III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
sla.s wrote:;oniqa u mnnie jest ten sam problem. Może niekoniecznie o chrzciny chodzi, bo o tym będę myśleć później. Ale każdy pyta co dla Małego po urodzeniu, a ja.. wszystko mam.. Ciuszków nie chce, bo mam dużo zresztą z tego szybko wyrośnie, kosmetyków mam sporo. Dostałam 3 paczki dużych pampersów 1 i 2 i to na pewno się przyda i chusteczki choć drażni mnie to, że nikt nie bierze pod uwagę mojego zdania itd. i mam 6 paczek chusteczek z różnych firm
Co do chrzcin powiem Ci, że ja byłabym za tym aby dać pieniądze. Choćby założyć Małemu konto i odkładać te pieniądze albo po prostu wydać je w odpowiednim momencie bo wiadomo z wiekiem dziecka rosną potrzeby. A nie ma sensu żeby prosić o coś co tak naprawde jest zbędna, ale żeby jednak coś było.
Plemniczko też czytałam Twój opis, budujące są na pewno słowa, że WARTOTrzymałyśmy tu wszystkie kciuki za Was
JEDRNA5 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysla.s wrote:asienka28 miałam to samo kiedy zaczęły się u mnie bóle w krzyżu, ucisk w kroczu, jakieś białko ze mnie wypływało itd. Leżałam i powtarzałam Malutkiemu żeby się tam trzymał, bo do terminu niedługo. Każdego dnia drżałam, a tu dochodziły bóle jak na @. Teraz już wiem, że mimo to szyjka długa, zamknięta, ginekolog kazała leżeć jak najwięcej i się nie przemęczać to na pewno dotrwam
też teraz leże - ginekolog kazała i tak jak ty borykam się z bólami okresowymi, krzyża itd...niby wszystko takie zaplanowane przy tych cc ale nigdy nic nie wiadomo, przez ostatnie skurcze nawet torbe wzoraj spakowała tak na wszelki wypadek.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
oniqa trzymamy kciuki
Co do prezentu na chrzciny, jak macie konto dla małej, to najfajniej jakby na nie kaskę Wam przelali, a jak koniecznie chcesz coś namacalnego, to może krzesełko do karmienia, tak na później, bo wszystko na teraz już macie, o ile masz gdzie takie rzeczy trzymać. Albo jakieś lepsze nosidło, jeśli planujecie kangurować dziecko? Jak masz kawałek własnej trawy, to może basen ogrodowy dla bobasa?
Ja bym pewnie wybrała przelanie pieniędzy na konto dla małej lub jakąś praktyczną rzecz właśnie. Nie znoszę prezentów, typu grawerowana srebrna łyżeczkajuicca, pasia27 lubią tę wiadomość
Mama najcudowniejszych skarbów -
Heybeauti,
jeśłi chodzi o dojazd do szpitala, to sądzę że spokojnie zdążysz.ASama brałam pod uwagę poród w Warszawie i rozmawiałam na ten temat z lekarzem.Powiedział,że przy pierwszym dziecku nie ma pośpiechu, sporadyczne przypadki są, kiedy pierworódka rodzi dziecko w godzinę.Także na spokojnie
Oniqua, co do spadku aktywności ruchowej, to dziś rozmawiałam z położna na ten temat i powiedziała,że gdy dziecko wstawi się już w kanał rodny główką, to z automatu ruchy będą słabsze.Wstawianie się dziecka w kanał sygnalizują wcześniejsze gwałtowne i silne ruchy płodu, u mnie tak właśnie było, więc jestem spokojniejsza.
Jutro mam pierwsze KTG, więc zobaczymy jak się sprawy mająPołożna stwierdziła po moim brzuszku,ze zapowiada się poród przed terminem, tym bardziej, że szyjka też już zgładzona;)
Czekamy;)
Magdziunia, ty jeszcze w domu czy już zakładasz buty i ruszasz na porodówkę?haybeauti lubi tę wiadomość
-
milola86 wrote:Heybeauti,
jeśłi chodzi o dojazd do szpitala, to sądzę że spokojnie zdążysz.ASama brałam pod uwagę poród w Warszawie i rozmawiałam na ten temat z lekarzem.Powiedział,że przy pierwszym dziecku nie ma pośpiechu, sporadyczne przypadki są, kiedy pierworódka rodzi dziecko w godzinę.Także na spokojnie
Oniqua, co do spadku aktywności ruchowej, to dziś rozmawiałam z położna na ten temat i powiedziała,że gdy dziecko wstawi się już w kanał rodny główką, to z automatu ruchy będą słabsze.Wstawianie się dziecka w kanał sygnalizują wcześniejsze gwałtowne i silne ruchy płodu, u mnie tak właśnie było, więc jestem spokojniejsza.
Jutro mam pierwsze KTG, więc zobaczymy jak się sprawy mająPołożna stwierdziła po moim brzuszku,ze zapowiada się poród przed terminem, tym bardziej, że szyjka też już zgładzona;)
Czekamy;)
Magdziunia, ty jeszcze w domu czy już zakładasz buty i ruszasz na porodówkę?
moja ostatnio tez gwaltownie sie ruszala a od wczoraj juz dużo mniej -
nick nieaktualny;oniqa wrote:co do konta kochana to my juz prawie 2 lata odkładamy po 200 zł miesięcznie na małą
My od samiuśkiego początku otworzylismy takie konto oszczednosciowe na Nas, ale z myśla o Małej i co m-c odkładamy po 100zl - na tyle mozemy sobie pozwolići dzięki temu kupiliśmy kilka drobiazgów(pościel, kosmetyki ciuszki)
I jak będziemy chrzcić czy ewentualnie wypadnie dzień dziecka, urodziny imieniny itp chcemy dać zainteresowanym nr konta i poprosić o przelew...jako prezent- w takich zyjemy czasach
Blondi22, magdalena, pasia27, Mirella lubią tę wiadomość
-
My też o tym pomyśleliśmy i od września założyliśmy konto gdzie ja i mąz każdy z własnej wypłaty odkłada po 100 czyli 200 zł miesiecznie , a czasem jak mąz ma kaske za nadgodziny odkłada więcej;)i tez bym Monika poprosiła o przelanie na konto kaski
i trzymamy za Was kciuki , w sumie dzis 20 stycznia to może przez te ciśnienie mała będzie za wami już ,
Miriam miłego i pomyslnego składania fury dla małej
Plemniczko piekny opis porodu i fakt szybciutko
Blondi te przymulenie to może oznaka że już coś ruszyłoniech Izunia już wychodzi na spotkanie z rodzicami i starszym bratem
Madziunia u Ciebie juz też cosik ruszyło więc równiez trzymam kciuki
a ja dziś byłam u jednej babci złozyć czyczonka z okazji jutrzejszego świetaa drugiej złoże zyczenia jutro bo mieszka z Nami
a teraz przeglądam strony typu gratka i otomoto i tablica , auto tzrba kupić , mój męzus pojechał pojezdzic po komisach , fajnie by było kupic samochód od os prywatnej niz z tych komisów... zobaczymy ale przed porodem auto musimy zakupić( mimo że mamy dwa auta w domu od taty i od siostry ( było kiedys moje)ale sama jej dałam bo z mężem kupiliśmy swoje, za kazdym razem o samochód nie chcę sie prosić hehe ( no a teraz tamto sprzedaliśmy utrzaskane )Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 18:26
Blondi22 lubi tę wiadomość