mlekiem
bedzie rewolucja -
pasia27 wrote:Oj tez lubie takie mixy hehe z mleczkiem i kanapeczki z musztardka ostatnio..
No to super bo wstawisz nam jakies foteczki brzuszkowe ?
Pasia ale przy takich miksach rozwolnienie gwarantowane
Pewnie ze wstawie Pokaze wam moich modeli:jedna w brzuszku a drugi obok mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2013, 16:20
pasia27, MADZIULA13 lubią tę wiadomość
-
Znalazlam stronke na ktorej sa podane spycyfiki na ulatwienie porodu
sa tam liscie z malin,oto rezepta,moze sie komus przyda
Picie herbaty z liści malin - Napar należy zacząć pić już od końca 36 tygodnia ciązy . I nie chodzi tu o herbatke malinową typu instant , herbatkę z owoców malin czy o sok malinowy , tylko o zaparzanie jej z suszonych lisci malin i pociętych/skruszonych łętów( badyli łodyg ) malinowych.
Herbatka z lisci malin :
- 3 łyżki stołowe suszonych lisci malin z łętami , miód do smaku , sok z cytryny
- 1/2 l.wody zagotować razem z liścmi i łętami . Zostawic pod przykryciem ok.15 min . Pic 3 razy dziennie z dodatkiem miodu i sokiem z cytryny .
Polecam – powoduje wzmocnienie mięśni macicy w ten sposób , że wyzwolone skurcze stają sie naprawde efektywne .
I teraz mam do was pytanie.... czy slyszeliscie o wiesiolu uzywanego dopochwowo ????
Dobrze działa wiesiolek – do kupienia w aptece , najczesciej dostepny w kapsulkach. Pomaga w osiągnieciu rozwarcia szyjki macicy co sprawi, ze poród bedzie postepował szybciej. Nalepiej brać max. 4 kapsulek dziennie a zaczac go stosować od 38-go tygodnia ciąży. Ja i wiele z moich kolezanek położnych ma dobre doświadczenia z użyciem wiesiołka i zalecamy go często stosowac dopochwowo . -
ja dziewczynki będe miała zdjęcie na bilbord do reklamy rajstop ..chyba w przyszłym tygodniu jak będe wiedziała jaka firma to wam powiem
My mieszkamy na parterze i jakos tak z każdej strony jest zacienione jedynie koło południa jest troche slońca i to w jednym pokoju także rolet nie musze zasuwać gorzej jest u moich rodzicow w domku, tam jest niesamowita duchota i ciezko mi sie oddycha kiedy jestem u nich w taki upał. -
Dziewczyny ale mi smaka narobilyscie na kawe mrozona. Wlasnie sobie zrobialam, pije "normalna" kawe ale slaba i pozwalam sporo mleka 2% wszystko zmiksowalam z lodem, moze nastepnym razem dodam zmrozonego jogutru waniliowego.
Nienormalana jestes z Wroclawia? Pozdrawiam Wroclam, mieszkalam tam przez ponad 5 lat.
Mam dzis wolne robie pranie, wlasnie wrocilismy z wakacji i mam 2 tygodnie prania, ponadto zabieram sie do prania rzeczy dla malego, czekam tylko zeby P. ukonczyl lozeczko, bo mam tam szuflady.
Mielismy piekne wakacje, troche napiety plan, wiec teraz odpoczywam, jutro ide jeszcze do pracy, pracuje na 1/2 etatu wiec bez stresu.
pasia27, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość
-
Kuku,
Znów mi się transfer skończył i korzystam z neta jedynie jak jestem u rodziców.
Jestem już po wizycie - pani dr stwierdziła rozwarcie na 1 palec i prawdopodobnie Leoś pojawi się na świecie delikatnie przed terminem, bo jest już gotowy. A ja jakoś nie czuje żadnych większych skurczy. Trochę mnie pobolewa brzusio jak na okres, ale rzadko i na chwilkę.
