III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie wróciłam.
A więc: szyjka się skróciła 6mm (szyjka ma długość 25mm), rozwarcie na 1 palec no i jest miękka. lekarz mówi, że raczej urodze przed terminem. mam zalecone wczasy all in, nospa i magnez.
lekarz mówi, że jakbym urodziła to mały da sobie radę. Także zapisuje się na marcowe forum.
aby wytrzymać do 22 marcaBea_tina, juicca, magdalena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lalita2710 wrote:Juicca kochan to co jednak u mnie w K-ce?)
heh do Kato w sumie też mam nie daleko ale jednak Żory 7 km
byłam w tej Ikei , ale nie kupiłam naklejek na tą ścianę namówiłam mojego chłopa żeby zamówić z allegroLalita2710 lubi tę wiadomość
-
Haybeauti nie stresuj się dla swojego maluszka będziesz najlepsza mama:) ja na sr przy nauce pielęgnacji malucha miałam wrażenie, że idzie mi najgorzej z całej grupy i ze nic nie umiem ale mam nadzieję, że wraz z narodzinami wszystko przyjdzie samo poza tym zawsze jest forum
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
kozgo wrote:Haybeauti nie stresuj się dla swojego maluszka będziesz najlepsza mama:) ja na sr przy nauce pielęgnacji malucha miałam wrażenie, że idzie mi najgorzej z całej grupy i ze nic nie umiem ale mam nadzieję, że wraz z narodzinami wszystko przyjdzie samo poza tym zawsze jest forum
ty sie nie przejmuj !!!!! dla Waszego dzidzi będziesz mamusią Roku na całe życie .....
każda z nas bedzie sie uczyła swojego malucha !!!!!!!haybeauti lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja jestem juz po ktg zapis prawidłowy
lekarz zrobił krótkie USG żeby sprawdzic ułożenie dziecka : ułozony główkowo i własnie główka jest już bardzo nisko , więc teraz oczekiwać skurczy regularnych, byc może ze poród będzie na dniach a do nastepnej wizyty 21 możemy nie dotrwać ,
szacowana waga miedzy 3200 a 3600g , ciekawe ile bedzie miał jak sie urodzi wiec z CC nici , no chyba że poród naturalny nie będzie postepowaćolala81, Lalita2710, Kaja, blueberry, Limerikowo, szczessciara, Matylda36, zozol, Miriam, magdalena, Nusiaa lubią tę wiadomość
-
haybeauti wrote:wiecie co, zdałam sobie sprawę, że to już nie długo. że zaraz będę mamą.
bardziej obawiam się czy sobie dam radę z opieką nad małym niż i przyznam szczerze, że złapałam stresa
Ja tak się bałam że jak go urodziłam to czułam się jakby to było moje któreś dziecko wszystko ogarniałam sama;))szczessciara lubi tę wiadomość
-
juicca trzymam mocno kciuki kochana aż ciężko uwierzyć, że jeszcze rok temu pisałyśmy na wątku poronienia hihi Powiem Ci, że ja byłam w czwartek na usg, Błażej był bardzo nisko, był twarzą do nas ale było widać tylko usta, reszta już była tak nisko, że nie było możliwości podejrzeć. No a w sobotę urodziłam. A urodziłam w 38 tc, więc kto wie, może i Ty lada dzień się rozpakujesz hihi
juicca, Limerikowo, szczessciara, Miriam lubią tę wiadomość
-
Kochana tak bardzo juz wyczekuję tego momentu tez juz mam pełny 38 tydz
lekarz miał problem ze zmierzeniem główki bo juz tak nisko troszke kośc udowa zaniżona bo na 37 tydz a główa na 39 ale wazne że zdrowy;)blueberry, szczessciara lubią tę wiadomość
-
Moja lekarka nie mierzyła już główki wtedy, tzn. próbowała ale powiedziała, że to nie są już miarodajne pomiary i nie brała ich pod uwagę. Z reszty wychodziło nam, że będzie około 3500 +- 500g no a wyszło chłopisko 4160 W szpitalu też robili mi usg ale nie dość, że głowa nisko to już wód płodowych było mało i też nie potrafili ocenić wielkości dziecka, gdyby wiedzieli na pewno, że będzie miał ponad 4 kg to by pewnie zrobili cc, bo to było na zasadzie "spróbujemy naturalnie". Ja urodziłam dokładnie w 38t5d
juicca, Limerikowo, szczessciara lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny