III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
oniqa, trzymam kciuki- wiedziałam, że mnie wyprzedzisz:) Życzę aby poród był szybki i najmniej bolesny:) no i oczywiscie czekam na relację po:)
Ja po wizycie. Dziś mnie Mała nastraszyła, aż mi się słabo zrobiło. BYłam na KTG, serduszko ładnie słyszałam, ale ruchów brak:( Jeszcze jak jadłam śniadanie w domu to ruszała nóżkami, a na badaniu nic. Dopiero po jakimś czasie jeden ruch. POłożna przyszła i przerzuciła mnie na lewy bok....kolejny kwadrans i znowu jeden ruch:( Znowu przyszła i potrząsnęła brzuchem...i po minucie Mała się obudziła i kopała już mocno. Ale na KTG leżałam dobrą godzinę, jak nie dłużej. Tętno dziecko w granicach normy...ale blisko 160, parę razy przekroczyło nawet 160 i raz spadło po niżej 120. Skurcze macicy widoczne,pod koniec dochodziły do 70. Jeśli chodzi o szyjkę, to ponoć już jej nie ma, ale nie ma też rozwarcia. Także gin powiedział, że mogę w tym tygodniu urodzić, ale to nie wiadomo. Mam obserwować ruchy i w razie ich braku przychodnia albo IP. Dał mi już skierowanie do szpitala na poród. Troszkę się zmartwiłam tym KTG. ALe teraz Mała się ruszaa, więc chyba faktycznie poszła w kimkę na badaniu:P;oniqa lubi tę wiadomość
-
oniqa powodzenia.:-*
ciezko mi troche was nadrobic bo w niedziele z misiem wrocilismy do domku bilirubina pieknie spadla i teraz jestesmy w domeczku z tatusiem razem bo dostal 2tyg opieki na mnie z powodu krocza:-P boli jak cholera porod byl dla mnie mniej bolesny niz te bole po szyciu a poszyta bylam fest za szybko poszlo i pekla mi pochwa:-( nie zycze nikomu ja dalej nie siedze a juz tydzien temu urodzilam.
kochane z tym porodem to naprawde nigdy nic nie wiadomo mi w dzien porodu o 23.30 jeszcze mowili ze ja nie urodze ze tam sie nic nie dzieje zadnego postepu rozwarcie na 2palce zero skurczy i szyjka dluga a prosze bardzo godz 24.10maly na swiecie juz byl polozna nie zdarzyla sie ubrac wiec dziewczyny bedziecie wiedziec ze to juz bo to sie czuje. i nie sluchajcie ze nic sie nie dzieje jak was boli jak czujecie ze to juz bo ja juz bylam w szoku ze urodzilam a dawali mi pare minut wczesniej jescze kupe czasu jak nie 2tyg;oniqa, Kocur lubią tę wiadomość
-
paula22 wrote:dziewczyny mam pić 3l płynów... wliczać sobie w to zupy,herbaty itp?
czy lekkie uczucie jak na miesiączke teraz już jest normalne?
tak, ja bym wliczała, bo zupa, herbata, to też płyn.
a bóle miesiączkowe ja również mam i myślę, że to normalne na tym etapie ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2014, 16:24
paula22 lubi tę wiadomość
-
Ineezz ,nie znosiłam skakać w czasie skurczu bo bardziej bolałoooo..
Mnie pomagały kołysanie biodrami... i w tym czasie oddychanie...
jak zaczyna się skurcz wciągamy nosem powietrze ( wypychamy brzuch do przodu ) , i wypuszczamy ustami brzuch wciągamy do siebie....i tak wkółko... -
Jak tam na porodówce, chyba się rozkrecilo bo cisza na łączach. Kochana trzymam kcuukasy by było juz po u ciebie.
Jakie to los niesie na końcu niespodzianki.
Pozdrawiam wszystkie
;oniqa lubi tę wiadomość
aniołek 13.11.2012 r.
GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.
Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni. -
nick nieaktualny
-
Kochane narazie nie rodze powiedzieli że jak sie nic nie rozwinie przez noc to rano dostane oxytocyne poki co jestem w pokoju a nie na porodowce jak bede miala skorcze co 8 min albo jak bede plamic to mam sie zgłosić
Kocur, MariaAntonina, pillow, Miriam, haybeauti, juicca, pasia27, Suzy Lee, inezz, magdalena lubią tę wiadomość