A tak chciałabym dotrwać do 24.08, jeśli jednak synuś zdecyduje inaczej to też będzie superpasia27, anilorak, vivien lubią tę wiadomość
-
Ella wrote:Dziewczyny ale mi smaka narobilyscie na kawe mrozona. Wlasnie sobie zrobialam, pije "normalna" kawe ale slaba i pozwalam sporo mleka 2% wszystko zmiksowalam z lodem, moze nastepnym razem dodam zmrozonego jogutru waniliowego.
Nienormalana jestes z Wroclawia? Pozdrawiam Wroclam, mieszkalam tam przez ponad 5 lat.
Mam dzis wolne robie pranie, wlasnie wrocilismy z wakacji i mam 2 tygodnie prania, ponadto zabieram sie do prania rzeczy dla malego, czekam tylko zeby P. ukonczyl lozeczko, bo mam tam szuflady.
Mielismy piekne wakacje, troche napiety plan, wiec teraz odpoczywam, jutro ide jeszcze do pracy, pracuje na 1/2 etatu wiec bez stresu.
Ella dzieki za tym z melkiem migdalowym
narazie nabylam 4 litry i juz prawie litr wchlonelam
smaczne -
HOPE83 wrote:Kochane ja mam 3-letnia córeczkę i powiem Wam,ze z tym sudocremem to prawda, podobnie jak z pępowiną.Ja używałam spirytusu 70% natmast moja przyjaciółka oktanisept ( różnica między naszymi dziećmi to 2 dni). U mnie kikutek szybko odpadł,ładnie się zagoiło a ona męczyła się 4 tyg i zaczął jej gnić..niie życzę nikomu takich przeżyć i strachu co ona przeżyła..( to nasze pierwsze dzieci były). Podobnie z tymi emolientami do kąpieli,jesli skóra dziecka tego nie wymaga nie ma co ich stosować bo później będzie problem z przestawieniem na mniej antyalegriczne kosmetyki lub normalne. Do wszystkiego trzeba mieć umiar poprostu i rozsądnie stosować aby zamiast pomoc nie zaszkodzić dziecku. Ogólnie jeszcze Wam na piszę,że moja ukochana matka chrzestna jest położną,pracowała też jako pielęgniarka noworodkowa i w sumie powiedziała mi wszystko to samo co napisała иιєиσямαℓиα ( ma ponad 20 lat praktyki). Ja jej rad się słuchałam i nie żałuję..wiadomo każde dziecko jest inne ale najważniejszy w tym wszystkim chyba nasz zdrowy rozsądek
Co do pielęgnacji pępowiny to słyszałam, że spirytus zaleca się jeśli jest ona dość gruba i bardzo powoli wysycha. Jeśli jest dość miękka to wystarczy Octenisept.
O emolientach też słyszałam, że stosuje się je tylko w przypadku skóry alergicznej i skłonnej do przesuszania.
Na zajęciach w szkole rodzenia połozna odradzała sudocrem, że niby zawiera duże stężenie cynku co powoduje nadmierne wysuszenie delikatnej skóry dziecka. Ale z tego co się orientowałam to chyba wszystkie kremy do pielęgnacji pupy zawierają tlenek cynku, może mają mniejsze stężenie...? -
Mala mi suuuuper wiadomosc ze synciu juz gotowy no to ciekaw jak to bedzie z nami i tymi terminami haha bo u ciebie juz rozwarcie a u nas cisza???hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2013, 17:01
DzejKej, mała mi, mała mi lubią tę wiadomość
-
Vivien ja pije liscie malin od 37tyg ze sklepu zielarskiego oryginalne i tam jest taka lyzeczka miareczka i pisze zeby pic 2te miarki zalac woda,parzyf i pic raz dziennie..dodam ze nie mam zaaaaadnych skurczy wiec watpie by cos wywolywalo..jedyne co to pomaga ponoc przy porodowych skurczach bo sa.mocniejsze,tresciwsze i macica sie po porodzie szybciej obkurcza..oczywiscie wszystko wyczytalam z neta bo lekarz moj jej sceptyczny na takie rzeczy..
A wiesiolka nie biore a o dopochwowym nawet nie slyszalam.taki w plynie ewentualnie do picia jakby co..