III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie wróciłam.
A więc: szyjka się skróciła 6mm (szyjka ma długość 25mm), rozwarcie na 1 palec no i jest miękka. lekarz mówi, że raczej urodze przed terminem. mam zalecone wczasy all in, nospa i magnez.
lekarz mówi, że jakbym urodziła to mały da sobie radę. Także zapisuje się na marcowe forum.
aby wytrzymać do 22 marcaBea_tina, juicca, magdalena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lalita2710 wrote:Juicca kochan to co jednak u mnie w K-ce?
)
heh do Kato w sumie też mam nie dalekoale jednak Żory 7 km
byłam w tej Ikei , ale nie kupiłam naklejek na tą ścianęnamówiłam mojego chłopa żeby zamówić z allegro
Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
Haybeauti nie stresuj się dla swojego maluszka będziesz najlepsza mama:) ja na sr przy nauce pielęgnacji malucha miałam wrażenie, że idzie mi najgorzej z całej grupy i ze nic nie umiem ale mam nadzieję, że wraz z narodzinami wszystko przyjdzie samo poza tym zawsze jest forum
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
kozgo wrote:Haybeauti nie stresuj się dla swojego maluszka będziesz najlepsza mama:) ja na sr przy nauce pielęgnacji malucha miałam wrażenie, że idzie mi najgorzej z całej grupy i ze nic nie umiem ale mam nadzieję, że wraz z narodzinami wszystko przyjdzie samo poza tym zawsze jest forum
ty sie nie przejmuj !!!!! dla Waszego dzidzi będziesz mamusią Roku na całe życie .....
każda z nas bedzie sie uczyła swojego malucha !!!!!!!haybeauti lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja
jestem juz po ktg zapis prawidłowy
lekarz zrobił krótkie USG żeby sprawdzic ułożenie dziecka : ułozony główkowo i własnie główka jest już bardzo nisko , więc teraz oczekiwać skurczy regularnych, byc może ze poród będzie na dniach a do nastepnej wizyty 21 możemy nie dotrwać ,
szacowana waga miedzy 3200 a 3600g , ciekawe ile bedzie miał jak sie urodziwiec z CC nici , no chyba że poród naturalny nie będzie postepować
olala81, Lalita2710, Kaja, blueberry, Limerikowo, szczessciara, Matylda36, zozol, Miriam, magdalena, Nusiaa lubią tę wiadomość
-
haybeauti wrote:wiecie co, zdałam sobie sprawę, że to już nie długo. że zaraz będę mamą.
bardziej obawiam się czy sobie dam radę z opieką nad małym niż i przyznam szczerze, że złapałam stresa
Ja tak się bałam że jak go urodziłam to czułam się jakby to było moje któreś dziecko wszystko ogarniałam sama;))szczessciara lubi tę wiadomość
-
juicca trzymam mocno kciuki kochana
aż ciężko uwierzyć, że jeszcze rok temu pisałyśmy na wątku poronienia hihi
Powiem Ci, że ja byłam w czwartek na usg, Błażej był bardzo nisko, był twarzą do nas ale było widać tylko usta, reszta już była tak nisko, że nie było możliwości podejrzeć. No a w sobotę urodziłam. A urodziłam w 38 tc, więc kto wie, może i Ty lada dzień się rozpakujesz hihi
juicca, Limerikowo, szczessciara, Miriam lubią tę wiadomość
-
Kochana tak bardzo juz wyczekuję tego momentu
tez juz mam pełny 38 tydz
lekarz miał problem ze zmierzeniem główki bo juz tak niskotroszke kośc udowa zaniżona bo na 37 tydz a główa na 39 ale wazne że zdrowy;)
blueberry, szczessciara lubią tę wiadomość
-
Moja lekarka nie mierzyła już główki wtedy, tzn. próbowała ale powiedziała, że to nie są już miarodajne pomiary i nie brała ich pod uwagę. Z reszty wychodziło nam, że będzie około 3500 +- 500g no a wyszło chłopisko 4160
W szpitalu też robili mi usg ale nie dość, że głowa nisko to już wód płodowych było mało i też nie potrafili ocenić wielkości dziecka, gdyby wiedzieli na pewno, że będzie miał ponad 4 kg to by pewnie zrobili cc, bo to było na zasadzie "spróbujemy naturalnie". Ja urodziłam dokładnie w 38t5d
juicca, Limerikowo, szczessciara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny